![]() |
Prime95, Orthos, OCCT pitanja
'vako :D
cemu sluzi ona opcija "Torture"?? mislim, jasno je... muciti :D ali kaj on radi procu?? i jos nesto... na kolko vam je postavljen test priority? ja testiram na above normal.. pozdrav :) |
i kolko memorije da mu dam na koristenje... po defaultu je 64...
|
hm, itko??? :D
|
torture ti je ko i prime znaci proc i memu testira.
ja samo odvrtim onaj pola satni i onda jedno 24h prime i onda nema toga tko ce ga srusiti :D |
A ja upalim Oblivion i igram 3 dana zaredom po 12h i nakon toga znam dal je stabilno ili nije...
Puštati da ti proc vrti testove je dosadno, rješavati questove puno zabavnije... :cool: |
a kolko traje taj torture? :)
|
kolko oš il dok ne pukne....
|
a jel moze OCCT s***at proc??
mislim, da ga toliko muci da se proc skuri :D |
Šanse su iste kao i kod Prime-a. A nitko to još nije uspio...
Pazi na temp i problema neće biti... |
jel puno 64 stupnjeva u OCCT-u? test priority je na "above normal"
|
Za tvog Northwood-a je previše. Oni su puno hladniji...bliže temperaturama od oko 40-45°C
|
Citiraj:
Davno je bilo... |
ali moj northwood je clockan 1000mhz :D
i hladi ga sitni glacialtech kuler.... :( |
u idleu je inace 41-42... samo se u OCCT-u ovoliko zagrije...
|
Citiraj:
EDIT:Da, ima max. temperaturu za narihtat. Kada dođe do nje, gasi se. Citiraj:
A i Prime će zagrijat proc ko OCCT, ako se dobro sjećam. |
na kolko da postavim max temperaturu onda?? trrenutno je na 70 i nije isla preko 64...
|
Citiraj:
Ja sam imao više komada u rukama i sve su bile dobre i kad si savio bolje i veće ventilatore preko adaptera na njih - hladno i tiho... :cool: |
Koliko se sječam OCCT ne opterećuje HT procesore ili DualCore sa 100%, nego sa 50%.
Barem je tako bio slučaj dok sam imao Northwooda i Prescotta, pa se nisam niti zamarao tim programom. A badave je pokrenut 2 istance programa. Za Prime imaš foru da optereti 100%, tj pokreneš 2 istance programa pomoću parametra u shortcut-u |
Pa mozes pokrenut i 2 OCCT-a isto, svako me dodijelis jednu jezgru i gotovo...
@lord_nihilus: Prevelika je temp to za tvog nortija...stavi bolji cooler... |
Prije mi nije htio tako šljakati
|
namjeravam stavit scythe katanu na njega... jel vrijedi taj kuler tih novaca? :D
|
vrijedi,vrijedi
|
Citiraj:
Citiraj:
Nemam DC za probam, pa ajde netko... |
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: nece, imate pravo...cak sam i instalirao 2 puta, ali nista... |
He, he...
Stari sam OCer, ali nisam za bacit :beer: |
OCCT podržava Dual-core ;)
OCCT PT as OCCT Perestroika :D Stranica prevedena na engleski - Kljik on me Malo je promjenjen izgled, 3 butona, prvo odite u config poštelat si kaj oćete testirat (sad ima i CPU&MEM ili samo CPU). Auto test je kolko sam skužio onaj 30-minutni, a torture je kolko ide dok ne skvikne. Neznam dal ovaj dela one lijepe grafove... Sada testiram... |
Evo, proša mi je komp 30min bez problema...
Autotest je onaj stari 30-minutni test, a torture test je ostao isti. Na kraju se dobiju isti oni lijepi grafovi. Ajde neka netko sa DC procom proba pa nek javi dal su mu obje jezgre na 100%. EDIT: Stvarno ne kužim, valjda je ono bio bug kaj mi se dešavalo da je OCCT pucao. Sad mi sve radi kako treba, ne puca nakon 2 sekunde neovisno što ja stavio, CPU&MEM, samo CPU ili samo MEM. Očito je bug bio, pošto ovo nije final verzija... |
Prime95- koji testovi
Ovako, kada uključim prime95, onaj test koji starta odmah pri uključivanju prolazi.
No kada izaberem test kao onaj za max stres FPU-a i za max toplinu, ne prolazi. Sada dali je potrebno da prođe te testove ili samo onaj prvi. Inače, stabilan je u radu i prolazi Super Pi. |
Ako ti ne prolazi sve testove onda OC *nije* stabilan. Digni procu malo napon (ako vec nisi u crvenom podrucju) i istestiraj opet... a i preporucam ti da clock testiras programom S&M, jer se meni masu puta desilo da proc prolazi sve testove u Prime-u, a padne S&M.
http://testmem.nm.ru/soft.htm |
Ma do kraja je napon, da, to sam i mislio.
Ima li negdje taj S&M a da nije na ruskom ili kojem već? Nemrem skinuti ga kada ka neznam dije, nečitam heroglife:) Bum malo snizio taktove, za NewCastle jezgru mislim da je dosta dobro 2500Mhz. |
Na koliko ti je napon? Evo ti direktni link:
http://testmem.nm.ru/snm.zip |
Imam loše napajanje pa zato napon skaće, od 1,520 do 1,536V, jako puno, znam, inače ga nisam mogao niti toliko clockat.
Imam dobro hlađenje pa se ne brinem za temp, jer kada restartam u biosu su temp 20, max 22 stupnjeva. Hvala na linku |
vjerovatno ti ploča laže za temp. jer ne moze biti proc na 22c ako je sobna minimalno 25, nema teorije, dakle ploča laže. probaj staviti novi bios a ploču, mozda ispravi krivo očitanje temp
|
Joj, nedaju mis se flashati biosi, a neznam niti kako, no bum morao kad tad.
Sada neam vremena, možda navečer, cura mi doma i siše mi krv da se skinem s kompa: wtf : Može objašnjenje kako pa bum ja svakih sat dotrčal do kompa da pogledam? |
Pusti komp i OC za danas, cura je bitnija! :D
|
Citiraj:
Lud program... baš uništava sistem:argue: |
Evo curu odpeljo doma, i pozdravlja vas sve: hello2 :
Zvrtil sam S&M i prošel je sve testove, dakle 2500MHz radi stabilno:cool: No očekivao sam i više. Jedino kada sa u testu namjestio da testira 100%, zagrijavanje je postalo zabrinjavajuće, 60 stupnjeva: sweating No tako i onako nemre se nigdje iskoristiti konstantnih 100% rada procesora tako da nije problem. Program je stvarno odličan, sve može istestirati i prikazuje točnu temperaturu, zato hvala na preporuci! |
Citiraj:
Aj neka:) Glede temp. Stvarno radi kaos:D Uberi recimo ovo http://img524.imageshack.us/img524/6...rd03ic6.th.jpg Nego jedina zamjerka koju san ubra je kad testira ram. Naime sistem može bit 100 % stabilan ( ma šta 100, 200 % ) al on zna nać error. Mislim da je to iz razloga šta kopa po windowsima.... da se pokrene iz dosa ka memtest bilo bi bolje. IMHO:o |
Citiraj:
Meni je prošel ram test, no nekako mi se čini da je za to bolji memtest, on je napravljen samo za rame i točka. |
Prime95 Kako upregnuti sve 4 jezgre?
... a ne samo jednu? Kad pokrenem prime vrti mi samo jednu jezgru a neda mi da isti program pokrenem 2 puta nit imam izbora pokrenut ponovo test na drugoj jezrgi ?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:35. |