![]() |
Razlika u gamingu sa 4gb u odnosu na 2gb rama
evo nesto sto bi moglo mnogima objasnit situaciju da se NE ISPLATI IMAT 4GB RAMA pogotovo za igre
LINK |
Normalno da u FPS nema tolke razlike, al u loadanju ima...
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se mene tiče prelazim na 4FB, jer Vista + procesi i igra dosta deru! |
Vista + Igranje - IMHO 3GB je već dosta, 2gb i nije baš, gladao sam kod sebe i znam 100% da je tako... :kafa:
Sad 4GB je stvar ukusa (za sad) ali s obzirom na cjene skoro da je svejdno uzeo neko 3GB ili 4GB pa niti nema razloga da si ne uzme... |
mislim da cu i ja sebi dodati jos 2 GB jer vista stvarno popapa memorije... za klokanje memorije mi ionak nije toliko bitno necu je dizat prek 850 mhz(s tim da je single memorija ,ne radi u dual channelu)
|
Nedavno sam kupio još dva keksića, pa sad ima 4gb. Nisam primjetio znatno poboljšanje u performansama kompa što sam iskreno očekivao. No dobro, C: particija mi je full puna (kad sam instalirao programe na nju :(), uglavno oba harda su na nekih 90%, pa vjerojatno i zbog toga nije nešto primjetljiviji pomak. Al kad sam instalirao SP3, stvari su se pomaknule na bolje. Brže bootanje, otvaranje aplikacija i sl.
|
Citiraj:
|
:sweating: busted:D
|
Citiraj:
Jel mi zamjeraš iz dna duše što sam jako nestrpljiv dok mi se loada igra? |
ohoho, ice demon se pali na loadanje igara,, jbt sta je to RAMseksualac:wtf2:
EDIT: da ne kazete da moja je moja tvrdnja bez dokaza: Citiraj:
Citiraj:
|
Čini se da je tako :D
Evo sam za Ice Trola, par golih Ballistix sličica Pictures Courtesy Of MP950 http://pce.hostili.com/images/15qlw_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/DSC04336jsj_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/3wgbb_thumb.jpg I da, kako napreduje review http://www.pcexodus.com/phorum/Smileys/pcexodus/lol.gif @timmy_75 :goood: |
Hvala Razer, ide u posebnu arhivu...
|
Da, razlike u gamingu uglavnom nema, barem ne značajne.
Što se isplativosti tiče, tu je već druga priča, sve ovisi o OS-u i programima koji se koriste jer ih ima koji znaju bolje iskoristiti veću količinu rama. ja sam uvijek za više meme negoli za bržu memu. kad moram birati između 2 gige brzog i clockabilnog ballistixa i 4 gige renditiona, ja sam za rendition, pogotovo jer je riječ o otprilike istoj cijeni. |
E da vista shit jedna stvarcica imas 4GB ona se naseli gotovo an 2gb why hehe jer voliii rameee eto
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://filesportal.ru/uploads/posts/...lcohol_120.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
jedno slovo, dva slova, tri slova.... izgleda da demonko isto upotrebljava nekakve supstanace, jer koliko ja vidim koristio je jedno veliko slovo i to početno, a moj post je bio u šali... tvoj problem ako ne znaš brojati do 2, ajoj... ...da... sad sam se sjetio, ti znaš brojati samo do 1,45 i onda ne bootaš dalje...sry ice demon |
neznam jeli ja to krivo kontam, ili stvarno treba citat reviewe na internetu, ali evo odat cu vam tajnu kako provjerit koliko vam treba rama, a to je da pritisnete zajedno ctrl+alt+del, dok igrate neku zahtvjevnu igru ili koristite druge korisne programe zbogh kojih ste kupili c2d i provjerite koliko imate slobodnog rama, ukoliko je zauzeto vise rama nego sto imate , morate kupit jos rama. Nadam se da su vam sad stvari jasnije.
|
Kladim se da bi famozni Crysis radio daleko bolje sa 4gb.Makar bi se eliminirali dropovi kada odjednom dobiješ 5 fps-a,što povezujem sa učitavanjem novog dijela mape.Neke manje zahtjevne igre vjerujem da nebi profitirale (makar ne u toj mjeri). Probao sam CoD4 igrat sa 1gb,samoubojstvo,komp iz siga nije prelazilo 25fps.
Za vistu definitivno 2gb nije dovoljno.Odmah čim se upali zauzeće je preko 50%,što kada igraš značajno naraste.Sad razliku među 3 ili 4 neznam,ali više je bolje :) |
Što više rama imaš, sve ždere više:D tak da 4gb obavezno ak si na visti, a i cijena je danas jako pristupaćna.
|
Sorry na gornjem postu zurio se na kavu sa legom hehehehe :) nije alcohol samo gladna godina :)
ovaj imao sam 4gb i neke vece razlike u performansama nisam osjetio kod igara po pitanju ucitavanja jedina bitnija razlika je bila kod COH.a drugdje nista posebno a to dok cekam da mi se digne igra nije strasno... vista mi je popala 2gb u startu dobro imao sam ogroman sidebar i to je trosilo 500mb rama tako da... a sad 4gb se teze oc.a i sve al dobro nije to lose za imat.. ali x64 bitna vista je zajeb... dva program files.a i tak... |
kolko danas koštaju keksi... ne vidim razloga ne preći na 4gb
a i bolje radi Vista |
stavili mi u novu konfu 2*1 GB Kingmax 667 keksa.. Samo jedan je bio Single sided a drugi dual.. Sad idem to zamijenit jer se stalno rusi ... Dal da uzmem mozda 2*2GB 800 kekse? Vista + gaming :-)
|
Meni je osobno draže imati (pre)dovoljno malko sporijeg rama nego nedovoljno malko bržeg... :fiju:
|
@bullseye
uzmi 2x2gb,ak imaš 64x vistu. |
Citiraj:
|
ja ne znam ali izgleda da sam nekakve lude srece... dobio sam 2x2 kingmax ddr2 800 (Kingmax KLDE88F-B8KB5)) ... i rade bez problema na 948mhz @ 2.05V sa svim mogucim testovima i nije pokazalo ni jedan error niti se resetovao !
probao sam 960 sa 2.1V i radilo je par dana ali mi se samo jednom resetovao dok sam obrađivao jedan video tako da sam ga vratio na 948mhz @ 2.05 CL5 ... a CL4 nece ni da cuje sto se tice prepoznavanja rama u 32bitnom sistemu, od kako sam instalirao SP1 na vistu, sistem mi prepoznaje okrugla 4GB rama... |
Citiraj:
link |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne isplati se imat 4gb bezveze. 2gb uvrh glave.Niti se tih 2gb ne iskoristi do kraja,a kamoli više.
|
jajec fyi (malo sam prolistao urban dictionari :) ) meni browzer trosi gigu i pol.... sta sad ?
e da da odma sad dobijem salvu pm. pa da pitam sta je in zajebavati ice demona ili sta, vidim da razer jednostavno pali i zari pozornicom... nije on jedini al mi je njegov post zapeo za oko nhf. pa reko da pitam ak je in da neiskacem iz skupine vec probam nabaciti jednu "joj kak je on glup" foru cisto da se stopim sa okolinom... vidim doslo ljeto a sa njima i bully-ji |
Je nebih znao...Kakve ti windowse imaš,proca i grafu? Jer ja imam 32bitne windowse,a da si nabavim 64bitne,onda bi definitivno kupil još 2gb rama i imal 4gb,a ovak mi se neisplati,a pogotovo za ono kaj ja koristim:uglavnom za surfanje,winamp i igranje par put tjedno.To znam da mi ne troši puno,imam 2gb u dual channelu i na grafi 512. Velim kak kome treba npr.za video/audio/photo edit bi trebalo 4gb+ imat.Za današnje igre je dosta 2gb,ja sam iskusil kod mene i kod frenda koji ima 4gb i nisam nikakvu razliku osjetil,jednostavno igra nema potrebe tak puno memorije koristiti...naravno uz dobar ostatak konfe!
|
gle, od viska rama glava ne boli, a s obzirom na cijene niti novcanik ;)
pogle mi u Moj komp, rade na ovim postavkama vec mjesec dana bez rusenja, a i mogu ti reci da osjecam da neke stvari puno fluidnije rade nego na 2gb sad, to kaj mi je samo 3.5Gb iskoristivo, ma zaboli me ^^ |
ma imao sma i 2gb i 3.5 i 4gb najbolje je 32bit vista i 3.5gb a tih 512 necu nikad u zivotu iskrositit em sto se vista pocne bahatit kad skonta koliko rama ima... meni ona hladan start pojede 1.5gb a sad oko 1gb mislim stvarno 500gb radi toga sto sam ubacio vise rama strasno tako da veliki napredak nevidim kad bude bilo potrebno upucam 8gb a ne 4 mislim danas je to stvarno jeftinjara teska... :)
|
Istina je da su jeftini,zato ih sad treba nakupovat čim više,trebli budu kasnije...
jedino neznam kaj bu s njima (DDR2) dok budu DDR3 glavni kak su sad ovi i kad to bude uopće? A razlika isto par stotina mhz-a na radnom taktu memorije,zato si ovog klokneš i to je to,netreba DDR3. |
Ajd bar je ram sad jeftin, pa tko voli neka izvoli, meni sasvim dovoljno za sada 2 gige
|
Ima li ikakve šanse da XP prepoznaju uredno 2x2gb kit? Jer mi je baš uletio jedan OCZ u ponudu,1000mhz cl5 stock..to bi išlo preko 1300...pa me zanima..:chears:
3gb mi uredno adresiraju..na koliko je limit,3.5gb? |
Nece ti prepoznat 4gb sigurno
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:32. |