![]() |
PowerColor Pimp Ry Rig!
Imam jedno pitanjce za 3D Cmark fanove - mozeli se to govneto pokrenuti sa bilo kojom grafickom ili eksuli ima nekakav limit (u smislu DirectX pordske i slicno?). Koliko citam, ovo je totalno lame!
Postoji li kakav workaround da se ta ogranicenja "maknu" (u smislu da 3D Mark ne cvili kad se pokrene, jer IIRC, ako neka specifikacija ne zadovoljava, uopce se neda startati ili takonesto?) |
Ima ona fora ( ne sjećam se više točno) kada ubaciš u shortcut dodatak "no system info" ili tak nešto, možda bi to pomoglo.
|
Moraš imati i DX9 karticu da bi mogao izvrtiti nature test, što je uvjet da upadneš u takmičenje. najmanji rezultat koji sam našao na Futuremark sajtu je zasad 10 i napravio ga je čovjek baš u svrhu ovog natjecanja
|
Uzalud vam trud sviraci... Grafa mora biti prava DX9 - mora odvrtiti Nature test (prema Powercolorovom sajtu). Dakle - idealni kandidat je Intelova integrusa ili FX5200.
Nego, sto bi se dogodilo kad bih utrpao FX5200 na maticnu s Via MVP chipsetom (AGP 2x only, socket 7, AT)? Trta me da ne ode u dim... |
A, evo. Znači ne ide. Nije mi nikad ni palo na pamet...
|
Segregator, di si nasao taj popis rezultata di ima lik s 10 bodova?
|
Citiraj:
http://service.futuremark.com/compare?2k3=5758198 |
Onako bez puno muke 254 3dmark. Athlon64 3000, 1GB RAM, x550. Idemo dalje! :D
|
do kolko se moze downclockati grafa?
|
do onolko do kolko je stabilna, tj. ne zblenjava se :)
|
Pokrenuti S&M i prebaciti 3D mark na "idle" prioritet? :D
|
moj mobility radeon x1600 ide na 35 MHz :) a ram ni MHz manje od 130 :( , ali je tu 64 bit sabirnica da to sve spasi :P
nemrem manje od 60 bodova (to je s orthosom na prajoriti 9 @ 800 mhz core duo i radetom na navedenim freq) imam ja josh jednog aduta :D celeron na 2.4 GHz i GMA900 s 256 RAM-a. (bit ce to pobjeda bez tvikova :P ) EDIT: radeon baca artefekte ko da radi na GHz :) |
Pokrenuo SuperPI 32M, ukljucio renderiranje u ATI Tray Toolsima, 3dcmarku stavio low priority, downclockao grafu na 320MHz (ATi Tray Tools ne da manje, ATItool nije htio raditi na Win2000), A64 na 800MHz.
Eto, tako sam dobio 254. |
Ja znam kako bih: FX5200 64-bitna ali PCI verzija, kakav celeron na 100MHz (:D), pokrenut orthos sa prioritetom 9...naravno grafa bi morala biti opako downclockana.
Steta sto nemam niti kakvu stariju kantu niti PCI verziju od FX5200 koje su prilicno rijetke. :( |
a u ovom natjecanju bi Via s Delta Chrome mogla jako dobro proći :D
|
Nije lose s obzirom da nije bilo downclockanja i tvikanja :goood:
[img=http://img329.imageshack.us/img329/8059/15markasd7.th.jpg] |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hm, nema pojma :stoopid:
Radio sam kao i svi ostali samo sto nisam downclockao nista. Ostatak je A64 3000+, 1GB rama i 6600GT :wtf2: |
jel PS trik ? :D
|
Ne zaboravite da se sshoti ne računaju, samo verificirani rezultati postani na futuremark sajt
|
Nije PS :) I znam da se SS ne racuna.
Skinuo sam novu verziju jer mi sa trenutnom nije htjelo verificirati. Mozda je u tome caka... |
|
Mora biti DX9, nemojmo da se to opet ponavlja. :)
|
Citiraj:
|
steta sto SiS Xabre nije DX9 kartica... bas sam se dokopao jedne nedavno... ili da kazem dobro da nije posto mi je doma u ZGu, a vracam se u ZG dan NAKON sto je contest gotov ;)
|
http://service.futuremark.com/result...&resultType=10
Zanimljivo... pokazalo mi N/A na dva testa koliko je slab rezultat i na kraju ćorak sve zajedno :) Test trajao oko 8 sati :banana: |
Citiraj:
http://service.futuremark.com/result...eResultType=10 |
Lik ima 9600 Series grafu. Brijem da ovako slab rezultat ima neke veze sa driverima, grafa uopće nije downocana koliko vidim po izvještaju.
|
Citiraj:
|
Ili je necime opteretio grafu...i to masno. Ja sam probao vrtjeti render iz ATI tray toolsa, nije puno pomoglo...
|
Citiraj:
|
Samo ono N/A mi se nesviđa, Taj test ko da nije odrađen, nisam siguran al čini mi se kada se isključi neki test da isto piše N/A. I da je imao 0 frejmova, pisalo bi nula a ne N/A.
Isto kad bi odvrtio test na nekoj ne DX9 grafi i reko da ti je bilo premalo frejmova u tom testu da ga grafa nije prošla :D A i nije mi jasno kako je mogao imati tako malu rezu, kad sam vrtio test u WingsOfFury sam imao max 7 frejmova, većinom 2-3, u ReturnToProxycon mi se samo 3 put pojavio 1 frejm, ostalo nula, Nature malo bolje, ispocetka 3-4, poslije 1 pa 0, Trol 1-2-1-2,0.... Odusto sam od toga, jedino da je otvoriti listu tu na PCE pa vidjeti malo, čisto iz zaje..... |
A lik je našao neku shemu, ak još netko ne prokuži bude tu 9600 zamjenio za novu 3850 sa Zerothermom. I nije muljator, verificiral je to. :)
|
Ja nemrem naći nikako način kako spustiti klokove na svojoj integruši (probao Rivu Tuner, Powerstrip, coolbits), tako da ništa od mojeg pokušaja rušenja rekorda :(
Ako netko ima ideju (preguglao sam, no opet ništa), neka slobodno javi. |
Citiraj:
|
Mijenjanje taktova (OC) na integriranim rješenjima je moguće samo na nekim pločama.
I to flashanjem modanog BIOS-a. Dok kod novijih npr. AMD-ovih čipseta stvar uredno radi preko ATiToola ili ATT-a :) |
Probao i to (zaboravih ranije napisati). Jednostavno se ne miče sa defoltnih 425Mhz. Coolbits kaže da ne može test proći, Powerstrip uopće ne hvata promjene usprkos tome što napravim novi profil. Riva Tuner uopće ne daje pristup OC-u (makar sam probao sa starijim i najnovijim driverima koje nvidia nudi za tu karticu na svoj site-u).
Mada, sad sam dobio ideju za coolbits... EDIT: Razer, ako se dobro sjećam, probao sam oboje i nije delalo... |
Pentium 1 sa PCI 5200LE i past ce rekord svakako!
:) |
ljudi su nevjerovatni. danima slusamo, cak i na ovom forumu kako nas svi pljackaju kradu, tamo pod ostalo svi kukakaju kao su u VIPu muljatori koji kradu na nazovi nagradnoj igri, vise nema sanse da u necemu sudjelujes bez da platis barem cijenu jedne SMS poruke, gledamo kako se glup narod vara raznim kunolovcima i derivatima istoga....
i sada, kada netko konacno ponudi nagradnu igru bez ikakvih fora i sitnih slova, bez potrebe da se daje neki novac za sudjelovanje, s idejom da nagradu dobije stvarno onaj kojem je ocito najpotrebnija sta vidimo? vidimo da se cijeli svijet ujedinio sa samo jednim ciljem - varati u toj nagradnoj igri. mene bi bilo sramota, pogotovo da imam konfe kao neki koji su ovdje (a pogotovo na stranim forumima) pokusali dobiti tu karticu. nije da nekog posebno osudjujem, samo misao koju sam imao potrebu zapisati prije nego odem spavati :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:00. |