![]() |
Northwood P4 2.4C 310FSB :)
Evo da se sjetimo dobrog starog socketa 478 i Nortija 2.4C... Evo buraz je uspio dignut na 310FSB, na voltmodanoj Abit IC7 (s tim da su voltmodovi na minimalnim vrijednostima) i 2x 512mb OCZ Platinum el rev 2...:D ... hladjeno vodom...
http://i16.tinypic.com/5zen4w7.jpg evo i slikice Nazalost nije bas stabilan pa nismo uspijeli izvrtit nikakve testove... PS: Northwooda sam kupio od Panzera prije cca godinu dana. Panzer thanks..:D :D :D |
na kolko je najvise stabilan?
|
Lijepo, ali da, na kojem taktu je stabilan? :)
|
Jako dobar proc... ;)
Yup, 3.0 na stock kod mene. Vise nije htio, gad. Inace, very nice OC. :chears: |
Evo izvrtili smo na brzinu SuperPI 1M na 293FSB i proslo je, nazalost memorija je na 3:2 tak da nije neka brzina.. Sorry kaj sporo odgovaram sad sam kod buraza na dial-upu pa malo je nezgodno.. kad dodjem doma pa ce ic malo brze... inace davno smo vrtili bencheve stvarno se ne sjecam na koliko je tocno stabilan, jutros burazu puklo da malo OC-a pa doslo do 310... u medjuvremenu nabavio sam peltiera od 350W pa se spremam na nesto zesce sa svojim preskijem na 3.2 :D
|
Na kojem naponu je ovih 310FSB i na kojem napajanju? Ja jos muku mucim sa svojim OC-om na IC7, morat cu po neko opasno napajanje :( I mozda isto neki mod jer mi za Celera D ploca neda vise od 1.6x V :(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW SU kažeš Cely D, zar ti nije Northi u tom kompu sa tom Abiticom? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
[quote=^SuperUnknown^;712193]Uzas, ISTO se i meni desava, sa istom plocom i istim napajanjem :( Meni se isto nakratko spustilo ispod 11V, mjerio multimetrom, jos dok sam gazio onog tvog 3.0E. Max. koji sam dobio s njim je 3.9 zbog usranog napajanja, a imam osjecas da bi mogao pun Q vise. Ista stvar sa ovim Celerkom D, evo 4.2 mu je MAX pod Prime-om prije nego mi se ploca i hard ugase od preniskog napona...
Rekao sam ti da ce ti to bit tako...:D preski zdere... ja sam mjerio s nekim malim uredjajem kolko zdere moj preski na 4.3GHz, uglavnom posto su mi dva napajanja u kompu , mjerio sam samo preko onog kojemi je spojeno na plocu odnosno proc... uglavnom u full loadu na 4.3GHz vuce 260W...za ne vjerovat ha... |
srećom da imam 2,4 na 533 ne 800 jer nebi mogao mrdnuti fsbom ploča nudi samo 1:1 5:4 i 3:2 nema 4:5 i 2:3 moga držim na
http://img180.imageshack.us/img180/9...ter4bb4.th.jpg http://img375.imageshack.us/img375/7...ter2ht3.th.jpg malo prćkanja i zaključaka za prelazak sa fsb koji je sad na 190 treba povisiti voltažu na 1,75 da bi dignuo sistem na fsb 200 bi mu trebalo 1,85 ili 1,875,za samo 100 mhz više treba previše napon povisiti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hmm sad kad to velite dečki, nekak sam i ja imao čudan feeling za svog Northwooda, da je mogao potegnuti više...Da sam barem imao nešto jače od ovog Enermaxa dok sam imao Northija :( Kad je bio OC-an nikad nisam dobio BSOD ili one error poruke u SuperPiu, tako da izgleda kako mu je falilo soka, dok sa San Diegom znam dobiti takve poruke :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
On govori za 10.9V na railu koliko sam shvatio :D
I još govori za omjer u svom kompu. |
Citiraj:
@edit U ovom kompu gdje se to dogadjalo s naponom radilo se o prescottu 3.2@4.3 a ne o northwoodu, norti ne trosi nista.. a temperatura proslog ljeta na prescottu pod vodenim hlađenjem u full loadu 77°C :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
@demetrius: Dakle, u slucaju da odaberes 3:2, racunica ide: RAM=FSB/3*2. Dakle, primjerice 3:2 = 300FSB:200RAM, 5:4:300FSB=240RAM :) Posto je tebi FSB na 185, najbolje ti je drzati 1:1 (naravno pod uvjetom da imas DDR400 memoriju). |
Citiraj:
Točno to, napajanje je možda bilo preslabo za daljnje ganjanje. Na SD-u sam naletio na zid, ne ide više nikako, jednostavno se zna da je to to. Dok kod Northya to nikad nisam doživio, uvijek sam imao feeling da je mogao još i još više :) |
Ah, taj Northy :D Ovisi npr. dosta i o hladjenju. Proc moze biti stabilan 24/7, ali recimo neka predje neku XY temperaturu, odmah pukne Prime, a dotad je vrtio recimo po 24h bez problema. Ustvari je to najnormalnija i ocekivana reakcija, recimo primjetio sam to bas najvise na Preskijima, kad bi recimo ugasio ventilatore na killeru..
|
To sam i ja bio primjetio kod svog Northwooda, mislim da kad je moj Northy bio na nekim über taktovima (3.8 GHz) nije smio prijeći nekih 45°C, inače bi onda nastali problemi ;)
Damn...zašto sam prodao tu zvijerku od proca? shmrc najlegendarniji proc kojeg sam ikad posjedovao :( |
Damn...zašto sam prodao tu zvijerku od proca? shmrc najlegendarniji proc kojeg sam ikad posjedovao :([/QUOTE]
Prescotti cini mi se mogu bolje ic od nortija ali treba ih divljacki ohladit, a da ne kazem kako fino ugriju sobu...:D :D :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislio sam da ploča laže za 10,9V:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:41. |