![]() |
Dubrava
ako netko zivi tamo moze mi reci kakav je to kvart, cuo sam nesto ali zelim cuti od oni koji tamo zive/bili itd...
Napisiti sve dobro i lose stvari molm bez gluposti Hvala !!!! |
losa stvar-janjevci&narodnjaci...
|
Citiraj:
Od kud ti pamet da CIJELU DUBRAVU tako generaliziraš??? |
1. jesu jako bahati ?
|
evo jedan vic:
zašto dubravu zovu olimpijskim selom? svi nose trenirke a nitko ne govori Hrvatski. |
nigdje nema generalizacije. ajd pisi koji dio?? a bahati?? kako tko...
edit: hamm cisto dobar opis...za neke djelove...zaboravil si fudbalerke:) |
Citiraj:
|
U Dubravi zivim cijele 22 godine . Ovakve ispade ne bi komenitrao .
Dubrave je u zadnjih 15 godina se dosta prosirala . u osnovi se dijeli na 2 dijela - Gornja i Donja Dubrava ( granica je Avenija Dubrava) , a posto se dosta prosirila imas i jos donji dio preko pruge - dakle Trnava .Ja sam u gornjoj , na Klaki i to je jos relativno urbani dio - dakle zgrade + planska gradnja kuca u nekim redovima tak da je relativno pregledno . naravno ima i dijelova gdje od urbanog plana nema ni u , ali sta ces . Dubrava po statistci spada u sigurnije kvartove u gradu , ali to je samo statistika - neki kazu da je nesigurna , ali ja svako malo po noci recimo u 2 ujutro prosecem malo po neku klopu i jos nisam imao nekih problema , jedino su me kvartovski bobiji par puta zapisali . mi imamo janjevce - istina vecina ih je za baciti u kos , ali ima ih i dosta vrlo normalnih . promet je u redu sto se cesta tice, tramvaj ide do dupca , za ostale dijelove iams buseve ili pjesice . ako te zanima nesto posebno , javi . nisam valjda previse se raspisao . |
objasnite priglupem zagercu kej su te "janjevci" ?
...faljem ljepem .. :beer: |
bahatih ljudi ima na svakom kvartu - to je stvar covjeka a ne kvarta
da se bar javio netko iz centra , a ne covjek sa Pesce - mislim Roma koliko neces - a znamo kaj su Romi - prljavija i nekulturnija verzija janjevaca , jedino kaj 99% janjevaca radi a 99% roma prosi i zica . a ako zelis aludirati da ekipa iz dubrave brije na mafiju ( dakle brzi auti , oruzje i slicne gluposti ) - to je istina , a ne znam zasto aliima svega . ima tu gore jedna ulica blizu mene , graba na grabi , a pored kuce bmw x5 , lambo gallardo , porsche 911 i ferrari f430 . a 100 m nize - m3 i cls amg . |
icefisherman dobis na pm
|
Janjevci su ti katolici sa Kosova iz sela janjeva , navodno imaju povijesne veze sa Dubrovcanima , iako vecina izgledaju ko Siptari - dakle nizeg rasta i malo ih padezi zezaju u govoru .od 70-tih se naseljavju u dubravi i takvi su iglavnom ok - vec su se asimilirali na mentalitet , ali problem su uglavnom ovi kaj su dosli u zanjih 15 god.
|
ok .. puno fala na objasnjenju :)
:beer: |
nisam ja reko da je moj kvart najbolji i sl. rekao sam da ima u dubravi janjevaca puno...neki rade sranja, neki ne...
nisam ni isao usporedjivati s pescom. i da, kod mene je gore nego u dubravi... da se nebi vrijedali po nac. i drugim osnovama-zasto uopce spominjemo janjevce u dubravi i rome na pesci?-zato sto su te skupine ljudi najcesce uvucene u tuchnjave i slichna sranja.... generalizacija-nemoguce je generalizirati! ali je cinjenica da se najvise janjevaca doselilo u dubravu, kao i najvise roma na pescu... |
a zasto si onda i pocinjao sa tim? :) nepotrebno .
mene zanima zasto se raspiujes o Dubravi - nije valjda da se mislis doseliti tu? ili si cuo neke glasine ? |
Kad pogledaš generalno cijeli Zagreb je u zadnjih 15 godina otiso u bananu, a ne samo dubrava.
Kod mene isto u kvartu mafija, droga, cigići i sranja, a u zapadnom sam djelu grada. |
Citiraj:
Dakle ako si u dubravi isto toliko koliko u svom kvartu onda možeš tako nešto reč ovako ne. Ja sam iz dubrave i sadašnju situaciju ne želim komentirat....: suicide |
Ak si magnet za sranja, svugdje će ti biti isto.
Ako ne tražiš frku, onda ti je opet isto...nema danas više dobrih i loših kvartova, pogotovo ne u ZG-u... |
Ja živim u Prečkom i fala Bogu nema bas cigana
janjevaca uopce nema.. ima bosanaca , al jebiga , di ih nema.. u Dubravu bas nebi iso (selio se ) .. ne samo kaj je nesigurna (raznorazne krade , prepadi , razbojstva) neg je i daleko od svega .. Trešnjava ti je puno bolja opcija al kak oces. e i da : po mom kvartu se mozes setat u bilokoje doba dana / noci , nebu ti niko nis napravil .. sumnjam da je tak u dubravi |
Neće ni u Dubravi ako znaš par ljudi...
Ili ako si "stranac" pa imaš glavu dolje kad ti nešto dobacuju. |
A kaj ste svi zapeli za Rome/Cigane???
Ja baš nisam stekao dojam da oni najčešće rade sranja po kvartovima...:) Svi se vole hvaliti kako su moderni, liberalni, ovako-ili-onako orijentirani...a za čas dođemo na "cigiće, janjevce, bosance"..... Davno su prošla vremena kad smo možda mogli generalizirati po kvartovima. |
Ja živim u Ferenščici (južni dio pešče) i meni je ok samo to je kvart u zg di ima najviše roma al dobro ja s njima nikad nisam imo problema niti sa bilo kim drugim
|
nakon sto su me 3 ta .. ta .... bića opljackala usred Zagreba , kod Cibone , imam neku averziju prema njima
damo im da zive tu , i odna pljackaju okolo aaaaaaa |
Ja nisam to rekao, niti kažem da su oni glavni "pokretači" sranja..
Govorim za Dubravu. Istina da je prije bila velika razlika među kvartovima, sad se lagano to smanjuje.. |
Nije ni Trešnjevka više sigurna, ali bome nije ni da se puca na ljude. Više ima krađa i prepada na cesti nego kaj će te netko upucat...
Naravno da ako imaš peh da moš pobrat i nož pod bubreg, al to je tak. Al lagano i Trešnjevka se popunjava sa Kinezima i ostalima, al dok ne delaju sranja, mene zaboli... Ne tražim sranja pa mi nije neka frka. Znam se šetat po noći poslije ponoći, i nikome ništa. Al bilo je npr. na Ljubljanici (od takozvanih WBT-ovaca) po noći par puta, dečko oš kupit ciglu? Ma šta jednu, daj dvije :D Al ovo je već OT, tu se priča o Dubravi ;) |
jep vucko bio je i na trešnjevackom TBCovaca jerbo..ali ok su oni bili :)
|
Dubrava ja fuj. Pogotovo kad si cura i ideš doma tramvajem. Ma pogotovo kad si cura i hodaš po ulici općenito. Moraš nositi neš za samoobranu ili se sjetiti boksačkih zahvata sa treninga. I onda mi kažu: "Pa šta moraš svaki put ići autom kad ideš van?" Pa fala bogu...
Meni se taj kvart sve više i više gadi i jedva čekam izaći iz njega bilo kuda. (anegdota: pitala me frendica iz Rijeke na prvoj godini faksa kad je došla sim, jesam li ja u kakvoj bandi, pošto sam iz Dubrave? Mislim, ono :D:D) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
cim dodjes tam moras pazit da ne bi slucajno glavesine krivo pogledao ili ne daj boze neciju curu i odmah si najebo.... ima puno boljih mjesta u gradu di mozes imat svoj mir ak se normalno ponasas i nemoras gledat u pod i niko te ne provocira... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02. |