![]() |
(riješeno) Novi PC se neće pokrenuti
pozdrav ,kupio nove komponente dodjem kuci ,spojim i nece da starta .
zavrti sekundu kuler ,i to je to . ne vidim na ploci diodicu ,ona sto svijetli .il je nema ,il ne svijetli . Matična ploča sAM3 Asrock 880GM-LE - AMD 880G Procesor sAM3 Athlon II X4 640 Memorija DDR3 1333MHz 2x2 GB Kingmax Napajanje 430W Corsair CMPSU-400CX kućiste EVC . maticnu zaserafim u kuciste ,ram ,proc fino stavim .napajanje 24pinsko ubacim ,onaj konektor 8pinski sa napajanja razdvojim i ubacim u maticnu . stavim one kablove PWR i RST ,po uputstvu iz prirucnika od maticne .zavrti sekundu kulere ,nista da dalje od toga panika me hvata ,u cem je problem ? |
Spoji van kucista za probu.
|
evo ,krecem pa javim .u tom slucaju ,sto se tice pwr kabla,mogu ga zanemarit te 2 pina spojit sarafcigerom ?
|
Moze i tako.
|
Citiraj:
nista ,ne pomaze . zavrti sekundu i nista . zanimljivo da samo jednom moze zavrtit .stisnem opet dugme i nece .kad izvadim kabl iz struje i ukljucim ,opet hoce zavrtit jednom .sve kombinacije sa PWR kablom sam probao . a u pm . help ! |
Da nisi kod montaže šarafcigerom zagrebao po ploči? Ja sam jednom tako zapeo i ostala mi je crta od 2 cm, jedva vidljiva. No bilo je dovoljno da srežem neke vodove na matičnoj. Simptomi su bili isti, zavrti na trenutak i crkne.
|
ili ploca ili napajanje. mislim da ti je lakse naci neko drugo napajanje pa isprobati ;).
|
Jesi beeper spojio? Izvadi memu pa kresni, dali beepa?
|
nema beeper . mislis na mali zvucnik ? nema ga na kucistu
|
Pa nabavi ga. :) Zna puno toga otpjevat.
|
da,al ne drzi komp dovoljno u radu ,pa nista neb dobio .
izvadio sam meoriju van ,nista opet ,zavrti i stane . |
Dobro ti je rekao Burko, probaj najprije s drugim napajanjem. Ako neće, ploču u kutiju, račun u ruke i u trgovinu/servis.
|
Možda noob pitanje,al jesi stavio distance ispod matične...događalo se, da se razumijemo??
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Resetiraj bios. Imao isti slučaj sa novom Gigabyte pločom.
|
x files ! pa stavio drugo napajanje ,i radi sve uredno .dodje do biosa uglavnom ,radi reset ,sve izgleda normalno .
stavim svoje novo napajanje koje kod mene nije radilo u drugu masinu i u drugoj masini radi !! u cemu je fora ,skrivena kamera ? stavio sam distance . |
zvao sam prostis ,kazu da donesem napajanje na reklamaciju/servis
nisam siguran gdje je kvar,dvoumim se izmedju napajanja i matične . pitam dal mogu donijeti cijelo kućište ,kaže možeš al onda po ispravnoj komponenti 70 kuna . |
Sve mi smrdi da spajas nesto krivo, "bodes" neki od kabela krivo u plocu (sa svojim PSU-om)..
|
donio sam i trece napajanje koje radi u mom kucistu . spojim 24 pin i 4 pin ,nema tu previse pametovanja .
i dosao je frend ,koji se isto muva oko kompova,pokusao ,nije uspio s mojim novim napajanjem nista postici. iako ,to moje novo naoajanje radi u drugoj masini .mozda ona manje struje povuce i u startu i inace, starija je malo masina |
Dakle, tebi ne radi kombinacija novo napajanje + matična. Inače matična radi s drugim napajanjem, i napajanje radi s drugom "starijom" mašinom? Ne bi trebalo to napajanje imati problema zato jer kod paljenja povuče više struje nego starija konfa s kojom radi.
Ne znam, ili ti Joke dobro veli, da nisi zamijenio možda ona 4 pinska? Da nisi ono 6 pinsko za grafu negdje štekao? Ako si siguran da je sve dobro spojeno i ne radi, nosi napajanje na servis, nemaš druge opcije. Jesi probao clr cmos? |
Citiraj:
odradio reset biosa. uz corsair 430w napajanje ,dodje 8pinski napojni kabl ,koji se po potrebi moze rascijepit ,te se dobije 2x4pin . pokusao ta oba ,nista . e sad ,fino sam stavljao ,kako i ide ,ima u tom 4 pin onaj jedan kraj malo zaobljen kako bi fino sjeo u maticnu a ima i onaj pipak/blokada da se ne moze iscupat .tako da vjerujem da nisam pogrijesio sto se tice tog .nisam silom gurao. napajanje za grafu nisam ni dirao,6+2 pin . siguran sam ja da sam dobro spojio ,cak sam i frenda zvao da dodje pogledat .kaze da je sve ok spojeno ,te je ostao zbunjen kao i ja .druga 2 napajanja rade u mom kompu ,samo to novo koje sam kupio ne ! ugl,napajanje je u servisu , od danas .javit cu sta je bilo i kako sma rijesio .nadam se da me protis nece oderati u parama sad .fino kupis kod njih ,nesto nije ispravno i onda ti servis naplacuju hhh |
Asrock mi nikad nije ulijevao povjerenje, a corsair je bio bez pregovora barem dovoljno dobar da ne razmišljam da li je ispravan. Imao sam sličnih slučajeva da Ass-rock ploča radi sa slabijim napajanjem a sa jačim ne. Savjetovao bi ti da prije probaš trampit ploču za neki brand nego napajanje ako je ipak ispravno na testeru i drugim pločama.
|
zvali me ,ustanovili da je napajanje bilo loše .dobijem drugo ,neotpakovano .
sav sretan ,opet lagano spojim i ista stvar . wtf ? .nosim im sad matičnu i napajanje ,nek oni ustanove sta je u pitanju . |
Citiraj:
Mislim nosi im ali ocito imas neku nekompatibilnost ili je tvoj komp prejak za napajanje... |
Corsair CX430w je đubre od napajanja . samo ću to reći .
trenutno koristim konfiguraciju sa napajanjem Fortron 400w , nemam problema ne znam sta cu s corsair-ovim ,da im nosim na reklamaciju ,reci ce mi ovaj ut da je ispravno i traziti jos 70 kuna ... |
Ne želim ti pametovati, ali trebao si i ploču odnest prvi puta.
|
Citiraj:
da,al je matična radila sa druga 2 napajanja ,samo s ovim nije .. i jos uvijek mi radi normalno s Fortron 400W pnf igrao neke igrice ,komp radio 3 dana bez prestanka skidao s neta . ponasa se totalno normalno s ovim napajanjem ... tako da sam prvo sumnjao na napajanje .sad kako sam dobio drugo ,i opet mi ne radi ,posumnjao sam i na plocu .. čitam da je Corsair cx430 đubre izdanje ,jer su promjenili proizvođača ... |
Citiraj:
A da napajanje je "škart" al kaj ces, pobrali "slavu" s CX400 pa ce sad štancati govna :) Citiraj:
400PNF vozi sve kaj mu zakacis. Bez problema drži današnju srednju konfu . |
Definitivno provjeri ispravnost napajanja. Postoji mogučnost da ti komponente zahtjevaju jače napajanje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:27. |