PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Alienwarekonfiguracije u Hrvatskoj (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136979)

stipab 02.02.2009. 16:38

Alienwarekonfiguracije u Hrvatskoj

Neznam jeste li čuli za ovo al ova trgovina prodaje "Alienware" konfiguracije u Hrvatskoj. Trenutno imaju "masno" skupe 3 konfiguracije desktop računala i isti broj laptopa. Pa ko voli nek izvoli.

http://www.orsa-net.com/shop/index.p...id=6&Itemid=28

SetH 02.02.2009. 16:46

alijen od 6k? teško...mislim da je neki mulj

boris87 02.02.2009. 16:55

ma nije mulj..dok imaju i laptope...
da mije 8000kn da kupim onaj laptop bijeli

mymoon 02.02.2009. 17:00

Citiraj:

Autor SetH (Post 1267530)
alijen od 6k? teško...mislim da je neki mulj

7400 sa pdv, čini mi se bez grafe pa do 30 k kuna.

Big Guy 02.02.2009. 20:46

nije muljaža
ali nisu ni prave cijene
koliko vidim nisu još ni složili stranicu kako spada

http://www.orsa-net.com/shop/index.p...-51-m9750.html

Citiraj:

USKORO NOVA STRANICA!

Na našoj novoj oficijalnoj stranici moći ćete izgradit cjelokupnu svoju konfiguraciju, te poslati narudžbu. Svakodnevno ažuriranje novih dijelova, komponenti te proizvoda - mnoge akcije, expo show i puno puno zanimljivosti.

SVE ZA KOJI TJEDAN...

btw
bilo je već više tema sa time, mogao si samo potražiti

stipab 02.02.2009. 21:00

Evo da Vam dam update sad sam se čuo s čovjekom. Radi se znaci imaju tu ponudu, ili možete naručiti BILo šta s alienware stranice, a za gotovoe konfiguracije oni udare svoj dio od +1100kn na sastavljenu konfiguraciju (koju iz dolara prebacite u kune, i troškovi dostave su uračunati) i pred Vasim vratima konfiguracija je u roku tjedan do 5 maksimalno, ovisno o tome kolko toga naručite. Sad sam još pito jel može na rate možda pa Vam javim detalje.

SetH 02.02.2009. 21:17

Citiraj:

Autor stipab (Post 1267697)
Evo da Vam dam update sad sam se čuo s čovjekom. Radi se znaci imaju tu ponudu, ili možete naručiti BILo šta s alienware stranice, a za gotovoe konfiguracije oni udare svoj dio od +1100kn na sastavljenu konfiguraciju (koju iz dolara prebacite u kune, i troškovi dostave su uračunati) i pred Vasim vratima konfiguracija je u roku tjedan do 5 maksimalno, ovisno o tome kolko toga naručite. Sad sam još pito jel može na rate možda pa Vam javim detalje.

oho...neka neka...al sumljam da će im to baš ić :stoopid:

M.Vlahovic 02.02.2009. 21:46

pogledajte samo broj za kontakt sve vam je jasno :D
http://orsa-net.com/shop/index.php?o...ntact&Itemid=3

to opet ona neka navlakuša di skupljaju pare na 060 broj

Gemmy 02.02.2009. 22:16

dobro si ti to skuzio, bolje nego da netko sazna za gori nacin preko racuna :)

markoosk 02.02.2009. 22:40

al alienware je alienware, vrijedi svaku kunu...

greg SE 02.02.2009. 22:53

LOL

nego m, mora da si ih mislio nazvati cim si to primjetio :D

McG 02.02.2009. 23:00

Citiraj:

Autor markoosk (Post 1267784)
al alienware je alienware, vrijedi svaku kunu...

Ne vrijedi ni trećinu onoga kolko košta, jer u svim konfiguracijma pretjeruju s komponentama koje su sve samo ne vrijedne tih novci. Druga je stvar kaj je ta firma cijeli svoj asortiman podredila ljudima koji ne pitaju za cijenu (i često ni ne znaju kaj kupuju, jer im je u većini slučajeva bitno samo da je skupo), ali svako ko imalo zna kaj sve može kupiti za iste novce kolko Alienware naplaćuje svoje "kreacije", bude rađe te iste novce potrošil na nekolko boljiih mašina ili ih spiskal na nekom drugom područuju.

Pizz 02.02.2009. 23:24

Citiraj:

Autor M.Vlahovic (Post 1267732)
pogledajte samo broj za kontakt sve vam je jasno :D

kontakt broj im je nekakav tip primitivne jednadžbe

060/600-900 x 7203

a bome su i oni nepoznanica :-s

greg SE 02.02.2009. 23:40

taj visak ti je pin koji unosis nakon poziva. Fora je da taj jedan 060 lik iznajmljuje svima free kako bi bilo tko mogao imati 060 broj bez ikakve veze s operaterom. Naravno kako svi imaju isti broj mora postojati neki nacin da se pozivatelj posalje pravom automatu/broju.

Inace prilicno popularno na njuskalu, prvi put vidim da je netko stranicu cijelu napravio kako bi naveo ljude da zovu. Obicno stave samo u oglasnik da prodaju nekog quada za 200kn i da vidis sto se kune broje :D

Dottore 03.02.2009. 00:45

najgore od svega ne piše adresa firme :D

Big Guy 03.02.2009. 00:50

da ih netko s visokim telefonskim računom posjeti ???? :D

Pizz 03.02.2009. 10:05

ma stranica je zakon... koje opise imaju ;

"Virtualno uđite u svijet računalnih igara i postanite superhero, mafijaš ili vampir.Kristalno čista slika ATI tehnologije! "

"Laptopi iz drugih svijetova"

"Konfiguracije iz snova... snaga drugog svijeta... "

o kojim on to drugim svijetovima priča, tip je totalni luđak...:D

stipab 03.02.2009. 10:57

da sad tek vidih malo, mora da je neka muljaža velika ... nego jel se to moze prijavit il nesto? krsi li on neki zakon stavljanjem tog broja?

ALiEN17 03.02.2009. 10:58

Po čemu se razlikuju Alienware konfiguracije od ostalih "normalnih", osim astronomske cijene? Jedino šta vidim su tu slike nekakvih ludih kućišta... :stoopid::fiju:

coconut 03.02.2009. 11:07

Koliko znam, Alienware ništa ne proizvodi već samo slaže konfe od raznih komponenti kao i bilo koji IT shop na ovim prostorima. Teoretski, svatko može složiti takvu konfu uz uvjet da zna točno o kojim se komponentama radi. Vjerojatno bi ga došlo jeftinije jer se i ime plaća. Isto tako znam da su laptopi zapravo brandirani od drugih firmi. Sjećam se da mi je frend pričao da su nekada bili c/p Fujitsu-Siemens ili bar dijelili dobar dio komponenti sa njima.

Bulma 06.02.2009. 23:40

Da, imaju fora kucista kojima mozes mjenjat boje i tako to, ali nisu bog zna sta, previse plasticna za moj ukus. Inace, mislim da ti Alieni vrijede svake kune ako se radi o high end konfiguracijama. Slagat konfiguraciju od 5000+$ kod nas nije bas tako jednostavno kako se na prvi pogled cini. Od tesko nabavljivih komponenata, npr. koliko firmi kod nas prodaje 1200W+ napajanja?... pa sve do velikih problema sa kompatibilnoscu komponenata/drivera, koji cesto ne rade jer je to ipak jako malo trziste (koliko ljudi ima triple/quad Crossfire/SLI konfiguracije?) pa nitko ne rjesava takve stvari jer se nitko ne zali. Uz to cijena svake slucajno unistene komponente prilikom sastavljanja takvog racunala je astronomska. :D

Fleks 07.02.2009. 00:15

kolko gluposti moze covjek procitati u jednoj temi?

Kolko glup moras biti da nasjednes?

BeroVK 07.02.2009. 00:24

Ma kuciste ko kuciste moze se nabavit na ebayu, a i nekuzim sta svi svrsavate na to kuciste, alienware naplacuje xxx puta vise te komponente nego sto je njihova cjena u trgovini, a uvijek je bilo i uvijek ce biti budala koji ce na to nasjesti pa dat puno vise para za komp nego sto realno vrijedi samo jer je marka.

McG 07.02.2009. 00:33

Kućišta im radi Chieftec ili ga kupuju od njih, kak god vam paše. Ne treba ni spominjati da je organizacija kabela i komponenti Šuma Striborova zapakirna u kućište koje se sjaji i ništ više. Dok im je IMHO cijela ponuda orijentirana na one koji vole kič, Brze i Žestoke, Cecu na 160 decibela i tako dalje. Samo kaj se u Americi takvi vole nazivati studentima i "gamerima" ili pak imaju svoj fond odmalena, pa lagano troše. Sve u svemu Alienware je ko i Apple s dobrom većinom svoje ponude orijentiran više na studentsku populaciju koja svakodnevno gute reklame, nego na neku profesionanu klijentelu koja zna kaj hoće i spremna je to masno platiti. Samo se kod nas stvara pomama oko njihovih proizvoda, dok ih u matičnim državama ima svaki drugi. Za razliku od Alienware, Voodoo, Falcon i sl. firmi, ovo je nekaj kaj čak i vredi te pare, a nudi isto tak kvalitetne i donekle ekskluzivne komponente.

BeroVK 07.02.2009. 00:37

Ovaj murderbox ima veoma lijepo kuciste:)

coconut 07.02.2009. 07:13

Samo mu cijene baš nisu simpatične. Našao sam članak iz 03/08 gdje spominmju 6.200 zelembaća (US$). Tko voli, neka izvoli.

zippo 07.02.2009. 08:22

Jucer sam sreo jednog koji mi je tu orsu spomenuo ali nisam obracao paznju
Tip je narucio onaj lap od 12k kuna i dogovorili smo se da mi dodje pokazati to "cudo tehnike" kad mu stigne. Ako stigne, sad kad sam pogledao njihove stranice :D
Nisam previse paznje obracao tome sto mi je govorio ali mi se cini da je platio unaprijed :lol2: . Jedini moj komentar na to je bio da nisam nikad cuo za tu firmu (orsa) i da nikad ne bi dao lovu unaprijed (12k kuna) dok ne vidim masinu spremnu za prodaju. Nadam se da cu vidjeti to cudo :D pa vam javim dojmove

trixx 07.02.2009. 09:18

a se shebo ^^

jel moguce u hrvatskoj kupiti alienware kuciste...to mi se jedino svidja kod njih,komponente koji oni stave u komp ti najdes za dosta para manje,tak da mislim da se to ne isplati

zippo 07.02.2009. 09:47

Citiraj:

a se shebo ^^
nadam se da nije jer je tip u redu i bilo bi mi zao da mu se to dogodi bez obzira na naivnost koju je pokazao time

Citiraj:

jel moguce u hrvatskoj kupiti alienware kuciste...to mi se jedino svidja kod njih,komponente koji oni stave u komp ti najdes za dosta para manje,tak da mislim da se to ne isplati
mislim da ne, mozda preko harveraj shopa (kontaktiraj i pitaj) ali cijena ? :fiju:

BeroVK 07.02.2009. 09:51

@trrixx moze se nabavit na ebayu kuciste ali je skupooo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:45.