![]() |
Alienwarekonfiguracije u Hrvatskoj
Neznam jeste li čuli za ovo al ova trgovina prodaje "Alienware" konfiguracije u Hrvatskoj. Trenutno imaju "masno" skupe 3 konfiguracije desktop računala i isti broj laptopa. Pa ko voli nek izvoli.
http://www.orsa-net.com/shop/index.p...id=6&Itemid=28 |
alijen od 6k? teško...mislim da je neki mulj
|
ma nije mulj..dok imaju i laptope...
da mije 8000kn da kupim onaj laptop bijeli |
Citiraj:
|
nije muljaža
ali nisu ni prave cijene koliko vidim nisu još ni složili stranicu kako spada http://www.orsa-net.com/shop/index.p...-51-m9750.html Citiraj:
btw bilo je već više tema sa time, mogao si samo potražiti |
Evo da Vam dam update sad sam se čuo s čovjekom. Radi se znaci imaju tu ponudu, ili možete naručiti BILo šta s alienware stranice, a za gotovoe konfiguracije oni udare svoj dio od +1100kn na sastavljenu konfiguraciju (koju iz dolara prebacite u kune, i troškovi dostave su uračunati) i pred Vasim vratima konfiguracija je u roku tjedan do 5 maksimalno, ovisno o tome kolko toga naručite. Sad sam još pito jel može na rate možda pa Vam javim detalje.
|
Citiraj:
|
pogledajte samo broj za kontakt sve vam je jasno :D
http://orsa-net.com/shop/index.php?o...ntact&Itemid=3 to opet ona neka navlakuša di skupljaju pare na 060 broj |
dobro si ti to skuzio, bolje nego da netko sazna za gori nacin preko racuna :)
|
al alienware je alienware, vrijedi svaku kunu...
|
LOL
nego m, mora da si ih mislio nazvati cim si to primjetio :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
kontakt broj im je nekakav tip primitivne jednadžbe
a bome su i oni nepoznanica :-s |
taj visak ti je pin koji unosis nakon poziva. Fora je da taj jedan 060 lik iznajmljuje svima free kako bi bilo tko mogao imati 060 broj bez ikakve veze s operaterom. Naravno kako svi imaju isti broj mora postojati neki nacin da se pozivatelj posalje pravom automatu/broju.
Inace prilicno popularno na njuskalu, prvi put vidim da je netko stranicu cijelu napravio kako bi naveo ljude da zovu. Obicno stave samo u oglasnik da prodaju nekog quada za 200kn i da vidis sto se kune broje :D |
najgore od svega ne piše adresa firme :D
|
da ih netko s visokim telefonskim računom posjeti ???? :D
|
ma stranica je zakon... koje opise imaju ;
"Virtualno uđite u svijet računalnih igara i postanite superhero, mafijaš ili vampir.Kristalno čista slika ATI tehnologije! " "Laptopi iz drugih svijetova" "Konfiguracije iz snova... snaga drugog svijeta... " o kojim on to drugim svijetovima priča, tip je totalni luđak...:D |
da sad tek vidih malo, mora da je neka muljaža velika ... nego jel se to moze prijavit il nesto? krsi li on neki zakon stavljanjem tog broja?
|
Po čemu se razlikuju Alienware konfiguracije od ostalih "normalnih", osim astronomske cijene? Jedino šta vidim su tu slike nekakvih ludih kućišta... :stoopid::fiju:
|
Koliko znam, Alienware ništa ne proizvodi već samo slaže konfe od raznih komponenti kao i bilo koji IT shop na ovim prostorima. Teoretski, svatko može složiti takvu konfu uz uvjet da zna točno o kojim se komponentama radi. Vjerojatno bi ga došlo jeftinije jer se i ime plaća. Isto tako znam da su laptopi zapravo brandirani od drugih firmi. Sjećam se da mi je frend pričao da su nekada bili c/p Fujitsu-Siemens ili bar dijelili dobar dio komponenti sa njima.
|
Da, imaju fora kucista kojima mozes mjenjat boje i tako to, ali nisu bog zna sta, previse plasticna za moj ukus. Inace, mislim da ti Alieni vrijede svake kune ako se radi o high end konfiguracijama. Slagat konfiguraciju od 5000+$ kod nas nije bas tako jednostavno kako se na prvi pogled cini. Od tesko nabavljivih komponenata, npr. koliko firmi kod nas prodaje 1200W+ napajanja?... pa sve do velikih problema sa kompatibilnoscu komponenata/drivera, koji cesto ne rade jer je to ipak jako malo trziste (koliko ljudi ima triple/quad Crossfire/SLI konfiguracije?) pa nitko ne rjesava takve stvari jer se nitko ne zali. Uz to cijena svake slucajno unistene komponente prilikom sastavljanja takvog racunala je astronomska. :D
|
kolko gluposti moze covjek procitati u jednoj temi?
Kolko glup moras biti da nasjednes? |
Ma kuciste ko kuciste moze se nabavit na ebayu, a i nekuzim sta svi svrsavate na to kuciste, alienware naplacuje xxx puta vise te komponente nego sto je njihova cjena u trgovini, a uvijek je bilo i uvijek ce biti budala koji ce na to nasjesti pa dat puno vise para za komp nego sto realno vrijedi samo jer je marka.
|
Kućišta im radi Chieftec ili ga kupuju od njih, kak god vam paše. Ne treba ni spominjati da je organizacija kabela i komponenti Šuma Striborova zapakirna u kućište koje se sjaji i ništ više. Dok im je IMHO cijela ponuda orijentirana na one koji vole kič, Brze i Žestoke, Cecu na 160 decibela i tako dalje. Samo kaj se u Americi takvi vole nazivati studentima i "gamerima" ili pak imaju svoj fond odmalena, pa lagano troše. Sve u svemu Alienware je ko i Apple s dobrom većinom svoje ponude orijentiran više na studentsku populaciju koja svakodnevno gute reklame, nego na neku profesionanu klijentelu koja zna kaj hoće i spremna je to masno platiti. Samo se kod nas stvara pomama oko njihovih proizvoda, dok ih u matičnim državama ima svaki drugi. Za razliku od Alienware, Voodoo, Falcon i sl. firmi, ovo je nekaj kaj čak i vredi te pare, a nudi isto tak kvalitetne i donekle ekskluzivne komponente.
|
Ovaj murderbox ima veoma lijepo kuciste:)
|
Samo mu cijene baš nisu simpatične. Našao sam članak iz 03/08 gdje spominmju 6.200 zelembaća (US$). Tko voli, neka izvoli.
|
Jucer sam sreo jednog koji mi je tu orsu spomenuo ali nisam obracao paznju
Tip je narucio onaj lap od 12k kuna i dogovorili smo se da mi dodje pokazati to "cudo tehnike" kad mu stigne. Ako stigne, sad kad sam pogledao njihove stranice :D Nisam previse paznje obracao tome sto mi je govorio ali mi se cini da je platio unaprijed :lol2: . Jedini moj komentar na to je bio da nisam nikad cuo za tu firmu (orsa) i da nikad ne bi dao lovu unaprijed (12k kuna) dok ne vidim masinu spremnu za prodaju. Nadam se da cu vidjeti to cudo :D pa vam javim dojmove |
a se shebo ^^
jel moguce u hrvatskoj kupiti alienware kuciste...to mi se jedino svidja kod njih,komponente koji oni stave u komp ti najdes za dosta para manje,tak da mislim da se to ne isplati |
Citiraj:
Citiraj:
|
@trrixx moze se nabavit na ebayu kuciste ali je skupooo
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:45. |