![]() |
@bertone
Ne znam koju si brzinu trazio ali ako je to >=20 Mbps onda moras dobiti novi router sa DOCSIS 3.0 standardom koji podrzava te brzine. Isto tako ne vidim kakve veze ima signal na modemu/routeru sa WIFI signalom koji ti lovis na 200m! To dvoje nema apsolutno nikakvu korelaciju. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
@gnjepar, .. tko je spominjao signal na modemu? |
Ne moze 50/10 na 2203 sigurno. Treba DOCSIS 3.0 za takvu brzinu. Iako cisto sumnjam da B.net moze isporuciti 10 Mbps u uploadu. Ovo za signal, valjda sam dobio takav dojam u trenu pisanja.
|
Za 50/10(3D paket) sigurno treba DOCSIS 3.0,ali za 30/7,5(2D paket) bi trebao biti dosta i DOCSIS 2.0 tj. sadašnji Thompson modem http://www.speedguide.net/routers/te...oip-cable-1302 .
|
:fala: za info.. ok, ako moraju mijenjati modem/router radi propusnosti neka ga mijenjaju, ali mi i dalje nije jasno zašto mi ne žele ostaviti karticu za cam modul, a neka si svoj hd box zadrže
|
Lijepo ti zahvali njima na dugogodisnjoj suradnji i svoj 3D paket spusti novim ugovorom na 1D samo TV, uzmi Osnovni digitalni paket pa ti valjda nece gurati novu opremu i valjda ce ostaviti sadasnji prijemnik i karticu, a sa internetom i telefonom predji na drugog provajdera npr. Amis
|
Citiraj:
Za AMIS bih morao (oni bi morali) povući 4,5 metra optičkog kabela do mjesta gdje mi je sad router (tu imam struju) i to bi moglo ići ispod podne kutne lajsne pa se ne bi ni vidjelo :) .. a ništ, bum u ponedjeljak vidio s AMIS-om za koliko mogu riješiti net i telefon (iako mi zapravo telefon i ne treba). |
jutros bija u St u poslovnici i potpisa nove 2g i 50mbita, nikakav popust nisam dobio bas ni kao zadnji put kad sam prelazio sa 3d na super 3d paket...idalje se drzim one "Nikad ne moli" :)
|
I ja sam isto prošao prilikom zadnjeg potpisa.
Je li mjenjaju modem? |
pa ja mislim da ce morat dofurat docsis 3 ruter umjesto sadasnjeg thomsona 850-4 iako se nemam na sta zalit - nikad problema + na njega se da navidat druga/bolja antena za jos bolji wifi. Nadam se samo da mi nece uvalit taj tehnikolor bez vanjske antene...
|
Koliko ja znam ide ti samo tehnicolor.Međutim javilo mi se dvoje ljudi koji ga imaju i govore da nemaju problema sa wirelesom,bez obzira što nema antenu.I mene je toga strah,jer mi Thompson radi savršeno.Kako ti nisu rekli jeli moraju zamjeniti modem? U svakom slučaju,javi kako je prošlo.
|
Ja imam Tehnicolor i nemam problema sa wirelessom, al svejedno, tražit ću da ga postave u bridge da mogu nakačit Asus rt n56u na njega...
Tehnicolor mi je spor kad skidam nešto, bez obzira što mi je ostalo dosta bandwidtha, nemrem ništa paralelno po netu gledat recimo... Sa Asusom nisam imao tih problema. |
Podaci za ulaz u Tehnicolor su isti kao i na Thompsonu.User name: admin, pasword: prazno. Tako da znaš ako ga hočeš sam nemjestiti u bridge mode.
Jesi li imao iste probleme prilikom skidanja i sa Thompsonom?Meni to na njemu radi super.Bez obzira koliko ljudi bilo prikačeno i svi nešto gledali po netu,sve radi. |
Imao par tih tehnicolora svi imaju problem sa wifi-em očito neki serijski problem često se android uređaji znaju ne spojit ostat visit na authentication ili se smrzne, uglavnom šrot router istu stvar je radio i thomson twg, jedini koji mi je uredno radio je cisco epc 3925 istina da je bio grijalica ali se nije resetirao za razliku od njegovog starijeg brata na docsis2 epc2425.
|
Citiraj:
password admin tak se ulazi Iskreno nisam probao sam postavit u bridge jer znam da recimo amis i h1 te opcija ne daju, moraš njih baš zvati da to postavis, sad ću se spojit doma pa pogledat. Edit - na brzaka sam preletio postavke, mislim da ih ipak moram zvat |
Sorry za user i pasword.Zamjenio.Meni je na računalu zapamčeno,pa ni ne gledam.
|
Ma nema frke, nema postavki za bridge, moram ih zvati....to ću danas navečer obavit.
Inače, prešao sam s H1 na Bnet i preporodio se. Televizija Bneta radi neusporedivo brže, u roku sekunde se upali i program je spreman za gledanje, naspram cca 5-7 sekundi kod H1 ili Amisa. Šaltanje programa isto tako, trenutno. Internet....neusporedivo, imam izmjereno 30.15/7.60, download i upload ostaju isti kad gledam telku, to me najviše iznenadilo. Sve u svemu, prezadovoljan sam, još samo router u bridge i to je to. |
Kako su ti se točno pokazivali ti problemi?Ako imaš toliku brzinu to bi trabalo sve letit.Je li se to isto dešavalo i sa Thompsonom?
Pogledao sam malo u Thompsona i pod wirelesom ima opcija Bridging,pa se možda tu može namjestiti. |
Prestani pisat nepregledno bez razmaka, ne plaćaš svaki karakter!
|
i nije Thompson nego thomson je... vas obojica
|
Nepregledno bez razmaka između rečenica je problem,a drugi psuju i to je ok.
Nema problema. |
Psovanje isto nije uredu, to kod mene na Mrežama ispravljam, upozoravam i tučem po prstima :fiju:
|
Citiraj:
Dakle, kad imaš dosta paralelnih konekcija, router jednostavno nema snage da sve odradi dobro Da pojasnim, skidam nekaj, download je recimo 1000Kb/s, ostalo mi je cca 3000Kb/s još, ali internet se vuče kao da je kompletan bandwidth zagušen. Kad god bi stavio router u bridge, iza njega svoj Asus, ovi problemi bi nestali. Jučer nisam stigao zvat Bnet, probat ću danas. Upostavkama Tehnicolora nema bridge opcija, tj bar krajnjem korisniku nije vidljiva. |
Nije mi jasno šta se dešava. Do sada bi u browseru upisao moju IP 192.168.0.1 i nakon šta bi upisao admin, ušao bi u router settings. Prije par dana sam prešao na paket Super+ 3D i dobio novi uređaj „Technicolor TC7200.20“ i (normalno) sad imam drugi IP, 192.168.0.14. Upišem u browseru taj novi IP 192.168.0.14 ali ne dolazi nikakav prozor za upisivanje pasworda i ništa se ne dešava. Probao sam u svim browserima ali svugdje isto. Probao sam i na drugi laptop i tu ista stvar. Nije mi jasno u čemu je problem. Pomozite, jer trebam otvoriti neke portove
|
Sumnjam da ti je router baš na 192.168.0.14. Pogledaj koja ti je IP adresa gateway-a na računalu pa ti je to IP adresa routera;
CMD otvori i ukucaj ipconfig i vidi koja ti je IP adresa gateway-a |
Cuo sam od kolege da je od neki dan poceo dobivati CGN adresu umjesto public IPa??
To ovaj BNet opako krece zaj.... Dal netko zna vise o ovome? |
Kako točno provjeriti to? Ipconfig je isti,ali mi se ćini da tu i nema te adrese. Kod speed test adresa VIP-a je 188.252.215.103.
|
usporedi IP adresu koju dobijes od njihovog DHCPa (al onu na routeru ili ako ti je CPE u bridge-u onu na PCu) sa adresom kojom izlazis van (npr ip4.me / whatismyipaddress.com)
|
U routeru je od DHCP-a ovaj raspon adresa
start 192.168.0.10 end 192.168.0.254. Na ovoj adresi whatismyipaddress.com je 188.252.215.103, ista ona koja se pojavljuje kod speed testa kao adresa od VIP-a. |
dobio i ja technicolor, valjda nece bit problema sa wifi signalom
http://www.speedtest.net/result/4391345856.png |
Čestitam. Ludilo brzina. Javi dojmove u vezi wi-fi signala?
|
ovako na prvu...reka bi da nema nikakve razlike u jačini signala u odnosu na bivši thomson
|
kod mene je technicolor apsolutna koma,wi-fi na 2 m od modema radi ok, na 3,5m niti 50%,nemože se sakrit mreža,firmware nemaju namjeru updatat,u bridge mod ga kao nesmiju postavljat brani im kao "HAKOM",po njihovim uputama sam tražio povratak na žični modem,odgovor je bio da je to nemoguće jer me po ugovoru kači bežični modem,a
eto technicolor imaju jedino na skladištu,ali da je inaće "normalno" da bežično pada brzina 50%. |
Sta to znaci da u drugoj sobi kroz par zidova uopce nemas WiFi signala, pa zali se zovi SZK, pisi mail-ove i trazi da ti router zamjene.
|
Ne mogu upogoniti MS vpn od doma nikako (b.net, tc7200, na routeru je sav filtering iskljucen). Windows je 8.1, ostali third-party vpn clienti rade normalno (cisco, forti, endpoint..). Firewall je ugasen za svaki slucaj.
Ima mozda B.net neku foru s tim? |
Da sam sebi odgovorim, pptp i ipsec nisu bili enablirani.
|
Pozdrav,
može li se negdje vidjeti potrošnja od prošlih mjeseci negdje? Tipa koliko prosječno po mjesecu trošim interneta i tako :) |
Da prijavi se na stranicu "Moj Bnet".
https://moj.bnet.hr/ |
https://moj.bnet.hr/
.. ali kako su radili redizajn pitanje je da li ti išta prikazuje za prethodne mjesece, a staru stranicu za pregled potrošnje su maknuli :( |
@bertone: Koji ti je na kraju status u B.net-u, jel prelazis sa internetom na Amis ili...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:45. |