![]() |
Trololololol :lol2:
|
Hcs kralju :D
ali onaj bezobrazluk kad cijena koristene 4xx , 5xx prelazi cijenu 1070 mi je vrhhhhhh Sent from my D6603 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Zakon ponude i potražnje... Da ih ima u dućanima po cijenama kao prije onda ne bi bilo ove situacije, tako da ee vidim u čemu je problem. I tako to kupuje ekipa koja će zarađivati s tim karticama.
|
Najjače u toj cijeloj priči je kako AMD kuburi sa prodajom ovo-ono, dođe velika potražnja - ne mogu je ispuniti, tek u rujnu... Da su ovo dočekali sa jebenim zalihama bio bi show
A koliko je meni poznato nije problem ni sa proizvodnim kapacitetima |
Čisto da vidite koliko je važno biti prvi...evo citiram lika od prije godinu dana:
Ethereumpool.co with R9 290x at 21 Mhash. Underclocked for stability and low risk of overheating. Est. revenue with avg diff from 128 blocks Time period Ether, Ξ USD, $ Minute 0.000377 0.002324 Hour 0.022595 0.139418 Day 0.542286 3.346026 Week 3.796005 23.422184 Month 16.268592 100.380790 Znači sa rx480 se prije godinu dana moglo mjesečno (po današnjem tečaju naravno) zaraditi oko $7500 |
Meni nisu jasni ti panjevi koji kupe RX480 za 2500kn, grafička je koštala prije par mjeseci u dućanu 1600 a kada padne BTC i svi ih krenu prodavat ići će za 1000:lol2:
|
Citiraj:
|
Kada dođe RX Vega u osmom mjesecu nestat ce u roku - keks. Onda cemo morati cekati deveti mjesec da dođe više rx580 koje ce i dalje držati cijenu ko suho zlato.
Uskoro ce mi se vise isplatiti kupiti laptop sa nvidiom 1050 da mogu igrati watch dogse. psmtr. |
Citiraj:
|
Jedino kad taj mining balon pukne kao prije par godina pa krenu polovne ići za kiki riki samo da ih se riješe
|
Citiraj:
Ako BTC izdrži do 9-og mjeseca to bi bilo čudo. |
Ako netko želi rx 480 8gb sa samsung memorijom, imam jednu!
|
Citiraj:
Ta nestašica RX kartica je sad nabila cijene Nvidia polovnjača, taman se moglo upiknut najbolje modele 970-tki za 1000-1200kn i onda prokleti bitcoin odletio u nebo i svi bi odjednom rudarili, a svi oni koji su se pomamili i bez iskustva uletili u rudarenje će na kraju popušit bez da su toga svjesni. |
Mogu ici i u glomazni otpad, odradile su svoju ulogu :D
|
Strpljivo čekamo :D
Mada osobno nebih nikad kupio išta polovno iole skuplje, a kvarljivo poput gpu. Unatoč garanciji, jer tko kaže da neće platit danak nakon isteka 2 ili 3 godine. No možda se predomislim, ovisno o dealovima |
Citiraj:
nego, jel idu sve RX tako dobro? da li je nestasica 460tki? :) |
Citiraj:
|
Eno na njuškalu jedan povoljan mining rig, 4 puta 470/4gb za samo 16 000 kn
povrat investicije za samo 9 mjeseci |
Citiraj:
|
Ako netko trazi RX560 vidio sam jednu u Uziju
Sent from my XT1572 using Tapatalk |
Citiraj:
https://www.svijet-medija.hr/art/gra...x580-o4g/80825 https://www.svijet-medija.hr/artikls...5C5%25BEivo/10 |
Aha, obje jedno 800kn preskupe :lol2:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali teško je očekivati "normalnu" cijenu kod nas kad i vani su po 3000kn (400-600$). |
Ma nabavka amd gpu za gaming je RIP do daljnjeg. Mora se dogodit kolaps tih par valuta da to dođe na svoje
|
Citiraj:
|
Stvari se popravljaju, mining rigovi se prodaju, grafe dostupne :D
Sent from my XT1572 using Tapatalk |
Koja je ovo pljačka jbt, onaj koji kupi ovu karticu za 3300kn treba psihijatrijsku pomoć.
RX 580 GAMING X 8GB 3300 HRK |
Misliš da neće?
Čak je trenutno najjeftinija od dostupnih https://www.nabava.net/search.php?q=...+GAMING+X+8GB+ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad kako majneri ne kupuju toliko rx kartice i ima ih dostupnih, ostadoše samo ove bolesne cijene, prema tome jedan gejmer za mene nije normalan ako da 3300kn za RX karticu. Nisam vidio još je to i super, ima ih i za 4000kn :lol2: klik Neki modeli RX 580 su skuplji od GTX 1070. Bolesno !!! |
Citiraj:
|
Kome treba gpu danas je IMO najbolje dati tipa 500 ćuna za 7870, gtx 760 cca do 600kn ili ako se uspije naletiti na još jače tipa R9 280X (7970) za 700-800kn i ćao. Solidne gpu a mali novci, pa kad se situacija normalizira uzet nešto novo i jače
|
Citiraj:
|
Stvarno su cijene bolesne, nisam baš pratio ove novije ali sad kad ste stavili linkove usro sam se :lol2: To što Manuel kaže, ubosti neku polovnjaču i eto veselja :D Ja sam si tako neki dan ubo gtx 770 phantom 4GB za 1000 kn i sve tjera na high/ultra na 1080p.
|
Citiraj:
A i moram reći da, bar po mom viđenju, si platio puno za tu karticu, osobno bi dao do 800kn za nju. |
A cuj, ne stavljam filtriranja x16 itd... ali dosta igara vrti na high bez beda a poneku noviju ne tako zahtjevnu i na ultra. Slažem se da neke ne može od najnovijih i najzahtjevnijih i tu me čak i cpu koči ali recimo npr. Dirt Rally koja i nije baš tako stara igra sve na ultra i vrti mi konstantnih 60 fps sa uključenim v-syncom. Meni dovoljno :chears: Što se tiče cijene, za 800 kn se nađe 2gb verzija. Na forumu imaš samo gtx470 i ostale rudarske po 2500+ kuna. Ostatak ponude katastrofa a kada bi čekao nebi nikad dočekao oću igrati :D Na njuškalu sigurno neću dati 1000kn na neviđeno i ostaje mi samo Rijeka i okolica gdje su cijene mrvu veće tako da bolje dati i 100-200 kn više a da ju možeš isprobati prije kupnje. Neću dalje da ne idem u off topic.
|
Pa 2gb verzije gtx 770 imaš za 625kn i 650kn tu na forumu (barem je bilo jučer)
|
Ma kužim ali čekati sada stalno da li će naletiti nešto onda nikad ne bi kupio ništa (U trenutku kupnje nije bilo ama baš nikakve ponude). Generalno dao sam cca 150 kn više nego što sam trebao za 4gb phantomku a isprobao sam je prije kupnje i još je čovjek rekao da ako nisam zadovoljan da ju mogu vratiti. Kupiti van foruma preko njuškala na lijepe oči no way i još platiti poštarinu te moliti da li će doći ispravna.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:20. |