PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

deathdancer 30.08.2012. 16:13

cool :D

maxtormaster 30.08.2012. 20:09

Citiraj:

Autor Uzemljivac (Post 2225314)
jel ima jos netko problema na benru v4 da mu skrolanje kroz postavke nije fluidno, nego je usporeno i mutno? znam da je to malo i do teme, ali cak i kad vratim default temu to jos uvijek nije puno bolje. jel to onaj flickering problem o kojem se pricalo jos nekad prije?

stavi adw ex launcher . moram priznati da mi radi bolje od launcher pro

tincha95 30.08.2012. 21:05

pa adw launcher je najjaci.. pogotovo sa onim app drawerom koji je u 4D :)

Uzemljivac 30.08.2012. 23:07

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2225494)
stavi adw ex launcher . moram priznati da mi radi bolje od launcher pro

i koristim adw ex, nije stvar u launcheru. nego kad udes u postavke mobitela (settings) onda mobitel nije nimalo fluidan nego stuca kad se kreces kroz opcije.
i btw, adw ex mi je uvjerljivo najbolji launcher za nas mobitel, nijedan drugi ne radi tako glatko i brzo kao on.

Gongy 31.08.2012. 00:20

Citiraj:

Autor Uzemljivac (Post 2225314)
jel ima jos netko problema na benru v4 da mu skrolanje kroz postavke nije fluidno, nego je usporeno i mutno? znam da je to malo i do teme, ali cak i kad vratim default temu to jos uvijek nije puno bolje. jel to onaj flickering problem o kojem se pricalo jos nekad prije?

Ispasce odnekud odgovor i na to...a moja iskustva su da to kocenje u scrolanju sam primjetio samo na app LINK2SD koja je uzgred na telefonu dok na app koji su mi na SD-u to nisam primjetio,titanium pro mi je na kartici i kroz njega ide glatko,tako i sa drugim app,onaj izvorni ADW sam posalo na put u jednom pravcu,a mjesto njega je ADW EX,imam jos nekih verzija launchera koje nisam nasao na marketu pa mozda probam sa njima mada mi se ovaj ADW EX za sada pokazao kao prilicno dobro rjesenje!

Edit: Kao sto je Fundowsky rekao ne smije biti ta ekstenzija .txt kod mene nije bila,nema je na phonu ali kada sam radio upload negdje se potkrala i nisam je odmah primjetio pa nas je Fundowsky ispravio na cemu se zahvaljujem

Fundowsky 31.08.2012. 09:24

Citiraj:

Autor Gongy (Post 2225644)
Edit: Kao sto je Fundowsky rekao ne smije biti ta ekstenzija .txt kod mene nije bila,nema je na phonu ali kada sam radio upload negdje se potkrala i nisam je odmah primjetio pa nas je Fundowsky ispravio na cemu se zahvaljujem

ako si spremao ili mijenjao fajl preko notepada, otuda ti txt nastavak

Gongy 31.08.2012. 16:10

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2225799)

Moguce,sad se tacno ne sjecam sta sam sve radio ali vjerujem i siguran sam da je to,no vazno je da je greska ispravljena :lol2:

fre@k 31.08.2012. 17:40

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2225799)

pa po defoultu inace notepad stavlja "*.txt"

Fundowsky 31.08.2012. 19:13

Citiraj:

Autor fre@k (Post 2226199)
pa po defoultu inace notepad stavlja "*.txt"

lagano OT...

notepad prije spremanja uvijek ponudi .txt, ali je na korisniku da odabere nastavak, makar to bio i .123.

xcvb 01.09.2012. 09:37

ADATA class 10
Jučer sam je kupio, 8 GB, evo gledam write speed 6,8 MB/s, read 16,1 MB/s, sveukupan rezultat je 1807, očekivao sam veće brzine od Adate.

Bench napravljen sa antutu, beneru v4, launcher pro, osnovna frekvencija 600 MHz

Fundowsky 01.09.2012. 21:31

U8650 4.1 by Fundowsky

sve informacije i download na blogu ili facebooku

tutix 02.09.2012. 04:57

Jel ima kakve koristi od prebacivanja swapa na SD karticu u smislu multitaskinga?

Skužio sam da mi sa Superchargerom nakon nekog vremena mobitel malo poludi (restart pomaže). Sad sam ga maknuo i kao da je prodisao, reboot je isto brži jer je skripta brisala dalvik prilikom svakog pokretanja. Koristio sam Update9RC10Test6 verziju i čini mi se da su ove novije verzije sve gore i gore, više opcija, a manji dobitak.

maxtormaster 02.09.2012. 08:52

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2226890)
U8650 4.1 by Fundowsky

napravljen backup i stavljen fundowsky .
zasad doslovno leti iako sam vec i pobacao sve aplikacije koje inace koristim .
nego fundowsky de reci jel postoji neki fix da se ubaci da mi bude opcija kao na cyanogenu da prilikom javljanja kad nekog zovem da zavibrira telefon ? ta mi opcija strasno svidja na cyanogenu
:chears:

NenadS 02.09.2012. 10:19

Imaš to u exdialer-u, vibrate plugin, može da vibirira i pri javljanju i pri prekidu poziva i može se regulisati jačina vibracije.

Pitanje: kada stavljam novi rom, je l' pametno vratiti titanium backup-om i system data pored aplikacija?

maxtormaster 02.09.2012. 10:44

Citiraj:

Autor NenadS (Post 2226997)
Imaš to u exdialer-u, vibrate plugin, može da vibirira i pri javljanju i pri prekidu poziva i može se regulisati jačina vibracije.

Pitanje: kada stavljam novi rom, je l' pametno vratiti titanium backup-om i system data pored aplikacija?

Ali nema mi opcije da kad mi se netko koga zovem javi pa onda da zavibrira

NenadS 02.09.2012. 10:53

Treba ti exdieler donation pack koji aktivira te plugin-e (oni se mogu instalirati, ali neće raditi bez donation pack-a). Upravo taj vibrate plugin daje opciju da tel. zavibrira kada se onaj koga zoveš javi, a može se namestiti da vibrira i pri prekidu veze.

maxtormaster 02.09.2012. 11:21

Citiraj:

Autor NenadS (Post 2227010)
Treba ti exdieler donation pack koji aktivira te plugin-e (oni se mogu instalirati, ali neće raditi bez donation pack-a). Upravo taj vibrate plugin daje opciju da tel. zavibrira kada se onaj koga zoveš javi, a može se namestiti da vibrira i pri prekidu veze.

Znam sta govoris sve sam instalirao ali ne vibrira kad mi se neko javi ostalo radi . Probaj pa ces znati o cemu govorim

NenadS 02.09.2012. 11:49

Meni radi. Možda je do verzije. Probaj sa ovom:
http://goo.gl/DKmmf

maxtormaster 02.09.2012. 12:53

Citiraj:

Autor NenadS (Post 2227028)
Meni radi. Možda je do verzije. Probaj sa ovom:
http://goo.gl/DKmmf

jel ti to radi na fundowskom romu ili neki drugi je u pitanju ?
meni na cyanogenu radi i bez tog plugina samo na fundowskom ne mogu osposobiti . probao sam sad i ovu tvoju verziju exdonatea ali ne fercera

NenadS 02.09.2012. 14:41

Da, na fundowsky 4.0. Jesi li išao u podešavanja? Mislim da je po default-u isključeno.

maxtormaster 02.09.2012. 14:47

Ma jesam upalio sam opciju ali nece i dalje

NenadS 02.09.2012. 16:25

Idi u podešavanja>zvuk>vibracija>uvek uključeno. I dole ispod toga uključi "haptičke povratne informacije". Ne znam koliko to ima veze, ali pokušaj.

@Fundowsky, čini se da ti je ovaj rom bolji od prethodnog. Najveći score do sada sa svim romovima. Hvala na trudu.

http://img856.imageshack.us/img856/7...0902165135.jpg
https://www.dropbox.com/s/7hn0zb49wm...-16.51.35.jpeg

Halos 02.09.2012. 17:25

Meni neželi bootat u taj rom Fundowsky, ja jesam njubara...skinuo sam se sa windowsa nedavno.

Znači kod boota piše priprema sustava(ili sl.), ona F ikona...ali nakon toga samo tipke svijetle, ekan je prazan i tako stoji i stoji ...i stoji :D

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2227249)
jesi li slijedio upute za instaliranje roma? dakle wipe/format svega što je potrebno?

Hvala ti, čitao sam, pratio sam, ali nekako sam taj dio izbacio da ja netrebam u biti raditi... :)

Rom ti radi suuuuper!:chears:

Fundowsky 02.09.2012. 17:34

Citiraj:

Autor Halos (Post 2227238)
Meni neželi bootat u taj rom Fundowsky, ja jesam njubara...skinuo sam se sa windowsa nedavno.

Znači kod boota piše priprema sustava(ili sl.), ona F ikona...ali nakon toga samo tipke svijetle, ekan je prazan i tako stoji i stoji ...i stoji :D

jesi li slijedio upute za instaliranje roma? dakle wipe/format svega što je potrebno?

Citiraj:

Autor NenadS (Post 2227206)
@Fundowsky, čini se da ti je ovaj rom bolji od prethodnog. Najveći score do sada sa svim romovima. Hvala na trudu.

najveći score je imao netko čiji mob ide iznad 768MHz, moj se restarta nakon 729. trebao bi taj opet pokušati. mislim da je user bio androidfan

Gongy 02.09.2012. 17:57

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2226890)
U8650 4.1 by Fundowsky

Hehe,ti si rekao da je ljeto i da odmaras,a sad vidim da si radio i to cini mi se jako dobro bar sudeci po prvim utiscima i komentarima u svakom slucaju :respekt: na trudu i radu,a ovaj rom defintivno se mora probati :lol2:
POZZZ DEVELOPERU

NenadS 02.09.2012. 18:01

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2227249)
najveći score je imao netko čiji mob ide iznad 768MHz, moj se restarta nakon 729. trebao bi taj opet pokušati. mislim da je user bio androidfan

Pogrešno sam se izrazio. Mislio sam na sopstvene rezultate. Uvek mi je išlo oko 2000.

fre@k 02.09.2012. 22:06

Stavih fundowsky 4.1 super brz rom. jedino me zanimaju neke postavke.

Prebacivanje pjesama preko Volume UP (kao na cyanu)
Lock screen s vise slide-ova (klizaca) dovoljno bi mi bilo bar jos jedan red ("birač" i "Kontakti")
Dali ima neki fajl koji se moze instalirat za rijecnik

Fundowsky 02.09.2012. 22:57

Citiraj:

Autor fre@k (Post 2227404)

Prebacivanje pjesama preko Volume UP (kao na cyanu)
Lock screen s vise slide-ova (klizaca) dovoljno bi mi bilo bar jos jedan red ("birač" i "Kontakti")
Dali ima neki fajl koji se moze instalirat za rijecnik

1. Winamp, poweramp i sl.
2. Google play - ima takvih programa
2. Kakav rječnik?

fre@k 02.09.2012. 23:16

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2227433)
1. Winamp, poweramp i sl.
2. Google play - ima takvih programa
2. Kakav rječnik?

Nekidan sam neki rom imao koji nemam pojma isprobavao sam sve zivo. I poceo sam kucat poruku ovaj mi poceo ispravljat krivo upisane rijeci.

EDIT: i jel ikako moguce totalno ugasit vibraciju kod pisanja. sve postavke su postelane da je vibra ugasena

dulesbj 02.09.2012. 23:26

Citiraj:

Autor fre@k (Post 2227445)
Nekidan sam neki rom imao koji nemam pojma isprobavao sam sve zivo. I poceo sam kucat poruku ovaj mi poceo ispravljat krivo upisane rijeci.

Kad ti je uključen T9,he,he

Rosie-Posie 03.09.2012. 00:19

jedino što mi pada na pamet za rječnik je smart keyboard i croatian for smart keyboard

vibracija kod pisanja bi se trebala ugasit u postavkama tipkovnice

fre@k 03.09.2012. 00:20

pa toliko tupast nisam...jedine rijeci koje mi skuzi su ljudi iz imenika...nenudi mi nista logicno...probo sam sve opcije :)

EDIT: sto se tice vibre kad prebacim na android tipkovnicu onda ne vibrira to je ugaseno u postavkama. Kad prebacim na HR Keyboard onda te postavke uopce ne vrijede.

Rosie-Posie 03.09.2012. 00:24

pa jel nema taj HR keyboard neke svoje postavke tamo u language and keyboard?

Fundowsky 03.09.2012. 00:32

Citiraj:

Autor fre@k (Post 2227472)
pa toliko tupast nisam...jedine rijeci koje mi skuzi su ljudi iz imenika...nenudi mi nista logicno...probo sam sve opcije :)

EDIT: sto se tice vibre kad prebacim na android tipkovnicu onda ne vibrira to je ugaseno u postavkama. Kad prebacim na HR Keyboard onda te postavke uopce ne vrijede.

upravo isprobao android tipkovnicu i HR keyboard i obje vibriraju

Gongy 03.09.2012. 01:46

Koliki je vama score na benru v4?Ja do sada nisam nikako radio benchmark jer nisam osjecao potrebu za tim bitno mi je bilo da mi je mob brz i fluidan,da nema stekanja i onih restarta,da zaledi itd. Sad sam uradio cisto iz radoznalosti i dobio ovaj score pa me zanima kakvo je stanje kod vas tj. da li su rezultati dobri ili ne ?
http://img846.imageshack.us/img846/1...6612572444.png

Rosie-Posie 03.09.2012. 02:02

koja je to aplikacija?

Gongy 03.09.2012. 04:48

Ako mislis na ovu app sto sam radio sa njom,to je ovo
https://play.google.com/store/apps/d...ZW5jaG1hcmsiXQ..
samo sto je kod mene starija verzija od ove na marketu,prije poslednjeg update!?
Malo sam zatecen,o cemu je rijec,zasto svi pitaju koji je app???

Fundowsky 03.09.2012. 07:38

Citiraj:

Autor Gongy (Post 2227496)
Malo sam zatecen,o cemu je rijec,zasto svi pitaju koji je app???

Jer nijedan U8650 nema score od 3179. Obično se koristi antutu benchmark, pa pitamo ;) pokreni njega pa vidi score

Thorax 03.09.2012. 16:37

@ Fundowsky

Stavio sam 4.1 u subotu, poinstalirao neke aplikacije i tak, sve je radilo ok. Danas (baterija oko 50 %) i stigne poziv koji je trajao cca 2 min i nakon završetka vidim baterija na 12 %. Samo da napomenem da je kalibrirana. Nakon toga sam ga restartao da malo dođe k sebi, i ok, baterija je došla na 41 %, ali mi se proces status bar nije pokrenuo (javilo je grešku da se srušio odmah nakon boota), probao sam restart još par puta, ali uvijek isto. Imaš kakvih ideja?

Fundowsky 03.09.2012. 16:44

Citiraj:

Autor Thorax (Post 2227835)
@ Fundowsky

Stavio sam 4.1 u subotu, poinstalirao neke aplikacije i tak, sve je radilo ok. Danas (baterija oko 50 %) i stigne poziv koji je trajao cca 2 min i nakon završetka vidim baterija na 12 %. Samo da napomenem da je kalibrirana. Nakon toga sam ga restartao da malo dođe k sebi, i ok, baterija je došla na 41 %, ali mi se proces status bar nije pokrenuo (javilo je grešku da se srušio odmah nakon boota), probao sam restart još par puta, ali uvijek isto. Imaš kakvih ideja?

probaj u CWM prvo izbrisati dalvik i pokrenuti, ako ne uspije, wipe data/cache i opet pokreni, pa javi jel što pomoglo.

EDIT: ne znam stvarno što se dogodilo da ti je baterija pala, baš je zbog takvih stvari dodan fix u 4.1

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:37.