![]() |
Ne možeš
|
Imam još jedno pitanje - naime, na bakru sam imao brzinu 4 Mbps (Gigaset SX763, fenomenalno je radio, wireless besprijekoran) i to sve do kraja veljače 2016. godine kada su poslali novi router (Speedport). Čim sam ga spojio brzina je porasla na 20 Mbps (i dalje je bakar bio u pitanju). Međutim, manji ping prema google.com sam imao na Siemensovom Gigasetu SX763 (koji je bio na 4 Mbps) - od 4 do 6 ms, kako kad. Na Speedportu (koji je još uvijek bio na bakru, dakle 20 Mbps) mjerio bih 15-22 ms. Na Ultra MAX3 M paketu sam od 11. mjeseca 2016. godine, brzina 100/20 (Speedport i dalje). Stabilna veza, nemam nikakvih zamjerki, Max TV šljaka, ALI ping prema googleu je od 8 - 15 ms. Budući da nisam nikakav stručnjak na ovom polju, zanima me od Vas kolega zbog čega je to tako? Zašto sam najmanji ping imao na najmanjoj brzini (4 Mbps), a na optici, koja je 25 puta brža i pouzdanija, imam veći ping?
Mjerim na sljedeći način: u cmd ukucam ping google.com -t (na taj način provjeravam da li je mreža stabilna, dolazi li do packet lossa itd). Zahvaljujem. |
Trebao si uz ping pratiti i na koje se IP adrese spaja, jer se sigurno radi o hrpi adresa koje se mijenjaju,
i usput puštati i traceroute/tracert prema toj adresi jer sigurno ima hrpa routinga do tamo... |
Citiraj:
P.S. naravno kompu sam udjelio fiksnu IP adresu kako je napisano u manualu |
Mora ga se resetat i onda postavis sebi staticku a on ti je 192.168.1.1 jednom kada optika proradi nemozes mu pristupit vise.
Tako da se onda tako ne moze doci do passworda. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk |
Zakaj ne nazovete sluzbu za korisnike i lepo ih pitate za password i username?
|
Zato što ti ih neće dati,kada se meni ONT resetirao i GPON password izgubio nisu htjeli dati.
Na kraju sam ga preko veze dobio. |
Jel HT opet nekaj zeznuo? Downlink izvana je 1mbps.
|
Evo da se i tu postavi.. vezano za opticke pakete po 180kn / 211kn (Ultra max2 L/ Ultra MAX3 M ) . :nono:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ako dobro razumijem HAKOM sprecava HT da nudi ogromne brzine po niskoj cijeni jer... je preniska... i svi drugi operateri bi propali da se tako nastavi jer ne mogu pratiti cijene... i onda bi HT mogao opet imati monopol i raditi sa cijenama sto zeli? Jel to poanta presude? Nije mi jasno...
|
Tocno to.
|
Zanemarite to rješenje HAKOM-a.
Već su "zabranili" XS pakete, pa ih i dalje nude preko predstavnika. Rješenje iz ožujka 2016. kojim se zabranjuje nuđenje XS paketa, pa koliko znamo svi ih i dalje dobivaju. https://www.hakom.hr/UserDocsImages/...e%20obveze.pdf |
Taman sam ih nahvalio, a evo danas krenuli packet lossovi i na testiranju brzine vidim da je upload gotovo duplo sporiji nego što bi trebao biti. Ima li netko istih problema?
http://beta.speedtest.net/result/5978524145 Packet loss Ping statistics for 216.58.214.206: Packets: Sent = 1020, Received = 939, Lost = 81 (7% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 10ms, Maximum = 15ms, Average = 11ms Inače je 0% packet loss, dakle možda kojih 3-4 dropa na 30000 poslanih paketa... |
Citiraj:
makar nisam još ništa potpisao... |
Okej, opet spammam - sorry.
Jesam li jedini kojemu je upload smanjen na 5mbps? Prije nego kaj njih zovem i idem kroz obligatory paljenje i gašenje routera us čuđenje zakaj ne koristim njihovog. |
Citiraj:
|
Jučer mi je podivljao downlink, a danas i uplink.
Vidim da nam je kvart zajednički. Čekamo još nekog van Kvatrića. :D |
Jeste vi svi na optici u zgradama?
Ima li optićara u kućama? |
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
"vijest" koju sam vidio na drugom forumu pa ako netko zna sto vise o tome
Citiraj:
|
uveli mi optiku bez bušenja, preko ont-a, i ostavili zte router, nije 100mbita al meni sasvim dovoljno, samo da cijena bude 120/240 kao što je dogovoreno :D
http://www.speedtest.net/result/5980242566.png |
Citiraj:
Smirila se situacija, i nema više packet lossova :) Tebi? @Conroe - probaj preko beta.speedtest.net provjeriti brzine. Čudi me da imaš 64 Mbps, a 100 je ugovoreno. Ipak se radi o optici. Jedino ako nije baš cijeli kvart na T-comovoj optičkoj infrastrukturi. Ovo što si izmjerio je manje od 70% ugovorene brzine, dakle prema HAKOM-u imaš pravo na raskid ugovora hah. A tek si ga potpisao ;D |
ont i ruter su spojeni sa 4 metra bakra, možda zato
još nisam ništa potpisao, a ako dobijem 120/240 na potpis, ne bi prekidao ugovor ni uz 30mbita brzinu :D |
Citiraj:
Ja sam sklopio ugovor s istom tom promotivnom ponudom, i prvi račun je bio 186 kuna. Podnio sam prigovor, uvažili ga, dobio umanjeni račun i sad je 124 kune...iako bi trebalo biti 135 kuna zbog sportskog paketa (120,50 Ultra MAX3 M + sportski paket 15 kn). Njihov propust :fiju: |
Citiraj:
Možeš mi malo pojasniti kako si je uveo/dobio? Znači zdenac i spojnica mi je doslovno dve bandere od kuće i jebu me da ne mogu, ali baš nitko. Platio bi instalaciju samo da dobijem optiku. |
Imam situaciju i trebam savjet. Odlučio sam uzeti HT optiku/telefon po povoljnijim cijenama dok se još može ovih par dana. Situacija je sljedeća: |
Citiraj:
Tako da nemam pojma kakva je situacija sada s privatnim kućama. Tako je bilo kod mene, kažem prije cca 2,5 godine. |
Citiraj:
(maksimir - lašćina) |
15 godina? Famozni Fiberland je pokrenut 2008. tako da sumnjam.
|
Citiraj:
Tada su mi na kuću postavili fasadni ormarić i do njega doveli 2 žice, jedna je bila bakar a za drugu (koja je ostala nespojena) rekli da je kablovska Prošlo ljeto postala mi dostupna optika i kad sam predao zahtjev došao tehničar u izvid situacije, otvorio ormarić i rekao "pa vi već imate optički kabel u ormariću na kući" |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:13. |