![]() |
|
Citiraj:
"Izvozne pločice izrađene su od metala, presvučene reflektirajućom folijom, zelene su boje na kojima je žutim slovima otisnuta oznaka RH i broj izvozne pločice. Između oznake RH i broja izvozne pločice otisnut je grb Republike Hrvatske." |
onda su mozda kamioni bili prodani pa vozeni nekud van, u bosni i cg takoder je u tijeku velika rasprodaja stare vojne imovine...
|
Citiraj:
Prema onome što piše kao vrijednost prema tablicama je oko 500k da, no gledaj da neću uzeti novi već 2-3 godine star, tako da se vrijednost nešto umanjuje. |
Citiraj:
gleda se samo novonabavna cijena vozila, ja sam htio uzet za scenica kasko posto sam se preselio i nemam garazu vise, gledaju samo novonabavnu cijenu i za 10g starog scenica full kasko 3400 do 3900kn :roller::roller::roller::roller: |
Citiraj:
Odokativno, prijatelj je za Touarega sa svim mogućim bonusima plaćao 12k, pa računaj negdje sredinu između mojih 7 i njegovih 12. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Pa ima smisla, ako ti se auto razbije popravak i/ili zamjena dijelova nisu ništa jeftiniji jer tvoj auto ima 2-3 godine starosti :)
A ako imaš totalku moraju ti kupiti novo vozilo, što ne? |
Citiraj:
|
Citiraj:
crni 280S su bili vozeni poprilicno visoki polozaji i direktori velikih fabrika (zadnji primjerak koji znam da je vozio u hr je bio direktorski od TKZa) crni 220D je bio tak ajmo reci neki malo visi rang, ostalo supermiafiori i pezejci... |
|
Dunlop wintersport 5 ili Goodyear UG performance G1? Ista cijena mi ispada, 215/60 r17. Pročitao sam reviewe i testove, pitam samo ako je netko imao jedne ili obje pa da čujem mišljenje. Tenks.
|
Punto, noviji od ovoga, je dobio 0 zvjezdica na Euro NCAP-u. Pametnome dosta. A kad je s druge strane SUV mrcina poput X5 dođe mu isto kao da je zid.
|
2 zvijezdice je izgubio jer testirani punto nije imao asistente za kocenje, blind spot itd. Dodatne 2 je izgubio jer testirani punto nije imao bocne zracne, pa su ozljede za taj dio loše. Imao je 2 od mogucih 6 airbaga. I 1 u odnosu na test iz 2006 je izgubio jer su postrozili sami udarac. Tada je imao 5 ncap. Pogledaj video i vidit ces da auto " dobro " prosao.
https://www.youtube.com/watch?v=9N1Q0k6-ebg |
Taman htio reći kak ovaj stari Puno još i dobro izgleda nakon sudara. Oboje starijih poginulo u njemu.
Stvarno je ljes na kotačima... |
Citiraj:
nema ti to veze, nije SUV sigurniji po nicemu :stoopid: da je umjesto bmwa bila corsa ili neki kompakt, vjerojatno bi brojili 3-4 mrtva u tim vijestima... :( RIP poginulima pa iduca vijest.. ovo treba rijesiti pistoljem za ubijanje svinja.. "u petak oko 10 sati" "36-godišnjak iz Pule vozeći kombi pulskih registracija pod utjecajem alkohola (2,65 promila alkohola u krvi) i za vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka dozvola" https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2028529.aspx |
Da, ježiga. Kod mene u puntu 2 je 6 airbagova, testiran je model sa naj slabijom opremom vjerojatno. A i da je 1.9 motor unutra sigurno se nebi ovoliko sfrkao prednji kraj, ili bi motor završio vozaču u krilu.
|
Evo sad kad imamo i friski slucaj u praksi, mozemo li iznijeti zakljucke? :D
|
Citiraj:
Nije ni X5 prošao lišo u sudaru, izgleda ko da mu je pola motora ispalo. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
sto vise stvari za zguzvati, manje energije se prenosi na putnika. Tu upravo i lezi prednost vecih auta
u 10 ujutro imat 2.65 promila. prestrasno. |
Citiraj:
"Žeđ" ne pita koliko je sati ili koji je dan u tjednu:) |
Hoćemo opet temu o rejtinzima otvorit :D
Taj Punto sa 0 zvjezdica sada je sigurniji ili je tu negdje po sigurnosti u sudaru po testovima od tog X5 iz 2003. koji je imao 5 zvjezdica tada. Svake godine se postrožuje test i on je relativan za aute testirane te godine. Isto tako ne mora značiti da bi poginulo više ljudi u slučaju da se sudarila Corsa umjesto X5 jer zbog manje mase bi i manje energije bilo. |
Zabrij doživit 78, šetat i baaaaam - pobere te pijano govedo u 10 ujutro.
|
Citiraj:
moram priznat da ne shvacam sto si htio napisati. punto iz sudara je predstavljen 1999-e, a X5 je predstavljen 2006-e. Nema toga Punta koji je sigurniji od X5, pa bilo koje generacije. |
x5 iz sudara je predstavljen 2000 godine ne 2006...
|
sorry, izgleda da je. Flege me prevarile, a nisam video otvarao.
sto jos vise govori koliko je bio nadmocan. |
Mislio sam na ovogodišnji punto koji je netko spomenuo da ima 0 zvjezdica, ne onaj iz sudara. Htio sam napisati da 5 zvjezdica (tad) i veći auto ne znači da je i sigurniji u odnosu današnje aute.
Naravno onaj je smeće što se tiče sigurnosti kao i skoro svi auti tih godina |
Nisam vidio zračne jastuke? Je li ih uopće ispucao?
|
a sto ce ti zracni kada im je motor/tabla/volan usao u krilo i zgnjecio ih a vozac iz bmwa se seta oko auta
zato su meni ti mali gradski auti totalno neprivlacni i nikad ih nisam volio zbog aspekta sigurnosti. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Isto ima negdje video Q7 vs Fiat 500, q7 imao 4 zvjezdice, fiat 500 5. Testirali su sudar frontalni jedan u drugi. Q7 je ko kroz maslac prosao fiat 500. Skoro mu je kroz sajbu usao nutra.
|
Citiraj:
Pa mene je Tico napucao u Megana, njemu prednji odbojnik otpao a kod mene samo deblja crta na guzici koju sam dao ispolirati. Smijeh. Najjači auto ikad što se tiče sigurnosti, a stariji ga znaju sigurno, honda CRX, takozvani "lijes na kotačima". Predobar za voziti ali brate.... na motoru si sigurniji. |
Da, jer se auti testiraju udarcem sami u sebe, tj. u zid ili barijeru. Kad na tebe u 1000kg teškom autu naleti cigla od 2000kg, ako su brzine iste, ukupna energija je dvaput veća nego u slučaju sudara s jednako teškim (1000kg), a dijeli se polovično na svaki od ta auta. Ovaj u težem profitira, a ovaj u lakšem mora podnijeti više nego u onom slučaju kako je testiran.
|
dobro, ajmo se uozbiljiti, ovdje pricamo o ekstremno teskim sudarima a ne nekakvim kvrckanjima po gradu ili pri brzinama od 10-20 na sat.
Govorimo o sudarima sa 60-80kmh sat ili vise. Tipuntaci i ta mala govna su govno i nista drugo. Da je sjedila u nekakvom SUV-u ili vecem autu sa bunkerom, danas bi ziva bila. https://dnevnik.hr/vijesti/crna-kron...---507116.html |
Citiraj:
Samo 860 sam vidio, a one su preko 1200kn. Citiraj:
|
Citiraj:
Pravio sam kumu policu kaska za x5 prije 2tj, cca 630.000kn je auto, polica je 7400kn sa svim popustima ;) Full kasko s uključenim rizikom krađe. |
Pozdrav ekipa,
Ulijećem kao padobranac, no offense pls :). Zna netko jel se isplati uvesti auto iz Njemačke okvirno 5000e (konkretno razmišljam o hyundai i30 dizel, 2013. g.) ili bolje da tu kupim nešto istog iznosa? Hvala Vam unaprijed! |
Bolje da si uvezeš, za iste pare dobiješ bolju opremu.
Nego, nitko ne komentira cijenu goriva danas? |
Citiraj:
Dizlo je prije 2 godine bio malo preko 8kn kad sam kupio svog čađara, i to ona skuplja/premium verzija, sada je skoro 11kn. Još ću se vraćati na plin s idućim kolima kako je krenulo. |
Citiraj:
Mada su i oni lagano digli cijene nedavno, plin je sad kod njih 1.12km, al opet mi se isplati itekako obzirom na tjednu kilometražu :D Samo ne znam koje će opravadanje bit ovaj put ovim našim deračima kože za dizanje cijene goriva :fuming: |
Citiraj:
Cijene barela nafte na meditarnskom tržištu, bla bla bla bla :D A prije dvije godine max, cijena litre eurodizela je bila 7,13 kn. Sad je koliko, 10,50 kn. Jeftinije mi natankati auto u Austriji nego kod nas :hitthewal: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |
|