Citiraj:
Autor Nybelung
(Post 3235639)
Zaobići možeš i sa Agriom koja vuče dvije prikolice. Preteći ne.
Kamioni su još i dobri, ima još uvijek vozača koji staju na proširenjima, usporavaju na pravcima i sl. Najgori su turisti, i hobi vozači, koji se po forumima hvale da voze "po ograničenju + 10", a u stvarnosti se kilave po zavojima i vuku ko mrtva mačka, a čim iskoči malo pravca, hopa, gas do 99 km/h, pa onda kočnica 500 metara ranije bez ikakva razloga, pa zavoj 39km/h, pa opet gas, pa kočnica...
Oprosti, izvini, ali mene to frustrira. Da imamo svi iste automobile, i da se kao po zakonu vozilo koje pretječeš miče uz desni rub ceste i ne ubrzava, bolio bi me đon. Kao što kaže kolega, genijalno, vratiš u manju brzinu i ćao zdravo. Ali ako je ispred tebe Golf 2.0TDI, nema jebene šanse da ga sa 75ks sigurno preteknes ako ovaj vozi na gore opisan način, jer moj jadni Klitač ima u crvenom duplo manje momenta od TDI-a na ler gasu. :D
I sad se netko nađe pametan pa kaže, "ali ubaci ga u nižu". Ma LOL, evo ti ga, pa ga ti na 50km/h ubaci u drugu.:D
|
:dobar::chears:
Citiraj:
Autor Master_Hrc
(Post 3235836)
Ajde može, sad smo 1:1 ;)
Ajde baš mi je drago da si ovakvu pizdariju izvalio i živ ostao. Za nekoga tko se bahato i prepotentno postavljao u raspravama vezano za kasko i obavezno AO moram priznati da si čak i mene uspio iznenaditi. Evo boldao sam da ovakva pizdarija ne nestane u bespućima interneta. Kasko se računa s obzirom na cijenu novog vozila. Neki uzimaju račun a neki čak i katalošku vrijednost vozila. Znači koliko košta neki kompakt srednje klase sa 100 ks a koliko auto sa 250 ks. Nemoraš odgovarati, pitanje je retoričko. E sad kod obaveznog AO isto imaš razrede po jačini motora o kojima ovisi cijena. Moja M3 je za samo 1kw ušla u sljedeću kategoriju i tu je već bila razlika od par stotina kuna. Koliko bi samo bila razlika od 2-3 razreda? Opet retoričko pitanje na koje netrebaš odgovarati. Argument da auto od 250 ks po autoputu malo troši mi je jednaka kao da kažeš da bugati nizbrdo u leru uopće ne troši puno. U prijevodu debilizam sam po sebi ako ti je 90% vožnje gradska vožnja. No nemoj se sekirati evo sad si barem nešto naučio, zato su forumi super, uvijek nešto naučiš :goood:
I za kraj bih te zamolio da mi ne odgovaraš na ovaj post jer mi je stvarno gubljenje vremena klikanje na prikaži post pokraj tvog nicka. Ali hej, ne brini, s obzirom na moje strpljenje i toleranciju pogledat cu za nekih pola godine kaj pišeš pa ako ti se stav normalizira možemo se upustiti u neku argumentiranu raspravu.
:chears:
|
Odgovorit ću zbog ostatka normalnih forumaša koji nisu isfrustrirani životom i samim sobom i sposobni su sudjelovati u normalnoj ARGUMENTIRANOJ raspravi što je tebi očito nepoznanica.
Obzirom da sam RADIO 14 GODINA 8-10 SATI DNEVNO sa osiguranjem i vozio aute na tehnički pregled, mislim da ono što ja napišem u vezi cijena istih ima veći temelj i istinitost nego tvoje laprdanje. Btw, dan danas, znači evo već 17-u GODINU radim sa osiguranjima, samo zadnje 2.5 kao vanjski suradnik.
Cijena ao police za vozilo od 100ks košta na kt tablicama 900kn. Za vozilo od 250ks košta 1300kn. To je ČETRISTO kuna razlike GODIŠNJE. Tehnički se obračunava po OBUJMU vozila, dakle to dal ima 100ks ili 300 ili 500 je NEBITNO, bitan je obujam. UKUPNA cijena tehničkog sa svim davanjima za vozilo obujma DO 1600ccm je cca 1000kn GODIŠNJE. Ista stvar samo za vozilo PREKO 1600ccm, do 2000ccm obujma je cca 1100kn GODIŠNJE. Dakle, razlika je STO kuna GODIŠNJE. Za vozilo od 2001-2500ccm je cca 1300-1400kn, dakle, razlika u odnosu na avg auto od 100ks i 1600ccm je maksimalno 400kn GODIŠNJE. To je UKUPNO VEĆI TROŠAK od 800kn GODIŠNJE. Stvarno bitna razlika na godišnjoj bazi. A auto od 100ks i 250ks, nebo i zemlja. Da, cijena kaska se za potpuno novi auto radi po nabavnoj cijeni iz računa, a za par godina stare se radi po cvh katalogu, što je logično. No zaboravio si da je kasko DOBROVOLJNO osiguranje, te nema veze sa registracijom i osiguranjem. Gore navedene razlike u cijeni za bilo koje registarsko područje u hr su ISTE, samo je osnovica za zg veća, ali razlika u cijeni između kategorija je ista. To što je ekipa lijena naći si jeftinije osiguranje i plaća porez na budale, to je njihov problem.
Everyday primjer iz našeg obiteljskog voznog parka - audi a6, 3.0tdi quattro, 225ks, 1900kg neto mase, troši pri navedenoj brzini od 150kmh po autoputu 7.5L. Testirano hrpetinu puta u ovih njegovih 400.000km. Opel corsa 1.2 16v sa velikih 75ks pri toj konstantnoj brzini od 150kmh troši 6.5L benzina. Zanimljivo, jel tak ;) A i napisao sam gore, grad je druga priča ;) Samo treba čitati s razumijevanjem a ne ono šta kome paše za trkeljat i laprdat. Jer inače se auto od 250ks kupuje za vozit po zagrebu na posao i na kavu na špicu :hitthewal: Prava jedna argumentirana debata i logično razmišljanje i konstruktivno odgovaranje na moj post...
Ovo o dijelovima, ne znam više šta bi ti rekao, pa u čemu si očekivao da je razlika? U filteru ulja od 40kn? Da nije tužno, bilo bi smiješno. Logično da je sitni potrošni materijal koji košta manje od 100kn zanemariv i nebitan u kontekstu rasprave održavanja suv-a i limuzine. Kako je vex rekao, cijene limarije uopće ne želim izvlačit jer su razlike još kudikamo drastičnije od ovih za dijelove koje sam gore naveo.
|