![]() |
Tako nekako, 2:58h mi je pisalo kad sam upalio kamericu.
Ja sam upiknuo jedno od dvije kartice preporučene za Hero 4 Black - Lexar 633x UHS-I 32GB (LSDMI32GBBNL633R). Cijena joj je bila oko 300kn sa onim malim USB adapterom. To class 10 pravilo zajebi, pola tih kartica nema dovoljnu brzinu za Hero4/3 Black i od tuda počinje 90% problema sa GoPro-om u visokim rezolucijama. Ostalih 5% je baterija (najčešće ne original), a 5% je sve ostalo. |
Kod kartica za heroja je bitan 32kb block write
Hero 3 Black mora dobiti karticu koja ima minimalno 5.5-6 MB/s 32kb block write inače se snimanje filmića prekida. Za hero 4 ne znam |
važi, znači uzimam 64GB i sad još moram izabrati između ovih ponuda:
1. Ova je U1 - http://www.sandisk.com/products/memo...?capacity=64GB 2. Ova je U3 - http://www.sandisk.com/products/memo...?capacity=64GB ili 1. http://uk.transcend-info.com/Products/No-423 Razlika između ovih kod sandiska je kaj su U1 ili U3 a to kolko sam skonto jeste da je U3 skuplja i zapravo za 4K tehnologiju...koja meni ne batre... :chears::fala: |
https://gopro.com/support/articles/s...update-release
Obje su tu, tako da mislim da moš rokat jeftiniju. |
e, super i rešeno. Poručio od Švabe, U1. 64GB cca 400kn. U nas malko preko 600kn...
Od denes akcija, Lidl :kafa: ...gledamo u nebo i navijamo za sjutra na Medu. Ako se sve posloži, bit ćemo u 9,30h na Zavoju, inshAllah :zdero: EDIT: Fala svima na pomoći okolo izbora kartice, i to je jedna vel'ka šuma, pa na drvo jedva nabasaš. Evo kaj sam naučio...u polju Product numbers ima ovo npr: SDSDQXL-064G-GA4A – 64GB ovaj dio GA4A znači da je rađeno za eVropu, pa onda ima npr. AA4A, to je za Amerike...čuda :) |
uzimo si sa ebaya?
Ak jesi nadam se da ce ti kartica delat kak spada jer se tam uzasno mulja sa velicinom kartice. Nazivno ima 64Gb, al je iskoristivo jako malo. http://www.ebay.com/gds/HOW-TO-TEST-...3664934/g.html |
Izgleda da jos jedino ja koristim GoPro 1 :fiju:...svidja mi se cetvorka Silver, jos nisam odlucio sto cu si pokloniti za rockas, jubilarni - okrugli :D
S danasnjim danom nestalo je snijega na Sljemenu, napokon! |
Citiraj:
Redovito uzmu najmanju, flashaju firmware od najveće Tipa micro sd od 2 gb, flashaju firm od 32gb spojiš ju, prikaže ti 32gb, al možeš zapisati samo 2gb naravno.... Stickove, kartice na ebaju treba izbjegavati Kod nas se mogu kupiti samsung pro micro sd koje će raditi sa herojima jer imaju dosta dobar 32kb write http://www.cdrlabs.com/Reviews/samsu...ds/Page-3.html http://www.nabava.net/search.php?tp=...pro+32gb+micro Dečki, jel ko od vas probao oval chainring? Gledam kupit narrow wide sajbu naprijed, oval me košta manje od obične pa da pitam jel to kaj valja? |
micro sd
ja uzeo od Švabe, znate da nema kod Švabe labavo :frend:
EDIT: sjutra (subota) smo u 10h kod Dione pa idemo.videti kak je na Sljemenu. Bujrum 'ko mere :D |
zahvala + pohvala + 1/4 raporta
elem,
na zadnjoj vožnji Mede sam na kočenju osjetio neku distorziju od iza i pregledam sve kad ono i dalje...kotač mrdo levo-desno i ništa, skonto ja da kao do rotora je, kao da je tanak sada već, istrošen. Spremim točak u ostavu i jutros hop-hop pa do Dione...krenemo lagano, Kutle+Marko+Petar giant...s pedale na pedalu kad nešto krcka, dojdem do makadama za Runolist i kad zapedalam pustim kad ono plete mi se lanac u menjač...počnemo pipkat kad ono lufta u nabi samo tako... Odluka: skidaj lanac i nochain niz Leustek dok Bizmark dela pa da vidimo. Markan se umastio do laktova, mahnem Jacku, Vuci i Čukiju, popipali i oni...nakon 20 m naletim na Maxa, Sileta i Turkyja. Vele hajd skini točak, okrenemo mi i skontamo da nema leka. Kakvi ljudi, fala svima kaj ste imali vremena da pogledamo kaj je na stvari, fala i kaj ste se umrljali...ma ono kakva raja, čudo :frend: Pozdravljam sve koji su me danas prepoznali na Leusteku DH, ali viša sila beše jer mi kola kod Dione, a lanac u rancu. Nemojte zamjerit, kočilo se, mavalo... Zovem Zlatka okolo 12h i veli da je do 13h tamo...brbrbrbrbr i heto me okolo 12,30h a ono tamo raje k'o ispred javne kuhinje. Mahnem, prepozna me...vidi on u očima ono nešto...veli danas ćemo mi to :goood: Reši on sve njiha i heto me na operacionom stolu...krš, kraš i ima se kaj videt: zdrobil se jedan ležaj na osovini kaj je. Inače hope evo 2 nabe imaju kolko sam skonto 5 ležajova: 3 u čegrtaljci, a 2 levo-desno na osovini. Max (DH glory momak-čupavi) unutra lupa po svojim ležajovima...Zlatko reši moje i zdravo đaci. Veli garancija pokriva, meni osmeh od uva do uva...veli on: "ma znam ja da ti treba to odma da bude gotovo". To je onaj sjaj u očima kad se skonta, to je ono kad je čovek za čoveka, kad uđe u tvoje cipele...sve se konta. Puno :fala: svima danas na cijeloj akciji, baš je bilo dinamično :beer: Eto, pitanje garancije i tih nekih delova vitalnih kad se kod nas uzme se ipak isplatilo, to je bio i jedini razlog zakaj ih nisam poručio iz Englesku...nemora bit, al eto zna se desit. Inače skontali smo da otkad vozimo Medu, malko češće ćemo po servisima letat...Herciju naba, meni naba, danas Kutle veli: "ej, otkako vozimo Medu, sve mi počelo škripat"....ahahahaaa :D:D:D raporat: Leustek do makadama barut cca 98,9%...za ostalo ima onih koji su uspeli do vrha doći :) |
Odlično da si to sredio.
Nego Irvine, daj pitaj svoju ekipu Kutle+Marko+Petar giant kome sam popalio crvene Fox rukavice. Iste su bile ko moje i nesvjesno ih stavio u torbu kad smo išli gore od lugarnice. |
Od odvajanja za Runolist pa preko stengi do vrha je isto sve ok. Jedino nakon izvora ima jedan mali dio od kakvih 30ak metara na kojem se zadrzalo snijega i gdje je sruseno drvo pa se mora prenijeti preko. Uvjeti i podloga za nizbrdo su idealni, nema bas blata.
|
|
Davor kakvo je to guranje :D
Sve mi je jasno, samo malo kurim, hehe. |
|
hope nabe, održavanje - škola
elem,
...za vlasnike hope-ica: jedan ležaj je 80kn i valja pratit ako dobije malko lufta kotač, odma raskopat i videti kaj ne valja. Znate da su to potrošni delovi tako da evo meni je zduralo točno godinu i 1 mj dana, s tim da se raspao samo 1 od ukupno 5. To treba paziti jerbo na osovini nabe ima ono neko kao ležište (zazor) do kojeg sjedne ležaj pa u momentu kad se smrvi ležaj, može se početi deformirati i taj zazor. Ja sam na vreme stao, :fala: God. Sjutra, ponedeljak, smo u 8,50h na Mihaljevcu pa bus pa 57ica, pa pedala pa 18-20 pa bujrum 'ko mere :zdero: ...imam zaostatke od vikenda :beer: Hope i pitanje izrade tj. kvalitete je neupitno, tek sam danas odvojio u glavi delove: 1. kućište...; 2. iznutrica u kojoj su pera...a između ostalog i ležajovi za koje hope nemere garantovat tj. imaju svoj vijek trajanja...ja sam konto kao ono uzmem hope i zaboravim da imam nabe...bosanac :D |
Citiraj:
Ja sam danas dotku i 2 djira po sljemenu (57 pa 52). Kako mi je ljepo sjelo ovo pomicanje sata! Sad ce se moc nakon posla i na sljeme, a ne samo medu i grmu! |
57?
kaj sa 57 ica? od kud krećete? Nakon dropova ili odozgora od kućice? :fala:
|
Gledam da si bicikl uzmem pa me zanima kak se ova Nakamura čini za te pare?
|
a namijena bicikla bi bila?
|
Grad, cesta, tu i tamo off-road nekakav lagani makadam. Šuma ali isto laganica putovi bez skokova.
|
onda ti je bolje gledati neki trekking/ciklocross bicikl.
biti ce ti lakse i ugodnije voziti njega po gradu, cesti nego MTB. DSG, keindl, marko projekt,.... gledaj te ducane |
Da li kome triba Fizik Gobi XM sic? :)
http://www.njuskalo.hr/bicikl-sjedal...oglas-14940814 |
OFFTOPIC
Kuzi li se netko u role? Trebam se isprisiti za Uskrs a nisam siguran sto curi odabrati.. Gledao sam rollerblade ili fila, odprilike iste krakteristike koliko me je gospodin u Hervisu muljao.. Haha :D Pamtim k2 ali nista nisam nasao od zenskih modela, rollerblade poznate neznam kako sad stoje, a za filu prvi put cujem u tim vodama.. Svaka pomoc je dobrodosla.. :)) |
Off - role
yo lega,
ja vozim salomon (friday night), sestra mi ima K2, a 'ćerka mi fura filu i kako veli jako dobra patika. Rollerblade nisam nikada vozio no kod rola nema puno priče: izbjegavat rollerblade, a ostaje ti vako redosled (žemski modeli): 1. K2; 2. Fila; 3. Nike Radi se o udobnosti patike prije svega, onda ležajevi abec 5 i nadalje (da se brže vrte)...:chears: Kaj se para tiče, oko 1000kn da moraš potegnut, sekine K2 su bile 1200...ali vrede svake pare...nije svejedno kako stoji noga unutra, dali se piga, dali pritišće zglob... |
Da ja sam isto prvo mislio K2 ali nema bas po Osijeku rola.. Ugl pogledam onda te fila.. Hvala lega.
|
Možeš si pogledati Bauer, oni proizvode u pravilu hokejske role, ali bi trebale biti vrhunske i lagane.
|
K2 su ok, uzmeš neke za rekreaciju (fit serija), oko 1000 kn su otprilike. Ja sam uzeo za 800 kad su bile na nekoj akciji u hervisu i ok su, ništa posebno. Za nešto ozbiljnije bi trebalo uzeti nešto tvrđe i skuplje. Rollerblade su isto ok, ali za moje stopalo nisu bile udobne, pa sam ih preskočio. U svakom slučaju mislim da je k2, rollerblade > fila, nike itd.. Rađe uzet od firme koja primarno radi role i onda vrijedi pravilo kolko para tolko muzike. Gledaj i veličinu kotača i vrstu ležajeva.
Salomon su isto bile super, ali mislim da već godinama ne proizvode role. Bauer hokejske role ili bilo koje druge od specializiranih firmi zaobiđi ako se ne radi o nekom ozbiljnom rolanju. Em više koštaju, em su teže za vozit |
kicker na 57ici
elem,
jučera samo odvezli 57icu, i imaju ona 2 stabla na brzim dijelovima koje treba prehodat (posao za baraccudu) i sad ono ide sve brbrbrbrbrbr i posle brzog makadama gore kad se dignemo na livadicu i chillamo pa kreće ona brza singlica koja završava dropićem, na samom početku ima jedan kicker koji kolko sam skonto nema uporabnu dozvolu kaj se mene tiče, ili je user error :D. Nekako kontam da mu fali mesa malko prije, al dobro nije ni neki vozač baš :beer: Sjutra (srijeda), mmmmMedo :zdero: |
Citiraj:
Samo kaj je malo tanki pa ga treba naciljati |
mmmmMedo :)
vozdra raja,
sjutra (sreda) ako nebu pljuska na startu smo u 10h na Zavoju i vozi se mmmmMedo, n krugova pa bujrum 'ko mere :zdero: nema labavo :beer: EDIT: nemojte zamjerit al' mor'o sam: http://webcafe.net.hr/2015/03/30/0126007.63.jpg Čuky će me razumeti :) |
Hvala gospoodo za role. Jedino mi je problem sto je dobavljivo u Osijeku.. Hvala
|
Mud fest
elem,
sastala se raja na Zavoju: Sanda, Vlado, MarkoE (enduro), MarkoL (iz Lovrana) i ja, danaske okolo 10h. Oblečemo se, kad ono škropi...skupimo se u Vladina kola, cuga+pljuga, vojska pored nas grabi prema Medi (izgleda se neki belaj sprema gore mislim si ja). Pitam ja njih dali imaju kakav kamionet ili tenk pa da im se uđiberimo do Mede kad već nema kombija no oni vele da su nas mislili tražit da im damo bicikle da nemoraju pješoke...i tako uz pokoju vojničku stade i kiša i mi na pedalu...brbrbrb i heto nas. Presvlačenje i gas...kad ono pljas, bum, bljas, pljas. Kako je padala preko noći i taHman par min prije sve je vlažno i to na n-tu tako da smo se napadali k'o na raja filozofskom (kako veli Fizio). Ja sam bio rekorder dana sa 3 pljasa, podero kišni šator (gornji dio), uglavnom se kod mene radilo o proklizavanju u zavojima jer sam testirao grip u graničnim situvacijama :D Kako je cijela staza uglavnom malko kontra-nagibna tako znate kakvo je veselje na korjenju :beer: Od sve raje jedino je Sanda vozila strminu i potok (Markov potok i moj-tamo gde sam grlio bukvu) i to u zadnjem krugu je vozila no-chain pa respeKt NN. Odličan trening po ovakvim uvjetima, body language radi samo tako...na kraju vožnja po suhom dođe kao auto-pilot :beer: 3 kruga, živi+zdravi+veseli, sa blatom u ušima, caklenim očima, išaketasmo se i novi rendezvous zakazujemo za petak...ima da obiđemo i Sljeme i Medu...:zdero: nema labavo :) |
Pitanje za osiječane, gdje vozite bajkove na servis ? mom treba generalka a nebi bas dao svakome da sarafa po njemu jel :)
|
A i pitanje ovako. Na trek 3900 disc imam neki bontragerov poluproizvod, u dimenziji 26x2.0 . Posto mi vise te ripnjace za teren ne trebaju, trebam preporuku za cestovnu gumu. Gledao sam schwalbe marathon ali one idu u 26x1.75 pa me zanima dali mi pasu na felgu tj koje sve dimenzije pasu uopce na moje felge? I ako ne te, koje cestovne gume kupiti?
|
na te felge ide sve komotno do 26x1,4 a verovatno i uze...
|
Citiraj:
ja sam na cubu 26ici vozio: continental city ride u 26x1,75 i pregazio sam malko više od 10000 km s njima i još su imale mesa. Posle sam uzeo još uže 26x1,4 michelin city i one su išle na felnu, no sikiriki. Samo bi bilo dobro da ako ideš na 1,4 onda uzmeš i zračnice koje su za uže gume da ti se negde nebi pigala pa nastane trbuh ako je predebela...Ove michelin su mi bile raketa, ali sam ih brzo zamenio jer sam prešao na trekking pa druge dimenzije dobio tako da neznam kolko km mogu izvući... Njih imaš u: http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=754, a continental u: http://www.rog-joma.hr/oprema_detalj.php?i=14243 Kolko vidim da je promenjen sada naziv iz city ride u comfort kontakt po šari...to je ta bila. Samo pitaj dali ima u dimenzije 1,75 :chears: Sjutra, petek, smo okolo 10h kod Dione pa bujrum 'ko mere. Vozi se Sljeme pa Medo po principu: Last man standing :zdero: EDIT: neki dan sam u DMu u Utrinama naletio na one štapiće kaj smo tamanili dok ih je bilo u DM-u, magnezijum-kalijum i sad su ih opet dobili pa bujrum. Cena ista, 30 komada cca 30 krznenih živina. |
To protiv grčeva end stuff?
|
ja :beer:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59. |