PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

trouble 15.11.2009. 03:36

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1484817)
A ono...pripremi se na, rekao bi jedan moj prijatelj - nadrealizam :)

ma i to je Ok ako se opremis s kantom kokica i litrenjačom spritea :D

fanATIk 15.11.2009. 09:28

I ja sam sinoć bacio 35 kn na 2012. Šta reć, nikad dočekat kraj. Tipična američka patetika, ljiga i apsolutna NErealnost. Ne kužim, šta ameri fakat misle da se neboderi ruše i vlakovi padaju u slow motionu? Mislim OK, cijelu scenu napraviš u slow motionu da bi pojačao efekt, al nemre dio readnje u kadru bit u normalnoj brzini a dio slow. I mobilne mreže... Svijet je prekrio il oganj il voda, al lik na podnožu himalaja uredno priča na mobač. Mislim ono... Odem na koncert u Maksimiru i problem je dobit vezu, il probaj poslat sms na novu jaru... Al ovdje mobilni repetitori rade i potopljeni u lavu izgleda.
Ajd, efekti su OK, al to više nije ništa što bi me trebalo iznenadit, dobri su već par godina unazad. Za priču je malo reć da je predvidljiva i klišeizirana.
Ocjena, 4/10.

svebee 15.11.2009. 09:54

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1484881)
I mobilne mreže... Svijet je prekrio il oganj il voda, al lik na podnožu himalaja uredno priča na mobač. Mislim ono... Odem na koncert u Maksimiru i problem je dobit vezu, il probaj poslat sms na novu jaru... Al ovdje mobilni repetitori rade i potopljeni u lavu izgleda.

razgovara preko satelita kojem ne smetaju "neutrini"? :D

al u filmu nema do Rusa :)

Lihto 15.11.2009. 12:23

Citiraj:

I ja sam sinoć bacio 35 kn na 2012. Šta reć, nikad dočekat kraj. Tipična američka patetika, ljiga i apsolutna NErealnost. Ne kužim, šta ameri fakat misle da se neboderi ruše i vlakovi padaju u slow motionu? Mislim OK, cijelu scenu napraviš u slow motionu da bi pojačao efekt, al nemre dio readnje u kadru bit u normalnoj brzini a dio slow. I mobilne mreže... Svijet je prekrio il oganj il voda, al lik na podnožu himalaja uredno priča na mobač. Mislim ono... Odem na koncert u Maksimiru i problem je dobit vezu, il probaj poslat sms na novu jaru... Al ovdje mobilni repetitori rade i potopljeni u lavu izgleda.
Ajd, efekti su OK, al to više nije ništa što bi me trebalo iznenadit, dobri su već par godina unazad. Za priču je malo reć da je predvidljiva i klišeizirana.
Ocjena, 4/10.

Zašto mora nešt bit realno da bi bilo dobro...i baš kak je napravljen zbog tih scena dominira...Dosad vidim da si kritizirao svaki američki film koji je napravljen sa tim efektima,neznam zašt trošiš svoje vrijeme na takve filmove ako ih nevoliš?
Citiraj:

Autor svebee (Post 1484888)
al u filmu nema do Rusa :)

svakako,pogotovo ona scena za avion kad kaže da je ruski(svi se smijali u kinu),jedino mi nije bilo jasno kak to da nisu imali goriva do Kine?Mora da puno troši :D

TheEmpress 15.11.2009. 14:09

Citiraj:

Ocjena, 4/10.

Ajde da nisam jedina. :D

Meni je najbolja scena kad bježe u limuzini, ruši se stakleni neboder, a oni ravno kroz njega. :care: I mora da ta limuzina ima jebeno dobre amortizere jer ni jednu pukotinu na cestu nisu osjetili, al glavno da grad puca popola...

Citiraj:

Autor Buraz20 (Post 1483389)
za ljubitelje vampira i animea preporucam Hellsing OVA ima trenutacno 5 epizoda i puno bolji od originala

Jel? Onda ćemo nabaviti. :D

Neo-ST 15.11.2009. 14:18

Meni je u 2012 daleko najgluplja scena:

kada on bježi od erupcije Yellowstonea u onoj raspadnutoj kamp kućici koja ne može uhvatit preko 50km/h, u međuvremenu vozi slalom po kozjoj stazi, izbjegava zapaljenu magmu koja ga gađa i bježi od oblaka dima, i onda pazi ovo - dođe na pistu, no vrati se u kamp kućicu jer je zaboravio mapu, i tada se otvori zemlja i kamp kućica skupa s njim počme propadat u Zemlju, ALI NE...on se nekako magično uspio izvući držeći mapu u jednoj ruci, a drugom se hvatajući za rub...
a mislim, gimme a break! :kafa:

TheEmpress 15.11.2009. 14:55

E da, na tu scenu sam totalno zaboravila. :lol2:

Trenutno čekam sljedeće filmove:

Alice in Wonderland
Prince of Persia
Book of Eli

Zasad... :D

fanATIk 15.11.2009. 18:02

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1484995)
Zašto mora nešt bit realno da bi bilo dobro...i baš kak je napravljen zbog tih scena dominira...Dosad vidim da si kritizirao svaki američki film koji je napravljen sa tim efektima,neznam zašt trošiš svoje vrijeme na takve filmove ako ih nevoliš?

Khm, moram priznat da nemam pojma o čemu pričaš.
Daj mi pojasni što znači "kritizirao svaki američki film koji je napravljen sa tim efektima". Kakvim efektima? Pa rekao sam da su efekti dobri. CGI već par godina unazad može dočarat sve i svašta. Tako da mi vilica nije ispala zbog njih.
Pa ja baš i volim spektakl filmove, sa dosta efekata. Pa te molim da me citiraš di ja to pljujem po filmovima koji imaju hrpu efekata.
Kaj ne smijem komentirat radnju? Po meni je to jedino bitno. Ili su tebi efekti ono što čini film dobrim ili lošim?

Wolfblade 15.11.2009. 18:25

Ma ja proguto helsinga cijelog sinoć osto do 4 budan jer se nisam mogo odljepit:D.
Za svaku preporuku, jedan od bolji animea budem moro OVU sad gledat.
Sad cekam jos: Avatar
E da juče sam isto pogledo zombieland , super film meni, stari šrot, al jako humoritičan i dobro obrađen šrot:D.
7/10. Smanio sam ocjenu jer to nije ništa novo ali humor je poseban i svakako must watch posebno ako kao ja niste gledali puno zombie filmova.
Super su mi quotovi:

Time to nut up or shut up.
You got pretty mouth(udari zombija benđom :D)

pogi 15.11.2009. 21:33

Evo došao iz kina, žena i ja pogledali 2012...

Pa tako, nije loš film. Hebiga sad ste se uhvatili nelogičnosti.... pa niste valjda očekivali da...

ONeill 15.11.2009. 21:54

Onda ce vas sigurno obradovati vijest da se planira raditi seriju "2012" kao nastavak filma :D

"Emmerich osim toga spominje seriju kao kombinaciju Losta i Districta 9, sa velikom glumačkom postavom, kompleksnim pričama i surovim realizmom. Serija je navodno već u ranoj fazi razvoja, a realizacija ovisi o uspješnosti ovog blockbustera na kino blagajnama."

Source

sinisa1989 15.11.2009. 22:08

Citiraj:

Autor McG (Post 1482100)
">" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">

Ovo stvarno izgleda odlično.

nodavilp 16.11.2009. 18:50

2012 ne mislim gledat...po traejlerima mi mirise na heavy shit :D imho...

odgledah H-8,stari dobri nas filmek s fantasticno napravljenim krajem, zadnjih 5~10min sav sam se najezil hihi,9/10

aeon flux,solidan film,previse akciej za moj ukus, sve u svemu 5/10 :/

soylent green,stari dobri film s charlton hestonom u gl.ulozi, prikazuje mracni sceniraj ko nije tako daleko od nase moguce bliske buducnosti :( ,8/10

Drvoje 17.11.2009. 12:08

Food, Inc. (2008)

http://www.imdb.com/title/tt1286537/
Tko voli dokumentarce ala Zeitgeist, Sicko, Fahrenheit 9/11 nek pogleda, i to praznog stomaka jer se ipak radi o spizi i njenoj "usavrsenoj" proizvodnji = Monsanto,Tyson & Smithfield Foods strike again :nono:

Keyser Söze 17.11.2009. 13:56

bio na rtlu neki dan Život je čudo
je*ote koji kaos u pozitivnom smislu, fantastican humor, dramaturgija i scene kakve na pamet mogu pasti samo Kusturici. čista genijalnost.
Ovaj film po meni def must see.

nick praskaton 17.11.2009. 19:58

jel iko gledao film a beautiful mind, kakav je ?

http://www.imdb.com/title/tt0268978/

Gjurovski 17.11.2009. 20:02

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 1487268)

Ja sam ga gledao negdje 6 puta, meni je film fenomenalan iako nisam ljubitelj drame opcenito...
BTW fantastican soundtrack:
">" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">

Ako ti se svidi pod obavezno pogledat Cinderella Man (http://www.imdb.com/title/tt0352248/)

Kristijan1 17.11.2009. 20:27

9 is a computer animated film produced by Tim Burton ( Što više reći od ovoga ) !

“When 9 (Wood) first comes to life, he finds himself in a post-apocalyptic world. All humans are gone, and it is only by chance that he discovers a small community of others like him taking refuge from fearsome machines that roam the earth intent on their extinction. Despite being the neophyte of the group, 9 convinces the others that hiding will do them no good. They must take the offensive if they are to survive, and they must discover why the machines want to destroy them in the first place. As they’ll soon come to learn, the very future of civilization may depend on them.”

http://www.slashfilm.com/2008/12/23/9-movie-trailer/

8,5/10

morph 17.11.2009. 20:43

Children of men - dosta dobar triler koji se odvija u buducnosti u Engleskoj, cijeli svijet je u ratu jer vec 18 godina vlada neplodnost, jedino je engleska koliko toliko sredjena, ali tamo love i maltretiraju useljenike, zanimljiva ideja i prica - svakako pogledati.

V for Vendetta - i ovaj film se odvija u buducnosti i to opet u engleskoj. uglavnom engleska je totalitarno drustvo gdje drzava maksimalno kontrolira građane, siri strah i dezinformacije, kontrolira medije. Pojavljuje se maskirani osvetnik koji nastoji otvoriti oci puku i potaknuti ih na akciju. Na imdbu dobro opisan kao "mixture of The Phantom of the Opera, George Orwell's 1984 and Batman." Inace napravljen je prema stripu Alana Moorea. V je odlicno zamisljen lik, bas faca, svakako pogledati.

Snakes on a Plane - onako, no brainer akcija, da nema Samuel L. Jacksona bio bi totalno bezveze, ovako jos ajde on i mjestimicni humor koliko toliko izvlace stvar da bude gledljiva. Inace film je na granici trasha, pogotovo scene sa zmijama i ugrizima istih. Film kod kojeg je muljano sa IMDB ocjenama.

Blood Diamond - izvrstan film, radnja, gluma, likovi sve mi je bilo na visini.

The Firm - ok triler prema knjizi Johna Grishama sa Tom Cruiseom u naslovnoj ulozi, primijetio sam vrlo dobar soundtrack. Pogledati.

El maquinista - izvrstan psiholoski triler sa Christianom Baleom koji je odlicno odglumio.

The Watchmen - meni jako dobar superhero film, odmah nakon batmana...odlican setting, doduse ima tu i tamo dosadnjikavih dijelova i nekoga bi moglo zasmetati sto traje dosta dugo. Mislim da cu pogledati i ultimate cut verziju od 216 min.

Collateral - tako, tako nisam nesto odusevljen, ima mi nekih nelogicnosti film (scena u nocnom klubu?). Nije los, ali nije niti nista izvanserijski.

Perfume - Story of a Murderer
- vrlo zanimljiv film. U meni je izazvao dvojake osjecaje na momente mi je bio fenomenalan, a na momente skroz bezvezan i nelogican. vrlo zanimljiva ideja uz na momente losu izvedbu, ali ukupni dojam je vrlo pozitivan i bilo bi mi zao da ga nisam pogledao.

A Grand Day Out with Wallace and Gromit, Wallace and Gromit in A Close Shave -prvi je tako tako, drugi je osjetno bolji, ali ne mogu reci da je vrhunski. fora su likovi i sve to, ali vidi se da su snimljeni prije dosta vremena i cini mi se da ih je nagrizao zub vremena.

Stranger Than Fiction - mozda sam neobjektivan jer mi je film dobro sjeo, ali ovo mi je odlican film, pravo malo remek djelo. Originalna ideja, dobra gluma - svakako gledati.

Das leben der anderen - odlican film, dogadja se u istocnoj njemackoj osamdesetih, Stasi, prisluskivanja i to....gluma, radnja - sve na visini, zasluzeni oskar za najbolji strani film :)

History of violence - vrlo solidan i na momente poprilicno napet triler, malo pada prema kraju.

Beogradski Fantom - vrlo dobar poludokumentarac o mladicu koji je uveseljavao narod voznjom ukradenog porschea po Beogradu. Jaca strana mu je scenografija i cijeli setting u kojem se odvija radnja, ima par losije odradjenih rola i nekih meni nelogicnih scena, ali ok. Jugoslavenski brzi i zestoki :fiju:

Awaydays - pogledao prvih pola sata, ovo ostalo malo premotao, bezveze...fetis na tenisice, banda nekakvih tinejdzera, blesave sore, film svako malo isprekidan muzikom (ajd mora se priznat nelosom) koja svira dok se odigravaju poetski trenuci sto meni djeluje kao videospotovi - meni dosadno...

Detective story - noir klasik sa Kirk Douglasom u naslovnoj ulozi, cijeli film odvija se u policijskoj stanici. Pogledati.

Der Knochenmann - izvrstan austrijski krimic, dobri glumci, simpa likovi, ima par urnebesnih situacija, ali ima i brutalnosti. Bas onako dobar mali film, a glumi i nase gore list - Stipe Erceg. I nesto sto mi nije upalo u oci u prvom trenutku - radnja se odvija u nekoj austrijskoj pripizdini sto mi nekako cini film puno blizim i stvarnijim nego sto bi to bio slucaj da se odvija u nekoj americkoj zabiti ili predgrađu. Svakako pogledati.

Taken - bas razocaranje s obzirom na ocjenu i komentare ljudi. Dosadna radnja puna rupa, glupavi dijalozi, na momente vrlo iritantna gluma.

Coraline - Ok, crtic, ne mogu reci da je predobar, ali je solidan. Isplati se pogledati. Ima i horor elemenata :fiju:

syss 17.11.2009. 21:01

V for Vendetta - vrh, gledati obvezno... odličan "postapokaliptični", izuzetno zabavan

Blood Diamond - dosta težak, svakako odličan i za pogledati... ali ono pripremiti se za baš brutalne scene (pod to ne mislim crijeva naokolo & shit, nego lošu stranu ljudske naravi)

The Firm - nema se šta reć... ko i ne volim tom kruza, nek si ovo pogleda

El maquinista - ajmo reć memento klon... kad je to bila loša stvar? bale izgleda neprepoznatljivo u tom filmu, ali ga je odradio majstorski

The Watchmen - gledo prvih sat vremena u par etapa, nije moj cup of tea

Perfume - Story of a Murderer - orginalno u svakom slučaju + hofman = pogledati

Stranger Than Fiction - c/p tebe... stvarno odličan i svojevrsni dašak svježeg vjetra sa svojom pričom i ubačenim "cgi-jem", jedino kvin latifu nemrem smislit nikako u bilo kojoj ulozi

Taken - meni oke... no brainer od kojeg sam upravo i očekivao to. za zadovoljit akcijske potrebe sasvim dovoljno.

-------------------------------

Funny People - čudan... misliš da je sandler profesionalno govno, a onda opet se staviš u njegovu kožu i tak naokolo ideš. dvojaki osjećaji kak si ti već spomenuo. generalno osim što film stvarno traje gro, ne mogu reć da me nije zanimalo šta će se sljedeće desiti i da sam stoički odgledao tih 2:30h. solidna drama sa par mega bisera u vidu stand-up nastupa. jedino mi je žao što je sam lik seth rogena bačen u debeli, debeli drugi plan, a zapravo cijelo vrijeme smrdi kako više priča naginje njemu.

trouble 17.11.2009. 21:19

Citiraj:

Autor syss (Post 1487346)
Taken - meni oke... no brainer od kojeg sam upravo i očekivao to. za zadovoljit akcijske potrebe sasvim dovoljno.

Potpis,konacno da su akciju tog tipa izvukli iz US da su kao zlikovce stavili "realne" aljbance....al opet se sve mora na arapima prelomit na kraju :) Meni jedna od boljih akcija "You taken my kid,you get death" tipa...

syss 17.11.2009. 21:26

pa upravo sam ga i ja tak doživo... bez taking sides, ali ono stari isprobani recept "svi ćete pomrijet" nemre omašit nikako :D

Dawar 17.11.2009. 22:19

Citiraj:

Autor morph (Post 1487323)
Children of men - dosta dobar triler koji se odvija u buducnosti u Engleskoj, cijeli svijet je u ratu jer vec 18 godina vlada neplodnost, jedino je engleska koliko toliko sredjena, ali tamo love i maltretiraju useljenike, zanimljiva ideja i prica - svakako pogledati.

Slažem se, meni osobno najbolji film.. :chears:

bozzomfeeder 17.11.2009. 23:15

Pa od ovoga 2012 je daleko bolji niskobuđetni TV film Impact, bolja radnja i mogućnost kataklizme. Ovo što su napravili i nadrobili toliko gluposti u ovom filmu ,mislim katastrofa. Neutrinoi koji fizički utječu na materiju, mutiraju, geologija Zemlje koja se mjenja u roku 24 h.... Dan poslje sutra mu je daleko bolji film, ako se sjećate film nema previše patetike, donekle realnu kataklizmu i dobru glumu.

nodavilp 18.11.2009. 00:21

Citiraj:

Autor Keyser Söze (Post 1486916)
bio na rtlu neki dan Život je čudo
je*ote koji kaos u pozitivnom smislu, fantastican humor, dramaturgija i scene kakve na pamet mogu pasti samo Kusturici. čista genijalnost.
Ovaj film po meni def must see.

ima je kusturica puno boljih "genijalnijih" filmova od ovog,ovaj je previse limunada, dapace po meni tek "malo" iskace iz mnostva inih filmova...
booooring:fiju:

Dizel 18.11.2009. 09:35

Skvo i ja jucer gledali The Ugly Truth...film je okej za pogledati i cak sam se i dobro nasmijao liku.

Baja 001 18.11.2009. 10:39

The Hurt Locker [2008]
Citiraj:

Iraq. Forced to play a dangerous game of cat-and-mouse in the chaos of war, an elite Army bomb squad unit must come together in a city where everyone is a potential enemy and every object could be a deadly bomb.
Nije neka posebna glumačka ekipa, ali mi se film svidio, irak napetost i to ;)

Ocjena 7,5/10

Keyser Söze 18.11.2009. 11:19

pogledao sinoć Inglorious Basterds

film je dobar, bez sumnje, ali nikako #48 na top 250 listi.

od mene.... tek 7ca....mozda sam ga previse ocekivao...

sinisa1989 18.11.2009. 16:04

Ja isto maloprije pogledao "Prokletnike". Sad da zaslužuje to mjesto, u tu raspravu ne želim ulazit, ali da je film odličan-to stoji. Po meni sve preporuke za pogledat.
9.5/10

Raven_1 18.11.2009. 16:08

Citiraj:

Autor Keyser Söze (Post 1487855)
pogledao sinoć Inglorious Basterds

film je dobar, bez sumnje, ali nikako #48 na top 250 listi.

od mene.... tek 7ca....mozda sam ga previse ocekivao...

Slazem se. Isto 7/10. Malo previse su isli u filozifiranje i patetiku.

fratartucko 19.11.2009. 09:37

Pogledao jučer 2012, najviše me začudila činjenica da mi je žena bila više iziritirana patetikom i nelogičnostima od mene.....OMFG pretvorio sam se u Blockbuster-popcorn ovisnika....zauzimam fetus položaj i ridam:D
Šalu na stranu, čisto zabavan film za odmoriti mozak

TheEmpress 19.11.2009. 12:31

Pogledala sam i ja Gadove... 6/10 :( Izgleda da sam imala previsoka očekivanja... :( Sad sam tuzna. :(

De5tr0yer 19.11.2009. 12:39

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 1487268)

Taj film MORAŠ pogledat.

Gledao ga previše puta, definitivno mi je najdraži film, nakon što sam ga prvi put gledao sam bio totalno zbunjen i to me motiviralo da ga pogledam još jednom, ali nisam tamo stao.

Stvarno je magičan u neku ruku kako te zadrži, naravno, svatko ima svoj ukus...

Robi88 19.11.2009. 18:39

Za vas koji volite filmove, imate rasprodaju, znači prva stanica od Črnomerca prema centru izađete i vidjeti ćete vidoteku odmah ispred, trajna posudba 10,20,30 kuna ima jako puno filmova, ja sam već nešto pograbio:chears:

timmy 20.11.2009. 00:32

Preporuka za sve ljude koji vole dobar film: Molim vas ko Boga nemojte gledat Funny People, izgubit ćete dva i pol sata života.

Lud76 20.11.2009. 17:12

Citiraj:

Autor timmy (Post 1489774)
Preporuka za sve ljude koji vole dobar film: Molim vas ko Boga nemojte gledat Funny People, izgubit ćete dva i pol sata života.

Slažem se sa svakom riječi, pogledao jučer.

Pupo 20.11.2009. 19:06

Deception
http://www.imdb.com/title/tt0800240/
7/10

Fracture
http://www.imdb.com/title/tt0488120/
8.5/10

Fool's Gold
http://www.imdb.com/title/tt0770752/
6/10
i Sahara u sličnom stilu :)
http://www.imdb.com/title/tt0318649/
7/10

Lord of War
http://www.imdb.com/title/tt0399295/
9.9/10

Sneakers
http://www.imdb.com/title/tt0105435/
8/10 klasika

The Assignment
http://www.imdb.com/title/tt0118647/
8/10

Leon
http://www.imdb.com/title/tt0110413/
9/10 klasika

Moon
http://www.imdb.com/title/tt1182345/
5/10 - ispod očekivanja

Kristijan1 20.11.2009. 21:29

Dali je netko pogledao The Strangers (2008 Drama, Horror, Thriller) , zanima me kakav je film ?!

Big Guy 20.11.2009. 21:52

Citiraj:

Autor timmy (Post 1489774)

slažem se
ima smješnih viceva, ali sve skupa film nije za preporuku

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1490107)

za Lord of war se slažem, izvrstan film

hmm, izgleda da ću morati pogledati Fracture i Leon :)

Baja 001 20.11.2009. 22:04

Inglourious Basterds [2009]
Citiraj:

In Nazi-occupied France during World War II, a group of Jewish-American soldiers known as "The Basterds" are chosen specifically to spread fear throughout the Third Reich by scalping and brutally killing Nazis. The Basterds soon cross paths with a French-Jewish teenage girl who runs a movie theater in Paris which is targeted by the soldiers.
OK film, dobri glumci, vrlo smješna radnja i gluma. Što se mene tiče na dosta me scena nasmijao. Uglavnom ok od novijih filmova za pogledat.
*Što se tiče IMDB ljestvice nebi u nju ulazio (jer ima masu crapa tipa Matrix, pa onda i ovo može proć kao entry).

Ocjena 8/10

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:22.