PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Dobra klima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70805)

robimarko-bug 27.08.2019. 23:34

Onda neka je zamijene i gotovo

Exomaniac 28.08.2019. 23:40

Citiraj:

Autor Jambro (Post 3332747)
Ma jesam, bili tri puta, svaki put vele popravljeno, sada ce raditi, radi jedan dan i to je to

Može bit da su loše napertlali cijevi pa pušta negdje na spojevima, možda su prejako stegnuli ventile pa su negdje precvikali cijev u spoju, možda je negdje cijev oštećena. Trebaju imati detektor za plin, to je aparat koji na sebi ima jednu fleksibilnu cijev na vrhu i onda se napuni sistem plinom i traži se njime gdje plin pušta.

A može biti i da je negdje oštećenje na kompresoru ili na unutarnjoj jedinici. To sve bez detektora za plin i traženja mjesta oštećenja su ćorava posla, s time se ne rješava ništa.

Did58 30.08.2019. 19:12

Citiraj:

Autor KrunoSTc (Post 3332015)
Evo slikao ponudu što sve rade..jel to ok?
https://ibb.co/56Tjc3j

Uglavnom je OK ponuda. Najbolje ih nazovi, pitaj za vanjsku jedinicu, sve je stvar dogovora.
Ako ti je malo 150 kn, platiš im marendu :)

zvonac 31.08.2019. 11:35

Pala je Haier Tundra green plus wifi. Ovo je sad preporod bit u sobi na 24c:D

Decki iz Tkalec ing.su napravili odlican posao:care::goood:

-POP- 16.09.2019. 17:45

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3333846)
Pala je Haier Tundra green plus wifi. Ovo je sad preporod bit u sobi na 24c:D

Decki iz Tkalec ing.su napravili odlican posao:care::goood:

Novaca?

doktordoc 29.09.2019. 22:18

Jel ovo ok za glavno grijanje sobe od 20 m2, spavaca

https://www.klimakoncept.hr/hr/fujit...dinica/1816/25

https://www.klimakoncept.hr/hr/toshi...dinica/1751/24

ili se ipak mora ici na neke malo jace serije, srednje serije japanaca

QS 30.10.2019. 17:56

Za prostor od 40m2 (jedna prostorija) jel' ovo dobar best-buy ili da idem na štogod Toshiba/Mitsubishi/Fujitsu?

https://www.ekupi.hr/Daikin-klima-ur...A-1302320.aspx

Primarna namjena je naravno grijanje...

rodriguez 30.10.2019. 18:35

Dobra klima

Ovo je brutalan izbor i prejaka klima, osim ako ti zidovi nisu fosne svaka razmaknuta jedna od druge cm.

Mozes na takvu al od 3.5 kw

Ja grijem stan od 45 kvadrata sa 3.5 kw japancem

nick praskaton 30.10.2019. 18:39

Ja bi isao na daikin 3,5 kw ali comfora serija, i sam imam tu, grijem u potkrovlju 50 kvadrata (kuhinja i dnevni) dobro izoliranih, na obali... cinjenica nisu zime hladne, al svejedno

https://klimacentar.com/proizvodi/kl...5l-rxp35l-778/

ovu

QS 30.10.2019. 18:48

jebiga, prećero sam :)

sad dalje, jel toshiba/mitsu/fujitsu bolje griju od daikina ili da uzmem daikina na kraju?

piše se unazad 50 stranica o svetom trojstvu za grijanje, pa me zanima jel daikin jedan od trojice ili sam ja nešto zabucao?

rodriguez 30.10.2019. 19:16

Daikin je No1

OuttaControl 30.10.2019. 20:41

Koja je razlika izmedju tih serija, isto gledam sebi uskoro klimu, 3.5 kw, sveto trojstvo ��, volio bi i wifi mod koji ne kosta vise od klime(vidim da je daikinov 200kn, to je okej)
Dnevni i kuhinja 28 kvadrata, imam i podno od 1.5kw(tribala su bit 3 al doslo je do greške u računici :p)

Najbitnije mi je čak da je sto tisa i vanjska i unutarnja. Mitsubishi El mi je na zadnjem mistu od trojke zbog losih iskustava s imenjakom, do nekih 8000 s montažom bi dao

Alfa_R 30.10.2019. 21:18

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3349613)
Koja je razlika izmedju tih serija, isto gledam sebi uskoro klimu, 3.5 kw, sveto trojstvo ��, volio bi i wifi mod koji ne kosta vise od klime(vidim da je daikinov 200kn, to je okej)
Dnevni i kuhinja 28 kvadrata, imam i podno od 1.5kw(tribala su bit 3 al doslo je do greške u računici :p)

Najbitnije mi je čak da je sto tisa i vanjska i unutarnja. Mitsubishi El mi je na zadnjem mistu od trojke zbog losih iskustava s imenjakom, do nekih 8000 s montažom bi dao

Iako ti je na zadnjem mj - oko 8500 Mitshu AP35 sa montažom i wifijem.. Možda nađeš i niže, ja sam prije godinu dana ga uspio za 8 k dobiti. samo riječi hvale. Tih i troši kao upaljač.

QS 31.10.2019. 07:32

E sad ste me dodatno spi... 3 godine se piše da je Toshi, Mitsu & Fujitsu alfa i omega i sad dođe kolega rodriguez i kaze Daikin master race...

Nije mi namjera poticat flejm - samo me zanima šta drugi kažu...

Amd_Shill 31.10.2019. 08:41

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3349586)
Ja bi isao na daikin 3,5 kw ali comfora serija, i sam imam tu, grijem u potkrovlju 50 kvadrata (kuhinja i dnevni) dobro izoliranih, na obali... cinjenica nisu zime hladne, al svejedno

https://klimacentar.com/proizvodi/kl...5l-rxp35l-778/

ovu

Comfora ti je isto sto i Sensira,samo ima bolji protok zraka
Nije vrijedno razlike u cijeni.
Pravi Daikin pocinje od Perfere.

Amd_Shill 31.10.2019. 08:42

Citiraj:

Autor QS (Post 3349671)
E sad ste me dodatno spi... 3 godine se piše da je Toshi, Mitsu & Fujitsu alfa i omega i sad dođe kolega rodriguez i kaze Daikin master race...

Nije mi namjera poticat flejm - samo me zanima šta drugi kažu...

Daikin je prvo ime klimatizacije.
I to ne od jučer

OuttaControl 31.10.2019. 13:15

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3349693)
Comfora ti je isto sto i Sensira,samo ima bolji protok zraka
Nije vrijedno razlike u cijeni.
Pravi Daikin pocinje od Perfere.

A koja je razlika izmedju Sensire i Perfere, osim sta Perfera trosi 200w/h manje? S obzirom da razliku u cijeni(6000 kn) neces sa 200w po satu isplatit bar 10 godina, tako da mora bit jos nesto :D a google je poprilicno skrt s informacijama

U daikina mi se svidja sto wifi adapter prodaju za 200 kn, sto je realna cijena tako jednostavnog uredjaja, ne prodanu "muda pod bubrege" ko ostala ekipa

Amd_Shill 31.10.2019. 14:21

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3349790)
A koja je razlika izmedju Sensire i Perfere, osim sta Perfera trosi 200w/h manje? S obzirom da razliku u cijeni(6000 kn) neces sa 200w po satu isplatit bar 10 godina, tako da mora bit jos nesto :D a google je poprilicno skrt s informacijama

U daikina mi se svidja sto wifi adapter prodaju za 200 kn, sto je realna cijena tako jednostavnog uredjaja, ne prodanu "muda pod bubrege" ko ostala ekipa

Razlika je u puno visoj kvaliteti materijala.
Od plastike,bakra i plemenitih metala u el.
Vanjska je profesional serija...itd...

To je ozbiljan model vise klase.

Edit: vanjska je ista kod svih narednih modela

OuttaControl 31.10.2019. 18:08

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 3349618)
Iako ti je na zadnjem mj - oko 8500 Mitshu AP35 sa montažom i wifijem.. Možda nađeš i niže, ja sam prije godinu dana ga uspio za 8 k dobiti. samo riječi hvale. Tih i troši kao upaljač.

Losa iskustva, ako ima druge opcije radije bi drugo osim ako je na nekoj brutalnoj akciji, pa ono nemos odbit

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3349808)
Razlika je u puno visoj kvaliteti materijala.
Od plastike,bakra i plemenitih metala u el.
Vanjska je profesional serija...itd...

To je ozbiljan model vise klase.

Edit: vanjska je ista kod svih narednih modela

Pa meni osobno te stvari nisu bas vridne toliko para. Jedino je mozda dugotrajnija, sta se potrosnje tice isplatit se nece, sta se buke tice tu su negdi, radne temperature identicne, dizajn obican, vjerojatno i grije i ladi vrlo slično, ipak su to daikini? a za razliku u parama, kupim dvi jeftinije i ostane i viska od montaze druge za pivicu :D
A ne koristim je u profesionalne svrhe 24/7 nego liti i zimi vjerojatno po cca 8 sati dnevno
Mislio sam da ce razlika bit u nekim mocnim featurima, dvozonsko puvanje, intelligent settingsima, smart upravljaču sa ekranom u boji i tako to fancy stvari, neki novi plin il princip rada itd itd

Amd_Shill 31.10.2019. 18:44

Princip hladjenja je isti vec stotinjak godina :)

QS 31.10.2019. 19:14

A grijanja? Jer ja stavljam klimu radi grijanja :)

D/G 31.10.2019. 19:50

Grijanje....da nebi , imam klimu ali je za grijanje neću koristiti , biram termo peć jer me dođe duplo jeftinije .

Pomo 31.10.2019. 20:18

Citiraj:

Autor D/G (Post 3349880)
Grijanje....da nebi , imam klimu ali je za grijanje neću koristiti , biram termo peć jer me dođe duplo jeftinije .

Od klime? u Pločama? Govorimo o termo peći na struju?
Jako teško, štaviše, nemoguće.

webstartm 31.10.2019. 21:56

Šta se neće sve ovde pročitat :roller:

Pupo 31.10.2019. 22:05

Jel nije priča da te električne grijalice/peći za 1kw struje mogu dati 1kw topline, a da dobra klima s 1kw struje može dati 3, pa i 4kw topline?

webstartm 31.10.2019. 22:49

U Pločama to drukčije...obrnuto

OuttaControl 31.10.2019. 23:27

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3349929)
Jel nije priča da te električne grijalice/peći za 1kw struje mogu dati 1kw topline, a da dobra klima s 1kw struje može dati 3, pa i 4kw topline?

A to mi isto nije uopće nije jasno, kako 1 wat energije moze postat 4 wata energije, di je tu zakon ocuvanja energije, mislim znam da zivimo u hrvatskoj di su politicki zakoni nebitni, ali valjda ovi fizicki znace nesto :p

Alfa_R 31.10.2019. 23:34

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3349944)
A to mi isto nije uopće nije jasno, kako 1 wat energije moze postat 4 wata energije, di je tu zakon ocuvanja energije, mislim znam da zivimo u hrvatskoj di su politicki zakoni nebitni, ali valjda ovi fizicki znace nesto :p

Zato jer klima koristi vanjsku "temperaturu" da zagrije plin....
Toplotna je pumpa.

Dakle plin kad se kompresira se grije, to upuhuje unutra što ga ohladi malo, kad se dekompresira se hladi i vanjski vent ga grije sa vanjskom temperaturom koja je viša od temp plina i onda tako "zagrijan" se kod ponovnog kompresiranja više zagrije tj manje je potrebno ganjati kompresorom na zeljenu temp...

Uglavnom to je princip.. ista stvar kod hlađenja samo obrnuta.

I tako dobiješ : Grijalice 1kw stuje = 1 kw toplinske Klime 1 kw struje = 3-4 kw toplinske ovisno o uvjetima vanjske temperature i ostalim uvjetima.

Inverter klime danas rade 200-1kw za 3.5 kw modele.. ako je izolacija dobra rade od 300-500 w kad postignu zadanu... Osim kod debelih minusa.. tada idu više, naravno.

Pomo 01.11.2019. 04:44

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3349944)

Ono što ekipi nije jasno je da klima ne koristi struju da "proizvede toplinu", što rade klasične grijalice, nego koristi struju da "prenosi toplinu".
Prijenos topline se odvija uz pomoć kompresije i ekspanzije radnog plina, glavni potrošać je kompresor. Prijenos latentne toplinske energije.
Stvar ugrubo radi što se grijanja tiče dokle god plin u vanjskoj jedinici može preći iz tekućeg u plinovito stanje. Princip radi i na temperaturama debelo ispod nule, ovisno o radnom plinu. Dakle, ništa što krši zakone fizike.
Iskreno, lokacija Crikvenica, mislim da je dobra klima jeftinije grijanje od drva. Barem koliko sam ja testirao kod sebe doma, prijelaz u zadnje tri-četiri godine sa drva, na pelete, koje sad kombiniram s klimom.

more 01.11.2019. 07:28

Šta mislite o ovoj klimi? Treba mi ljeti, znaci uglavnom hladjenje, nekih cca 35m2

https://www.cee.hr/trgovina/klima-ur...en-wifi-modul/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:59.