![]() |
Baterije za laptop se ne isplati uzimati preko ebaya jer niti imaju nazivni kapacitet niti traju koliko pišu. Najkraće rečeno - fake.
Za punjive baterije, preporuka je Sanyo Eneloop serija koju možeš kupiti i kod nas. Imaš ovdje na forumu i thread o tome, pa si potraži. |
Sanyo eneloop su super, ali kod nas su jedno 50% skuplje nego sto se dobiju preko ebaya.
|
Za baterije nemam baš najbolja iskustva s eBay-om, bolje pogledaj DealExtreme.
Kad nešto tražim na DX-u onda poredam da mi prvo stavi one s najviše review-a i malo pročitam šta su ljudi komentirali. Ovako nešto. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima ih - ChainReactions, Superstar components, Canyon web shop...barem za bajkove :D
Primjer sa Superstara, kad si regan i kad nisi. Skidaju svoj porez od 20% ako si stavio HR kao državu: http://www.pohrani.com/f/l/BH/4c76OcAB/skupna.jpg |
Vutzo, hardver trazim po tim uvjetima, bjez nazad na ciciklisticki topic. :D
|
Pogledaj ovdje. U gornjem desnom uglu možeš mijenjat državu, pa probaj sa Hrvatskom i Irskom i pogledaj koje su cijene.
|
Pitanje je bilo o ebayu i povratu poreza.
U ovim slučajevima koje navodimo se, kao što rekoh već, ne radi o povratu poreza nego o kupovini i plaćanju robe (namjenjene izvozu u RH) BEZ poreza. |
Ako sam dobro skužio nino je tražio neki link za HW.
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovako trebam uzet nesti iz taiwana ALI
vrijednost itema je 100 funti neka plasika malo veca Postarina u hrv iznosi 150 funti A u sloviniju 55 funti e sada ja bih to poslo u sloveniju u brezice kao post resistant , ali me muci to sto neznam kako gore carine i te sheme ima netko iskustva ? ili neka mi netko objasni kako ide post resistant sta trebam samo napisat ime i prezime post resistant i adresu poste i to je to ? kad dodje sa osobnom odem gore ? |
Citiraj:
evo prijatelju moj link izvoli a ako ti ne budem odgovorio na ovu poruku za tjedan-dva znaj da sam izbrisao ovu stranicu iz bookmarksa i samo da znas da je ovaj post off topic ali je i tvoj |
Ako te umara ovaj forum kako kazes, slobodno nadji drugi.
Pitanje ti je postavljeno, das odgovor bez filozofiranja i to je to. Hvala za link, to sam samo trazio. |
Ne mogu vjerovati da nitko nije napisao - Ebay je omogućio primanje love na kartice građanima iz HR (ne misli se na refund) :).
|
Nije ebay nego PayPal i imaš o tome na PP topicu.
|
Iz kine u petak dobio trck nmb
u nedelju mi se pokazao danas na carini ;) |
Znam da nisam baš pogodio temu, ali neznam gdje bih drugdje pitao.
Dobio sam nešto u vrijednosit oko 1000 kn, pa me zanima kako na carini prolaze takve stvari? Da li je netko imao slično iskustvo? Da li mogu ikako proći bez PDV-a? Zovem carinu već sat vremena, ali nikako da dobijem nekoga tko mi može nešto reći. |
Citiraj:
Ne bi li ovaj thread trebao sluziti za dobre (i lose) shopping s Ebaya, FFS? |
Mislim da nema potrebe za ovakav post, jer nisam neznalica što se tiče eBay-a, carine i sličnih stvari.
I ako sam napisao da sam nešt dobio, onda sam tako i mislio. (klik i još jedan klik). Pa lijepo molim nekoga ako je imao slično iskustvo da se javi, a likovi poput ovih koji nisu u stanju shvatiti recenicu: "Dobio sam nešto u vrijednosit oko 1000 kn..." bi mogli upisati tecaj citanja s razumijevanjem ili tražit preventivni ban. NHF |
evo i ja sam popusio prvi put u 3 god kako poslujem na ebayu..kupio jaknu iz UK-a,lik je nije poslao sa tracking nuberom,proslo 4 tjedna.. poprilicno sam siguran da je netko nosi sad umjesto mene.. pas mater..
|
Citiraj:
ja sam bio narucio sat od 165 funti i dosao mi je doma normalno, imao sam srece pa mi nisu niti otvarali paket :D uglavnom ne znam kak se je to potrefilo :) |
@ Tomy
Nije da branim Bubbu, ali i ja sam onda krivo shvatio tvoju rečenicu. Neću ulaziti u pravopis i gramatiku, ali jako je bitno u cijeloj priči da li si nešto "dobio", "kupio", "osvojio", "besplatno dobio", "osvojio na nagradnoj igri"... U svakom slučaju, ovo tvoje "dobio sam", podliježe carinjenju, barem što se tiče Carinskog zakona. Razlog je vrijednost robe, a činjenica da si je ti dobio besplatno, te ne oslobađa plaćanja carine i PDV-a. No, uvijek netko (carinik,poštar čak) može propustiti paketić direktno na tvoju adresu bez carinskih formalnosti i tako barem malo uštediti koju kunu ovom napaćenom narodu. Zato, nemoj zvati carinu unaprijed i raspitivati se, nego čekaj i nadaj se da ti neće doći poziv od carine, nego poštar sa paketom.:) edit: Ako ti već nisu poslali paketić, zamoli ih da napišu da je napajanje osvojeno na nagradnoj igri i da ga dobijaš besplatno. Ne košta i ne garantira ništa, ali ti možda pomogne na carini. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače kad je neka nagradna u điru a tiče se (PC, komponente......) obično se objavi na forumu pa da mogu i drugi sudjelovat ili.....??? Link kako to rade nesebični!:goood: |
@ E-mil: Istina, mogao sam ja to i malo detaljnije napisati, ali netko je već bio dobio negdje tako nešto skuplje, ali se jednostavno ne mogu sjetiti ni tko/što je dobio/gdje se o tome pričalo, pa sam se javio ovdje.
@ Old Iggy: Hvala na lošoj vijesti! ;) @ branuschi: Stvarno nisam znao da to itko radi! Ali se nadam da će od sada to svi raditi! |
Citiraj:
|
Loša vijest, ali hvala u svakom slučaju!
|
moja iskustva su da treba izbjegavati DHL i UPS jer sve preko 20 EUR automatski ide na carinu dok obična pošta u većini slučajeva dolazi direktno bez ikakvih davanja...
|
Citiraj:
Ili ti jednostavno paket dodje da te nitko nista ne pita. Puno sretje! ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:35. |