![]() |
Nope, frisko se pojavilo na geizhals.de pod dealovima i sve s njihove stranice. Sad prije sat-dva sam uspio ih par i otvorit al nije više dostupno. Sad jel bilo prije il nije i ak nije zas su im serveri padali neznam.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Ne zaboravite da na uvoz iz CH ide pdv jer nije u EU!
|
Ajde malo da razbijem temu cijena i dobave.
Znači imam 3060ti i R5 1600 af, javlja se lagani bottleneck cpu-a. Manje više igram CoD Mp ili warzone. Razmišljam o upgrejdu Cpu-a ali i monitora (1080p). Šta vi mislite, koliko će mi se smanjiti bottleneck ako odem na 1440p. Odnosno dal da s 3060ti grafom prvo mijenjam monitor ili Cpu? |
CPU, minimalno R3600.
|
Citiraj:
|
Imam trenutno oko 100-140...znam imat te dropove sa 140 na cca 90 pa se to onda lagano osjeti.
|
Citiraj:
Ja mu govorim iz iskustva , jer sam prošao upgrade path sa R1600 na R3600 i sa 1080p na 1440p monitor. Ako je meni R1600 bottleneck-ao GTX1080, onda mogu mislit šta njemu radi od 3060Ti. Dipovi do 90 FPS na 1080p, ne, uopće ne treba mijenjati CPU :D |
Neda mi se baš pratit. Kad se očekuje da bi bila normnalna raspoloživost grafičkih. Jel izlazi 3080ti, ako da kad?
|
vjerojatno nagodinu tek, eventualno krajem 2021, a na drugo pitanje nitko nezna, bilo je glasina ali sa trenutnom situacijom ništa nije sigurno
|
Citiraj:
To nitko ne zna. Prvo je bio 1. mjesec, pa 3. mjesec ... sad su negdje na ljetu... ali realno nitko ne zna. Raspolozivost nije normalna, a cijene su jos manje normalne. |
Citiraj:
|
Da al mislim da kad iz svice kupujes platis njihov i onda jos nas na to.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Ima li smisla na 3080 aorus master ici na vodeni blok i sve sto ide uz njega?
Oko 400 eur bi me izasla ta prica. Obzirom da je buka na sasvim zadovoljavajucem nivou, mogu li barem ocekivati nesto bolje clockove ili i to pada u vodu obzirom na power limit? |
a dobit češ nešto, ali baš 400 eur ekvivalent....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nema tih kartica kod njih. Ja sam uzeo 3x prije 2 tjedna, još čekam na njih isto i na 3080. |
Citiraj:
|
Bogami ova Gainwardica 3070 Phoenix hladnija od moje bivše MSI 2060 Super Gaming X, još 65 stupnjeva nije prešla u full loadu. Ventovi su uglavnom na nekih 1300-1400RPM i to je stvarno tiho. Bio sam malo skeptičan oću neću i sad mi nije žao. Uglavnom upgrade me koštao 2500 tako da sam s obzirom na situaciju zadovoljan.
|
Zotac RTX 3070, 5500 kn, Instar, GO!
|
Citiraj:
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk |
Citiraj:
Ne znam tko je mogao složiti ovaj asimterični izrod od coolera xD |
Obično ljudi uzmu da je trpaju u kištru, a ne da je trpaju :D
|
Citiraj:
|
A nije neka manekenka ali radi posao :D
Za buku nisam mjerodavan, u mikrovalki je gdje svi ventovi u loadu podivljaju, pa se nju ni ne cuje :D |
Citiraj:
Po review je dosta sporija od founders edition. https://www.youtube.com/watch?v=7eNfhn_wC8w To po meni govori da se dosta šparalo na izradi. Vidiš da svako malo dođe nešto povoljno. Dobro.Relativno povoljno. |
Koliko vidim po njemackim shopovima, 3070 je lagano in stock svugdje i sada ce laganini pocet padat cijene. Ja bi se osobno jos strpio malo
Samo vrazji FE nikako da dropa NBB. |
Već neko vrijeme ima poprilično 3070ki na lageru u dosta trgovina u DE i AT, ali cijene idu samo gore :)
|
Imao sam ju jučer u košarici, i odustao kad sam vidio reviewove :) Doći će bolja prilika. Doduše, onda će i polovno tržište početi padati pa će se izgubiti dio vrijednosti u prodaji postojećih komponenti.
|
Ne znam ja sam si zado max od 600e kolko cu izvalit za grafu..
PA makar moro ic na Hrelic trazit c64 da se igram do tada.. p.s: jucer skuzio da ekpia masovno prodaje slike grafa , da navuku botove i scalpere na kupovinu.. To bi trebale i trg ucinit za sve sljedece stockiranje grafi.. |
A ja sam ipak potegnuo do 2080ti.Mijenjao svoju 1070 uz nadoplatu.
Nagovorio me Brko, a i sam pogled na nju. Al sad sam miran do neke serije 4xxx,ili rx7xxx! Jedino ako pređem na 4k, što mi je plan na proljeće, možda će trebat više vrama, pa bude u obzir u 6800xt ili rtx 3090.Ali to kad cijene budu zadovoljavale. |
1 privitaka
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Što je najjače - prema MSRP (računam da je situacija normalna) to bi koštalo slično RTX 2060 super 8gb, a budući da su i slične performanse pitam se koji smo to napredak dobili u tom cjenovnom rangu... Klasična stagnacija mainstreama |
Citiraj:
|
Prijatelju nema ništa pametno do 6-7 mjeseca sigurno. A i tad će se vidjeti kakva je situacija
Ova 3060 12gb bi trebala krajem veljače, 6700XT su trebale krajem 3 mjeseca, no AMD je rekao 1H (prva polovica godine) - u prijevodu neće sigurno u prvom kvartalu, to uglavnom znači 6 mjesec :D Pa će se to razgrabit kao da nema sutra (po prilici i prije dolaska u maloprodaju) |
Citiraj:
Pitam danas u jednoj domacoj trg, dal zna sta kad ce opet bit 3060ti, kazu oni meni ne znamo, al mozemo vam ponudit 1650. nesto!??!?!? Sta sam ja idiot? |
Citiraj:
http://img1.joyreactor.com/pics/post...on-575931.jpeg http://img1.joyreactor.com/pics/post...dia-371649.gif https://www.techpowerup.com/forums/p...05720f8114697c http://img0.joyreactor.com/pics/post...ia-224630.jpeg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:48. |