PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

LAcy 24.12.2025. 02:13

Ako ti je svaki % bitan onda kupiš sat sa MIP a ne Amoled. Jbga, jedna tehnologija je shiny al' troši bateriju, druga nije shiny al' je always on. Za sada nemamo bolje.

Slažem se da Garmin brlja već neko vrijeme al' quatati post i napisati nešto što nema nikakve veze samo da se posere Garmin isto nema smisla.

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

locks 24.12.2025. 09:01

A baš sam razmišljao o Garminu. Ništa, ostajem na Huaweiju....

1v@n 24.12.2025. 09:28

Evo, nezadovoljnima nudim 50€ za njihove satove ako su Fenix 7 ili 8. Riješite se negativne energije, i još dobijete novce :D

Ivo_Strojnica 24.12.2025. 10:00

jesi cicija, ne mogu virovati....stvarno se zapitam sa kakvim ljudima tu komuniciram...

Nudim 100€! :D

Ja imam Suunto Vertical, osim groznog HR-a, sve ostalo mu je super.
No mislim da se vraćam na Huawei satove, jednostavno su imali sve i sve im je radilo.

Također, meni osobno najljepši satovi.

IHrvojeI 24.12.2025. 10:03

Ne vezano za ovu raspravu, ali meni je dopizdio Garmin prvo sa onim ružnim updateom aplikacije, pa onda skupoćom novih modela a pogotovo taj usrani feature lock na samo novije modele... 1k eura za fenix - nope. Čak je i apple ultra jefitniji od njih. Pa sam nakon 10 godina (fenix 3, 5, 6xpro i sad 7 solar) prešao na apple watch ultra 2. Mislio sam da će me baterija ubijat u pojam, ali bez beda traje dva dana i jako brzo se puni tako da me zapravo i ne smeta.

Što se tiće metricsa, ionako sam amater trkač (iako nabijem 2k km godišnje) 70% tih pizdarija me zapravo nije interesiralo niti sam pratio ili radio na tome da ih "poboljšam". Bilo mi je teško preći na novi sustav, ali jebiga, novčanik mi je za sada zahvalan.
btw prodajem još svog fenixa 7 za 180€
https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=323611

1v@n 24.12.2025. 14:52

Od svih mogućnosti na Garminu, svakodnevno koristim

1. Sat
2. Kompas
3. Mjerenje plivanja

S tim da sam i ovo zadnje počeo zaboravljati uključiti. Otplivam si 1500m nakon posla, taman nekih 45 min. Ne gledam više nikakve statistike, ni korake ni ništa.

Krenuo s Fenix 3 > Fenix 5 > Fenix 6X Pro > Epix > Crossover i na ovom ostajem dok ne krepa. Sve mi manje treba to što nude, a sve češće nosim običan mehanički sat.

Tajl3r 24.12.2025. 15:47

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3837545)
Ako ti je svaki % bitan onda kupiš sat sa MIP a ne Amoled. Jbga, jedna tehnologija je shiny al' troši bateriju, druga nije shiny al' je always on. Za sada nemamo bolje.

Slažem se da Garmin brlja već neko vrijeme al' quatati post i napisati nešto što nema nikakve veze samo da se posere Garmin isto nema smisla.

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Aj ti procitaj opet sta sam ja napisa ,stavis o updejtima yt video i onda imas direktno iskustvo korisnika sa istima...samo me zanima ako odbijem te vrhunske updejte ocu li ga moc uopce korstit smh zezam se na njuskalo je već :)
Manje selektivno citaj ,ima sam i mip verzije to je osobni izbor shiny je shiny nije vise 2005

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk

LAcy 24.12.2025. 18:54

Zapravo ti bi mogao pažljivije čitati ili barem quotati. Nađi nekog drugog za liječiti svoje frustracije ;)

Sent from my 9469X using Tapatalk

d0X 24.12.2025. 19:54

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3837565)
Također, meni osobno najljepši satovi.

Baš zato me privlači novi GT 6 Pro Titanium pored kojeg moj Venu 2 izgleda kao igračka, ali mi je neplaćanje NFC-om veliki minus. Često znam biti bez novčanika i mobitela, pa NFC na satu dobro dođe kada treba nešto usput kupiti. Ili platiti cugu na plaži.
Ima taj neki Quicko Wallet, ali koliko shvaćam moraš imati mob uza se što mi je beskorisno.

okarm 24.12.2025. 22:07

ja sam isto s garmina presao na huawei i zadovoljan sam.
sto se izgleda tice meni je prastari samsung watch 46mm i dalje najbolje dizajniran smartwatch

xlr 25.12.2025. 02:05

Onaj prvi prvi galaxy watch? Imam ga jos od 2019. i nosim ga jer izgleda kao - sat. I baterija mu jos izgura 3-5 dana ovisno koliko ga nosim. Milanese loop (ljetni djir) i stainless steel band (poslovni djir) mu leze ko budali samar uz neki aviator watchface

okarm 25.12.2025. 10:37

e da, taj prvi.

Tualatin 25.12.2025. 20:54

Citiraj:

Autor d0X (Post 3837675)
Baš zato me privlači novi GT 6 Pro Titanium pored kojeg moj Venu 2 izgleda kao igračka, ali mi je neplaćanje NFC-om veliki minus. Često znam biti bez novčanika i mobitela, pa NFC na satu dobro dođe kada treba nešto usput kupiti. Ili platiti cugu na plaži.
Ima taj neki Quicko Wallet, ali koliko shvaćam moraš imati mob uza se što mi je beskorisno.

Ne znam bas da ne radi bez mobitela. Ja sam taj Quicko koristio jedno vrijeme. Veca je debilana kaj moras prebacivat sredstva na njihov racun. Ne skida direktno sa tvoje kartice.

Tajl3r 26.12.2025. 03:06

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3837661)
Zapravo ti bi mogao pažljivije čitati ili barem quotati. Nađi nekog drugog za liječiti svoje frustracije ;)

Sent from my 9469X using Tapatalk

Oprostite vi veliko visocanstvo necemo "ljecit frustracije" niti ista pisat
to je to poanta foruma da umre ,a kad neznas vise stačeš onda neko ima frustracije a tebe smeta sta ?
Štaje neko napisa loša iskustva sa garmin updejtima(npr cili njihov forum) ajde opet stavi video neko placenog ytubera na tu temu budi siguran da cu opet doc ode "licit frustracije" ako me bude volja

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk

d0X 26.12.2025. 10:21

Citiraj:

Autor Tualatin (Post 3837778)
Ne znam bas da ne radi bez mobitela. Ja sam taj Quicko koristio jedno vrijeme. Veca je debilana kaj moras prebacivat sredstva na njihov racun. Ne skida direktno sa tvoje kartice.

Tako sam pročitao negdje na redditu. Slažem se da je debilana kako god.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:51.