PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

zkljaja 13.11.2013. 21:28

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2494455)
Prijatelj jedan što je uzeo iOcean Turbo ima od prvog dana problema sa Wifi-em, čim se malo udalji od routera non stop puca veza, probao na više mjesta, svugdje ista situacija

Meni se to desava na poslu u jednoj prostoriji, nadje pa izgubi vezu i tako u krug, doma to nisam primjetio...Htc wildfire koji sam imao par tjedana dok sam cekao IO7 u toj prostoriji nije ni nalazio mrezu...

turista 13.11.2013. 22:04

Citiraj:

Autor papčić (Post 2494389)
Da prijavim iskustvo s Iocean x7, jutros mi je stakalce od kamere ispalo iz lezista, srecom doma, a ne u busu. "Samo od sebe" dok je stajao na stolu

Ležao ili stajao na stolu? I samo frcnulo staklo? :lol2:
Mora da su kinezi nešto ubacili, mini dron.

chief_wolfinjo 14.11.2013. 08:28

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2494455)
Prijatelj jedan što je uzeo iOcean Turbo ima od prvog dana problema sa Wifi-em, čim se malo udalji od routera non stop puca veza, probao na više mjesta, svugdje ista situacija

možda antena nije dobro namještena u kučištu.

Kresh0 14.11.2013. 15:59

Je li netko kupovao preko Mistertao?
ZTE v967 za 90$.
Cijena je sumnjiva, a i specifikacije mobitela su malo napuhane (RAM 2GB...)

http://www.mistertao.com/yext/pages/...520722543.html

Brko 14.11.2013. 16:03

Citiraj:

Autor Kresh0 (Post 2494850)
ZTE v967 za 90$.

Kaj ti nije jasno da je muljaža :D

Kresh0 14.11.2013. 17:21

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2494858)
Kaj ti nije jasno da je muljaža :D

Da, činilo mi se kao muljaža, ali pretragom googla (doduše samo nabrzinu) nisam pronašao neke značajno negativne reviewe vezane za mistertao.

Recimo, hotinbuy koji je bio muljaža je brzo nestao:
http://hotinbuy.com/

Osobno nisam još naručivao iz Kine.

bodija 14.11.2013. 17:21

Citiraj:

Autor Kresh0 (Post 2494850)
ZTE v967 za 90$.

To na slikama uopće nije ZTE V967s, ako i naručiš taj tkzvani mob. dobiti ćeš fake mob.

Brko 14.11.2013. 19:41

Citiraj:

Autor bodija (Post 2494919)
To na slikama uopće nije ZTE V967s, ako i naručiš taj tkzvani mob. dobiti ćeš fake mob.

Ako i nije muljaža, a 99,99% sam siguran da je, u najboljem slučaju će dobit klon od nekog klona :D

Groowix 15.11.2013. 09:29

Banggood su đubrad žešća.
Ne mogu vjerovat kako me zavlače i prave budalu od mene.
Pošaljem im mail sa videom o neispravnom displayu Cubota One, oni mi nakon 5 dana odgovore da nisu dobili nikakav mail. Pošaljem im još jednom, prođe opet nekoliko dana i ništa, kontaktiram live chat, oni mi se ispričavaju, kažu da je došlo do neke greške i da ne vide moje mailove i kajaznam sve ne i obećavaju da će riješiti moj slučaj odmah a najkasnije za 1 dan.
Naravno, ništa od toga ni nakon 4 dana.:fuming:
I kaj da ja sad radim, njih očito boli racku za support i servis a ja im ne mogu ništa, jelda ?

Brko 15.11.2013. 09:42

Citiraj:

Autor Croox (Post 2495315)
Banggood su đubrad žešća.
Ne mogu vjerovat kako me zavlače i prave budalu od mene.
Pošaljem im mail sa videom o neispravnom displayu Cubota One, oni mi nakon 5 dana odgovore da nisu dobili nikakav mail. Pošaljem im još jednom, prođe opet nekoliko dana i ništa, kontaktiram live chat, oni mi se ispričavaju, kažu da je došlo do neke greške i da ne vide moje mailove i kajaznam sve ne i obećavaju da će riješiti moj slučaj odmah a najkasnije za 1 dan.
Naravno, ništa od toga ni nakon 4 dana.:fuming:
I kaj da ja sad radim, njih očito boli racku za support i servis a ja im ne mogu ništa, jelda ?

Preti i dalje i budi uporan. Preti da ćeš na svim review sajtovima reći da su đubrad. Pa ćeš vidjeti kako će se javiti brzo.

fishkal 15.11.2013. 10:28

Kakva je na kraju situacija u segmentu do nekih 80 dolara. Tu je Hisiki G2 best buy? Koji su još ozbiljniji igrači u tom segmentu?

banky 15.11.2013. 10:56

Citiraj:

Autor Carnage Gloom (Post 2494321)
ma ima neku ljepljivu traku na zadnjem coveru koja se zalijepi na zadnju stranu mobitela
ovako nesto:
http://www.vopmart.com/media/catalog...a1004379_9.jpg

prilicno nesretno rjesenje

Istu stvar kupio za iOcean, nije izdržao ni jedan dan valjda. Otisao u interšpar i kupio one naljepnice za zidove kaj su ljepljive sa obje strane i zaljepio, nije se pomaknulo ni milimetra vec 2-3 tjedna. Mozda sam uzeo cak i prejake, jer pise da jedna zaljepljena moze drzat do 2kg :D

pokra89 15.11.2013. 12:25

Citiraj:

Autor fishkal (Post 2495341)
Kakva je na kraju situacija u segmentu do nekih 80 dolara. Tu je Hisiki G2 best buy? Koji su još ozbiljniji igrači u tom segmentu?

http://www.minideal.net/original-len...mp-camera.html
http://www.etotalk.com/zte-v889s-bla...gps_p3694.html
e sad...uzet ime ili specifikacije...

celeron 15.11.2013. 13:40

na pandawillu je zte 889s $65.99 s kuponom XMASGIFT... mislim da je zasad best buy do 500kn s uračunatim poreznim davanjima

Jakesevic 15.11.2013. 18:56

stigao mi http://www.geekbuying.com/item/Trons...er-317199.html
ukratko:
Kučište je lijepo,plastika neloša,nema cvrčaka itd.. jedina zamjerka ona tipka za vol +- nije onako skroz fixna i ima malo lufta,ali nije bed nikako.
Ono sto je stvarno odlicno je ekran. Svjetlina odlicna,kut odlican, ma 5+.
Mob je brz,nisam primjetio da stuca, ali to ce se skuzit tijekom vremena valjda jer ga tek koristim 2 sata. HD vrti bez beda.
Zvuk je dobar,ali kad se stavi ona zastita koja dodje s njim, prekrije dio zvucnika pa je zvuk dosta slabiji,ali i dalje ok.
WIFI je ok,u drugoj sobi 5 m od rutera i 1 zid,ima "pola signala", ali i tad odlicno radi,nema pucanja veze itd.
3g nisam probao jer nemam trenutno aktiviran paket. I da,na bonbon sam,samo sam stavio karticu i sve je prepoznao,radi ko urica. Kad sam ga upalio probao sam se nazvati s drugom moba,nije htjeo, pa sam ostvario odlazni poziv s tronsmarta i sad radi normlano.
Mob je dosao bez ikakvih kineskih aplikacija, ima valjda samo one najosnvnije od androida.
I da,GPS su probat ovih dana pa javim.

Narucen 23.10. s geeka, stigao danas,prosao bez carine. JOs su mi u paket stavili 2 usb sticka.

Pitanje:trebao bi imat 8gb interne memorije ali mi pokazuje da ima samo 1gb, unutra sam stavio svoju jos SD karticu od 8Gb

Klokan 15.11.2013. 19:01

Pozdrav, jel ima netko kupon za banggood?

bg_4_l 15.11.2013. 19:47

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2495585)
stigao mi http://www.geekbuying.com/item/Trons...er-317199.html
ukratko:
Kučište je lijepo,plastika neloša,nema cvrčaka itd.. jedina zamjerka ona tipka za vol +- nije onako skroz fixna i ima malo lufta,ali nije bed nikako.
Ono sto je stvarno odlicno je ekran. Svjetlina odlicna,kut odlican, ma 5+.
Mob je brz,nisam primjetio da stuca, ali to ce se skuzit tijekom vremena valjda jer ga tek koristim 2 sata. HD vrti bez beda.
Zvuk je dobar,ali kad se stavi ona zastita koja dodje s njim, prekrije dio zvucnika pa je zvuk dosta slabiji,ali i dalje ok.
WIFI je ok,u drugoj sobi 5 m od rutera i 1 zid,ima "pola signala", ali i tad odlicno radi,nema pucanja veze itd.
3g nisam probao jer nemam trenutno aktiviran paket. I da,na bonbon sam,samo sam stavio karticu i sve je prepoznao,radi ko urica. Kad sam ga upalio probao sam se nazvati s drugom moba,nije htjeo, pa sam ostvario odlazni poziv s tronsmarta i sad radi normlano.
Mob je dosao bez ikakvih kineskih aplikacija, ima valjda samo one najosnvnije od androida.
I da,GPS su probat ovih dana pa javim.

Narucen 23.10. s geeka, stigao danas,prosao bez carine. JOs su mi u paket stavili 2 usb sticka.

Pitanje:trebao bi imat 8gb interne memorije ali mi pokazuje da ima samo 1gb, unutra sam stavio svoju jos SD karticu od 8Gb

Kod svih kineza ti je tako što se memorije tiče jer su dodjelili za aplikacije 1 gb a ostatak ti se prikazuje kao "internal sd". Googleanjem how to repartition internal memory "ime tvog uređaja" ćeš naći par toolova za to. Mislim da ima i neka aplikacija za mediatek uređaje sa 8 gb interne memorije na xda developers. Koliko se sjećam treba ti root za to.

Brko 16.11.2013. 01:20

Haier w910 nema mtk shit u sebi, pa opet glumi sdcard. A sdcard mobilego uopće ne može browsati, samo es file explorer i slični exploreri unutar androida. Wierd shit. Jel to samo tako zbog 4.0.4 ili?

Jakesevic 16.11.2013. 19:11

evo sam da javim jos za trosnmarta ts7
3g radi ok tu z zg,nekad je na 3g nekad na H+,ali tako mi je isto bilo i na huawei y300.
Ono sto mi je bilo dosta vazno, gps. Danas odradio voznju od 30kn bajkom. gps signal non stop excelent,ruta vjerno ispracena,tako da gps fercera dobro
baterija od jutros od 8 do sad(non stop ukljucen wifi,3g i svjetlina na najjace),sa 4 sata gps-a i non stop cukanja po mobu,par poziva,47% baterije.Znaci intenzivnog koristenja izdrzi jedan dan,inace mislim da moze 2 dana bez beda.

A sad problemi. Jucer sam ga stavio punit i istovremeno se na njemu skidao real racing 3.Mob se jako ugrijao i ugasio sam od sebe. Takođe,pokušavam uci u real racing 3,ali non stop stoji na ea uvodu, na sek dvije se pokažu auti iz igre,pa se opet vrati na ea uvod,a zvuk od igre u pozdini radi. Sad ne znam da li sem igra krivo skinula ili sto,ali ne igram igre pa nije bed.
I da,one kapacitivne tipke,em slabo svijetle em nekkad imam osjecaj da slabije reagirjau na dodir,ali moguce da jos navikao na njih pa promasujem.
Iako je velik ekran stvarno odlican, meni je malo zasad nepraktican,jer 4.7 ne ide bas lagano u djep,ali vjerujem da cu se navic. Ostalih nedostataka nisam uocio,a ove koje sam spomenuo su stvarno pizdarije,i vjerujem da bi smetali samo nekom picajzli.
U svakom slucaju mob za te pare je skroz dobar,da uzimam opet u tom cjenovnom rangu uzeo bih ga opet.

bg_4_l 16.11.2013. 21:31

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2495954)
evo sam da javim jos za trosnmarta ts7
3g radi ok tu z zg,nekad je na 3g nekad na H+,ali tako mi je isto bilo i na huawei y300.
Ono sto mi je bilo dosta vazno, gps. Danas odradio voznju od 30kn bajkom. gps signal non stop excelent,ruta vjerno ispracena,tako da gps fercera dobro
baterija od jutros od 8 do sad(non stop ukljucen wifi,3g i svjetlina na najjace),sa 4 sata gps-a i non stop cukanja po mobu,par poziva,47% baterije.Znaci intenzivnog koristenja izdrzi jedan dan,inace mislim da moze 2 dana bez beda.

A sad problemi. Jucer sam ga stavio punit i istovremeno se na njemu skidao real racing 3.Mob se jako ugrijao i ugasio sam od sebe. Takođe,pokušavam uci u real racing 3,ali non stop stoji na ea uvodu, na sek dvije se pokažu auti iz igre,pa se opet vrati na ea uvod,a zvuk od igre u pozdini radi. Sad ne znam da li sem igra krivo skinula ili sto,ali ne igram igre pa nije bed.
I da,one kapacitivne tipke,em slabo svijetle em nekkad imam osjecaj da slabije reagirjau na dodir,ali moguce da jos navikao na njih pa promasujem.
Iako je velik ekran stvarno odlican, meni je malo zasad nepraktican,jer 4.7 ne ide bas lagano u djep,ali vjerujem da cu se navic. Ostalih nedostataka nisam uocio,a ove koje sam spomenuo su stvarno pizdarije,i vjerujem da bi smetali samo nekom picajzli.
U svakom slucaju mob za te pare je skroz dobar,da uzimam opet u tom cjenovnom rangu uzeo bih ga opet.

Dva savjeta za tebe. 1) nemoj koristiti onaj punjač koji si dobio s njim nego neki drugi, par ljudi je imalo problema sličnih tvojem s tim punjačem a s nekim kvalitetnijim(od bilo kojeg renomiranog proizvođača mobitela ne). 2) što se tipki tiče stvar je u navici. Ako ti se tipke(tj osvjetljenje) upali tek nakon što stisneš na tipku skini xposed installer i modul za njega koji se zove gravitybox i u gravityboxu izaberi opciju da ti je osvjetljenje tipaka "always on". Vjerojatno više nećeš griješiti stiskajući. Uživaj :chears:

banky 16.11.2013. 22:26

Ovako trebao bi mali savjet, ako nije problem. Naime cura bi uzela mobitel i nema neke prevelike zahtjeve, ali svejedno nemam pojma koji bi uzeo, iako znam da bi joj valjda bilo koji bio dobar.

Znaci uvjeti su da je bijeli naravno,ekran 4.7 ili 5 incha i solidna kamera, a cijena oko 200$.
Poželjno da ima hrvatski menu, ali nije uvijet.

Odmah mi je pao na pamet Cubot One, ali naravno da bijelog sa starim procesorom nema nigdje na stocku, a sa turbo procesorom nije ni izasao bijeli.

Ovo su neki modeli na koje mi je palo oko:

Thl w200-muci me malo slabija beterija
Zoppo ZP810
Thl W8
Pulid F17-nikada cuo za pulid
Umi X2-ne znam da li vrijedi vise love dat za njega
Jiayu G4-sjecam se da sam citao nesto da mu je ekran u banani

Ako neko ima jos koju ideju slobodno neka napise.

fishkal 17.11.2013. 00:22

Isa et 100

c-shadow 17.11.2013. 00:40

Pitanjce u vezi kupnje moba na Pandawill, vidim da ima mogućnost biranja pošte.
Što tu odabrati, iskustva sa primanjem?

Reg Airmail By China Post $0.00
Reg Airmail By Singapore Post $3.25
Airmail By Swiss Post $4.38
DHL GLOBAL MAIL $6.32

coconut 17.11.2013. 07:25

@banky
Kako nema bijelog?
http://www.pandawill.com/cubot-one-s...te-p80394.html
http://www.geekbuying.com/item/CUBOT...te-320141.html

@c-shadow
Sve ti je to isti q. Meni su 3 komada prošla bez pdv-a, a slana China Postom i svi su došli za 12-14 dana. Doduše, po novome CP ne prima uređaje koji imaju bateriju, ali to je problem prodavača, a ne tvoj.

banky 17.11.2013. 07:52

Na geeku sam vec ga uzeo i platio pa mi rekli da nemaju na stocku niti znaju kada ce ga dobiti, a i vidis da Jakesevicu rekli da imaju pa mu poslali tronsmarta. Sto se pande tice iako je stari procesor, sumnjam da ga imaju.

gil 17.11.2013. 08:11

Citiraj:

Autor banky (Post 2496008)
Ovako trebao bi mali savjet, ako nije problem. Naime cura bi uzela mobitel i nema neke prevelike zahtjeve, ali svejedno nemam pojma koji bi uzeo, iako znam da bi joj valjda bilo koji bio dobar.

Znaci uvjeti su da je bijeli naravno,ekran 4.7 ili 5 incha i solidna kamera, a cijena oko 200$.

Odmah mi je pao na pamet Cubot One, ali naravno da bijelog sa starim procesorom nema nigdje na stocku, a sa turbo procesorom nije ni izasao bijeli.

Zoppo ZP810
Thl W8

Zopo 820 , ZOPO ZP820 MTK6582 ANTUTU Review

listerstorm 17.11.2013. 08:47

Citiraj:

Autor fishkal (Post 2495341)

Citiraj:

Autor celeron (Post 2495447)
na pandawillu je zte 889s $65.99 s kuponom XMASGIFT... mislim da je zasad best buy do 500kn s uračunatim poreznim davanjima

Ako se odlučim na rizik, uzeo bi najjeftinije, al me zanima kako radi jelly bean na 512 MB.

c-shadow 17.11.2013. 09:13

Citiraj:

Autor coconut (Post 2496045)
@c-shadow
Sve ti je to isti q. Meni su 3 komada prošla bez pdv-a, a slana China Postom i svi su došli za 12-14 dana. Doduše, po novome CP ne prima uređaje koji imaju bateriju, ali to je problem prodavača, a ne tvoj.

Zbog toga s baterijama i pitam :)
Mislio da možda zbog toga idem preko Singapore Post, ali ako je isti k... onda mogu i ušparati ta 3 USD :-)

coconut 17.11.2013. 09:23

Slijedeći tjedan (vjerojatno četvrtak) vam je crveni CO sa T čipsetom na akciji na Pandi za 157$.

DukeZG 17.11.2013. 10:29

Citiraj:

Autor banky (Post 2496008)

Zoppo ZP810
Thl W8

Imaš kod nas za kupiti G4 u dućanu MagazinRS u Savskom gaju,koliko se sječam cijena 1800kn

c-shadow 17.11.2013. 10:55

@ listerstorm, celeron
Baš tražim nešto za dragu, 4-4.5" max, jeftino, nije zahtjevan korisnik, a cijena igra ulogu :)
Dosad od navedenih favorit mi nekako izgleda ZTE 889s.
A ovaj I9500, također na xmas popustu na Pandi, za 68.99$:
http://www.pandawill.com/i9500-smart...ck-p81121.html
Hardverska tipka, bljeskalica, baterija nazivno veća, ali i veličina ekrana i rezolucija
Ono što me brine je SC6825, kakav je to proc?
Nema baš puno podataka na pandi o tom mobu, a niti google nije baš od pomoći...

Brko 17.11.2013. 11:09

Citiraj:

Autor DukeZG (Post 2496070)
Imaš kod nas za kupiti G4 u dućanu MagazinRS u Savskom gaju,koliko se sječam cijena 1800kn

Baš me zanima kako magazin RS rješava garu ako mob rikne...

chief_wolfinjo 17.11.2013. 11:25

valjda šalju nazad u kinu :D

coconut 17.11.2013. 11:56

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2496075)

Ništa specijalno i dostatno za osnovne stvari - malo zastario (Cortex A5) čipset, dual core cpu, dual core gpu,..
http://www.spreadtrum.com/en/product...ds/view/sc6825

reboot 17.11.2013. 12:07

Jel se isplati uzeti Xiaomi Mi2A (Engadged review)? (cca 280 USD)

Evo zasto mi se cini ok:
ZA:
  • dimenzijama 13 x 6 x 1 je medu standardnim velicinama za 4.5-4.7", nije daska za peglanje, makar bi preferirao manji mob.
  • ima i 900 MHz, bitno kad sam van ZG.
  • solidni senzor kamere- wideangle, f2.0
  • precizan GPS
  • promjenjivu bateriju
  • cijena mi je ok, do 300 USD.

PROTIV:
  • nema prosirivu memoriju
  • koliko se isplati za Mi2S dat cca 500kn vise, a ima quad core, duplo vise RAM-a(2) i ROM-a (32), prosirivu memoriju i nesto je manji (sto mi je pozitivno). Zeznuto je jedino sto je Mi2S vec oko 2000kn, nek opali Linic svoje, u konacnici mogao bi me kostati do 2600kn :fiju:

pokra89 17.11.2013. 12:32

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2496075)
@ listerstorm, celeron
Baš tražim nešto za dragu, 4-4.5" max, jeftino, nije zahtjevan korisnik, a cijena igra ulogu :)
Dosad od navedenih favorit mi nekako izgleda ZTE 889s.
A ovaj I9500, također na xmas popustu na Pandi, za 68.99$:
http://www.pandawill.com/i9500-smart...ck-p81121.html
Hardverska tipka, bljeskalica, baterija nazivno veća, ali i veličina ekrana i rezolucija
Nema baš puno podataka na pandi o tom mobu, a niti google nije baš od pomoći...

Hisiki g2, lenovo a390, w450?

c-shadow 17.11.2013. 13:43

Hisiki otpada jer je single SIM, treba mi dual da se žena riješi dva moba :)
Druga dva su ponešto skuplji - w450 skoro 30$ više , a quad joj ne treba za normalan rad.
Kako ja to trenutno vidim, ili I9500 ili ZTE 889s.
Naginjem k I9500 radi gore navedenoga, ali mi je malo "mačak u vreći" jer je nepoznata firma, a ne mogu naći niti točnu specku, npr. za 3G ne piše baš nešto na pandi?

juky 17.11.2013. 13:55

Citiraj:

Autor coconut (Post 2496059)
Slijedeći tjedan (vjerojatno četvrtak) vam je crveni CO sa T čipsetom na akciji na Pandi za 157$.

Koji je to telefon?

boris1408 17.11.2013. 13:55

Evo da se i ja malo ubacim na ovaj forum :D.
Hisiki G2 ti je definitivno najjači hardwareom u toj kategoriji, a zte v988 je recimo nekakva kvaliteta u toj kategoriji.
Ja osobno bi uzeo hisiki g2 (to mi je dnevnica kad ima posla) i budem naručio jednog bratu za božić vjerovatno, a sebi sam već naručio v967s (prvi kinez pa da probam :D) ili ću ako ovaj bude dobar njega dati bratu, a sebi naručiti nešto bolje :D.

ThePornstar 17.11.2013. 14:02

Citiraj:

Autor juky (Post 2496158)
Koji je to telefon?

Cubot One, ak se ne varam :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:39.