![]() |
Samo da se "pohvalim" da sam sinoc napokon otkrio MIUI rom. Do sada stvarno revolucionarno dobar rom na mom starom Z-u. Jos niti jedan ovako brzo nije radio.
Vidim da se nekad prije pisalo da baterija traje nesto krace nego na stock romu, ali evo meni danas nakon cjelodnevnog maltretiranja popilo cca 45% baterije, tako da je po meni to ok. |
Citiraj:
Welcome to the club :) Samo što si MIUI trebao daaavno prije isprobati. Inače, što se brzine tiće, nisam primjetio da je nešto brži od ostalih "high-end" ROMova ali stabilniji i dotjeraniji definitivno je. Već duže vrijeme moj no.1 ROM, sad čekam RC build ICS-a sa kamerom koja radi. Trajanje baterije najviše ovisi o kernelu koji je ispod ROMa, a na mom DHD-u je kernel našeg LordClockana, a to je debelo najbolji kernel za DHD :) |
Citiraj:
Imas milimetre i ne drami. |
Znate li jel došla Motorola Droid RAZR u HR? Htio bih si nabaviti taj tel, totalno sam se zapalio za njega :D
|
Srpski Vip ga je dobio neki dan, možda nekim čudom stigne i kod nas. Mislim da ga u slobodnoj prodaji nema jer je Motorolin support kod nas jednostavno jadan.
|
Citiraj:
Pod access point names imam broadband i VIP.mms, a koliko vidim postavke su identične za oba: Name: vip.mms APN: mms.vipnet.hr Proxy: 212.091.099.091 Port: 8080 Username: nekih 5 brojeva :D Pasword: ***** :D Server: not set MMSC: not set MMS proxy: not set MMS port: not set MCC: 219 MNC: 10 Autethication type: not set APN type: mms Kao što rekoh, i za broadband su identične postavke. Te postavke ionako nisam nikad mijenjao jer ih uglavnom ne razumijem, u startu su valjda bile takve i radilo je s njima. Osim ako se samo nešto zmrdalo. |
Ni meni MMS ne fercera. Dobijem MMS kao SMS poruku kojoj je veličina 20kb i ispod imam stavku 'Skidanje'. Kliknem na nju i ispišu mi se detalji poruke i to je to.
Imam iste postavke kao i ti osim: MMSC: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms MMS proxy: 212.091.099.091 MMS port: 8080 |
Citiraj:
|
zar ne trebate na stock-based romovima upaliti privremeno "data" za skidanje mms-a?
|
Custom rom je u pitanju?
Budući da ni meni mms ne radi na vip-u otkad sam počeo stavljati custom rom-ove u mob, bez obzira što mi je lik osobno u vip-u prije par dana unosio postavke u mob. Problem je isti btw, dobijem sms, sa download opcijom za mms sadržaj i kad stisnem download button, samo izbaci unable to download i to je to. I 3g uključen i wlan. |
MMS postavke
Kretanje unutar izbornika aparata odvojeno je / znakom. Aplikacije / Postavke / Bezicno i mreza / Mobilne mreze / Pristupne tocke (APN) / tipka Menu / Novi APN Ime: MMS APN: mms.vipnet.hr Proxy: Nije postavljeno Ulaz: Nije postavljeno Korisnicko ime: 38591 Sifra: 38591 Posluzitelj: Nije postavljeno MMS centar: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms MMS proxy: 212.91.99.91 MMS ulaz: 8080 MCC: 219 MNC: 10 Vrsta provjere: Nista APN vrsta: MMS tipka Menu / Spremi 5x nazad za povratak u glavni izbornik Nakon upisa postavki potrebno je iskljuciti i ukljuciti mobilni aparat. |
Citiraj:
|
Postavke su ti krive.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne šljaka. Stari jučer dobio MMS na svog dumbphone Samsunga bez problema, a ja na svome SGS2 ne mogu. Upravo sam tu MMS poruku proslijedio na svoj SGS2 i ništa. Sve isto kao prije - klik na 'Skidanje' daje samo podatke o poruci. Zanimljivo da je uvijek, ali baš uvijek, prikačeni file velik 20kb. Proslijedio sam istu MMS poruku na iP4, ali ni on ne trza.
Treba li još nešto uključiti u postavkama? EDIT: na iP4 je proradilo kad sam upisao user i pass pod data.vip.hr te uključio 3G i Mobilne podatke u postavkama mreže. SGS2 - 0 bodova. |
pogledajte dali vam u apn-u za internet pise pod vrstu internet + mms.. stavite da bude samo internet. meni je to radilo problema na slovenskoj kartici
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve mi je odlično do sada osim jedne zamjerke u email aplikaciji: nema opcije "select all". Jel se moze kako ubaciti onaj HTC-ov mail apk ili je ovisan o sensu? |
Citiraj:
pa ja ga i radim :) http://forum.xda-developers.com/show...19&postcount=3 još fale neke sitnice, ali mislim da ćemo završiti kada i cyanogenmod team |
Citiraj:
Probat ću još probrauzat strane neke forume, možd je netko našao nekakvo riješenje. Ak mi je radilo u početku, mora nekako opet. Sigurno negdje ispod deset slojeva opcija treba stavit negdje nekakvu kvačicu ili nešto takvo, samo treba nać hebat ga... |
Kakve veze ima muzika, filmići i slike sa faktori resetom? :D Daj napravi to i ne brini..
Prije toga nandroid backup, a kasnije ga eventualno vratiš ako zatreba i to je to.. |
Citiraj:
|
Nisi to bio spominjao nego slike, filmove i ostalo, koje si ionako pretpostavljam stavio na neku SD ili slično..
Ništa nećeš izgubit jer ćeš lijepo ić na Advanced Restore i vratit DATA ili tako nešto, u tom slučaju vratit će ti sve app, poruke, brojeve i ostalo vezano za OS.. |
OK, budem to malo dubioznije proučio.....da, lako za slike i filmove, al imam neke poruke koje bi htio ostavit i slične stvari.
Novo mi je sve to, ovo mi je prvi smartphone, dosad sam imao samo idiotphone-ove tako da se nisam morao zamarat s ovako naprednim stvarima :D A još bolja je strategija: budući da cocnut ima istih problema, pustit njega da napravi reset i vidjet kako je prošlo. Ak sve bude ok onda i ja, ako ne - ne diram bwahahahahahaha |
Zločest si :D
:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jos me smeta sto se u aplikaciji za gmail ne moze pristupiti adresaru, nego treba primatelja upisivati iz glave kada pisete novi mail. A gtalk nema onu malu obavijest koja se pojavi dok vas sugovornik tipka. |
Meni tvornički browser ispuni username i pass kad se vratim na tu stranicu. Naravno ako sam prije zapamtio to kod prvog ispunjavanja.
Za Gmail app, ili si uredi kontakte (tako da ukucaš dio imena ili prezimena pa da ti nađe e-mail) ili odi preko browsera na gmail. |
Citiraj:
|
kako namjestiti da provjerava gmail svakih 10 20 ili user defined minuta a ne samo rucno na galaxy s2 2.3.4?
|
xlr: ne, nisam bio spojen na wi fi, iako sam i to kasnije probao ne bih li poslao MMS ali ništa.
Honda: vidiš, a ja sam se hebeno napatio da mi isključi autosinkronizaciju, jer mi je sam svakih par minuta se spajao na net i provjeravao gmail i pri tome kljucnuo po par kuna svakih par minuta (a na bon sam). Meni odgovara da kad me zanima, sam kliknem i provjerim mail, a ne da mi on sam bilo šta radi. PS: hahahaha, danas se probah spojit na internet za vrijeme jutarnje kave. Odem na broadband postavke, prebacim na internet (bilo na MMS?!?!) i spoji se. Imao 45.83 kn saldo. Pokrenem google, otvorim 24 sata, on učita, ja odmah izađem van. I to je sve, samo za probu. Provjerim saldo a ono 1.63 kn hahahahahaa....u 15 sekundi on mene bacio u bankrot. Jebo te broadband da te jebo (ako si na bon kao ja). Jer palo mi na pamet, možda neće slat MMS-ove ako je i Broadband krivo postavljen te internet ne šljaka. Jesu to svoje usko povezani ili nemaju veze jedno s drugim? Jer postavke APN-a su otprilike identične za oboje. |
Citiraj:
Ako napravi Advanced Restore i vrati "to nešto" (zaboravio sam kako se zove, data app ili tako nešto), restorat će mu se upravo to što si ti nabrojao, app, bukmarksi, brojevi, poruke, kontakti, sve sve sve osim ROM-a.. Mislim, znam što pričam jer tako radim.. Dok je CM7 radio npr. na 2.3.5 a izašao je 2.3.6: 1. napravio sam Nandroid, 2. flashao novi ROM baziran na 2.3.6 3. stavio advanced restore 4. vratio lijepo SVE osim samog ROM-a Doslovno ništa nije trebalo reinstaliravat, brisat, nije bilo FC-a, itd itd.. Isto to sam ponovio kad je izašao CM7 na 2.3.7 Sve uredno radi, kako bi i trebalo.. Eto, to ću napravit i kad CM9 baziran na ICS izađe iz ovih alfa i beta stanja.. :chears: |
Citiraj:
@TheProfiler- uzmi data paket. Što je android bez neta Jesi ti poslao koji MMS? (npr. t-mobile navodi: "Za aktivaciju MMS usluge potrebno je poslati prvu MMS poruku sa svoga telefona koji podržava MMS nakon čega će na uređaju biti omogućeno i primanje MMS poruka.") |
Citiraj:
Očito sam onda propustio post u kojem je naveo da mob nije rootan ili ga ne želi rootat.. Rootaj taj mob, on click root i riješeno.. Govorimo o custom romovima a mob kao nije ni rootan, wtf :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
@HONDA type R- Periodic Auto Sync: GMail, etc |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:50. |