PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

WraGG 27.12.2011. 21:12

Samo da se "pohvalim" da sam sinoc napokon otkrio MIUI rom. Do sada stvarno revolucionarno dobar rom na mom starom Z-u. Jos niti jedan ovako brzo nije radio.
Vidim da se nekad prije pisalo da baterija traje nesto krace nego na stock romu, ali evo meni danas nakon cjelodnevnog maltretiranja popilo cca 45% baterije, tako da je po meni to ok.

hammer_of_thor 27.12.2011. 21:21

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2059283)
Samo da se "pohvalim" da sam sinoc napokon otkrio MIUI rom. Do sada stvarno revolucionarno dobar rom na mom starom Z-u. Jos niti jedan ovako brzo nije radio.
Vidim da se nekad prije pisalo da baterija traje nesto krace nego na stock romu, ali evo meni danas nakon cjelodnevnog maltretiranja popilo cca 45% baterije, tako da je po meni to ok.

Welcome to the club :)
Samo što si MIUI trebao daaavno prije isprobati.

Inače, što se brzine tiće, nisam primjetio da je nešto brži od ostalih "high-end" ROMova ali stabilniji i dotjeraniji definitivno je.

Već duže vrijeme moj no.1 ROM, sad čekam RC build ICS-a sa kamerom koja radi.

Trajanje baterije najviše ovisi o kernelu koji je ispod ROMa, a na mom DHD-u je kernel našeg LordClockana, a to je debelo najbolji kernel za DHD :)

zwer 27.12.2011. 21:55

Citiraj:

Autor trpi (Post 2058639)
edit: tnx spaceblade posluzit ce, samo sto nema 1:1

Definiraj 1:1. Mislis u prirodnoj velicini? Kako da znaju koliko je velik tvoj piksel?

Imas milimetre i ne drami.

kripton 28.12.2011. 02:07

Znate li jel došla Motorola Droid RAZR u HR? Htio bih si nabaviti taj tel, totalno sam se zapalio za njega :D

xlr 28.12.2011. 08:17

Srpski Vip ga je dobio neki dan, možda nekim čudom stigne i kod nas. Mislim da ga u slobodnoj prodaji nema jer je Motorolin support kod nas jednostavno jadan.

TheProfiler 28.12.2011. 09:34

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2058391)
Ajde napravi screenshot mms postavke.
Budem ja vidio.

Sorry stari, nisam stigao ranije....ovak, zaboravio sam kak se lupa SS na mobu, i koju tipku treba koliko držat, brže mi je prekucat :D
Pod access point names imam broadband i VIP.mms, a koliko vidim postavke su identične za oba:
Name: vip.mms
APN: mms.vipnet.hr
Proxy: 212.091.099.091
Port: 8080
Username: nekih 5 brojeva :D
Pasword: ***** :D
Server: not set
MMSC: not set
MMS proxy: not set
MMS port: not set
MCC: 219
MNC: 10
Autethication type: not set
APN type: mms

Kao što rekoh, i za broadband su identične postavke.
Te postavke ionako nisam nikad mijenjao jer ih uglavnom ne razumijem, u startu su valjda bile takve i radilo je s njima. Osim ako se samo nešto zmrdalo.

coconut 28.12.2011. 09:41

Ni meni MMS ne fercera. Dobijem MMS kao SMS poruku kojoj je veličina 20kb i ispod imam stavku 'Skidanje'. Kliknem na nju i ispišu mi se detalji poruke i to je to.
Imam iste postavke kao i ti osim:
MMSC: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
MMS proxy: 212.091.099.091
MMS port: 8080

TheProfiler 28.12.2011. 11:01

Citiraj:

Autor coconut (Post 2059530)
Ni meni MMS ne fercera. Dobijem MMS kao SMS poruku kojoj je veličina 20kb i ispod imam stavku 'Skidanje'. Kliknem na nju i ispišu mi se detalji poruke i to je to.

Upravo to. Ista stvar. samo što, kao što ranije rekoh, prvih par dana mi je bez beda šljakalo.

Ivo_Strojnica 28.12.2011. 11:01

zar ne trebate na stock-based romovima upaliti privremeno "data" za skidanje mms-a?

jopis 28.12.2011. 11:06

Custom rom je u pitanju?
Budući da ni meni mms ne radi na vip-u otkad sam počeo stavljati custom rom-ove u mob, bez obzira što mi je lik osobno u vip-u prije par dana unosio postavke u mob. Problem je isti btw, dobijem sms, sa download opcijom za mms sadržaj i kad stisnem download button, samo izbaci unable to download i to je to.
I 3g uključen i wlan.

Dottore 28.12.2011. 11:11

MMS postavke

Kretanje unutar izbornika aparata odvojeno je / znakom.

Aplikacije / Postavke / Bezicno i mreza / Mobilne mreze / Pristupne tocke (APN) / tipka Menu / Novi APN

Ime: MMS

APN: mms.vipnet.hr

Proxy: Nije postavljeno

Ulaz: Nije postavljeno

Korisnicko ime: 38591

Sifra: 38591

Posluzitelj: Nije postavljeno

MMS centar: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms

MMS proxy: 212.91.99.91

MMS ulaz: 8080

MCC: 219

MNC: 10

Vrsta provjere: Nista

APN vrsta: MMS

tipka Menu / Spremi

5x nazad za povratak u glavni izbornik

Nakon upisa postavki potrebno je iskljuciti i ukljuciti mobilni aparat.

TheProfiler 28.12.2011. 11:11

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2059608)
zar ne trebate na stock-based romovima upaliti privremeno "data" za skidanje mms-a?

Mislim da ne, vele i drugi da ne treba. Ali probao ja i to upalit, ista stvar bilo upaljeno ili ugašeno.

Dottore 28.12.2011. 11:21

Postavke su ti krive.

TheProfiler 28.12.2011. 11:52

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2059637)
Postavke su ti krive.

A, sad sam skontao post iznad, thnx stari...na poslu sam ali uskoro ću ufatit trenutak pa probat to zakucat pa javim jel šljaka. :chears:

TheProfiler 28.12.2011. 12:21

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2059637)
Postavke su ti krive.

Prekucao sve i provjerio dvaput. I gasio i palio. Ne šljaka :/

coconut 28.12.2011. 12:25

Ne šljaka. Stari jučer dobio MMS na svog dumbphone Samsunga bez problema, a ja na svome SGS2 ne mogu. Upravo sam tu MMS poruku proslijedio na svoj SGS2 i ništa. Sve isto kao prije - klik na 'Skidanje' daje samo podatke o poruci. Zanimljivo da je uvijek, ali baš uvijek, prikačeni file velik 20kb. Proslijedio sam istu MMS poruku na iP4, ali ni on ne trza.
Treba li još nešto uključiti u postavkama?

EDIT: na iP4 je proradilo kad sam upisao user i pass pod data.vip.hr te uključio 3G i Mobilne podatke u postavkama mreže. SGS2 - 0 bodova.

A.J. 28.12.2011. 13:41

pogledajte dali vam u apn-u za internet pise pod vrstu internet + mms.. stavite da bude samo internet. meni je to radilo problema na slovenskoj kartici

TheProfiler 28.12.2011. 14:12

Citiraj:

Autor A.J. (Post 2059754)
pogledajte dali vam u apn-u za internet pise pod vrstu internet + mms.. stavite da bude samo internet. meni je to radilo problema na slovenskoj kartici

Nope. Neće ni kad je samo MMS ni Internet+MMS ni samo Internet. :/

Juice 28.12.2011. 14:30

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 2059785)
Nope. Neće ni kad je samo MMS ni Internet+MMS ni samo Internet. :/

Onda napravi factory reset(gube se svi podaci na mobu pa backup prije).

WraGG 28.12.2011. 15:03

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2059289)
Welcome to the club :)
Samo što si MIUI trebao daaavno prije isprobati.

Inače, što se brzine tiće, nisam primjetio da je nešto brži od ostalih "high-end" ROMova ali stabilniji i dotjeraniji definitivno je.

Već duže vrijeme moj no.1 ROM, sad čekam RC build ICS-a sa kamerom koja radi.

Trajanje baterije najviše ovisi o kernelu koji je ispod ROMa, a na mom DHD-u je kernel našeg LordClockana, a to je debelo najbolji kernel za DHD :)

Priroda posla je takva da mi je trebao oficijelni rom na telefonu, inace bih vec odavno ostavio neki custom. A osim toga, moram priznati da mi je taj oficijelni nekako najbolje i radio. na CM mi nije radio wlan kako treba, Sense romovi su bili jako usporeni, a ovaj MIUI mi se nije sviđao jer sam navikao na app drawer na androidu. Odlučio sam se za ovaj rom kad sam kumu na Optimus 2X stavio MIUI i skuzio da je mob doslovno duplo brzi nego na originalnom! Moram priznati da mi se sad čak jako sviđa ovaj iOS look :)
Sve mi je odlično do sada osim jedne zamjerke u email aplikaciji: nema opcije "select all". Jel se moze kako ubaciti onaj HTC-ov mail apk ili je ovisan o sensu?

LorD ClockaN 28.12.2011. 16:49

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2058228)
I kako radi?

da kako radi??!!?

pa ja ga i radim :)
http://forum.xda-developers.com/show...19&postcount=3

još fale neke sitnice, ali mislim da ćemo završiti kada i cyanogenmod team

TheProfiler 28.12.2011. 17:19

Citiraj:

Autor Juice (Post 2059807)
Onda napravi factory reset(gube se svi podaci na mobu pa backup prije).

Nnnnnda....budem razmislio, nisam baš to voljan radit sad. Nov mi je još mob, tek sam prebacio pun qrac mjuze, slika, filmića i ostalog na njega. Fkt sam lijen to sad backupirat pa sve kopirat nazad :D
Probat ću još probrauzat strane neke forume, možd je netko našao nekakvo riješenje. Ak mi je radilo u početku, mora nekako opet. Sigurno negdje ispod deset slojeva opcija treba stavit negdje nekakvu kvačicu ili nešto takvo, samo treba nać hebat ga...

Omerta 28.12.2011. 17:22

Kakve veze ima muzika, filmići i slike sa faktori resetom? :D Daj napravi to i ne brini..

Prije toga nandroid backup, a kasnije ga eventualno vratiš ako zatreba i to je to..

TheProfiler 28.12.2011. 17:37

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2059975)
Kakve veze ima muzika, filmići i slike sa faktori resetom? :D Daj napravi to i ne brini..

Prije toga nandroid backup, a kasnije ga eventualno vratiš ako zatreba i to je to..

Pa ne znam, nisam to nikad radio, ali jel kod factory reseta ne formatira sve i vrati default postavke? Neću li spušit svu multimediju, poruke i brojeve koje sam ubacio unutra?

Omerta 28.12.2011. 17:41

Nisi to bio spominjao nego slike, filmove i ostalo, koje si ionako pretpostavljam stavio na neku SD ili slično..

Ništa nećeš izgubit jer ćeš lijepo ić na Advanced Restore i vratit DATA ili tako nešto, u tom slučaju vratit će ti sve app, poruke, brojeve i ostalo vezano za OS..

TheProfiler 28.12.2011. 17:54

OK, budem to malo dubioznije proučio.....da, lako za slike i filmove, al imam neke poruke koje bi htio ostavit i slične stvari.
Novo mi je sve to, ovo mi je prvi smartphone, dosad sam imao samo idiotphone-ove tako da se nisam morao zamarat s ovako naprednim stvarima :D
A još bolja je strategija: budući da cocnut ima istih problema, pustit njega da napravi reset i vidjet kako je prošlo. Ak sve bude ok onda i ja, ako ne - ne diram bwahahahahahaha

Omerta 28.12.2011. 18:00

Zločest si :D

:chears:

sinisa1989 28.12.2011. 18:45

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 2059947)
da kako radi??!!?

pa ja ga i radim :)
http://forum.xda-developers.com/show...19&postcount=3

još fale neke sitnice, ali mislim da ćemo završiti kada i cyanogenmod team

Naajs.:D

xlr 28.12.2011. 19:36

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2059986)
Ništa nećeš izgubit jer ćeš lijepo ić na Advanced Restore i vratit DATA ili tako nešto, u tom slučaju vratit će ti sve app, poruke, brojeve i ostalo vezano za OS..

Na njegovom mjestu onda ne bih ni radio factory reset, ako misli vraćati data. Nema smisla. ROM će mu ostati jednak prije i nakon reseta jer korisnik i ovako nema dozvolu da šara po ROMu (usprkos rootu) te nije mogao ništa pošemeriti, a sve što je moglo poći krivo nalazi se na data particiji. Ako već radi reset, neka napravi backup aplikacija+data, poruka kontakata, bookmarksa... Te stvari kasnije uredno može restorati bez ikakvog negativnog utjecaja na funkciju ROMa. Naravno, osim ako baš neki app nije kriv za taj mms problem, a to nitko nije pretpostavio koliko vidim.

TheProfiler 28.12.2011. 21:04

Citiraj:

Autor xlr (Post 2060038)
Naravno, osim ako baš neki app nije kriv za taj mms problem, a to nitko nije pretpostavio koliko vidim.

Jesam ja zapravo. Već sam razmišljao da ih uninstaliram sve.....ali nisam puno skidao, compass neki i 2 igre, GT racing i neke gladijatore. I to sve sa onog marketa, tamo bi trebale biti kao provjerene aplikacije. Možda bacim uninstall, ali nije mi baš milo jer sam u nekim igrama dosta daleko došao.

RisingPower 28.12.2011. 21:19

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 2058497)
Kako se barata sa spremljenim lozinkama? Imam tvornicki browser i operu mini, ali niti na jednom ne znam sto treba napraviti da mi automatski upise lozinku...

Nitko ne zna?

Jos me smeta sto se u aplikaciji za gmail ne moze pristupiti adresaru, nego treba primatelja upisivati iz glave kada pisete novi mail. A gtalk nema onu malu obavijest koja se pojavi dok vas sugovornik tipka.

Vuco 28.12.2011. 21:35

Meni tvornički browser ispuni username i pass kad se vratim na tu stranicu. Naravno ako sam prije zapamtio to kod prvog ispunjavanja.

Za Gmail app, ili si uredi kontakte (tako da ukucaš dio imena ili prezimena pa da ti nađe e-mail) ili odi preko browsera na gmail.

xlr 28.12.2011. 22:53

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 2060116)
Jesam ja zapravo. Već sam razmišljao da ih uninstaliram sve.....ali nisam puno skidao, compass neki i 2 igre, GT racing i neke gladijatore. I to sve sa onog marketa, tamo bi trebale biti kao provjerene aplikacije. Možda bacim uninstall, ali nije mi baš milo jer sam u nekim igrama dosta daleko došao.

Pomislio sam da si možda u međuvremenu promjenio messaging aplikaciju, ali vjerojatno bi to i spomenuo. Možda glupost s obzirom na postavke APN-a, ali jesi li za vrijeme testiranja spojen na wifi? Ako jesi, probaj ga ugasiti.

HONDA type R 29.12.2011. 00:15

kako namjestiti da provjerava gmail svakih 10 20 ili user defined minuta a ne samo rucno na galaxy s2 2.3.4?

TheProfiler 29.12.2011. 08:13

xlr: ne, nisam bio spojen na wi fi, iako sam i to kasnije probao ne bih li poslao MMS ali ništa.

Honda: vidiš, a ja sam se hebeno napatio da mi isključi autosinkronizaciju, jer mi je sam svakih par minuta se spajao na net i provjeravao gmail i pri tome kljucnuo po par kuna svakih par minuta (a na bon sam). Meni odgovara da kad me zanima, sam kliknem i provjerim mail, a ne da mi on sam bilo šta radi.

PS: hahahaha, danas se probah spojit na internet za vrijeme jutarnje kave. Odem na broadband postavke, prebacim na internet (bilo na MMS?!?!) i spoji se. Imao 45.83 kn saldo. Pokrenem google, otvorim 24 sata, on učita, ja odmah izađem van. I to je sve, samo za probu. Provjerim saldo a ono 1.63 kn hahahahahaa....u 15 sekundi on mene bacio u bankrot. Jebo te broadband da te jebo (ako si na bon kao ja).

Jer palo mi na pamet, možda neće slat MMS-ove ako je i Broadband krivo postavljen te internet ne šljaka. Jesu to svoje usko povezani ili nemaju veze jedno s drugim? Jer postavke APN-a su otprilike identične za oboje.

Omerta 29.12.2011. 09:28

Citiraj:

Autor xlr (Post 2060038)
Ako već radi reset, neka napravi backup aplikacija+data, poruka kontakata, bookmarksa... Te stvari kasnije uredno može restorati bez ikakvog negativnog utjecaja na funkciju ROMa. Naravno, osim ako baš neki app nije kriv za taj mms problem, a to nitko nije pretpostavio koliko vidim.

Mislim da nisi shvatio što sam mislio reć..

Ako napravi Advanced Restore i vrati "to nešto" (zaboravio sam kako se zove, data app ili tako nešto), restorat će mu se upravo to što si ti nabrojao, app, bukmarksi, brojevi, poruke, kontakti, sve sve sve osim ROM-a..

Mislim, znam što pričam jer tako radim..
Dok je CM7 radio npr. na 2.3.5 a izašao je 2.3.6:
1. napravio sam Nandroid,
2. flashao novi ROM baziran na 2.3.6
3. stavio advanced restore
4. vratio lijepo SVE osim samog ROM-a

Doslovno ništa nije trebalo reinstaliravat, brisat, nije bilo FC-a, itd itd..

Isto to sam ponovio kad je izašao CM7 na 2.3.7

Sve uredno radi, kako bi i trebalo..

Eto, to ću napravit i kad CM9 baziran na ICS izađe iz ovih alfa i beta stanja.. :chears:

Juice 29.12.2011. 10:50

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2060502)
Mislim da nisi shvatio što sam mislio reć..

Ako napravi Advanced Restore i vrati "to nešto" (zaboravio sam kako se zove, data app ili tako nešto), restorat će mu se upravo to što si ti nabrojao, app, bukmarksi, brojevi, poruke, kontakti, sve sve sve osim ROM-a..

Mislim, znam što pričam jer tako radim..

Za to mobitel mora biti rootan.

@TheProfiler- uzmi data paket. Što je android bez neta
Jesi ti poslao koji MMS? (npr. t-mobile navodi: "Za aktivaciju MMS usluge potrebno je poslati prvu MMS poruku sa svoga telefona koji podržava MMS nakon čega će na uređaju biti omogućeno i primanje MMS poruka.")

Omerta 29.12.2011. 10:54

Citiraj:

Autor Juice (Post 2060542)
Za to mobitel mora biti rootan.

:lol2: pa naravno, o čemu pričamo?

Očito sam onda propustio post u kojem je naveo da mob nije rootan ili ga ne želi rootat..

Rootaj taj mob, on click root i riješeno..

Govorimo o custom romovima a mob kao nije ni rootan, wtf :goood:

TheProfiler 29.12.2011. 11:06

Citiraj:

Autor Juice (Post 2060542)
@TheProfiler- uzmi data paket. Što je android bez neta
Jesi ti poslao koji MMS? (npr. t-mobile navodi: "Za aktivaciju MMS usluge potrebno je poslati prvu MMS poruku sa svoga telefona koji podržava MMS nakon čega će na uređaju biti omogućeno i primanje MMS poruka.")

Jesam, kad sam dobio mob normalno sam slao MMSove i primao prvih par dana, ništa nisam morao posebno aktivirat, čim sam stavio SIM karticu sve je prepoznao. A onda sam odjednom skužio da više ne mogu. I odonda se hebem s tim.

Juice 29.12.2011. 11:21

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 2060553)
Jesam, kad sam dobio mob normalno sam slao MMSove i primao prvih par dana, ništa nisam morao posebno aktivirat, čim sam stavio SIM karticu sve je prepoznao. A onda sam odjednom skužio da više ne mogu. I odonda se hebem s tim.

E onda da skratiš muke i sebi i nama napravi factory reset.(možda i rebot pomogne ako nisi gasio mob kojih 500-700-1000 sati).

@HONDA type R- Periodic Auto Sync: GMail, etc

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:50.