![]() |
Ma pod haubom je sve isto
Al skin je totalno drugaciji Budemo se prilagodili Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Pa nitko nas ne sprečava staviti aeon, confluence ili titan i "deri dalje"
Sent from my Redmi note 3 pro |
Ovaj novi puno ljepse izgleda, ali je novi pa se puno teze snac, koji god sam skin probao, svaki je bio patnja, confluence je zakon.
|
Nikad nisam koristio confluence jer je ograničen u 3pm. Transparency jedno vrijeme, a zadnjih 4-5 godina aeon. Slozis ga i presložiš za cas
Mene zivciraju kontrole, sinergija tipkovnice i misa, odnosno harmny daljinskog. U 16.1 sam normalno mogao daljincem kontrolirati, a sada jednostavno nece da recimo se vrati nazad ili neku radnju, a da misom najprije ne moram "oznacit" ilkti kliknut da bi onda nastavio kontrolirati daljincem.
Katastrofa. I to je tako i u drugim skinovima. Na tabletu je nemoguc, touch kontrole nikako ne rade, slide izbornik muka isusova da radi. No jednu stvar jos ne znam opcenito, kako da se vratim u film ako slucajno stisnem Back za vrijeme playnacka, on ostavi vrtit film kao pozadinu, i onda moram skroz van na home screen, i onda pomicati na one Playback kontrole i kliknuti fullscreen. Sent from my Pixel XL |
Samo opet stisnes Back.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk |
Pa stiskanjem back me dovede skroz van u homescreen. Kako da se vratim u film bez da idem skroz van
Sent from my Pixel XL |
Evo sad sam provjerio na kompu.
I u Kodi-u 16.1 i u 17,ako gledam film iz library-a kad prvi put stisnem Backspace film je u pozadini i vidim Meni,kad drugi put stisnem Backspace opet je samo film. Kad gledam film u Exodusu ili nekom drugom add-onu kad prvi put stisnem Backspace film je u pozadini i vidim Meni ali sada treba stisnuti Backspace 3-4 puta i onda se vrati na film. Znači ovo je na Windowsima i sa tipkovnicom,default postavke key-eva. Ako gledaš na nekom android boxu i sa harmonyem upravljaš onda je nešto do toga. |
Citiraj:
Poanta je da ti da pristup na sve plaćene servere pa je samim time veći izbor i bolja brzina streamanja, nema bufferinga itd. Ja ga koristim cca pola godine i zadovoljan sam. Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
koja je tipka?
|
Tab?
|
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
Quasar ti je idealan za tako sta
Citiraj:
ima Kodi jos uvijek dosta musica, cak i ova stara 16.1 verzija.
Sinoc upalim film, i imam naviku pogledati koji signal dobiv areceiver, jer mi se ucinilo da film bas ne zvuci kako bi trebao, jer je bluray. Kad ono, dolby digital plus, reko wtf. provjeravam u kodiju jel odabran pravi audio stream, pise da je odabran DTS HD... no ne radi. zagasim kodi, upalim PowerDVD (brutalno jak player, da je ovo vizualno sloziti kao Kodi to bi bilo to!) kad vidi vraga, odmah receiver izbaci da prima DTS HD, zvuk ocigledno bolji, i jos uz to dobijem i bluray meni. da ne spomenem da Kodi uopce nemoze vrtit 3D jos uvijek. :( ni bluray menije uglavnom. |
Pa dodaj power DVD kao external player u kodi :)
Treba znati posložiti zvuk u kodiju, to je viša matematika? Edit: Ako je taj bug prošao u 16-oj officijelnoj verziji vrlo vjerovatno će ostati nezamjecen i u 17ici jer malo tko ima opremu kao ti. Dok je još Beta možeš utjecati na razvoj i popravke. Prijavi uočene bugove i pomozi programerima da se otklone. Bilo je 6 alpha i sad je 6-a Beta. Šta misliš, zašto toliko čekaju i zašto toliko beti? Vjerojatno zato što žele sve popraviti ili se možda varam?! Ali ne, najlakse je kukati i čekati da netko drugi riješi tvoje probleme?! Zar ne? I ;) Sent from my Redmi note 3 pro |
uglavnom zvuk radi, ali eto jedan od 5 filmova nece odraditi dobar passthrough. Zasto, nemam pojma. Primijetio sam to u par navrata, ja konj mislio da je sigurno do lose kopije filma, i onda slucajno zavrtim taj film u powerdvdu, kad vidi vraga, zvuk radi kako bi trebao.
tako da sada svaki put provjeravam sto receiver prima :D Evo ako stignem moram vidjeti kako se prijavim u beta program, sto sam bio napravio na tabletu i android verziji, pa mi sada stalno instalira tu betu, a bugova more. :( |
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2017...3cc7d77665.gif
-Instaliraj betu -upali debug info u opcijama kodija -sa upaljenim debuglogom forsiraju taj bug i onda kad si siguran da si ga izveo izvuci log i c/p ga na "trak" uz opis -Na trak se prijavljujes sa userom i passom od kodi foruma http://trac.kodi.tv/report/25 -prati šta se desava jer sigurno ćeš imati upita. Moguce da će ti se desiti da ti daju fajlove sa popravljenim kodom koje ćeš moći testirati. Sent from my Redmi note 3 pro |
ola..
kodi .. sa čime gledate iptv u njemu? tj koji dodatak za iptv .. a imam listu m3u fajl |
Citiraj:
to sto nece da pusta pravi audio stream randomly na nekim filmovima nemam pojma kako bi se to logiralo, jer on kad otovrim da vidim koji audio strema radi, uredno pokazuje da cita DTS HD stream, ali receiver ne, a i "cuje" se da to nije taj stream. |
Citiraj:
sent from my G2 |
Citiraj:
sent from my G2 |
Citiraj:
Roflaj kolko os ali je to tako. Ono dragocjeno 2 sata navecer nemam namjeru provoditi logirajuci bugove i slicno,
Zato postoje takvi ko ti sa viskom vremena Sent from my Pixel XL |
Znam tvoj "modus operandi" pa drugo nisam niti očekivano.
Kao što rekoh: Citiraj:
Za prijaviti bug treba manje od 5 minuta. Inace imam obitelj, 2 djece, oboje radimo, a uz posao imam jos milijun obaveza. Sent from my Redmi note 3 pro |
Citiraj:
from my Le X720 on TT |
tnx na odgovorima
još nešto.. kolega me uvjerava da COD .. radi ? true? pokušao.. vidim da hrt ne radi pa dalje nit nisam pokušavao.. ili ima nekakava zamjena jer kolega treba zbog sestre koja je u DE . a želi hr kanale only. |
Citiraj:
Postoje developer Kodi buildovi za RPI3 i za Windowse, u kojima 3D radi perfekt. MVC Blu-Rayevi da nebu zabune. TV mi automatski prepozna Stereoscopic 3D signal na HDMI ulazu. Baš sam jučer pogledao Everesta u 2015. |
Koristi netko od vas Kodi sa Imon PAD/Knob setupom za daljinski (Win10 Pro x64)? Naletio sam na ovaj tutorial i mislim si to je sve što mi treba, ali ne uspijevam ništa od navedenog osposobiti:
http://www.dreamcraftdigital.com/kodiandimon/ Moram ugrijati stolicu i probati još neke stvari, pa me samo zanima koristi li netko možda neki provjereniji setup za Imon pa da uleti sa savjetom. |
Citiraj:
https://youtu.be/eAGTmaPgrcU |
imam powerdvd 15, i ne mogu si opravdat upgrade za 50$ samo za tv mode.
ono sto kod powerdvd-a steka je library, treba mu cijela vjecnost da se update-a, ali doslovno vjecnost. I nemogucnost mijenjanja RGD scale, limited i full range, barem ja nisam uspio nigdje naci. Takodjer, zna se zblesirati sa zvukom tako da ga jednostavno nema, pa je potrebno zagasiti app i ponovno pokretati. |
Citiraj:
Kako su se pojavili ovi moćniji androidi odbacio sam htpc. Nisam prodao sa 10kom, ali da, imon se može postelati do jaja. Možda čak imam negdje config. fajlove. Nema razloga da ne radi :) Edit. Sad sam pregledao njegov tutorijala. Većinu toga, a i više sam imao implementirao u driver. To sam ja slagao malo po malo kako su dolaze ideje. Trebaš taj imo fajl koji ubacis u driver daljinca da ne moras rucno slagati naredbe i keymap kodija kojeg slažeš po želji. Sjećam se t9 kojeg ovaj spominje u tutorijalu. To sam bio slozio da tipkam kao smsove na starim mobitelima. One 4 obojene tipke poslozio kao prečice za filmove, serije, glazbu, slike. Pogledam sutra... Imo fajl za kodija, tada xbmc; koji skidaš sa sound graph stranice; ako to još postoji; trebao bi biti moj koji sam ja davno uploadao... Ako nisu nešto ukenjali u medjuvremenu i pregazili config. Sent from my Redmi note 3 pro |
A kako napravit shortuct na tipkovnici za kodi
Kako je x za stop S je za shut down meni Muka mi je kad pokrenem film/seriju pa odi trci do djela gdjd se traze titlovi Kodi 17 koristim Isto su ukakili stvar sa podesavanjem delleya za zvuk i titlove Na 16.x je bilo pokreni.. crta izna na vrhu ekrana i stelal si po sluhu i viđenom i moglo je stalno biti aktivno, jer nije smetalo za gledat Na 17 je sad to na sredini da nebres gledat... nije da se mnogo koristi al ponekad zatreba, najvise radi titlova kad pocnu bjezat Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
meni je na androidu na 17 to jos uvijek gore..
from my Le X720 on TT |
Evo jedan shortcut za titlove :)
https://drive.google.com/open?id=0B_...1FteGVkRXlwTWc Ide ovdje AppData\Roaming\Kodi\userdata\keymaps Namješten je na U,ti možeš editirati u Notepadu na neko drugo slovo. Možeš si napraviti shortcute sa addonom "Keymap Editor" samo kad budeš pravio novi shortcut onda če ti ovaj Subtitles "poništiti",odnosno preimenovati u "Subtitles.xml.bak.0" pa samo obriši poslije ovo "bak.0" ili sve shortcute stavi u jedan file. |
hmm ja to imam na laptopu.. windows 10..
trazim .. kodi / userdata ali tamo nema keymaps.. ili ga napravim ? |
I ja sam na Win 10,ovdje treba biti "C:\Users\dadoremix\AppData\Roaming\Kodi\userdata"
Ako nema samo napravi folder. |
Citiraj:
Citiraj:
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:53. |