![]() |
Ne radi, pretpostavljam jer je još i iza GPaya ili Apple Paya. Istina, mislim da sam probao i fizičku, da ni ona nije radila preko NFC-a na bankomatu.
|
Citiraj:
Meni ni fizicka ne radi. Ne znam da li je do pbza/bankomata ili do moje kartice koja preko pos-a radi bez greske. |
Citiraj:
|
Ima li Monese live agenta kao revolut da mozes pricat s njim
|
FYI automatic top-up mi je prestao raditi sa 1.1. i nisam mogao kreirati novi jer mi je nudio samo kune i onda bi failao kad bi pokušao skinut kune sa mog računa.
Rješenje je obrisati stari auto top-up rule, nadoplatiti ručno neki iznos i onda kad ponudi create auto top-up, tamo se mogu odabrati euri. |
Baš bih ovih dana mogao probati topup na bankomatu. Živo me interesira hoće li to proći sada kada imamo euro.
|
topup na bankomatu?
|
Citiraj:
|
Praktičnije mi je otići na bankomat nego upaliti Revolut i Georgea, pa odabrati cifru u Revolutu i onda potpisati transakciju u Georgeu. I tako svaki put.
|
sto je top up na bankomatu i kako funkcionira (niti znao da postoji)?
Mozes si automatski top up podesiti ako koristis revolut cesto. (ne pomaze doduse ako imas vece transakcije). edit: vidim da postoji cash deposit u americi, ali nisam siguran da to radi kod nas. |
Citiraj:
Kad ubacis karticu koja nije od banke ciji je bankomat, nemaš uopće opciju uplate novca. Kao što ostali kažu, možeš namjestiti auto top-up, a sada kad smo u eurozoni možeš si posllati i SEPA prijenosom na svoj revolut iban (litavski) isto kao da salješ nekome na hrvatski iban |
Reda radi pokušao sam napraviti top-up na uplatnim bankomatima Erste i PBZ-a - 0 bodova. Uopće ne daju mogućnost uplate novca na karticu.
|
Je li netko isprobao slanje novca na broj kartice?
Transferi -> Novo -> Kartica primatelja (Pošaljite transfer izravno na bilo koji bankovni račun) EDIT: isprobao ja, sjelo je odmah ali se plaća naknada 0,7% |
Citiraj:
Sve drugo bi bila IBAN diskriminacija i ilegalno. Revolut ima i post o tome na blogu: https://blog.revolut.com/fighting-ag...iscrimination/ |
Ja probao obrnuto..
Meni je naplatilo 30 centi transfer od 10 eura preko opcije bankovnog transfera.. Piše mi u Zabi: naknada za prekogranični kreditni transfer u eurima preko PISP-a - opcija SHA... Jel bi sada trebalo biti i bez toga? |
Citiraj:
Ukinuta je "ulazna" naknada za obradu priljeva, ne smiju ti naplatiti ništa dodatno kad s Revoluta šalješ u Zabu. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trebat će vremena da se banke prilagode na EUR instant, ali vjerojatno će biti.
|
Da, ja sam sa tekućeg slao na Revolut..
|
Citiraj:
To nema stvarno nikakvog smisla. SWIFT se koristi za placanja izvan eurozone ili u eurozoni ako nije transakcija u eurima. Ne znam kako je u zaba aplikaciji, ali moguce da njima "prekogranični transfer" automatski znaci SWIFT. Ja u HPB-u idem samo na novi nalog i onda mogu upisati LT iban i sve prođe normalno. Možda moraš inicirati kao da šalješ nekome u HR. Da je bio SEPA transfer, naknada je ista kao da šalješ nekome u RH u drugu banku. EDIT: Sad kad razmislim 0.30 eur je 2.26kn. Možda to i je naknada za transfer kao da je unutar drzave (prije je bilo 2kn standardno) Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako odradim SEPA transfer sa Revoluta na tekući HPB/Erste/... koliko dugo traje?
|
Isti dan ako je radni, ako se dobro sjećam. Ovisi o našim terminskim planovima dok ne uspostave instant shemu.
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Međunarodni instant naše banke još ne nemaju/ne rade. HPB bude isti dan ako je radni, evo današnje probne transakcije na HPB:
https://i.postimg.cc/v4ns6Jt8/Screen...35-Revolut.jpg S time da trenutno (11:57) uvijek ne vidim lovu na računu, ali HPB je zakrčen, upravo mi knjiže kartične transakcije od prošlog tjedna s današnjim datumom. |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Stigao mi mail da krece naplata za nadoplatu putem Google pay i Apple pay, ne pise nigdje od kada, ima li netko slucajno kakav info? Tnx
|
Piše da će naplaćivati naknadu za neke kartice i to za one za koje se i prije naplaćivala naknada za klasični topup, ja takve nemam.
|
Tako san i ja shvatia, pa racunam da ako budem nastavia koristit topup preko apple paya karticom visa pbz da ce radit kao i do sad - bez naknade.
|
Sada kada nema naknade za plaćanje sa Revoluta na naše račune znači da bi mogao početi plaćati režije preko Revoluta?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51. |