![]() |
|
Sa 60g definitvno nemaš reakciju kao sa 40 a da ne velim s 30. Jasno da je svak za sebe ali čemu rizik? MOj stari je prestao vozit sa 70 jel je i sam skužio da mu je reakcija kao kod krave muzare (tad već bila).
|
Pretjeruješ, radi se do 65+ godine, a mi ćemo vjerojatno radit i duže.
Šta onda, sa 60 oduzimanje vozačke, pa makar ti posao ovisi o tome ili prelazak na javni prijevoz/bicikl? Testiranje s ulazom u penzionersku dob da, al oduzimanje sam tak nema smisla. |
..i opet pausalno kaznit sve. I uredne i neuredne vozace
gg wp |
Citiraj:
Ako je čovjek zdrav, nema nikakvog razloga da ne vozi, dapače. Sa 60 se može upravljati avionom, kamoli autom. |
Citiraj:
just sayin.. |
Citiraj:
Nakon 60 ne zabraniti vožnju već povećati ponavljanje obaveznih pregleda. Nakon 70. još više, a ako već voziš sa 80 - poseban pregled da li si uopće u mogućnosti voziti. Kako stvari stoje, mi ćemo raditi do 70., pa da onda sa 60 ne smijem voziti više (kad mi iskreno komfor će i najviše trebati) je suludo. |
https://vijesti.hrt.hr/460258/automo...-na-djevojcicu ... vozač je imao samo 72 godine, neka ga, može on (i slični njemu) još voziti jer statistika kaže da više gaze mlađi (mladi) vozači.
|
Citiraj:
Recimo, smiješ voziti od 35 - 45 godina? |
Ne, ne trebamo zabraniti, ali treba uvesti u zakone smrtnu kaznu (po mogućnosti nabijanje na kolac).
|
Mene smeta to što, ako netko ima imalo love odmah je ovakav i onakav a ako si siromašan onda si svetac. A kladim se u svoje lijevo jaje i desno oko da sveukupno nesreća što bude vezanih za obijesnu vožnju, nesreće pod utjecajem alkohola, prekomjerne brzine ili čiste nepaženje bude u autima jeftinijim od 30k eura. Neka se uzme godišnja statistika automobilskih posljedica za 2017.godinu sa smrtnim posljedicama i/ili teškim tjelesnim ozljedama pa da vidimo. Evo da pomognem :" 2017. godini, prema prethodnim podacima, dogodile su se ukupno 34.222 prometne nesreće, što je 4,5% više u odnosu na 2016. godinu. U tim nesrećama smrtno je stradala 331 osoba (+7,8%), 2.728 je zadobilo teške ozljede (-0,7%), a 11.768 lakše tjelesne ozljede (-0,7% u odnosu na 2016. godinu)."
Je li kriv AMG RS nešto ili nepažljiv i/ili neodgovoran čovjek.? Ja znam da boli zavist i maltene se jedna čeka da netko s lovom napravi sranje da bude orgijanje, i to govorim za svuda u svijetu ne samo tu. Ljudi se osjećaju bolje jer "eto mu sad, kad ja ne mogu neka ni on/ona nema sad". Možete se vi postaviti na trepavice ali činjenica je da, preko 60-70% su krntije stare preko 8 godina vrijednosti do 15k eura. I tu priča staje, sve ostalo je ono što sam naveo. To je to od mene na tu temu. :) P.S. ja sam bio zakinut da kao mlad vozim auto preko 102 konja ili koliko već a nisam napravio niti jedan prekršaj. Diskriminacija! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
raekcije sporije, ali vidno polje sasvim drugačije, pod time ne mislim na ''vid'' kao vid, nego stečeno znanje i iskustvo kojim vidiš ispred sebe situacije u vožnji
sada kad vozim nakon 12 godina, mogu reć da sam odličan u predviđanju što će tko napravit, to mi je najbitniji skill trenutno, da to nemam svašta bi bilo, ovak nisam ni stupić ogrebao, za sada (kucam u drvo) |
citajuci neke postove... pitam se:
Zasto se u ovoj temi, u meduvremenu, vrtimo u krug? :D |
Citiraj:
Pravosuđe je rak rana našeg društva. Okusio sam to na svojoj koži. I trebaju svi isto odgovarati. No, također sam mišljenja da si dovoljno pametan da razlikuješ pravosuđe od prometa. Lako je biti demagog, trpati u ladice i generalizirati. Vidiš, mene smeta to, i oduvijek me smetalo, gledati treba individualno a ne generalizirati. Što s djecom uspješnih ljudi koji su uzorni građani? Nitko ne piše o tome? C'mon. |
Citiraj:
Nakon 65 bi trebalo svaku godinu testiranje. Vidim po svom ocu, koji je dnevno znao po 1000-1500 km prolaziti kako više nema onaj pregled i rekaciju kao prije. A što se tiče starijih vozača i vožnje, neki dan na ovom raskrižju, https://www.google.com/maps/@43.5121...7i13312!8i6656 ja u lijevoj traci koja vodi ravno. Upali se crveno svjetlo, ja stanem kao i čovjek u desnoj traci koja vodi ravno. Odjednom iza mene čujem neko sviranje, i budala iza mene u Toyoti Yaris se demonstrativno prestroji u traku za lijevu, uleti u raskrižje i produži ravno. Negdje na idućem raskrižju prođem pored dotičnog auta, i u njemu vidim čovjeka od nekih 70+ godina. Dakle dopuna onoga što smo već zaključili na temu marki vozila, budala je budala neovisno o godinama. |
Citiraj:
Dokle se mislis osvrtati na nepravdu i hajku na bogate zbog nepravednog tretmana nakon ubojstva, jer mi se prema tvojim komentarima cini da je u tvojim ocima to veci problem nego sto se bogatiji nakon takvih zlocina izvlace i pruzaju odvratan promjer buducim narastajima. Shvatili smo da imas mislim svi, pa me zivo zanima sto te tocno boli tu? Ako sa svojim RS-om ubijes nekog kroz neko vrijeme, da se ne pise toliko o tome? Jednostavno je rjesenje, nemoj. Nije da te ljudi sada gadaju jajima na cesti, ne puste te u Konzum, ili? |
@Brko, sve 5. Zasmetalo me što se odmah ide ad hominem a ne gleda se i druga strana. Za pravosuđe se slažem i to sam napisao više puta no nije ovo tema pravosuđe već auti.
@Kristijan ne ne i ne. U svim postovima dosada, a ovo mi je fakat zadnji na tu temu, napisao sam da nije bitan auto već čovjek. I to tupim cijelo vrijeme, debil je debil i baciklu i romobilu. Dao sam se nasanjkati na tanak led i ići u neke rasprave što ne radim inače al ok, tu je poluprivatna atmosfera pa ok. Suma summarum svega je da nije, i to je moje mišljenje, bitno tko što vozi već kakav je čovjek, je li odgovoran, odgojen, pažljiv.. whatever. Ima ovih ovakvih i onih onakvih. Zašto generalizirati i odmah ići "ti si ovaj onaj", jbt kao da smo na index komentarima. Na tu temu to je to, gospodo, tko želi i može skužio je što želim reći :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
@burmuz
Ok, ali ja ne razumijem tvoju retoriku, a živo me zanima. Da se ne trpa sve u isti koš u kom smislu - nakon što ubiju nekog automobilom ili prema imovinskom statusu? Ja živim 200m zračne linije od mjesta navedene nesreće i vozim skupi i "blingbling" auto, pa me nitko još nije hračnuo na cesti ili krivo pogledao i smatrao me ubojicom jer vozim auto koji izgleda i zvuči brzo? Ti si imao suprotnih iskustava? Ako sam dobro shvatio - bi li onda po tebi trebalo manje pisati o ovakvim slučajevima u kojima sudjeluju skupi auti, ili više o onima u kojima sudjeluju jeftini? Tko je diskriminiran točno, ubojice ili žrtve tih ubojica? Hint, pitaj članove obitelji poginulih. Ako mogu pružiti drugi uvid u situaciju - što misliš za koliko se slučaja u kojima sudjeluju ljudi sa više, ili situacija gdje se možda može "dogovoriti" uopće ne čuje ako je krivac u poziciji da to može organizirati? Što je vrlo izvjesno ako se i za ovako teške slučajeve uspješno manipulira i sudstvom i vještacima, pa u nekim situacijama i medijima. Nakon što je ovdje to spomenuto, baš pratim malo medije i čini mi se da novine baš i ne potenciraju toliku razliku ovisno o socijalnom statusu zbog same nesreće, već više zbog političko-socijalne situacije u državi koja se nerijetko veže na ovakve slučajeve (nagradno pitanje - koliko puta je Horvatinčić (skoro) ubio u prometu a da je javno, potom se raspitajte tko god je u poziciji za situacije koje su rješene na licu mjesta)? Ako su okolnosti posebne, piše se više - kao trenutno o nesretnom djetetu u Dubravi. Naravno da neće biti slijednih članaka što rade djeca čovjeka koji je vozio niti čime se bave djetetovi roditelji, a u slučaju sa C63 ne treba valjda crtati opet zašto se piše više, i zašto je to dobro ovih dana u Hrvata. EDIT: Mislio sam čekati odgovor, ali nemam vremena pa da ne ispadne da sam spor. Naravno da misliš na predrasude i automatske osude da je kriv skupi i lepi auto. Analogija (nagradno pitanje za sve čitatelje: analogija je znanost koja se bavi izučavanjem čega?) jest da nije skupi već jeftini racing pimpani auto? Bilo bi isto. Djelomično jesi u pravu, Burmuz Hoode, samo si nažalost izabrao apsolutno krivi slučaj za svoju borbu. Pa da podvučem, na narodu i medijima jest da osuđuju po svom, na policiji i sudstvu da odradi svoj posao jel tak? Valjda vidiš u ovome paradoks. |
Ako nekoga zanima, ovo je snimak sa ThinkWare F800 PRO + CPL filter
Inače, razlog zašto je na youtubeu, jer sam mu trubio još prije, ludi starac kojeg ne zanima niti lijevo niti desno, i ovdje je odlučio ići ravno u suprotan smjer koji se sastoji od 3 trake...a ovo lijevo pored toga je zgrada MUPa :lol2::lol2::lol2: |
Citiraj:
I dalje mislim da bi zatvorske kazne i drastično veće novčane kazne bitno smanjile broj "junaka" na cestama. BTW, danas ujutro debilkinja u puntu prošla (trakom za ravno) cijelu kolonu koja je čekala na skretanje u selsku i onda skrenula lijevo u križanje i ukopala se na sred tog križanja i zakrčila jedini prolaz po špici. |
Citiraj:
Citiraj:
Takva ponašanja su postala regularna po Zagrebu, a i šire. I onda kad kreneš "zatvarati" takve, onda si "seljačina". |
Citiraj:
Toliko od mene na temu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dovoljno sam se navozao tramvajem u životu, bicikl mi nije redovna opcija ni u primisli. Obzirom da gužve nisu ni približno nešto posebno, ne vidim nijednu prednost bicikla (osim zdravstvenih). |
Sta je ovo? malo je gadno
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...36e84d0249.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Toyota fj cruser.
|
Citiraj:
vrtimo se u krug na svakoj temi manje/više, ali postovi sa zadnje dvije stranice su ... ne znam. ... teško je uopće spustiti se na tako nizak nivo komunikacije s nekima ovdje. NE SVIMA. NARAVNO. |
Pa i ti imaš svojih trenutaka kad počneš o Bandiću... :D
|
Citiraj:
vidi se koliko si svijeta vidio. Ja da idem gradskim prijevozom do posla, trebalo bi mi sat i pol ako ne i 2 sata. Jedno 4 presjedanja i pjesacenja unutar tih 2 sata jedno pola sata. U JEDNOM SMJERU. Autom 20 - 25min, u guzvi 40 Ne zive svi u centru zagreba da imaju tramvaj i autobus ispod nosa. Maknes se 20km od metropole i jebao si jeza. |
Iz sat vremena snimanja vožnje Zagrebom, nabralo bi se barem 10 minuta prolaska kroz crveno, idiota, ljudi bez ikakve kulture i svijesti da nisu jedini na cesti.
Danas Kvatrić-Arena-Kvatrić sam nabrojao 5 prolazaka kroz čisto crveno (jedan lik u Caddyju iza mene me je komotno zaobišao nakon što sam stao na crveno i prošao je kroz raskrižje). Ljudi su zbunjole kod rotora oko Arene - dvije ulazne trake, dvije izlazne pa uđu iz lijeve, kruže po sredini i iz čista mira naglo izlaze u skroz desnu traku - skoro me je smaknuo neki deda, da nisam preventivno nagazio na kočnicu, skucao bi me. Ja sam se ukopao, a on mi prođe pol metra ispred auta i niti ne skuži. Žena na Slavonskoj u lijevoj traci vozi 50km/h, stvara ogromnu gužvu jer stavlja maskaru na trepavice lijevog oka, nisam mogao vjerovat kad sam prošao kraj nje u desnoj traci i vidio što radi. Profi biciklisti upadaju na rotor kod Remetinca iz smjera Arene, skoro su bili krivi za lancani sudar jer su odlucili rukama zaustavljat aute u rotoru nakon sto su napravili ogromnu guzvu. I onda nekoliko slalomaša i rejsera koji izigravaju baje... I sve to u sat vremena. Glavno da policija zaustavlja na dobro znanim mjestima. Da samo sjednu u neoznacen auto i kaznjavaju takve stvari, popunio bi se proracun samo tako i mozda bi slucajno bilo neke koristi jer se za prolazak kroz crveno gubi vozacka. |
Citiraj:
Moj se osvrt odnosio na ljude koji žive u Zagrebu. Gradu zagrebu. Kad već živiš vani (civlilizirani dio svijeta, uvjetno rečeno) onda znaš da je tam normalno da ljudi putuju u grupama na posao (autom) a da je javni prijevoz poželjniji ako je dostupan. Samo kod nas svi moraju po jedan autom jer smo takav narod. Badže u svojim autima. Kanada je specifična, veće su udaljenosti. Frend koji radi u Kanadi veli da mora imati auto. A koje su to udaljenosti u Zagrebu? Pa probaj po špici proći s jednog na drugi kraj. Pa evo sad i dok su radovi treba ti pol sata za dvije ulice u centru. |
Ja se uvijek sjetim susjeda koji je panično u 3-4h ujutro lupao mom starom da vozi ženu hitno u bolnicu, a imali bebu...jer što će ti auto ..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
momak, sere se na wcu, a tako se razgovaraj s roditeljima. car pooling je izmisljotina, to je onako toliko rijetka pojava da nije vrijedna spomena. |
Domaći primjer: Ivanić, Dugo Selo i Sveta Helena imaju parkinge oko naplatnih. U Ivaniću je baš car-pooling parking i gro ekipe presjeda u jedan auto.
|
Citiraj:
|
Ne znam, nikako mi nije sjeo ovaj novi dizajn prednjeg kraja. 570s mi izgleda puno napetije od ovog.
![]() ![]() Vezano za aktualnu raspravu oko djece koja voze divlje aute, ovdje toga ima ko pljeve. Pa evo gore spomenuti 720s vozi klinac u dvadesetima. C63 AMG ovdje voze 19 godina stare azijatkinje koje jedva vide preko volana. Više me strah kad vidim klinku u bijelom G65 AMG s N naljepnicom i Hello Kitty presvlakama naslona za glavu nego ikog drugog u prometu:D Da ne spominjem da se svakodnevno viđaju takvi auti s N naljepnicama (novi vozač s manje od 2 g vozačkog iskustva) No iskreno u 5 godina još nisam čuo da je netko nekog ubio. Ali zato svaki tjedan vidim zaplijenjeni Ferrari, Lambo, McLaren zbog prebrze vožnje. Policije ima po cesti ko dreka. Mada ni ovdje zakon nije nešto. I ovdje tatini sinovi voze ko manijaci a kazne su za njih smiješne. Samo za razliku od RH, ovdje ti navedu puno ime i prezime u medijima, a ne vozio M.K. 22 iz Zagreba :D https://www.cbc.ca/news/canada/briti...gate-1.4655446 https://twitter.com/molkoreports/sta...838976?lang=en Evo i pacijent iz Gabretovog dvorišta :D Vezano za Car-Pooling. IMHO to je urbana legenda :D Evo u kvartu imam ''stanicu'', znam i gdje ima car pool parking i u 5+ godina što sam tu nikad, ali baš nikad nisam vidio ikoga da to koristi. :D Pogotovo od kada je car share zaživio (Car2Go i Evo). Vancouver je veličine Zagreba, s okolicom je opet sličan Zagrebu sa svojim satelitima. Prometno je jednako u banani ko i Zagreb, ako ne i gore čisto zbog prometne (ne)kulture |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:59. |
|