PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Okruglica 18.06.2014. 18:20

Irvine, ma vozit ces se i potrgan jer se ne vracamo u ZG do navecer :D Budemo penzionerski prva dva spusta da zapamtis stazu :)
aaaa nisam se vozila dugo. Jedva cekam :)

riceburner 18.06.2014. 18:52

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2615938)
Opet si mi u kvartu :) Sve si gruntam da zemem bajkove ove godine na more pa napravit koji krug okolo.

radije nejdem na more nego da odem bez bicikla :nono:

vga killer 18.06.2014. 18:58

A znam, al bit cu kratko pa neznam dal mi se da mrcvarit po cesti s onim nosacem za par dana.

Omerta 18.06.2014. 21:01

Pohrani.com :D

riceburner 18.06.2014. 21:05

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2615998)
A znam, al bit cu kratko pa neznam dal mi se da mrcvarit po cesti s onim nosacem za par dana.

vrijeme je da promenis auto ili nosace :D:D:D

vga killer 18.06.2014. 21:27

A znaš ove thulove koje imam....i kad smo isli u otocac mi se razmaknu gume i zadnjih 10km mi se žuljal nosac po gepeku na jetti i sad imam veselje :S

riceburner 18.06.2014. 21:31

Citiraj:

Autor vga killer (Post 2616093)
A znaš ove thulove koje imam....i kad smo isli u otocac mi se razmaknu gume i zadnjih 10km mi se žuljal nosac po gepeku na jetti i sad imam veselje :S

uuu stari je sigurno bio odusevljen novim dizajnom gepeka :D
nema do krovnih ili eurokuka nosaca, jednostavno zakon :care::care:
mene u cetvrtak ulovila ona buretina i kisa navecer, ogranicenje 40 na autobanu, hitalo scenica iz trake u traku, ali bajkovi ostali na mjestu :goood:

vga killer 18.06.2014. 21:42

Nije još vidio, idem slijedeci tjedan do Polirka sa myhraweba pa ćemo vidjet kaj se da izvuc. Poludio sam, taman mi je pokvarilo dolazak u otocac.

Nekaj cu morat skemijat, problem je kaj nemam ni nosace na jetti ni kuku :S

Mitsuoka 18.06.2014. 22:56

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2615641)
Interesantan je bicikl Sanda uzela. Tko god da ga je slagao ciljao je na robustnost.

Nekako mi izgleda da ga je slagao slovenski Orbea Geax tim (Geax Team Prototype gume). Bude ih masu njihovih svako malo po tabli, a i ja sam ih par gledao kad sam uzimao. Lijepo koleso.

EDIT: Yap: http://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.ne...96625589_n.jpg

2 die 4 19.06.2014. 12:48

CamelBak Kudu

http://reviews.mtbr.com/camelbak-new...built-in-armor

Inčeresting, ali i dalje odbijaju napraviti 25L verziju i zbog toga me živciraju. Mislim, zašto moram imati dva ruksaka za sve, kad jedan ovakav od 25L može to sve!!!??
Kapitalisti prokleti.

riceburner 19.06.2014. 14:23

napokon se vreme malo smirilo pa mogu ici na kupanje, plaža mode on :goood: ali za osmi mjesec ozbiljno razmisljam o nabavci novih SPD sandala:fiju:

Pohrani.com

Mitsuoka 19.06.2014. 16:58

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2616424)
napokon se vreme malo smirilo pa mogu ici na kupanje, plaža mode on :goood: ali za osmi mjesec ozbiljno razmisljam o nabavci novih SPD sandala:fiju:

Ma ovo je za tebe: https://www.flickr.com/photos/mtnsoles/4315039430/

Shoshy 19.06.2014. 17:49

Citiraj:

Autor Nik (Post 2615486)
Orbea Rallon

Sve XT. FOX 36 160mm Kashimiziran naprijed, DH kotaci (nabe su mocne, Shoshy ovi kotaci su za tebe ;)) Peri deri bajk.

Eh da...zaboravih nesto.

Sa Sandom sam dogovorio voznju na Sv. Geru, krenulo bi se u cetvrtak u 10h iz ZG-a.
Uspon i spust, kao i prosle godine - iz SLO. Moj auto je pun ;)

Izgledaju totalno HC. Me likey :D
Dovraga, i ove godine propustam sve voznje... Jbm ti ispite..

Irvin 20.06.2014. 11:34

raporat

elem raja,

skupili se jučer ko pačići mali, specialized akademija, Bero i Mirta me posvojili...lagano prema Pohorju uz pjesmu i cugu...hop na parking kod wcja, kaj ono raja gore: Frenki, FranotroyLiović, Saša, Radoš, Deva, pekar...skoro sva krema DH zgb scene (neke sam poboravijo, godineeee).

Raspremanje, opremanje i fiju...ovo šta vidite je samo vrh sante lede, ispod je: 5.10 visoke, štitnici gležnja, šinovi, DH čehla sa bočnim i trtičnim jastučićima, body-armour, kožne rukavice sa kevlar štitnicima zglobova, prstiju, umecima na dlanovima, gOOgle, kaciga. Znam, fali mi brace :D

Gondolanje...

Snimanje 1. spusta, MIRta vodi, pa uleće Bero...igraonica i kez od uva do uva, dolazimo na mesto, moje mesto i prolevam suzu-radosnicu kolko mi je dobra donelo i fiju dalje...4 flowa i heto ti Bere kao hajmo na freeride...pa reko đe me nađe...i sad ide akcija: Bero prvi, ja kao pratim pa MIRta, dotada smo se MIRta i ja vozali, onako k'o pačići da naučimo stazu...i povlači Bero a mene nešto okrene i ja u zavjetrinu njegovu, vamo-tamo i katarzaaaaa - levi zavoj a iz njega direkt na drop/skok sa daskama i kad sam to video upali se mali (jedini) mozak u mene i veli: " Pa đe si ti mali kren'o, A?" ...reko idem za njim...veli on: "hajde razguli bolan, o'š opet u gipsaonu?"...reko: jok..."pa koči onda bolan i motaj levo...tako je i bilo, to su oni momenti kada pametan čovjek bira da ostane u liniji kad je već zagrizo pa šta bude i ulog je 50/50, a ja sam naravno izabro ono drugo :D
...kako sam brenzo i okreno kormilo, tako me je bacilo levo prije dasaka i pomot'o sam se k'o onaj yoyo na špagi n-puta...MIRta zakolutala očima jer svaki put kad se ne'ko sfrče ispred nje, ona to proživi vrlo dramatično...:beer:

...prašina dole i hajmo raja dalje, šta ti je zaštita...uf eXtra :goood:

Završili 3ride i odlučili da danas više ne idemo na nju...staza je eXtra za sve barabe za Sljemena...kad smo završili 5. spust počeo sam osjećati prste, šake sve slabije, žuljeve...noge ništa ali ovo gore...i onda odmor pa hajmo još jednom na flow i to je 6. put, između cuga, sendvič, klopa, zeka-peka sa rajom na parkingu nakon spusteva, ma ono k'o na maturalcu :beer:. Raja krem de la krem samo dere po WC stazi, presjeku sa ilegalkom pa opet WC i tako naberu neki i više od 10 spusteva, ali kakvih bolan staza...jaoooo :zdero:
Imaju isti PTSP kao i mi nakon spusta: "ej, buraz kak' sam ga čupo gore u prvom delu...daaaaa buuuraz, ej ono ja ga bacim gore, a ono korjenje, bump, bump...pa jesi vidio kolko rupe na WC-ju?...a ilegalka ono buraz smo garili na fullrace i baci me kompresija, uletim krivo u bent i sa jednom nogom na pedali ga izvučem...ahahahaaaaa :D

...odmaramo kad ono već je oko 18h (zadnji uspon je u 18,40h kad je happy day, a nama je)...dolazi i Bero, a ja čekam MIRtu za još jedan spust a ona odustaje i spremam se ja da odsoliram kad ono SAN, ali živi san, kaže meni Bero (nije pitanje): "evo uzmi moj bajs!". Ja zanemijo momentalno, mogo sam još samo rukama i nogama micati, oči zasjale k'o tepsija na mjesečini...prođe k'o munja misao da uzemem kameru, ma jok čovječe bre, sad mi nije nidočega, samo demača zgrabi i dok te gledaju hodaj, a iza zavoja, viči, skači, grizi usne...

Momentalno sam napravio healing-recovery, umora nema, samo taj volan vidim, foxa 40ku, hope...u glavi vrtim sve gdje ću malko više ga povući u poređenju sa stumpijem...kaciga je već u kabini na glavi, gOOgle i hajmo đaci...naravno po flow...ovo mi je prva vožnja na DH bajsu cele staze, staze koju sam već 5 puta odvezo u istom danu...jaooooooooo kakav vrh...dobro ja jesam subjektivan ali ovo bi trebao sva'ko probati prije penzije da zna šta će uzet za hobby :zdero:
Samo 1 stanka prije ulaska u korjenje od cca 10 sec...ma kakav umor, pa to pojede sve, o'š gume, o'š suspenzije...a što se tiče čupanja u zrak, ja nikakve razlike nevidim između moga i dema da je teže, po pitanju težine samog bajsa, s tim da mi je čak to sve na demu lakše...zašto? neznam :)

Vraćam vozilicu Beri, grlim ga onako znojan, a on taHman ispod tuša...pa pravac još concept store po gume, imali su akciju na maXXisa: 35€vrića za DHF i DHR i HR2. Kako sam snimio kod Elvisa, uzeo sam DHF u supertacky 2.5 sa 40, što znači da je mekana eXtra i za iza HR2 u 2.4 sa 60, ovo 60 znači da je tvrđa, a 40 mekana. Primarno sam uzeo za ovakve izlete i kombi po Sljemenu, jer se Hans čupa naočigled i neće još duuugo. Nisu kevlarke.

Pozdrav sa braćom Slovencima, cuga, klopa, mjuza u kolima, ja kunjo malko i heto nas u čaršiji...gas...kuća...gulaš pre spavanja, uspio sam i zube oprat...krpe...nisam ni sanjao, jer sam upravo proživeo svoj san :chears:

EDIT: ...ima i tamo patuljaka, jednog Afstrijanca gurnuli, noga...hitna...razderali mu doktori ixs šin...belaj. U našem vilajetu 0 killed, :fala: God

SileTzar 20.06.2014. 12:49

Fino Irvine, skupljaj pare za neki YT ili Canyon kad te već toliko primilo.

Nik 20.06.2014. 13:10

Nazire se kriza srednjih godina, jos samo da pod ruku ufati neku srednjoškoljku i da ga vidis, pravi hadzija :D

Cuky 20.06.2014. 13:12

Citiraj:

Autor Nik (Post 2617034)
jos samo da pod ruku ufati neku srednjoškoljku i da ga...

murija odvede :D

Mar 20.06.2014. 13:29

Irvine budi normalan i kupi Porše :D

Nik 20.06.2014. 13:38

Jucer je nas sedmero pohodilo Trdinov vrh, iliti po naski Sv. Geru.
Uspon i spust iz Gabrja (SLO). Bujice su dosta izrovale i produbile, da ne kazem izjarcile gornji dio spusta, pa je proslogodisnje jurcanje preslo u ovogodisnje tehniciranje :D. Meni super.

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

legija 20.06.2014. 13:41

Ovako imam za izdvojit 1500kn. Uzeo bi neki bicikl. Eto gledam na netu nasao sam 2 nova

http://webshop.xplorerlife.hr/bicikl...k-solo-26.aspx

ili

http://www.totalbike.rs/bicikla/mtb/capriolo-anolis

mada bi mozda najradije uzeo neki polovni ali da bas nije unisten. Bicikl mi je potreban da tu i tamo prodem do grada nekih 2km i to je to. Aj recimo jednom dnevno. I za neki put napraviti koji krug od 10km. Nemislim sa njim skakati i divljati jednostavna voznja po cesti

Mommistake 20.06.2014. 14:37

Radije kupi rabljeni za te novce, ovo je bacanje novaca inače...

Shoshy 20.06.2014. 14:53

GG decki, vidim da ste se fino i kvalitetno navozali :respekt:

Irvin 20.06.2014. 15:00

Citiraj:

Autor Shoshy (Post 2617138)
GG decki, vidim da ste se fino i kvalitetno navozali :respekt:

+ Mirta ili + Sanda :beer:

vga killer 20.06.2014. 15:35

Ide neko ove dana ranije ujutro gore? Pa spust nazad prema tunelu. Delam od 2 pa bi trebo do 1 doc doma.

Okruglica 20.06.2014. 22:02

A sta napisat nakon Irvinovog izvjestaja? :)
Bit ce toga jos. Neka kriza srednjih godina potraje ;)

Sanda, slatki ti je bajkic. Morat cu ja to malo isprobati ;)

Nebelwerfer 21.06.2014. 15:46

Danas sam extra ziheraški spust odradio :D S obzirom da sam putem do gore posijao kacigu istim putem sam se pješke spustio dolje.
Gore sreo gdina broj1 (mimoišli se kod tunela za 3 minute). On i neki 40-godišnji novajlija odradili 18-icu (2 godine navodno vozi na svojoj apgrejdanoj HT Nakamuri. Čovjek na početku Leusteka ne zna za prečac kod one straćare pa se čudom čudio kako je moj bajk čist a njegov kompletno u blatu :D ). Novajlija produžio na 20-ku, broj1 na Strmopeć. Staza prema informacijama skliska.

Ja pješke po Leusteku dolje, kacigu našao nisam. Netko se vjerojatno počastio istom, jbg.
Poštenog nalaznika/informatora gdje se možebitno nalazi častim ručkom u Lugarnici. :)

Ionako već neko vrijeme mjerkam Specialized Tactic 2 kacigu... :D

Irvin 21.06.2014. 20:50

sjutra, breg

yo raja,

sjutra smo u 13,30h kod tunela Sale i ja, bujrum 'ko mere! :chears:

Ladytron25 22.06.2014. 11:27

Ja ode danas malo oko Jaruna...nova sam pa ne poznajem bas puteve :D

Ak ide tko nek mi bude vodič :D

Irvin 22.06.2014. 11:44

...pa OKO Jaruna ti je zabreg i sljeme tako da ako nepoznas metastaze i metabogaze onda ti je bolje PO Jarunu...manja mogucnost da se pogubis
:)

Ladytron25 22.06.2014. 11:48

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2618037)
...pa OKO Jaruna ti je zabreg i sljeme tako da ako nepoznas metastaze i metabogaze onda ti je bolje PO Jarunu...manja mogucnost da se pogubis
:)

a morat cu pocet... da imas praf..iovak mi je 5min pjeske ;)

Da editiram

Eto odvozih danas uz drustvo da dečka jarun, bundek i natrag.. Al ovaj bicikl koji tu iam je koma :(

riceburner 23.06.2014. 00:13

da malo razbijemo monotoniju ovih AM/DH voznji :D svaki puta se iznenadim kolko se visinskih metri nabere po otocima, stalno je gor pak dol, metar po metar i nabere se cist fino, a bome se i u nogama osjeti :fiju:

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Nik 23.06.2014. 10:23

2014-06-21 Ratitovec (Gladki vrh)

2014-06-21 Ratitovec (Gladki vrh)...da malo vratim na monotoniju :fiju:

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

U subotu sam otisao na 5. voznju u 8 dana, od toga 4 u Sloveniji. Zanimljivo. Malo sam se zamislio kad mi je Sanda predlozila turu, jer sam se
raspistoljio (ili po zeni "zaigrao") s voznjama u zadnje vrijeme :D, pa sam osjecao odredjeni umor u misicima. To me naravno nije smelo, pa smo u
subotu ujutro Sanda i ja bili na putu za Skofju Loku.

Tu nas docekuje Gorazd, i nakon caja i kave u njegovom domu jurimo u Zeleznike (450m) od kuda krece uspon na Ratitovec (1667m).
Gorazd je tu doma, kako mi poznajemo Sljeme, tako on poznaje guste borove sume ispod Ratitovca. Ratitovec je pak golo travnato brdo na kojemu
goveda pasu travu.

Prema vrhu vodi odlican makadam, identican onome iz Gabrja na sv. Geru, samo sto je ovdje priroda kudikamo ljepsa i zanimljivija. Nije problem to voziti uzbrdo, ali uzbrdica traje nekih 30ak km. U vrsnom dijelu makadam postaje sumski put, a sumski put postaje kozja staza. Voznja bicikla prelazi u guranje bicikla. Gornja polovica uspona me jako podsjeca na nas Gorski Kotar.

Spust krene planinarskom stazom, da bi nas dalje Gorazd proveo spletom singlica, makadama i sumskih puteljaka koje koriste uglavnom biciklisti, i koje naravno nisu oznacene. Bez vodica bi ih pogodili nikad pa ni tad. Spust je kombinacija doslovce svega, u vrsnom dijelu tehniciranje, pa malo jurnjave makadamom, pa ostri strmi spust borovom sumom poplocanom tandrkavim korijenjem (nesto kao Borik na steroidima - Psunj), pa uzbrdica, pa guraj uzbrdo, pa freeride mimo staze kroz sumu...pa tak :D, kao sto rekoh ima svega i svacega, a strmih tandrkavih spustova najvise.
Spust definitivno nije HT friendly, drma, trese, udara non-stop. Kraj spusta je bas efektan - s brda direkt u grad.
Sto reci? Super izlet.

Slike:
https://picasaweb.google.com/0Slavek...40621Ratitovec

Video:
http://youtu.be/cBzc2mlKNL8

jed2i 23.06.2014. 13:09

So stooooooooked https://www.dropbox.com/s/t1sjh9jcj8...622_145001.jpg

rodriguez 23.06.2014. 14:34

Ekipa trebam pomoć.

Radi se o bullhorn volanu, za koji sada nemam ručice kočnice promjera rupe 24mm.

Jel znate di se može naći, kupiti?

SileTzar 23.06.2014. 17:13

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2618576)

En Ñåmå from VACAY on Vimeo.

:kafa:

logitek 25.06.2014. 10:44

jel prolazio itko ovim rutama mozda? :)

riceburner 25.06.2014. 10:53

kaj te zanima tocno :) dosta toga obisel, meni je ishodiste u zdihovu :D

Nik 25.06.2014. 11:35

Citiraj:

Autor logitek (Post 2619727)
jel prolazio itko ovim rutama mozda? :)

Ja sam izvozio ovo sve na SLO strani sto je ucrtano, i gomilu toga sto nije ucrtano :fiju:. Uzmi cestovnjaka i uzivaj, krajolik i priroda su prva liga.

Mozes napraviti krug oko Kuzeljske stene, ili otici desno (nizvodno) od Broda na Kupi. Ako se hoces junaciti, odvozis na kraju uspon do Delnica :D.

Evo par mojih izvjestaja sto sam vozio a sto nemas na toj karti:

Kuželj-Kostel-B.Loka-Ajbelj-Podstene-Žaga-Kuželj + Kuzeljski planinarski put
Gornjekupskom dolinom, Kocevskom sumom i Dezelom Petra Klepca
Po energetskim tockama Kupe

Za HR stranu je riceburner tata-mata ;)

logitek 25.06.2014. 12:37

hvala na prijedlozima obojici ;)

malo istražujem terene za ljetne pohode :fiju:

riceburner 25.06.2014. 15:32

kak je nik rekel, 95% mozes proci cestovnjakom, ALI obavezno mesnatije gume radi ostrog sodera i asfalta, minimalno 2 zracnice nosit sa sobom i ako nemas compact ili triple pogon bez 12-28 ili 12-30 kazete nemoj ni pomisljat jer bus se nagural...
prosle godine sam dusu ispustio sa onim sugavim XX pogonom i 11-32 kazetom...
imas i hrpu sumskih puteva, koji su precice za razne zaseoke i slicno, bez GPSa nemoj eksperimentirat jel se jako lako pogubis, a usponi su ubitacni i nikad im kraja...
mtb i gume tipa smart sam ili nekaj polu slick dusu dalo radi uspona, triple ili dual pogon sa min 24T i otraga 11-34(36) su must have za vise uzivanja i manje muke :)

jedna od danas fotka :)

me, myself and mini turtle :D

Pohrani.com

neznam kaj je to ove godine na otocima, ali non stop nailazim na kornjace, velike i male, nazalost hrpa ih pogazena :hitthewal:
ne kuzim kretencine da nemreju usporit i potrudit se zaobic, na svaku kaj naletim odnesem preko ceste...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:14.