![]() |
|
Kakav kaos, iznutra je ko ford
|
Citiraj:
|
Ford, Fiat, Dacia, Suzuki i Seat. :D
Plus, ako bi izašao s koliko-toliko kvalitetnim materijalima u unutrašnjosti moglo bi na toj Ladi komotno pisati Jetta. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Što dosta mladih/novih vozača ne shvaća.
Ja kada odvozim npr 8h u autu od 80-95 KS, pa sjednem u 250KS još turbač, treba mi koja min da se prilagodim...kada ga nisam vozio par mjeseci, sjednem i krenem i shvatim na jednoj cesti da nisam 50 km/h, nego 80-90 km/h, baš se moraš prešaltati na drugačiji modus... |
Pitanje za ekipu iz Splita, tko kvalitetno vadi rupe od udaraca/tuče na karoseriji.
Vozim se danas Gundulićevom, sa nekog od stabla padne plod, i napravi udubljenje na krovu auta. :hitthewal: |
https://www.express.hr/life/vozaci-u...e-od-nas-17343
Netko je ovo davno spomenuo u temi pa evo lijepo objašnjeno i uvedeno u zakon u Njemačkoj. |
Dali netko koristi kn filter, mom je vrijeme za ciscenje a ne nalazim u hr set za odmascivanje i zamascivanje ^^ iz usa postarina 25 eura a vjerujem da ima negdje kod nas
EDIT, našao u molydon-u |
Citiraj:
trebalo bi za početak uvesti prometni znak koji će vozačima sugerirati da se tako počnu ponašati na dotičnoj prometnici. zaposliti prometnika na pet, šest dana da pomaže, kasnije to ide samo od sebe. |
Citiraj:
Da. Ono što sam očekivao i zašto sam ga uzeo, to je malo bolji odaziv pri nižem RPM. Osim toga, zvuk usisa i onaj whoosh možeš čuti. Veća potrošnja, ako stišćeš da ga čuješ češće. Jača snaga? Ne, to je mit. |
ja ne primjentim apsolutno nikakvu raziliku ni na 2.0 tdi na na 4.2 fsi, sa oba sam presao 10k sa kn i isti mi k :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
to sa snagom su bajke. |
Pa ak se motor brze razvrti s kn filterom onda je to + nekakav jel tak?
Inace se to opere s bengom il carb clenerom i naulji s nekim wd-om i netreba se patit s setom za ciscenje. |
Citiraj:
|
Jeste pogledali malo testove po netu? Nerjetko izgubite, a ne da dobijete, pogotovo moment na niskim okretajima.
|
Kamenički gdje si? Rukavica je bačena :D
https://www.index.hr/auto/clanak/ovo...h/2020710.aspx |
Dobro je definirala "pacijente" > https://www.24sata.hr/blogbuster/vel...prometu-588012
:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znam, dapače znam i jedan slučaj gdje se desilo da auto radi lošije. Ja sam za svoj dosta čitao po forumima što kaže ekipa, a onda uzeo i provjerio sam...jbg, da je bilo lošiji osjećaj maknuo bih odmah. |
Da ti KN filteri imaju smisla, stavljali bi ih u tvornicama
Samo fino riskiras da ti motor povuče vodu Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
pa nije to kućni prag :D
|
Kad sam vidio da je K&N za moj auto površinom valjda dvaput manji od OEM, odmah sam odustao, izgledalo je kao nešto što se prodaje zbog imena i nekog hypea.
|
Citiraj:
S obzirom da dimenzije filtera za neko vozilo moraju biti iste malo mi je nejasno o čemu govoriš. Imao K&N zračni nekih 6 god u staroj Mazdi, kad dođe vrijeme zamjene na sadašnjoj O3 stavljam K&N, jednom godišnje očistiš ga i miran si. |
Isprike, ovo je za Lagunu II, ali svejedno. K&N košta 55 EUR, original košta 9EUR... Poanta filtera je valjda da ima što veću površinu, ali da što više filtrira, a ne da stave neku malu prozirnu spužvicu i to je to - a volumen zraka koji prolazi ostane isti.
http://deviantpics.com/images/2018/09/03/33-2194.th.jpg http://deviantpics.com/images/2018/0...he-orig.th.jpg |
Dvaput manji od OEM... Lol...malo je reći da pretjerujes. 😂😂
Ali da ne služe ničemu,ne služe . |
Citiraj:
|
Pa onda k&n lošije filtrira
|
Ima li netko preporuku za zatamnjivanje stakala na autu u Zagrebu ili Rijeci?
|
Citiraj:
Nego, svaki dan, ali svaki dan se dogadaju sranja. I dalje ste za novcano kaznjavanje? Eno onaj podletio pod vlak. Posto sam se zadrzao u FB grupi tipa SK - gdje stoji policija, tako citam po okolici Siska koliko saobracajki, izlijetanja, sudara i sranja. I ruku na srce - to nisu vlasnici AMG mashinerija. To su mahom jadnici kao ja s vozilima po min 7 godina starosti, nizi/srednji rang srednjeg segmenta. Džabe im lupati kazne. Needucirani smo i totalno otisli u klinac po pitanju mentaliteta, nekih osnovnih logicnih moralnih i etickih zakona, a cini mi se da ce se ljestvica samo jos spustati - nize. Lijeka nema bas na vidiku jer je cijeli svijet ubitacno oglupio, pricam globalno, za masu. No posljedice osjecamo svi :). |
Citiraj:
Uglavnom vrlo sam zadovoljan, meni to nema dojam folije. Rubovi stakala izgledaju uredno, nema fucanja. Mana kao i kod vecine tih folija su rainbow efekt zadnje sajbe u retrovizoru kada nosis polarizirane naocale. Srecom efekt ne smeta u voznji. Ako te bude zanimalo mogu okinut koju fotku. |
Može kratka pomoć?
Prošlo je 10 god od instalacije plina u moje vozilo. Sada biram - atest ili nova boca. Pretpostavljam da je atest jeftiniji? Gdje ga se može obaviti, a da je Samobor/Zg zapad? |
Citiraj:
Ja sam imao K&N filter na chipiranom autu i razlika je osjetila, to je sve složeno prilikom chipiranja i kada sam stavio običan filter točno se osjetilo da ima slabiji odaziv na gas. |
@guls
Ja isao u Auto Fortuna. Napravili mi produzenje na 5god, dobis papire drugi dan. Mislim da oko 600kn kosta. Kad to obavis, s papirima od atesta moras na tehnicki (oko 250kn troskova). |
Hvala ti puno @salvarez ♥
|
Tak je. Druga boca ti je 1200-1500kn, tak da te ispadne isto. Atest možeš nakon 10 godina produžiti samo 2 put, pod uvjetom da je boca ok od ispod, da nije hrđava itd
|
Citiraj:
|
Hoće ga sažvakati i malo dignuti 1.9jtd na puntu 2 :D
A bome hoće i dokrajčiti dvomaseni zamašnjak ;( A hoće i common rail pumpa procuriti ako previše tlak dižete, makar vjerojatno bi s vremenom procurila i bez prčkanja jer ipak ima 14-15 godina i preko 200k km. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:59. |
|