PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Irvin 17.05.2014. 21:49

raporat

elem,

dns je mali leteći odred Sv.Save zabilježio sledeće (Nik, Elvis, Sale i ja, a posle kod Puntijarke stižu + Night, Igor i još 1 drugar-zaboravio...opet godine):

I. 18-pilana: tek tolko sklisko da bude igrivo, ono fataš biciklo okolo :zdero:

II. a kako pasionirani vozači 18-20 nebi ostali zakinuti spec. singl je odvozio Elvis i veli da samo tamo nakon zlajinog zavoja na onom delu gdje su izvlačili je malko blatnije, a čim se uđe u one kanale posle uskoka ide tj. teče malko vodice po sredini i da se fino isfuro i nije preveć blato, a corpus-delicti je njegov bajs sa količinom blata ekvivalentno našima.

Danas je baraCCuda mahao sa motorkama po Leusteku tako da već sjutra će biti prohodniji uspon, a blata ima taHman malko prije i posle prvih klupica dok se pređe ona uzbrdica koja se obilazi s leve strane...Elvis mu uletio sa lemozinom, čova zafalio, a ima i pomagača...Rambo - njemu da pukne lanac, on bi mogo rukama to povući :D

Mina nema, patuljci suše robu, metu...nemaju se vremena na nas obazirat i verujem da nakon što su pogledali vesti imaju isti komentar kao i elvisova cura koja ga je nazvala dok je bio u lOOgarnici: "pa vi niste normalni i ti i ovi tvoji, pa gore stabla padaju". Zipa ovo: on je garant isključio kabel od interneta dok je bio doma i dok je zapalio kola i nakrco bajs, onda ga ušteko i šmugno na breg :lol2:

0 killed today, :fala: God

Omerta 18.05.2014. 15:07

(ciljano pišem ovdje a ne na temu o filmovima jer je veća vjerojatnost da netko tko zna napiše preporuku)

Na preporuku Mitsouke upravo odgledao dok. Ride the Divide, odličan je.. Može preporuka nečeg sličnog, bilo filma ili dokumentarca. Thx

Irvin 18.05.2014. 17:28

Elem,
nakon danasnjeg dana se 57 ica mere zvat "kuda idu divlje svinje" :-)
...5 puta sa kombijem nas 8 ero...Sale i ja ko mala deca a ono sve aurumi...demi...okolo nas...pokazali smo se: ja sam sada u zelenoj i idem slikat koleno jer me razbacalo onaj kamenjar na samom pocetku novog dela 57ice kako je Sile i upozorio...zapravo pao sam jer sam isao presporo...ostalo sve valja i dalje vozio a ovo je samo preventivno da imam vise papira u anamnezi kad bum u penziju isel :-)

...bilo je patuljaka...cupaju hlace...carape...guraju volane...ali na kraju kafa kod dione sa osmehom na licu :-)

Botlorn 18.05.2014. 20:49

Može pomoć.
Kupio bih blatobrane za MTB.
S obzirom da imam ripnjače kao traktor, blato pljušti na sve strane, i sprijeda i straga.
Ne bih one velike gradske, nego malene, lagane.
Nešto ovako primjerice, ili slično:
http://www.ebay.com/itm/Marsh-Guard-...item35c8c1e0de

Naravno, ako mislite da to niš ne štiti, slobodno preporučite nešto.

Dakle, zanima me jesu li mjere za svaki bajk iste, ili moram paziti na nešto posebno? Koje biste preproručili?

Kupio bih online jer je vjerojatno jeftinije nego u našim Rog Jomama, a nije da se ima što pokvariti :)

SileTzar 18.05.2014. 21:19

Ovaj straznji je posve beskoristan, odnosno stiti samo prednji mjenjac od blata. Prednji Marshguard je dobar. Za iza gledaj nesto tipa Zefal Swan ako zelis cista ledja.
I zapamti, svaki put kad kupis nesto u RogJomi jedna panda ugine.

SileTzar 19.05.2014. 10:45

Ima li netko možda zalihu Superstar/Discobrakes pakni za SLX/XT/XTR ove generacije? Da mi ih ustupi pa nadomjestim čim moja narudžba stigne, neće stić do vikenda pa ono, plaćam rundu za uslugu.
Da već mogu i birat uzeo bi Kevlar ali nije pod mus hehehe :kafa:

riceburner 19.05.2014. 11:19

bacim oko u dedin ormar sutra kad odem na selo :D

Nik 19.05.2014. 11:51

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2597847)
Ima li netko možda zalihu Superstar/Discobrakes pakni za SLX/XT/XTR ove generacije?

Imam ti ja G01A RESIN, Shimano.

Majti 19.05.2014. 14:33

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2597847)
Ima li netko možda zalihu Superstar/Discobrakes pakni za SLX/XT/XTR ove generacije? Da mi ih ustupi pa nadomjestim čim moja narudžba stigne, neće stić do vikenda pa ono, plaćam rundu za uslugu.
Da već mogu i birat uzeo bi Kevlar ali nije pod mus hehehe :kafa:

Imam ti ja 2 para Kevlar S1 od Superstara :)

SileTzar 19.05.2014. 15:52

Tnx Nik.

Majti hvala na ponudi ali meni trebaju S5 za novu generaciju Shimano-a.

Botlorn 19.05.2014. 20:36

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2597705)
Ovaj straznji je posve beskoristan, odnosno stiti samo prednji mjenjac od blata. Prednji Marshguard je dobar. Za iza gledaj nesto tipa Zefal Swan ako zelis cista ledja.
I zapamti, svaki put kad kupis nesto u RogJomi jedna panda ugine.

Hvala na savjetima. Nije mi toliko do leđa jer bicikl vozim samo po brdu pa se mogu i zaprljati, ne idem kasnije na posao :)
Problem je što mi s prednjih guma toliko blato ide u oči i lice da mi nije uvijek lako disati, osim ako nisam gladan blata :D
A čini mi se malo guglanjem da ovaj Marshguard više štiti noge i prsa nego glavu, jer je tako minimalistički postavljen.
Ovaj Zefal Swan ima fora prednjih blatobrana, možda to istražim, tnx.

Omerta 19.05.2014. 21:17

Znači ti ne želiš biti ovakav :)

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com :D ali bez muke i patnje nema rezultata :)
Šalim se, i meni nekad smeta špricanje vode/blata po licu, ali ne namjeravam stavljat nikakve blatobrane. Zapravo više mi smeta što je ta voda/blato puno svakakvih sranja (bakterija i slično) nego što mi smeta samo prskanje. Govorim o vožnji po asfaltu.. Za šumske puteve me ionako nije briga jer je manja vjerojatnost onih sranja i bakterija o kojima pričam :D

Botlorn 19.05.2014. 21:28

Imate pravo, odustao sam prije sat vremena od blatobrana. Nisam dugo ništa kupio za bajk pa izmišljam piz**rije, da prostite :D

Ne smetaju meni ni bakterije, a ni blato previše, nego valja bicikl nadogradit. Radije kupit nove gume i mašala :D
Case closed.

EDIT: zapravo, ideja je bila zaštitit i bicikl od blata jer živim u stanu i nemam ga priliku baš prat svaki put tek tako, ali neće bit ništa bajku s malo blata...

Omerta 19.05.2014. 21:31

Ma ne smetaju ni meni bakterije u tolikoj mjeri, ali kada govorimo o vožnji po kiši kroz grad gdje prolazi hrpa ljudi, i onda te ta voda šprica po licu i ustima, nije mi nekako svejedno :D

SileTzar 19.05.2014. 21:38

Staviš MarshGuard, BenderFender, ima ih u sto varijacija, na DropBike-u ih izrađuje Ziiky, minimalna investicija a odlična stvar. Sprečava špricanje po faci više nego mislite, kad se krećete u ravnoj liniji voda, prašina, blato, kamenčići i smeće koje bi prednji kotač inače prolazi između kotača i krune vilice, ovako je to blokirano.
Vrlo je jednostavan koncept, neprimjetan na biciklu, i odlično odrađuje posao za tih 60-80kn.

Omerta 19.05.2014. 21:42

Mislio sam od Ziiky-a uzet, vrlo su decentni kao što i kažeš, no odustao od toga.. Ali kako dosta vozim po asfaltu mogao bi opet razmislit o tome..

pero_dinamit 20.05.2014. 15:04

Kakvo je stanje na Sljemenu? Netko išao danas/jučer pa da javi gdje se može sve voziti i u kakvom su stanju staze?

Irvin 20.05.2014. 21:02

Stanje vako:
1. 18-pilana preporuka, blata samo ako tražiš i ako ne preskočiš potočić koji siječe stazu na 2 mjesta. Pilana u eXtra stanju (nema srušenih stabala flow zagarantovan)

2. 57ica blata na izvoz, isprani kanali, na makadamu brzom srušena debla, kamenje samo čeka (mene je dočekalo+patuljci me rolali niz kamenjar da se bolje udesim :D)

3. komba 57-52-55: blata na izvoz, Rocky garden ne vozljiv, na istom delu makadama stablo

rezime: 18-pilana igra za sve pare, a 18-20 isto može uz nešto blata između makadama (zlayinog zavoja) i ulaska na singlicu 20 etke i kanale...

Pitanje: dali bi ti sjutra išao? malko mi bolje koleno, pa ako sjutra se ustanem i da ne boli na dodir mogao bi i ja :zdero:

EDIT: ovo je sve bilo u nedelju...danas nisam bio, jučer nisam...svašta se moglo promeniti u 2 dana i ove temp+vetar :)

Shoshy 20.05.2014. 21:39

Fino je oluja divljala. Danas sam na Grmi bio i drvlje po sve 3 staze..

SileTzar 20.05.2014. 21:42

9-Krvaric u odlicnom stanju, jedna samo situacija odma ispod Risnjaka ali vrijedi proci. Fenomenalan dan za voznju.

Irvin 20.05.2014. 22:05

šinovi, kamenovi, kolena...sjutra sleme?

elem,

nisam stigo sagu o kolenu napisat do kraja: zapravo je moj fail tj. zaštite koju sam imao. Već 3 godine gulim 661 šinove koji su se već scufali dobrano, loše se kače ali kao eto imam ih i sve tako dok ih nisam u nedelju testiro na onome i za što su napravljeni: ja sam sa vrha kamenja onog prvog nakon ulaska u novi dio 57ice kad se treba naglo sa leve strane prebacit skroz desno e tu sam zbog male brzine skliznuo sa vrha direkt na rame, laktove, face plant kacigom i sad kako je ono kaskadno postavljeno tako sam i strugo svime i svačime. Kako smo išli kombijem obuko sam body-armour tako da je sve ostalo prošlo netaknuto osim tupog udarca u koleno desno a zato jer se šin kako sam ja klizio tako se i on polako sa vrha skidao prema dole i ostavio ni eXponiranu patelu gore i malko dotakno kamen i eto ti boli. Uvidjevši kaj je bilo sledeći dan, bacim se u potragu i piknem ovo, pa idemo sjutra da oprobam ali samo ako Bog da kako stoje na nozi bez crash-testa. Pomozi Bože!

Sjutra, srijeda, tunel u 13h. Herci i ja zasada...bujrum 'ko mere! :chears:

P.S. na nalazu piše mirovanje, 2 dana je kontam sasma dosta :beer:

SileTzar 20.05.2014. 22:13

Ha, ko da sebe slušam, slično mjesto, prelet preko volana i sklizanje kneeguarda (ali bar znam razlog, imao sam tajice ispod i onda se uvijek kliže više nego na golu kožu) i paf na lijevo koljeno koje je taman natučeno po pateli. Nije jaka bol ali iritira me što padnem s štitnicima i svejedno se sjebem. Isto ko s kacigom, padnem na facu i lupim obrvom, nemam sreće.

Irvin 20.05.2014. 22:19

ahahaha, imamo i malo predvorje ambulante na forumu :D

tačno to, neka sitna bol na vrh patele...ono ja hodam, radim...i sve je dobro dok ne stisnem ili kleknem e onda osetim. Stavljao sam samo prije spavanja krpu namočim ladnom vodom i stavim u freezer i onda izvadim i malko po vrhu med. alkohola da izvuče i tako cca 20min dok ne prođe večernja škola ili neki filmić na pb i zdravo đaci...a po danu mOOving...

E, a zipa ovo kako sam postao nadri lekar:
stalno slušam o patelama, ligamentima...znaš ono tata ortoped, seka i zet fizio i uvek nešto se domunđavaju a meni uši rastu ko u slonića Damba i kako sam pao ja posle probam po vrhu patelu kad ono MIČE se...i postavim sebi dijagnozu: dislokacija patele Minorum :)
ahahahhaha i dodjem kod Ivone i Janka (seka i zet) ostavit bajs da odem do bolnice (oni žive u Dubravi) i pita Janko da kaj mi je...reko vidi...proba on i velim ja: eto, vidiš kako se miče, to je to...belaj :)

night_rider 20.05.2014. 22:34

Uploaded with Imgupr

Nik je malo downgrejdao Jekylla :D

Nik 20.05.2014. 22:46

Ciji je to?

Ja sam danas bio na istoku, "Poskok" staza :D
Tu ne pada drvece, ali buja vegetacija pa se vise ne vidi kamenje i sad je ionako zahebanu stazu jos zahebanije, da ne kazem nemoguce, izvoziti.

Uzivao sam u pogledu na toranj, i divlje perunike:
Pohrani.com Pohrani.com

night_rider 20.05.2014. 23:11

Neki lik sa Šestina, čovjek nikad nije vozio Leustek... pegla samo cestu gore-dolje.
Taman sam na njega naletio na križanju s cestom iznad Adolfovca.
Velim ja " pa gdje po cesti s takvom AM pilom"...
a kaže on "ma ja ti ne znam ni jednu stazu":kafa:
Nagovorio ga nekako da proba po šumi gore :)
Al dolje je opet otišao cestom...:o

Nik 20.05.2014. 23:23

Taj je izgubljen slucaj, zali Boze takvog bicikla u krivim rukama.

night_rider 20.05.2014. 23:27

dao sam mu tvoj kontakt na dropu :chears:
možda ga dovedeš na pravi put:)

edit
ako ništa da mu bar pošteno napumpaš šok

domy1 21.05.2014. 08:42

Ima li nove XTR bremze? Polako, bude se ufurao :)

Jakesevic 22.05.2014. 10:37

Ide netko u subotu ujutro na sljeme da se pridruzim?

Irvin 22.05.2014. 10:55

...zaštitna oprema, koje slovo

...jučer odvezo sa fox šinovima, i mogu da kažem da sam fasciniran kao i sa 5TENkama. Odvezo 18-pilana i nema mrdanja, doduše bilo je bez crash-t3sta Bogu hvala.
Znam to pare i to, ali sam se uvjerio da posle kad se desi džaba ti sve ak nemereš pedalat...

Ono što je kod ovih šina dobro jeste da gornji dio koji legne na koleno tu ne završava već se malko još proteže na qadriceps, a obavezno uzeti duge jer da i htjedne kliznut nema đe jer su tolko dugi da dođe do zgloba i nema dalje...to je ono što sam i sam prije nego sam pazario pročitao na forumu nekom američanskom...

Goggle: neki dan smo razmicali neka drva na 57ici i kako smo stali ja kontam da skinem kacigu i goggle jer mi vruće ispod i u momentu ipak odlučim da ne i zipa ovo: gurnem drvo da se kotrlja, a ono je imalo granu na podu...okrene se drvo i naleti na neku prepreku i vrati se nazad a ta grana se direkt meni nasloni na goggle u visini oka i ostane mi k0mad lista na okviru...:fala: God

...eto, da mladi nešto i od nas starijih čuju pametno :chears:

DiTech 22.05.2014. 11:31

Al se nekad dobro jelo :D

Lugarnica

murina 22.05.2014. 12:22

Ima li ko za prodat prednji IS->PM adapter za 180mm rotor?

SileTzar 22.05.2014. 12:24

Mislim da ti može proć stražnji 160, u tom slučaju imam.

Jel još uvijek onog Shermana imaš majke ti.

murina 22.05.2014. 12:57

To je taj!

Sherman je još neko vrijeme na Prophetu, dolazi nešto novija zamjena talijanskog porijekla, a on se onda vraća na Voltagea :)

SileTzar 22.05.2014. 13:16

Obzirom da je Sherman kaj, 2004-a, sigurno si uzeo Marza nekog 2006 made in Italy koji je unutra koncima povezan.
Crni Ante...

murina 22.05.2014. 13:23

Nema konaca, toga je bilo 2008-me u tajvancu :D
Dolazi RC2 ETA talijan

SileTzar 22.05.2014. 13:35

Oće bit ta boja ko da si upao kotačem u senf?

Dobro je, 2565g, već sam se bojao da si kupio neko sidro :kafa:

murina 22.05.2014. 14:09

:lol2:

Znaš i sam da je ta boja :D

riceburner 22.05.2014. 14:39

samo ti hrenovke onda fale na zbicama :zdero2::chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21.