![]() |
Konacno pogodio onaj putic do repetitora uz pomoc ekipe koju sam sreo prosli put:)..fora je staza,puno bolje nego po cesti ici dolje...
|
Danas sam sa ženom svratio do punice i napravio blitzkrieg na njezin frižider. :D
http://www.sports-tracker.com/#/work...4a7c7e51ss6d68 Na povratku i još punog želuca uhvatio nas pljusak pa smo čekali u garaži WestGatea da se malo smiri kiša, ali kako nam je počelo biti hladno sjeli smo na bicikle i po največem pljusku krenuli kući. http://www.sports-tracker.com/#/work...1f6pk6ilqifqni Sve u svemu ne loše. :) |
Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
@Daniel
Aleluja... cudi me kako to vec nisi i ranije otkrio, posto se cesto muvas u blizini! Nakon sto sam ja prvi put pohodio repetotor i prosao kroz vinograde iznad Vidovca, ni jednom se poslije toga nisam spustio cestom. Nema sanse da to više propustim ;) btw. danas sam vec u 7h penjao, nigdje nikoga, milina + vrijeme je na kraju ispalo odlicno, bolje od svih i najoptimisticnijih prognoza (bez vjetra, nije bilo vruce i od kise ni K). Jedino sam se sjebao kad sam isao Leustekom pa kod bivseg mostica - "sadasnje dvije usduzne uske daske" - prelazivši preko s blatnim gumama, propali su mi kotaci izmedju tih dasaka a straznji je mjenjac samo zafijukao.. spigao se prema gore ko repa :( malo sam ga poravnao rukama i vozi dalje.. ali vise nije isao ispod trece brzine. :mrgreen: Dolje guštanje po 52.. za moje pojmove baracuda je malo previse nalizao stazu, nema vise nekih cari. voznja uz greben je postala kao autoput, a ona kompresija pri kraju (s kanala desno - gore po uskoj zemljanoj strmini) je totalno ogoljena, nema vise na vrhu granja koje se fino razmicalo kacigom :D |
svaki put sam gledo di bi ta staza mogla bit ak nikak nisam skuzio..mislio sam da je skretanje negdje blizu kad se izades sa one staze na makadam(neznam broj) a ne kod brane...inace danas nije bilo bas puno ljudi na sljemenu kolko sam ocekivo...grah cini svoje:D...
|
sutra 10h tunel.
rebbit, gjuro, ja... |
Nik i ja odradismo danas 57-icu, start u 9:30 od tunela. Kutle je navratio u Lugarnicu cca 20 minuta nakon što smo mi došli, odlučio se za zapad jer je imao dogovoreni roštilj u nizinama 9-ke pa se razdvojismo. 57-ica na trenutke gripozna, na trenutke blatna. Ja ju danas prvi puta odradio pa sam uspio 2 puta preletit preko volana. :D
Nego Nik, jel se meni čini ili smo mi danas išli drugačijom putanjom na onom tehničkom dijelu od ovog Irvinovog videja? P.S. Odmah nakon početka ovog dijela, ne idoh sa strane već drito kroz kamenje što me koštalo prvi put lansiranja preko volana :) Drugi put sletih preko volana na jednom od manjih dropova di je bilo korijenje...drugi put neću kočit prednjom kočnicom u toj situaciji... :fiju: Čovjek uči dok je živ. |
Krivo ti se cini isli smo po istom dijelu kao Irvin.
Jucer je bio idealan dan za voznju, suncano i toplo (na Lugarnici 15°C). Najmanje duplo bolje stanje staza nego u subotu, nije bilo onog ljepljenja blata na Leusteku kao u subotu, moram priznati da sam se iznenadio. Vecina spusta gripozna, tek u donjem dijelu (stara 57ica) se naidje na kratke blatne dijelove, s obzirom da kisa lijeva danima, rekao bi prilicno dobro. Iako je stvarno bilo malo ljudi, ljudi s kojima smo se mimoisli na spustu iskakali su na sasvim neuobicajenim (nezgodnim) mjestima gdje obicno nikad nikoga nema. |
|
@ladyton lepi oldskul scott :-)
Ja bum se strelil, vec dva dana na moru nema kapi kise, a bajkove smo ostavili uzg jer su papci najavljivali opci potop :-(((((((((( |
Citiraj:
Steta pa nije bas tako grdo vrijeme |
Ljepi dan, ja sam 52jku odradio. Reci da su kanali nakon singlice blatni bi bio teski understatement :D
|
Zaboravih spomenut...57-ica izgleda ima ljekovita svojstva pa sam uz nekoliko padova uspio popravit problem sa Reverbom :D
Kontam već 2 mjeseca kako ću ga odvest u na servis da riješim problem sa zapinjanjem (nije se vraćao u početni položaj pa sam ga morao malo rukom pogurati) kad ono Reverb se popravio sam od sebe uz mistične sile 57-ice. :) |
Nisam nikad pala s bicikla pa neznam kakav je to osjećaj :D
Zadnji put kad sam bila u ZG bicikl sam vozala jedino po Jarunu :( |
Citiraj:
|
Subota tunel 9h.
Kvari se vrijeme opako, od podneva na dalje sjeverac, prognoziraju spajanje neba i zemlje :fiju:, pa je red da se krene ranije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
Citiraj:
Osim toga imam takvu obleku da moze padat sto god hoce, jedino me Performance guma strah na bajku, ali vec sam se ispraksao u driftanju, pa me ni to vise ne dira. |
bok,
koji je dobar web shop za bicikle iz EU-a, a da naravno šalje u Hrvatsku ? |
Uh, ima ih.
Trebaš samo web shop koji dila svim biciklima, ili baš manufakture? Evo nekoliko njih. https://www.canyon.com/_en/ http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/home_id_9081_.htm http://www.yt-industries.com/shop/en/Bikes a ovo je jedan od poznatijih web shopova http://www.chainreactioncycles.com/hr/en |
pa zapravo bih više nekakav shop koji ima više brandova u ponudi.
:) |
Danas odvozio kisovito Sljeme.
Nigdje nikoga, malo pada, ponekad stane - ali vise pada, kako god bilo treba cijelo vrijeme imati kisnu obleku na sebi. Pauza (najkraca moguca) tek na Puntijarki, uz pol litre caja i domacu strudlu od visanja. Ostao sam vani na 8°C uz nezaboravan pogled, i uzivao u kapima kise :D ![]() ![]() Spust 18-Pilana, potoci teku, ali grip je cist OK, cak i sa mojim shrot Performance gumama, nema nekih blatnih otklizavajucih iznenadjenja, treba samo pripaziti na korijenje. Leustek je isto OK, kako nisu prosle horde planinara, tako se kotaci veselo vrte i na njih se gotovo nista ne lijepi. Na stazama zen, kapi kise, sum vjetra i sljapkanje guma :fiju: |
Ima koga da mu treba Shadow+ mjenjač ili AM45 patike? :D
http://www.dropbike.com/forum/viewto...391101#p391101 |
Kazu da je Sljemenska cesta zatvorena zbog srusenih stabala.
Evo ga opet. |
Neznam kak je u zg, ali na moru mene je udar bure doslovno hitil na pleca...
|
Kad si se opet uprasil pa imas velku površinu :) :p
|
Citiraj:
|
pa jucer bila oluja :)
kad da su ocistili?? |
Citiraj:
|
Sljeme opet u kaosu. Crocus i ja danas odvozili Lojstek gore, krvaric dolje.
Lojstek 50m prije klupica ogromna drva na singlici, ima se kaj zaobilaziti. Nakon klupica a prije adolfovca gdje je prvi mostic opet 2-3 veca drva al se daju prehodati. Kasnije sve ok. Staza od Tomislavca prije Graficara totalno zakrcena na jednom mjestu. Onda na singlici nakon Risnjaka (onaj odostraga) takodjer se ima sta rusit. Kasnije od odvajanja sa 9tke pa do Krvarica ima4-5 mjesta gde je palo drvece. Uglavnom, opet pusiona... |
Markusevacki makadam je prolazan..na stazi 18-20 poslje makadama na onom zadnjem djelu spusta cuo sam da sumarija nes rusi,vuce...nisam iso vidjet al budite oprezni jel tko zna kak sad to izgleda...i stvarno ima puno jastreba..2 sam preplasio iz zavoja na udaljenosti od 100m negdje...mozda te miseve potamane...
|
đe ba raja? samo da mahnem, heto me nazad u Lepu, bijah za vikend u Svetoj Zemlji, išli smo do Banja Luke (3 mušketira, 2 treKKinga i 1 specka).
1. dan petak: Marija Bistrica - Prijedor = 195 km (avg 26 km/h, nas 3jica) 2. dan subota: Prijedor - Banja Luka = 55 km (avg 25 km/h, zbog veće kolone). Niku je verujem poznato, da ima tamo jedno lepo brdo i zove se Banj Brdo (uređuju staze MTB), a imam i drugara koji je vice-prvak BiH u bajkanju i može nas provesti, a onda vas ja vodim na kahVu i to ovde. Vidim da pratite patuljke u stopu, eXtra, a i ja se pridružujem uskoro samo da se kutarišem trave i živice i heto me, jupi. vozdra :chears: |
Citiraj:
Cijela B. Luka je okruzena brdima, tako da se ima gdje voziti, ali meni najzanimljivija destinacija je 25km dalje, planina Čemernica 1338m (za trecinu visa od Sljemena). Planiram krenuti bas Banjaluckom transverzalom (via Banj brdo), za upoznavanje i zagrijavanje, u svakom slucaju ovdje ima gomila staza koje cu naravno izvoziti. Kad jos malo zatopli i produze se dani, akciju selim na Cemernicu - tu se ima sto raditi i vise godina :goood: Turisticka voznja bi recimo bila uz rijeku pa do slapova Krupe (1), i (2) do izvora Krupe, sveukupno je to cca 85km, zato ce ici u dvije voznje. Jednom tjedno sam sluzbeno u Banja Luci, i plan mi je taj dan ganjati Jekylla po BiH, vremena da odvalim voznju kakva mi se sprdne imam, posao zbog kojeg tamo idem sam poslozio i uhodao tako da klapa k'o Singerica :D |
Citiraj:
EDIT: hm, zipa ovo |
Tamo sam svaki cetvrtak, MTB 14:30 na dalje, cevosi nakon voznje pa za ZG.
Mozda cak startam ovaj tjedan...50/50 sam. Sto se mene tice ubacujem u 5. brzinu, vrijeme je. Zanimljivo da ja u B. Luci preferiram Leskovacki rostilj :D |
|
Danas na sljeme oko 3-4-5?
|
Ja ti se javim, eventualno pol6 mihaljevac. Brzo gore-dolje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:26. |