PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

vex 24.08.2018. 20:19

Opet džaba, prosječan tatin sin je na faxu do 30-te, šta ćeš mu naplatiti ?? Dotad ubije x osoba. A makina je na leasingu , nemožeš ni to oduzeti :D ...

Ma u švabiju kad uđem samo poklopim :D .... Od passau imaš gasanja koliko hoćeš :D

T}{OR 24.08.2018. 20:29

S takvim pesimističnim stavom nikad se ništa neće promijeniti. Za svako riješenje nalaziš problem. :D

Naplati se fino od tate. Ako je 3000 HRK nečija prosječna plaća, naplati se tatina prosječna plaća ma kakva god bila. Vozilo na leasing opet glasi na nekoga tko koristi taj leasing. Naplati se leasingu, a onda leasing od te osobe. Pa da vidimo...

vex 24.08.2018. 20:41

Ali ne možeš oduzeti auto, u tome je caka :D . Jebeš kaznu, to se lako plati :D ... Npr voziš 198 po autoputu i kazna je pišljivih 500kn na licu mjesta AKO te ćopi presretač.

panasonic 24.08.2018. 20:57

Citiraj:

Autor vex (Post 3222054)
Ali ne možeš oduzeti auto, u tome je caka

U nekim "normalnim" zemljama mogu, svakih par mjeseci fino predstava:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2014703.aspx

1v@n 24.08.2018. 21:19

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3222024)
>tesla
>kvaliteta
odaberi jedno:

https://twitter.com/atomicthumbs/sta...39617404645376

"A former Tesla employee, who worked on their IT infrastructure, is posting in a subforum of a subforum, a little-known place for funy computer forgotten by time. His NDA has expired.

He has such sights to show us. Join me and I will be your silent guide into a world of horror."

Nakon svega pročitanog, a pogotovo ovog, sad se može samo zaključiti kako je Rimac primjer nekog tko je dobro pročitao tržište i nije srljao u masovnu produkciju i pokušao napraviti svima dostupna vozila na brzinu, nego nastavio usavršavati stvari koje može prodati.

(nadam se da neće iz grmlja iskočiti opet netko s 1001 linkom i započeti još jednu besmislenu raspravu otkud Rimcu novci i sl.)

MadBoY 24.08.2018. 21:44

Citiraj:

Autor vex (Post 3222054)
Ali ne možeš oduzeti auto, u tome je caka :D . Jebeš kaznu, to se lako plati :D ... Npr voziš 198 po autoputu i kazna je pišljivih 500kn na licu mjesta AKO te ćopi presretač.

Zasto ne bi mogao oduzeti auto? To sto je na leasing nema nikakve veze. Korisnik leasinga ionako mora pokriti sve troskove koje je on skrivio.

T}{OR 24.08.2018. 21:49

Citiraj:

Autor vex (Post 3222054)

Odakle ti da ne možeš oduzeti auto? Auto mora biti osiguran, recimo da se radi o prometnoj gdje imaš klauzulu u kasko osiguranju "0 promila" a popio si i kriv si. Osiguranje štiti leasing kuću, koja se onda naplati od tebe, korisnika.

Skaliranje kazne znači povećanje, nekome sa 3000 kn plaćom je 500 kn puno. Nekome sa 30000, povećati adekvatno da i njemu bude puno / nepoželjno. Valjda ne moram dalje "crtati".

Odustajem od daljnje rasprave. :stoopid:

domy_os 24.08.2018. 22:13

Evo i danas su dvije osobe poginule u Zaprešiću. Pa što se događa ljudima?!

tech 24.08.2018. 22:19

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3222074)
Odakle ti da ne možeš oduzeti auto? Auto mora biti osiguran, recimo da se radi o prometnoj gdje imaš klauzulu u kasko osiguranju "0 promila" a popio si i kriv si. Osiguranje štiti leasing kuću, koja se onda naplati od tebe, korisnika.

Skaliranje kazne znači povećanje, nekome sa 3000 kn plaćom je 500 kn puno. Nekome sa 30000, povećati adekvatno da i njemu bude puno / nepoželjno. Valjda ne moram dalje "crtati".

Odustajem od daljnje rasprave. :stoopid:

Ako uspijes dokazati PRAVA primanja nekog tko ima 30k kn mjesecno, za razliku od onih prikazanih, rijesiti ces puno vece probleme ove drzave od naplate kazni u prometu. :)

Guls 24.08.2018. 23:25

Danas ispred mene deda zgazi frajera na zebri
Srecom, bez posljedica
Mene frajer pretice u selu preko 100kmh
Ne znam kaj je to danas
Valjda vrijeme

T}{OR 24.08.2018. 23:48

Citiraj:

Autor tech (Post 3222076)
Ako uspijes dokazati PRAVA primanja nekog tko ima 30k kn mjesecno, za razliku od onih prikazanih, rijesiti ces puno vece probleme ove drzave od naplate kazni u prometu. :)

Sad smo došli do srži problema. :D

Roy 25.08.2018. 10:24

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3222066)
https://pbs.twimg.com/media/DlXAelkVAAA0A9d.jpg

Nakon svega pročitanog, a pogotovo ovog, sad se može samo zaključiti kako je Rimac primjer nekog tko je dobro pročitao tržište i nije srljao u masovnu produkciju i pokušao napraviti svima dostupna vozila na brzinu, nego nastavio usavršavati stvari koje može prodati.

(nadam se da neće iz grmlja iskočiti opet netko s 1001 linkom i započeti još jednu besmislenu raspravu otkud Rimcu novci i sl.)

Još samo da uspije nekome uvaliti svoju vozilicu i sve bi bilo za pet.

MarioR 25.08.2018. 10:29

Citiraj:

Autor Guls (Post 3222088)
Danas ispred mene deda zgazi frajera na zebri
Srecom, bez posljedica
Mene frajer pretice u selu preko 100kmh
Ne znam kaj je to danas
Valjda vrijeme

Je. Po ljeti je najgore. Ja imam veliko vozačko iskustvo ali zadnjih desetak godina je puno gore neg prije. Neki mi dan lik u kombiju presjeko križanje meni zeleno njemu debelo crveno. Još mi dijete u autu. Dan prije na zg aveniji solidna gužvica, u sred bijela dana i tetovirani balavac divljao cik cak između nas svakom prošao na 30 cm od dupeta. I onda ga gledam na semaforu. Ona teleća faca. Njemu je to normalno.

1v@n 25.08.2018. 10:40

Citiraj:

Autor Roy (Post 3222158)
Još samo da uspije nekome uvaliti svoju vozilicu i sve bi bilo za pet.

Neki nisu pazili na satu kad se učilo čitati s razumijevanjem.

Čitaj opet sve ispočetka

Ako i dalje ne bude jasno

Jasno je kao dan da Rimcu auto služi kao izlog tehnologije koju prodaje.

Auto kao takav će napraviti u x primjeraka, po narudžbi. Hoće li ih prodati i kome, sasvim sigurno mu je nebitno.

Koliko je Concept One modela prodao? Priča se da nije nijednog.
Koliko je demonstracija odradio okolo po svijetu. Brdo.

Nijedan prodani auto, ali tu su suradnje s Koenigseggom, Tajimom, Aston Martinom, Jaguarom, Renaultom, VW grupom...

Musk je išao na brojeve i prodati što više toga što brže. Eto rezultata. Sfušano sve osim onog što im je trebao biti core business i što su mogli uspješno raditi. Srećom, imaju kapital zbog kojeg još nisu propali.

Roy 25.08.2018. 11:36

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3222162)
Neki nisu pazili na satu kad se učilo čitati s razumijevanjem.

Čitaj opet sve ispočetka

Ako i dalje ne bude jasno

Jasno je kao dan da Rimcu auto služi kao izlog tehnologije koju prodaje.

Auto kao takav će napraviti u x primjeraka, po narudžbi. Hoće li ih prodati i kome, sasvim sigurno mu je nebitno.

Koliko je Concept One modela prodao? Priča se da nije nijednog.
Koliko je demonstracija odradio okolo po svijetu. Brdo.

Nijedan prodani auto, ali tu su suradnje s Koenigseggom, Tajimom, Aston Martinom, Jaguarom, Renaultom, VW grupom...

Musk je išao na brojeve i prodati što više toga što brže. Eto rezultata. Sfušano sve osim onog što im je trebao biti core business i što su mogli uspješno raditi. Srećom, imaju kapital zbog kojeg još nisu propali.

Bilo bi zgodno da baciš oko na zadnje financijsko Rajmek karsa za 2017. A te tehnologije koje prodaje su male serije ili pojedini custom baterijski sklopovi i OEM poslovi.

the.elles.d 25.08.2018. 11:40

A jedna od većih stavki je marketing. Potroše više od proizvodnje :)

MadBoY 25.08.2018. 11:46

Tesla od 2008 do 2017 niti jednu godinu nisu zavrsili s dobiti, a prosle godine gubitak skoro 2 milijarde dolara. Rimcevih 6 milijuna dolara gubitka je nista, pokriju to s ulaganjima.

prileee 25.08.2018. 11:50

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3221972)
Što te je to instruktor trebao naučit? Nešto što ne postoji u zakonu? To što ti ne znaš da je vožnja desnom trakom obavezna samo na autocesti dok je lijeva preticajna na istoj, znači da te instruktor baš i nije dobro naučio, ili ti baš nisi dobro shvatio neke stvari.

Ne moras mi stavljati rijeci u usta, hvala. Nigdi nisam napisa da je to obavezno, nego da je to kultura u prometu.

Roy 25.08.2018. 12:07

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3222177)
Tesla od 2008 do 2017 niti jednu godinu nisu zavrsili s dobiti, a prosle godine gubitak skoro 2 milijarde dolara. Rimcevih 6 milijuna dolara gubitka je nista, pokriju to s ulaganjima.

Možda.

Kinezi nisu ‘ušli’ u vlasništvo s cjelokupnim iznosom od 30 milijuna eura (od toga tri milijuna ide u Rimčeve električne bicikle Greyp Bikes). Svoju kartu vlasništva Kinezi su platili 12,8 milijuna kuna i to tako da su taj novac položili u temeljni kapital tvrtke, a ostatak do ciljanog iznosa uplatit će se u rezerve za daljnja ulaganja. Kako su Rimac i Camel formalnopravno riješili suradnju, nije javno poznato. Naime, oni su, kako je i Rimac izjavio, potpisali ‘subscription agreement’. Za većinu hrvatskih poduzetnika to je vjerojatno nepoznat pojam. Jednostavno rečeno, to je ugovor između dvoje ljudi/pravnih osoba koji definira njihova prava i obveze, a ne mora biti javan i položen na sudu. ‘Subscription agreement’ vjerojatno je sastavljen tako da postoje određeni KPI-jevi (Key Performance Indicator, indikatori uspješnosti) i CP-jevi (Conditions Precedents, uvjeti koji se trebaju ispuniti) koji kad se ostvare onda nešto pripada nekome. link

Tako da nije Mate dobio 30 milja eura odmah već je to maksimalni iznos koji bi mogao dobiti, pretpostavljam da je slično i sa Porscheom. Trenutno najveći potrošaći novca kod njega su Saša Vražić i ekipa koja radi na razvoju autonomne vožnje.

1v@n 25.08.2018. 12:14

Ne možeš ni očekivati da razvoj tehnologije koja trenutno nije mainstream, ima nekakvu (ili ikakvu) dobit.

Radit će s gubicima dok god ta tehnologija ne postane dostupna i malom čovjeku.
Musk mu s Teslom ide na ruku jer gura tehnologiju ljudima na svoju štetu (i veliki trošak), dok ovaj gura tehnologiju jačim igračima i skuplja ulagače.

MadBoY 25.08.2018. 12:42

Citiraj:

Autor Roy (Post 3222183)
Možda.

Tako da nije Mate dobio 30 milja eura odmah već je to maksimalni iznos koji bi mogao dobiti, pretpostavljam da je slično i sa Porscheom. Trenutno najveći potrošaći novca kod njega su Saša Vražić i ekipa koja radi na razvoju autonomne vožnje.

I iduce dvije-tri godine ce oni poslovati s gubitkom, povecali su broj zaposlenika, razvijaju nove tehnologije koje jos ne mogu prodati nikome, a to sve kosta. Kad razviju i pocnu to prodavati i licencirati, onda ce poslovati pozivitno.

Roy 25.08.2018. 12:48

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3222195)
I iduce dvije-tri godine ce oni poslovati s gubitkom, povecali su broj zaposlenika, razvijaju nove tehnologije koje jos ne mogu prodati nikome, a to sve kosta. Kad razviju i pocnu to prodavati i licencirati, onda ce poslovati pozivitno.

Možda.

IcyTexx 25.08.2018. 12:48

Tko ne razumije kako i zasto firma moze poslovat s gubitkom, neka pogleda sljedeci video.

Koliko Rimac kaze, jako puno para su utukli u C2, ocekuju da ce se vratit kroz prodaju, i vec su ih prodali puno, sto vjerujem.
Isto tako kaze da vise ne zeli dijeliti svoj udio u firmi, to bi moglo biti problematicno, jer onda vise ne moze skupljati pare. Za 2018. su dobili i dosta bespovratnih sredstava EU.

fanATIk 25.08.2018. 13:25

Citiraj:

Autor prileee (Post 3222179)
Ne moras mi stavljati rijeci u usta, hvala. Nigdi nisam napisa da je to obavezno, nego da je to kultura u prometu.

Ne, to nema veze s ničim. Sad ću se ja po zelenom valu vozit skroz desnom trakom da bi ti mogao jurcat srednjom i lijevom. Mošsimislit. Više traka je tu da se rastereti promet i kraj priče. I na koncu, ko ti brani, ako ti se već toliko žuri, da budeš brži u desnoj ako sam ja u lijevoj?

dadoremix 25.08.2018. 13:27

Objasni ti to haku tj zakonu

MarioR 25.08.2018. 14:01

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 3221841)
To "kamenjarski trulež" puno otkriva o tebi, a jako malo o vozaču koji po prezimenu može biti jedino Slavonac... a porijeklo je na kraju bitno zbog čega točno? Ili je bitno samo ako si Dalmatinac ili Hercegovac? Uz milozvuke Miše Kovača se lakše gazi ljude?

:no2drug:

Fulao si "ceo fudbal". Meni je otac dalmatinac. Kamenjarski se općenito misli na ovu djecu krkana koji su se nagomilali nakon rata na pozicijama i čelnim mjestima u politici i onda im sinovi rade nekažnjeno što žele.

T}{OR 25.08.2018. 15:54

Citiraj:

Autor Roy (Post 3222172)
Bilo bi zgodno da baciš oko na zadnje financijsko Rajmek karsa za 2017. A te tehnologije koje prodaje su male serije ili pojedini custom baterijski sklopovi i OEM poslovi.

Evo baš neki dan Jaguar objavio da ide u prodaju i veću proizvodnju električnog E-type, čiji je drive train i infotainment Rimčevo.

Sent from my OP6

Roy 25.08.2018. 17:28

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3222241)
Evo baš neki dan Jaguar objavio da ide u prodaju i veću proizvodnju električnog E-type, čiji je drive train i infotainment Rimčevo.

Baterija i infotainment. Drivetrain/pogon je iz I-Pace modela, afaik Rimac sa tim nema veze a glede baterija partner Jaguara za taj auto je Williams.

1v@n 25.08.2018. 17:54

Citiraj:

Autor Roy (Post 3222256)
Baterija i infotainment. Drivetrain/pogon je iz I-Pace modela, afaik Rimac sa tim nema veze a glede baterija partner Jaguara za taj auto je Williams.

https://carbuzz.com/news/jaguar-work...ic-e-type-zero
Citiraj:

“Our Classic Works operation built this car and engineered it in conjunction with Rimac in Croatia for some of the electrical expertise,” he said when asked which Jaguar Land Rover department developed the car. “We supplied them a brief and worked with them to develop this driveline in a way that meets our intentions for the reversibility of the conversion. It gives the performance that we needed to give and builds the best of both with our experience with the classic cars and their experience with the electrification technology.” The collaboration isn’t surprising, since Rimac has a history of working with leading car manufacturers to develop electrification technology.
Što dalje Jaguar radi sa svime što su razvili s Rimcem je stvar njihovih ugovora i dogovora...

Roy 25.08.2018. 18:20

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3222263)
https://carbuzz.com/news/jaguar-work...ic-e-type-zero

Što dalje Jaguar radi sa svime što su razvili s Rimcem je stvar njihovih ugovora i dogovora...

Imaš nešto konkretno da je Rimac razvio XK 330-4, ima li takav motor on uopće u ponudi na svojim stranicama? Što znaš o ekipi koji Jaguar ima za razvoj EV, tko ih vodi i koliko imaju vlastitih patenata za EV motore?

IcyTexx 25.08.2018. 18:59

Pitaš dal automaker koji radi custom rješenja ima točno određen motor na svojoj web stranici? Koji je rađen pod NDA s Jaguarom?

https://youtu.be/610Amyhpzzk?t=8m30s

http://deviantpics.com/images/2018/08/25/Untitled-1.png

Meni ova kutija i inženjering liči na djelo Rimac Automobila.
http://deviantpics.com/images/2018/08/25/356963.jpg

Mulci poput Porschea, Astona, Renaulta (autonomna vožnja), Koenigsegga posluju s Rimcem, ali Hrvati ne bi nikako.

T}{OR 25.08.2018. 19:06

Citiraj:

Autor Roy (Post 3222268)
Što znaš o ekipi koji Jaguar ima za razvoj EV, tko ih vodi i koliko imaju vlastitih patenata za EV motore?

Meni ovo zvuči kao da ti imaš neki insider info. Slobodno podjeli. 😁

Sent from my OP6

Roy 25.08.2018. 19:25

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3222280)
Meni ovo zvuči kao da ti imaš neki insider info. Slobodno podjeli. 😁

Sent from my OP6

Gugl je frend svima. Razvoj EV u Jaguaru vodi ovaj lik pa koga zanima može krenuti sa njim a isto tako mogu se usporediti motori koje Rimac nudi sa nekim motorima drugih proizvođaća (i neke druge komponente).

A sad, možda RA sve radi sam ili ima neke kooperante, i to se može izguglati.

T}{OR 25.08.2018. 19:37

Znači osnova kritike ti je Google i javno dostupne informacije. Prepuštam raspravu drugima. 😀

Sent from my OP6

Roy 25.08.2018. 19:39

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3222286)
Znači osnova kritike ti je Google i javno dostupne informacije. Prepuštam raspravu drugima. 😀

Sent from my OP6

Zvuči kao da imaš neke insajderske informacije pa slobodno ih podijeli. Naravno, ako imaš išta.

T}{OR 25.08.2018. 19:55

Imam donekle / djelomične. Ali ne smijem dijeliti, pogotovo ne na javnom forumu. Isto razlog zašto sam se povukao. 😀

Sent from my OP6

Roy 25.08.2018. 20:10

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3222290)
Imam donekle. Ali ne smijem dijeliti, pogotovo ne na javnom forumu. Isto razlog zašto sam se povukao. 😀

Sent from my OP6

Igrom slučaja imam i ja ali tih stvari se vjerojatno iz istih razloga ne dotikavljem, zato imam frenda gugla koji je javan a javnim informacijama možemo razgovarati, ako ne želiš OK.

Astra 25.08.2018. 20:18

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3220112)
Danas mi ne jedan nego dva debila izlete preticati meni u susret preko pune...

Domy. Može li pojedinosti koju kameru koristiš? tvoji dojmovi i slično.

X-Plosiv 25.08.2018. 21:25

Evo momci da javim, jučer sam upogonio Thinkware F800 PRO front&rear, spojeno sve parking mode itd

malo testirao predvečer u kvartu svojih roditelja gdje sam odrastao, odmah možete vidjeti prvi zavoj kako čovjek krati...naravno tu se uvijek to dešava, navikao :lol2:

A testirao sam malo i parking mode dok sam išao pokupiti psa..na kraju videa se vidi kako dolazim sa psom :D

Ako netko bude stavljao u Focus MK3, stavio sam i guide na ford klub forum, provukao sam kablove tako da se nigdje ne vidi ništa :D

Budem uživao gledati snimke ljudi kada vide samojeda u gepeku, uvijek me oduševe..

https://s33.postimg.cc/p2y812asb/Wha...23.17.18_2.jpg

domy_os 25.08.2018. 22:11

Citiraj:

Autor Majkus (Post 3222297)
Domy. Može li pojedinosti koju kameru koristiš? tvoji dojmovi i slično.

Kamera je Xiaomi 70mai, ova moja je kineska verzija (priča i sluša naredbe na kineskom) i to je zapravo jedini "minus", ako to možemo tako nazvati. Kasnije je postala dostupna i internacionalna verzija koja priča i sluša naredbe na engleskom. Xiaomi uvijek kasnije lansira globalne/internacionalne verzije proizvoda, a meni se nije dalo čekati. Nije najbolja, ali za 30-ak eura je definitivno best buy. Ako ćeš bolje, pogledaj VIOFO. Cijenom su skuplje nekoliko puta, ali snimke su vrhunske, imaju kondenzator umjesto baterije i mogu se dokupiti razni filteri za leće.

Za montažu na staklo dobiješ antistatičku foliju koju iskreno nisam znao postaviti bez da mi kamera ne otpadne pa sam kameru zalijepio direktno (ima već pripremljenu traku). Prije postavljanja naravno treba naći najbolji položaj pa tek onda lijepiti. Kasnije je kameru moguće pomicati samo po vertikalnoj osi i učvrstiti vijkom u željenom položaju. Kod većih rupa i glasnije muzike se malo trese, ali nije da je negledljivo. Valjda se staklo uvija jer mi se i retrovizor trese, pogotovo kad subwoofer udara.

Spaja se na microUSB i snima dok ima napona. Kad ugasim motor, ugrađena baterija pomogne da se snimi video clip i isključi kamera. USB kabel od 3,5 m dobiješ u paketu i meni je bio taman doboljno dugačak da ga provedem oko stakla, kroz A stup, iza pretinca za rukavice, unutar središnje konzole i kod ručne kočnice mi izlazi van i spaja se na drugi Xiaomi punjač s dva porta. Neki auti tu utičnicu za upaljač drže non-stop pod naponom pa treba pripaziti da ne isprazni akumulator.

Kartica mi je trenutno od 64 GB i dovoljna je za 11 h video materijala u nižoj kvaliteti i bez zvuka. Kasnije ću vidjeti koliko može snimati u višoj kvaliteti. Malo ju je nezgodno izvaditi jer trebaš imati duže nokte i baš je dosta stisnuti unutra, ali je vadim samo kad trebam prebaciti više od par minuta videa što i nije baš tako često. Kad se kartica napuni do kraja, stare snimke se automatski brišu, a slike i emergency video naravno ostaje spremljeno.

Ovo što sam do sad snimao je bilo snimljeno u nižoj kvaliteti (trebalo mi je više prostora jer sam putovao nekad i 8 h u komadu) pa ću kasnije postaviti nešto i u višoj kvaliteti, ovisi samo kad ću naići na neku budalu. Snimanje zvuka je isto dobro, ali zvuči malo kao iz bureta. Zvuk inače ne snimam zbog očitih razloga, ne vozim se sam.

Kamera ima G-senzor za detektiranje emergencya, ali on mi malo čudno radi. U postavkama ga je moguće potpuno isključiti i postaviti nižu i višu osjetljivost. Ne znam u kojim trenucima okida na nižu, vjerojatno samo kod prometne nesreće, ali naglim kočenjem ga nisam uspio aktivirati. Kad se postavi na višu osjetljivost, onda reagira na sve živo, često i na rupe na cesti.

Glasovno upravljanje nisam isprobao jer imam kinesku verziju i naravno da moram na kineskom reći što hoću napraviti. Glasom možeš narediti da ti uključi WiFi, snimi sliku, spremi emergency video itd., ali to mi nije potrebno. Za uključiti/isključiti WiFi je dovoljno jednom pritisnuti power tipku, a ostalo se može preko aplikacije. Važno je napomenuti da se kineska verzija ne može preflashati u punokrvnu internacioalnu verziju jer ima manji ROM (64 vs 128 MB). Može se flashati polovična engleska verzija koja samo priča na engleskom, ali glasovno upravljanje ne radi jer nema dovoljno mjesta.

Na mobitel se spaja preko WiFi-a gdje kamera postaje hot-spot i aplikacija radi bez greške. Unatrag par mjeseci je postala dostupna na Google Playu pa se više ne treba zezati krivo prevedenim kineskim verzijama. Nudi namještavanje osnovnih funkcija (kvaliteta snimke, snimanje zvuka, osjetljivost G-senzora, WiFi postavke itd.), upgrade firmwarea i prebacivanje snimki. Svaka snimka traje po jednu minutu i kopiranje ide brzinom od 2-3 MB/s. Ako želiš izvući nešto snimljeno unatrag par sati, trebat će ti više vremena dok file browser sve prikaže.

Eto toliko, valjda sam sve obuhvatio.

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3222324)
A testirao sam malo i parking mode dok sam išao pokupiti psa..na kraju videa se vidi kako dolazim sa psom :D

Kako aktiviraš parking mode i kako se napaja za to vrijeme? Odakle si naručio kameru?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:36.