PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   BonBon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=199734)

Bono 08.09.2025. 19:30

Bio sam 4 dana u slo, ukupna mi je potrosnja bila 5.90gb, a imam mali paket sa duplim gigama pretplata, sto bi znacilo da je 5gb limit. Znam za ubuduce, to ne boli kao roaming u Imotskom, prebacio sam na auto mrezu i spojio se na Eronet i otislo 16 eura u par min.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

the.elles.d 08.09.2025. 19:43

Citiraj:

Autor xlr (Post 3820191)
Ja sam se zadnji put vodio po ovoj tablici i proslo je oke.

Preplata:
https://www.bonbon.hr/ponuda/cjenik/...narodne-usluge

Gdje je u toj tablici velika kombinacija?
Ima ove dvije veće.

xlr 08.09.2025. 22:20

E to ne bi znao, interesantno!

@Bono: i kod mene je mali/dupli internet, ali ne racunam da imam vise od 5 giga u roamingu. Nisam bio u roamingu otkad imam duple pakete pa ne mogu nista pametnije reci.

Kad sam zadnji put trosio promet u roamingu prebacio sam se mjesec dana prije na najvecu kombinaciju zbog najvise giga u roamingu i to je ferceralo ok. Sad je to malo teze jer nas navuku tim promocijama pa se ne smijes mrdnuti :)

Dottore 08.09.2025. 23:09

Citiraj:

Autor Bono (Post 3820205)
Bio sam 4 dana u slo, ukupna mi je potrosnja bila 5.90gb, a imam mali paket sa duplim gigama pretplata, sto bi znacilo da je 5gb limit. Znam za ubuduce, to ne boli kao roaming u Imotskom, prebacio sam na auto mrezu i spojio se na Eronet i otislo 16 eura u par min.

BiH nije u EU i nema iste povlastice kao u SLO. Ali da, deru jako cijenama. 3 sec poziva ode 4 eura. Često putujem do Mostara i kvaliteta signala malo zadovoljavajuća - brzine su nisu ekstra kao pravi 4G

Jeftinije je kupiti broj i registriraš kao novi korisnik za 14gb

Bono 09.09.2025. 08:14

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3820230)
BiH nije u EU i nema iste povlastice kao u SLO. Ali da, deru jako cijenama. 3 sec poziva ode 4 eura. Često putujem do Mostara i kvaliteta signala malo zadovoljavajuća - brzine su nisu ekstra kao pravi 4G

Jeftinije je kupiti broj i registriraš kao novi korisnik za 14gb

Tragedija je da sam imao u BIH esim od Arala, 4.5 eura 1GB, ali kad sam dosao do imotskog iskljucio sam esim i umjesto na bonbon prebacio se na eronet.
To je kao nekad problem sa slovencima u Samoboru kad ih je prebacilo na slovensku mrezu i natuklo im na stotine kuna roaminga.

xlr 09.09.2025. 10:19

Nisam primjetio da je roaming u bosni bas tako skup, evo bas prije mjesec dana bio.

Caka je u tome da bonbon simicu (ili ciju god simicu imao) rucno fiksiras na maticnu mrezu (nikakav auto mod) pa se nece spajati na druge mreze u pogranicnom podrucju, a recimo airalo koristis za net. Meni se to pokazalo kao sasvim pouzdano rjesenje. U jednom trenu ces morati prebaciti mobilni net sa airalo na bonbon jer airalo bosanski esim nece vise raditi u hr.

Prije odlaska na put sam ugasio i volte jer sam negdje citao da na bonbonu ljudima misteriozno uzimaju pare za nekakav data promet i ljudi to povezuju s volteom iako, u teoriji, taj promet se ne bi trebao klasificirati kao data promet niti naplacivati po bili kakvoj osnovi. Kakogod, better safe than sorry, nisam primjetio nikakve cudne promete na racunu.

Bono 09.09.2025. 10:34

Citiraj:

Autor xlr (Post 3820271)
Nisam primjetio da je roaming u bosni bas tako skup, evo bas prije mjesec dana bio.

Caka je u tome da bonbon simicu (ili ciju god simicu imao) rucno fiksiras na maticnu mrezu (nikakav auto mod) pa se nece spajati na druge mreze u pogranicnom podrucju, a recimo airalo koristis za net. Meni se to pokazalo kao sasvim pouzdano rjesenje. U jednom trenu ces morati prebaciti mobilni net sa airalo na bonbon jer airalo bosanski esim nece vise raditi u hr.

Prije odlaska na put sam ugasio i volte jer sam negdje citao da na bonbonu ljudima misteriozno uzimaju pare za nekakav data promet i ljudi to povezuju s volteom iako, u teoriji, taj promet se ne bi trebao klasificirati kao data promet niti naplacivati po bili kakvoj osnovi. Kakogod, better safe than sorry, nisam primjetio nikakve cudne promete na racunu.

Vozio sam pa umjesto da rucno klikam na mrezu sam kliknuo na automatic, nisam se ni zalio neka im kad su klosari.

A sto se tice cijene, 100KB je 1.21 euro.

02.07.2025 GPRS 1394 13,61€ ZONA2
Plus pdv :)
Ako nista odmah je dosla poruka o pretjeranoj potrosnji.

mkey 09.09.2025. 22:06

To se kaže, dao bog da im trebalo za lijek.

OuttaControl 09.09.2025. 22:22

Citiraj:

Autor xlr (Post 3820271)

Dada to se meni desavalo sa bonbonom fiktivni troskovi, a imotski je crna rupa naseg signala, apsurdno mi je kako se lako mob prebaci na bih mrezu a na hrvatsku nikako nazad, rjesenje je bilo manual mod za bonbon i prst u uho. Tomato nema tih problema

blackshtef 31.10.2025. 11:13

bonbon uveo eSIM - https://www.bonbon.hr/podrska/esim

tutom 31.10.2025. 11:43

Ima bon bon kakvu promociju? Prebacio bi se sa a1

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

sivonja 01.11.2025. 08:37

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 3828451)

Upozorenje iz aplikacije: "Nakon aktivacije eSIM-a povratak na fizičku SIM karticu više nije moguć."

Ja ću se držati fizičke SIM kartice.

cic 01.11.2025. 09:09

Citiraj:

Autor tutom (Post 3828453)
Ima bon bon kakvu promociju? Prebacio bi se sa a1

Dobiješ popust na gotove kombinacije 2,65€, to su meni ponudili kad sam pitao da prebacim mamu na pretplatu.

tutom 01.11.2025. 19:29

Hvala za info.

dart_tom 01.11.2025. 20:26

Citiraj:

Autor cic (Post 3828530)
Dobiješ popust na gotove kombinacije 2,65€, to su meni ponudili kad sam pitao da prebacim mamu na pretplatu.

moze se dobiti bonbon velika kombinacija
za 11.20€
40gb
500min
4000min
bez neke muke,isticalo mi onih 2godine to isto po mislim 13.85€
htijeli mi dici na 16.50€
preko sluzbe za korisnike rijesio za dva broja,rekao frendu kojem je isto isticalo i takodjer dobio za 11.20€

cic 01.11.2025. 20:54

Ja sam ih pitao dal još nude jednu godinu u pola cijene, ono kaj je dosta ekipe s foruma uzelo početkom godine, tipa velika kombinacija za 6,75€. I rekli su mi da nemaju to više u ponudi, al da mogu spustiti 2,65€. Reko ne treba, previše para jer ni ja ne potrošim ni pola, a di bude mama..

tutom 01.11.2025. 21:07

Pitat ću ih..ako ne onda tomato

Bono 01.11.2025. 21:17

Citiraj:

Autor cic (Post 3828603)
Ja sam ih pitao dal još nude jednu godinu u pola cijene, ono kaj je dosta ekipe s foruma uzelo početkom godine, tipa velika kombinacija za 6,75€. I rekli su mi da nemaju to više u ponudi, al da mogu spustiti 2,65€. Reko ne treba, previše para jer ni ja ne potrošim ni pola, a di bude mama..

A akcija 2x do 2030? Mozda je to joa aktualno, ja sam to uzeo jer mi ne treba puno prometa. Mali paket, mali razgovori i besplatnih 500 smsova je 8 eura, ako je to jos aktivno to je 14gb i 1000 min za 8 eura.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:55.