PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

dario12 23.11.2012. 11:28

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2282081)
Ja imam te 661 Rage i imam sam rijeci hvale za stitnike. Fakat su ok, cije je malo visa al zamisli da si sjebes koljeno negdje ;)

Istina, baš su super, gledam ih ali je cijena ipak... Koljeno možeš zaštiti i s npr Lizard skins koji su 200kn

Cuky 23.11.2012. 11:34

Ja imam ove (stite i potkoljenicu). Istina je da su Maxovi daleko udobniji i da je lakse pedalirat, ali nekako mi je u ovom trenutku dok se jos ucim vozit draze bit malo bolje zasticen :)

EDIT: Btw, kad kupujes stitnike ne razmisljaj previse o cijeni jer ipak se radi o tvom zdravlju. Uci se na tudjim greskama ;)

Irvin 23.11.2012. 11:48

Heto i mene konačno na Sljeme. Kotači su sad stereo sređeni, lanac novi gore, a dolazi nam i jaran Amir iz Varaždina da vidi kako se djeca igraju, sa svojim propovednikom (Can prophet).
VidimOSE u 10h, tunel (nemoj sada da neki odustanu) ahahaha :D

zgmmax 23.11.2012. 12:10

Citiraj:

Autor dario12 (Post 2282096)
Istina, baš su super, gledam ih ali je cijena ipak... Koljeno možeš zaštiti i s npr Lizard skins koji su 200kn

Jeftiniji stitnici imaju tendenciju sklizanja sa podrucja koje stite kod pedaliranja, u ovom slucaju koljena.

Ovaj stitnik se lijepo moze namjestiti da te ne steze previse oko butine i lista, a u istom trenutku da ti niti smeta niti klizi tokom pedaliranja.

Jos ima spuzvaste stitnike na bokovima koljena tak da ih dodatno stiti kod pada. Zgledaju glomazno al bome imam sigurnost u njih da mi koljenu nece biti nista ako padnem na njega. Do sada fala bogu nisam padao na koljena tak da ne znam kak se ponasaju pri padu, a nadam se da necu niti saznat :)

Cijena je veca al ak imas neku kreditnu karticu piknes si na 2 rate i :fiju:
:D

jed2i 23.11.2012. 15:13

Ko sve ide sutra? 10h tunel

Irvin 23.11.2012. 15:38

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2282271)
Ko sve ide sutra? 10h tunel

Dolazimo, dolazimo...ima da ispipamo sodu...nemoj je prat večeras! :chears:

Cuky 23.11.2012. 15:52

Me not!

...radim doma, vjerojatno nedjelju.

Shoshy 23.11.2012. 17:32

Ja vjerojatno. Ak se ne zapim veceras :lol2:

Nik 23.11.2012. 18:36

Ja sam 101% kod tunela sutra.

Sto se tice 661 K. Strait, i Ragea (sto je IMHO malo poboljsani i usminkani KS) to su tak dobri stitnici da kada ubijem ove kupujem iste.

Lagani, udobni, ne micu se s nogu ni milimetra, trajni...vrijede svaku lipu, ono, stavis ih na koljena i doslovce zaboravis da su gore.

Mitsuoka 23.11.2012. 19:45

Ekipa, koje prognoze vi pratite? Zanima me kome vjerovat za ZG, jer na yr.no dobivam jedno, na meteo.hr drugo, a na meteo-info 3., pa tako dalje...

Čisto me zanima jel mi se isplati dolazit. Isto tako pitanje, jel se vi okupite i vozite i po kiši ili?

Nik 23.11.2012. 20:05

DHMZ i bok.
Kad mislis dolaziti?
Niti jedna prognoza duza od 3 dana nije pouzdana, do 5 dana ajde-ajde (5. dan je ziher 50% tocnost), sve iznad je cisto pogadjanje.
Meni ako se vozi ni kisa nece sprijeciti, pogotovo sad kad mogu na bajku i iz autopraone izaci suh (ok, fale mi jos gamase, i onda sam miran).

night_rider 23.11.2012. 20:11

Potvrđujem! 10h, tunel.

(Sile care, vrati sutra pare) :D

Mitsuoka 23.11.2012. 20:59

@Nik, od ovog utorka do nedjelje. A doć ću, valjda se neće nešto pogoršat naročito.

Znači tebi se mogu uhljebit :D malo kiše mi ne smeta, Hansu isto ne smeta malo blata, a praonica ima valjda koja usput :D

Nik 23.11.2012. 23:33

Za pocetak ako se uhljebis na Strmopec ne bu ti smijesno :D.
Plan mi je voznja u cetvrtak i subotu, eventualno nedjelju - taman kad se kvari vrijeme, ali dvije crte kise na prognozi ne znaci nista, ja na to gledam kao da ne pada, treba samo kroz prozor skicnuti kakvi su oblaci i izabrati dobro vrijeme.

Vuco 24.11.2012. 00:00

Jel vrijedi Velocity Pletimo za zimsku vožnju na tipa max. -10°C ? Koljena i ostalo da bude toplo.

Željac 24.11.2012. 00:09

sutra itko za kasniji start ?!

:beer:

ili ako ne sljeme, onda tu grma ili slično :)

night_rider 24.11.2012. 00:21

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2282590)
Jel vrijedi Velocity Pletimo za zimsku vožnju na tipa max. -10°C ? Koljena i ostalo da bude toplo.

Vrijedi!

Ali za žešće uvjete poželjno bi bilo stavit ispod još grijače koljena, a preko Pletima navuči neke kratke bicke (bez pelene) da ti griju šuleta i bubrege.

Pletimo je na stražnjoj strani dosta tanji, (prednji je deblji radi windstopa).

To je sve pretpostavka, i moje teoriziranje!

Jer od kad sam ih kupio nisu bile neke hladnoće... sve oko 5-10*C.

No ljudi koji su po pravoj "šljivi" vozili prošle godine u Pletimu, vele da dotična kombinacija igra po -10*C.

+ još recimo neopren gamaše, da prekriješ i zagriješ područje između kraja SPD ili tenisica i zgloba noge..

I to bi bilo to što se tiče donjih ekstremiteta po ekstremnim uvjetima :D

De5tr0yer 24.11.2012. 00:23

Treba ti još ekstra nešto u genitalnom i bubrežnom području, pogotovo ako imaš malo kraću jaknu, za takve temperature. ;)

Vozim ih sad drugu godinu, pitaj ak te nešto zanima.

Il Capitano 24.11.2012. 09:12

Citiraj:

Autor Željac (Post 2282601)
sutra itko za kasniji start ?!

ili ako ne sljeme, onda tu grma ili slično :)

Ej Željac, ja sam ti za grmu, kad si ti mislio ic?

Željac 24.11.2012. 09:25

Citiraj:

Autor Il Capitano (Post 2282663)
Ej Željac, ja sam ti za grmu, kad si ti mislio ic?

Bas super !
Oko podne- jedan
:beer: :beer:

Mitsuoka 24.11.2012. 09:28

Citiraj:

Autor Nik (Post 2282573)
Za pocetak ako se uhljebis na Strmopec ne bu ti smijesno :D.
Plan mi je voznja u cetvrtak i subotu, eventualno nedjelju - taman kad se kvari vrijeme, ali dvije crte kise na prognozi ne znaci nista, ja na to gledam kao da ne pada, treba samo kroz prozor skicnuti kakvi su oblaci i izabrati dobro vrijeme.

Ok, to želim probat, pa ubio se i gurao dio puta nije me briga. Vjerojatno je nešto ala uspon na Pletikosićima našim, koji isto tako navuće 90% ljudi na guranje, a ja beštimam sve i svašta zadnjih 10m. Još ako je blato :fuming:

Onda se u četvrtak vjerojatno vidimo.

U srijedu bi rado uhvatio nekoga za Sljeme, Lojstekom gore, to mi je drago. Ima tko da ide/planira u sri?

Samo se do ponedjeljka ne smim sa materom posvađat jer je i ovako još ljuta jer nisam prošao matematiku i osnove elektrotehnike prošle godine :D

Vuco 24.11.2012. 09:40

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2282610)
Vrijedi!

Ali za žešće uvjete poželjno bi bilo stavit ispod još grijače koljena, a preko Pletima navuči neke kratke bicke (bez pelene) da ti griju šuleta i bubrege.

Pletimo je na stražnjoj strani dosta tanji, (prednji je deblji radi windstopa

Preko njih bi gore išle Endura hlačice, tako da će to držati bez problema. Koljena me najviše brinu, ali ako vele da je napred windstop onda ne bi smjelo biti problema. Neka i bude hladno prvih par minuta, ali kad se zagrijem da nema frke.

Sad furam trenirku koja iznutra potfutrana i vani je taj drugi sloj. Ako padne kiša, natopi se sve, a takva trenirka je držala do -15 i više koliko je vozim već.
Na nogama su AM45, vjerujem da će biti sigurno bolje nego prije sa tvrdim đonom.
Uglavnom, fala. Još si moram razmisliti jer sam vidio u SLO one windstop i waterproof za manje love (Dunlop marka, a za bajk :D)

Il Capitano 24.11.2012. 09:58

Citiraj:

Autor Željac (Post 2282669)
Bas super !
Oko podne- jedan
:beer: :beer:

Ajmo oko podne, kasnije imam nekakvih obaveza, pa da se malo i izvozam. Di se nadjemo?

Željac 24.11.2012. 10:14

Citiraj:

Autor Il Capitano (Post 2282684)
Ajmo oko podne, kasnije imam nekakvih obaveza, pa da se malo i izvozam. Di se nadjemo?

znas doci do gore ?!
ako ne, onda kod dm-a na križanju kustošijanske i ilice

Il Capitano 24.11.2012. 10:50

Citiraj:

Autor Željac (Post 2282691)
znas doci do gore ?!
ako ne, onda kod dm-a na križanju kustošijanske i ilice

Ma nisam bio gore jos od kad smo bili klinci (znam, sramota:D), pa aj da se nadjemo kod dm-a..zeleni haro

Vidimo se :beer:

Željac 24.11.2012. 10:54

možda ću ispasti pica (opet)
ali mi je iskrsnulo poprilično posla za podne, tako da neću doći :(

bemti vikende... dva tjedna nisam sjeo na bajs a kako izgleda, neću ni danas :(

Il Capitano 24.11.2012. 11:03

Citiraj:

Autor Željac (Post 2282706)
možda ću ispasti pica (opet)
ali mi je iskrsnulo poprilično posla za podne, tako da neću doći :(

bemti vikende... dva tjedna nisam sjeo na bajs a kako izgleda, neću ni danas :(

A onda nis, drugi put :)

murina 24.11.2012. 12:35

Od ponedjeljka se i ja vraćam među žive :D

Renesis 24.11.2012. 12:43

ja imam srijedu u podne kolokvij, tako da srijedu neku strmopec nabrzinu mozda, cetvrtak neko ozbiljnije sljeme, petak mozda isto. nadam se da ce vrijeme bit oke :)

Mate 24.11.2012. 13:34

Meni je zadnji kolokvij u četvrtak u 16:00. Nakon toga planiram otići kupit Velocity bicke i onda u petak, subotu i nedjelju testiranje na Sljemenu. Samo neka vrijeme posluži :)

Vuco gdje si ti točno gledao te Dunlop? Baci koji link ako imaš. Ja sam mislio da su ove Velocity Pletimo best buy.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18.