![]() |
|
Vidi poklopljen retrovizor :)
|
uz to mi nije bas jasno kako su napravili da guma onako lako bocno klizi prema van kad se dize u zrak. Kao da ima neke male podloske ispod guma.
a za onog debila iz texasa ni nije nego zatvor. bijelo smece. |
Citiraj:
|
haha, to mi nije palo na pamet :D
|
Zna netko možda da li se može provjeriti kod polovnog auta iz unosa, kilometraža negdje na teh. pregledu, ono klasika kao što se za 26kn može provjeriti za neki auto kupljen u hr. Da li su ti podaci dostupni tj da li su umreženi posto smo kao u eu pa zbog toga.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk |
Ako je regan u hr mozes.. I odkad je regan do sada. Ak je uvezen prije toga nista
|
Citiraj:
|
Sta ovlašteni? Ok vidim da mnogi pol. auti iz unosa imaju "servisnu knjigu" jel misliš ovlašteni tipa ako je Wolksvagen auto samo u auti kući koja prodaje ta auta ili? Ma neko mi je reko da preko broja motora nešto to u tom smislu, se može to provjeriti i odavde kod nas kilometraža, samo ne kontam gdje i kako.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ovlašteni servis ako je servisiran u ovlaštenom. E sad ako je auto star 10 godina npr. a 5 godina je imao garancije za prvih 5 godina ces moci vidjeti povijest servisa a za drugih 5 godina ne. Osim ako nije cijelo vrijeme servisiran u ovlaštenom.
|
|
Citiraj:
|
Molim informacije vezano za prijenos vlasništva. Dakle kupujem auto od čovjeka iz HR koji je regan do 8mj ali nisu ZG tablice (ja sam u ZG prijavljen). Dakle kad obavim kupoprodajni kod javnog bilježnika, platim porez na poreznoj onda idemo u policiju. Tamo tražim nove tablice i prometnu. Jel zna neko kolko to košta (ovaj dio s policijom) i jel trebaju još neki papiri osim ovjerenog papira bilježnika, naših osobnih, stare prometne i papira od njegovog tehničkog?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
dokumenti su neku siću, a tablice ove vulgaris 65 kn.. ako je vozilo regano prije 1.7.2013. treba i knjižica vozila, osim ako iz nekog razloga nije izdana nova prometna dozvola.. http://www.policija.hr/main.aspx?id=...MJENA_VLASNIKA |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nema nikakvih posebnih poreza, ekologije, osiguranja ili slično. JEDINO što obavezno trebaš od bivšeg vlasnika potvrdu/papir da je plaćena cestarina Ove ZG tablice uzmi sa sobom da ih odjaviš i predaš |
porez koji se placa na poreznoj je ili 5% cifre na ugovoru ili 5% kataloške vrijednosti auta....ovisi što njima bolje paše.....lol koja država
|
Citiraj:
Osjećam kak mi ide sitnicu bolje, mijenjanje brzina mi ide bolje, počeo sam ipak vrtiti auto na većim okretajima. Izgleda da sam radil grešku kaj sam mijenjao brzine na preniskim okretajima pa je auto lošije vukao, pa sam ja tako stiskao jače gas no kaj je bilo potrebno, što je dovelo i do veće potrošnje. Uglavnom, danas sam natočio 37 litara Eurodizel BS Class na Ini, 322 ćune. Sa 37 litara napravio sam 778km. Iliti računica - 4.75l /100km. Razlika skoro pola litre manje nego prošli tank. Sigurno utječu i temperature na potrošnju. Još sam na zimskim gumama, još kad stavim ljetne koje su kakti B kategorija potrošnje (Goodyear EfficientGrip Performance) vidjet ću koliko to zapravo utječe, te utječe li išta. Uglavnom, pozitivno sam iznenađen, vozim se brže, vozim se zabavnije a potrošnja manja :D |
Koji auto?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
- Od vlasnika uzmes prometnu dozvolu, papire od osiguranja auta i potvrdu o placenoj cestarini i naravno svoj primjerak kupoprodajnog ugovora - Dalje ti vlasnik vozila vise ne treba, sve ides sam rjesavati - Ides u poreznu platiti 5% poreza - Ides u policiju po nove tablice i novu prometnu |
Citiraj:
|
Citiraj:
Prodao sam frendu corsu za sitniš a na poreznoj procjenili da vrijedi 3 puta više :lol2: |
S obzieom da sam nedavno prodao auto (Mazda 3, 2014). Porez je izračunat prema katalogu i cijena je bila manja od one za koje sam ga prodao (procjena porezne).
|
Kakva je procedura kad je prometna ispunjena s žigovima, treba li ići u MUP ili se sve može obaviti na tehničkom ?
|
mup sine, mup.
4h heinzelove zbog tog govna. naravno na tehničkom ćeš dobit novu, ali ovjera u mup. |
mislim da više nemoraš heinzelova, ima sad dubrava, črnomerec, novi zagreb
JA MISLIM NISAM ZICER |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:51. |
|