PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Dottore 04.04.2017. 11:12

Vidi poklopljen retrovizor :)

Gabre 04.04.2017. 16:11

uz to mi nije bas jasno kako su napravili da guma onako lako bocno klizi prema van kad se dize u zrak. Kao da ima neke male podloske ispod guma.

a za onog debila iz texasa ni nije nego zatvor. bijelo smece.

Wolverine 04.04.2017. 16:35

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3045028)
uz to mi nije bas jasno kako su napravili da guma onako lako bocno klizi prema van kad se dize u zrak. Kao da ima neke male podloske ispod guma.

CGI

Gabre 04.04.2017. 16:41

haha, to mi nije palo na pamet :D

catroot 04.04.2017. 18:41

Zna netko možda da li se može provjeriti kod polovnog auta iz unosa, kilometraža negdje na teh. pregledu, ono klasika kao što se za 26kn može provjeriti za neki auto kupljen u hr. Da li su ti podaci dostupni tj da li su umreženi posto smo kao u eu pa zbog toga.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

imart 04.04.2017. 19:40

Ako je regan u hr mozes.. I odkad je regan do sada. Ak je uvezen prije toga nista

tech 04.04.2017. 20:17

Citiraj:

Autor catroot (Post 3045073)
Zna netko možda da li se može provjeriti kod polovnog auta iz unosa, kilometraža negdje na teh. pregledu, ono klasika kao što se za 26kn može provjeriti za neki auto kupljen u hr. Da li su ti podaci dostupni tj da li su umreženi posto smo kao u eu pa zbog toga.

Jedino ovlasteni, pod uvjetom da je tamo servisiran

catroot 04.04.2017. 22:37

Sta ovlašteni? Ok vidim da mnogi pol. auti iz unosa imaju "servisnu knjigu" jel misliš ovlašteni tipa ako je Wolksvagen auto samo u auti kući koja prodaje ta auta ili? Ma neko mi je reko da preko broja motora nešto to u tom smislu, se može to provjeriti i odavde kod nas kilometraža, samo ne kontam gdje i kako.

Nybelung 05.04.2017. 06:15

Citiraj:

Autor catroot (Post 3045137)
Sta ovlašteni?

Ovlašteni servis.

Master_Hrc 05.04.2017. 08:50

Ovlašteni servis ako je servisiran u ovlaštenom. E sad ako je auto star 10 godina npr. a 5 godina je imao garancije za prvih 5 godina ces moci vidjeti povijest servisa a za drugih 5 godina ne. Osim ako nije cijelo vrijeme servisiran u ovlaštenom.

syss 05.04.2017. 12:57

e ajde ako netko ima ili posjeduje saznanje o sljedećem ratkapnom itemu za kupit:

Whats App Image 2017 04 05 at 12 49 56

plz javite mi ;)

prileee 05.04.2017. 13:33

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3044863)
Svratio na AutoShow, ima fora automobila za vidit. Moram priznat da me LaFerkan nekak razočarao, očekivao sam malo veći wow efekt :D

Novi Aston zato izgleda predobro, a zanimljivo je da je dosta pogleda privukla Alfa ali i Kia i njihov Stinger.
Zakon je bila skupina klinaca koja se zavaljala u GTR i nije se dala van :D

Maseratijev SUV je čudan do boli, unutra predobar, izvana ga ne možeš ni pogeldat :D
Zavakjao sam se u novi S3 sedan, to mi je skroz zakon autić ali je fakat precjenjen i poprilično mali auto. FFS pa ne znam može li iza uopže sjest osoba iznad 180cm
Sjeo u Fikus RS, i moram priznat da nemam pojma kako se Clarkson uspio zavaljat u ta sjedala, brate meni je bilo tijesno :D
A i nisam baš ugodno iznenađen prostorom iza kod novog fokusa.

Zato kod BMW sedmice i S8 nisam znao di bi prije sjeo :roller:

Ako koga zanima tu ima fotki, fotkao sam mobitelom, nisam niš editirao jer mi se fakat nije dalo :D

https://drive.google.com/open?id=0B6...0lWclhrRkVoZEE

Civic typeR :nuts:

Tvrdi 06.04.2017. 16:10

Molim informacije vezano za prijenos vlasništva. Dakle kupujem auto od čovjeka iz HR koji je regan do 8mj ali nisu ZG tablice (ja sam u ZG prijavljen). Dakle kad obavim kupoprodajni kod javnog bilježnika, platim porez na poreznoj onda idemo u policiju. Tamo tražim nove tablice i prometnu. Jel zna neko kolko to košta (ovaj dio s policijom) i jel trebaju još neki papiri osim ovjerenog papira bilježnika, naših osobnih, stare prometne i papira od njegovog tehničkog?

triki555 06.04.2017. 16:18

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3045853)
Molim informacije vezano za prijenos vlasništva. Dakle kupujem auto od čovjeka iz HR koji je regan do 8mj ali nisu ZG tablice (ja sam u ZG prijavljen). Dakle kad obavim kupoprodajni kod javnog bilježnika, platim porez na poreznoj onda idemo u policiju. Tamo tražim nove tablice i prometnu. Jel zna neko kolko to košta (ovaj dio s policijom) i jel trebaju još neki papiri osim ovjerenog papira bilježnika, naših osobnih, stare prometne i papira od njegovog tehničkog?

ovaj dio u policiji sveukupno 120 kuna.

killuminati 06.04.2017. 16:41

Citiraj:

obrati pozornost na ove posebne poreze, naknadu za ceste te okoliš i osiguranje..

dokumenti su neku siću, a tablice ove vulgaris 65 kn..

ako je vozilo regano prije 1.7.2013. treba i knjižica vozila, osim ako iz nekog razloga nije izdana nova prometna dozvola..

http://www.policija.hr/main.aspx?id=...MJENA_VLASNIKA

Wolverine 07.04.2017. 04:02

Citiraj:

Autor prileee (Post 3045313)
Civic typeR :nuts:

Ma iskreno gadan mi je IRL. Granici sa seljo tjuningom.

lowrider 07.04.2017. 07:45

Citiraj:

Porez plaćaš na poreznoj, 5% kataloške vijednosti auta.
Nema nikakvih posebnih poreza, ekologije, osiguranja ili slično.

JEDINO što obavezno trebaš od bivšeg vlasnika potvrdu/papir da je plaćena cestarina

Ove ZG tablice uzmi sa sobom da ih odjaviš i predaš

Master_Hrc 07.04.2017. 08:03

porez koji se placa na poreznoj je ili 5% cifre na ugovoru ili 5% kataloške vrijednosti auta....ovisi što njima bolje paše.....lol koja država

Mario92 07.04.2017. 09:18

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3039762)
Išel sam računati potrošnju goriva onak, na papir.

Danas točil.

Osjećam kak mi ide sitnicu bolje, mijenjanje brzina mi ide bolje, počeo sam ipak vrtiti auto na većim okretajima. Izgleda da sam radil grešku kaj sam mijenjao brzine na preniskim okretajima pa je auto lošije vukao, pa sam ja tako stiskao jače gas no kaj je bilo potrebno, što je dovelo i do veće potrošnje.

Uglavnom, danas sam natočio 37 litara Eurodizel BS Class na Ini, 322 ćune.

Sa 37 litara napravio sam 778km.

Iliti računica - 4.75l /100km. Razlika skoro pola litre manje nego prošli tank.

Sigurno utječu i temperature na potrošnju. Još sam na zimskim gumama, još kad stavim ljetne koje su kakti B kategorija potrošnje (Goodyear EfficientGrip Performance) vidjet ću koliko to zapravo utječe, te utječe li išta.

Uglavnom, pozitivno sam iznenađen, vozim se brže, vozim se zabavnije a potrošnja manja :D

Mommistake 07.04.2017. 09:34

Koji auto?

draksa 07.04.2017. 09:35

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3046128)
Koji auto?

Ibiza 1.6 Tdi ako se dobro sjećam

Tvrdi 07.04.2017. 10:06

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3046076)
Porez plaćaš na poreznoj, 5% kataloške vijednosti auta.

JEDINO što obavezno trebaš od bivšeg vlasnika potvrdu/papir da je plaćena cestarina

Ove ZG tablice uzmi sa sobom da ih odjaviš i predaš

Na autu nisu ZG tablice već tablice drugog grada. Od sadašnjeg vlasnika. Njih valjda nosimo na policiju. Ja trebam nove ZG tablice.

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3046083)
porez koji se placa na poreznoj je ili 5% cifre na ugovoru ili 5% kataloške vrijednosti auta....ovisi što njima bolje paše.....lol koja država

Mislio sam da je uvijek kataloška.

killuminati 07.04.2017. 10:34

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3046076)

kak to misliš? onda kad dođe tamo, a nema dokaze o plaćenom porezu za okoliš, naknade za ceste i važeću policu, teta ga pošalje nazad nakon sat vremena čekanja i onda živčeki počnu titrat.. :) ako je auto regan i sve, treba samo predočiti dokaze, a ako nije, treba platit..

MadBoY 07.04.2017. 11:01

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3046135)
Na autu nisu ZG tablice već tablice drugog grada. Od sadašnjeg vlasnika. Njih valjda nosimo na policiju. Ja trebam nove ZG tablice.

- Potpisete kupoprodajni ugovor i ovjerite ga kod javnog biljeznika
- Od vlasnika uzmes prometnu dozvolu, papire od osiguranja auta i potvrdu o placenoj cestarini i naravno svoj primjerak kupoprodajnog ugovora
- Dalje ti vlasnik vozila vise ne treba, sve ides sam rjesavati
- Ides u poreznu platiti 5% poreza
- Ides u policiju po nove tablice i novu prometnu

Master_Hrc 07.04.2017. 11:07

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 3046135)
.....

Meni su prije dvije godine lupili porez na temelju kupoprodajnog ugovora. Tako da ti preporučam da napišete u ugovor manju cifru ali opet ne premalu jer ako im bude sumnjivo onda vade katalog ;)

ShebY 07.04.2017. 11:12

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3046159)
Meni su prije dvije godine lupili porez na temelju kupoprodajnog ugovora. Tako da ti preporučam da napišete u ugovor manju cifru ali opet ne premalu jer ako im bude sumnjivo onda vade katalog ;)

Sad ide po katalogu.
Prodao sam frendu corsu za sitniš a na poreznoj procjenili da vrijedi 3 puta više
:lol2:

T}{OR 07.04.2017. 11:18

S obzieom da sam nedavno prodao auto (Mazda 3, 2014). Porez je izračunat prema katalogu i cijena je bila manja od one za koje sam ga prodao (procjena porezne).

panoramix 07.04.2017. 11:36

Kakva je procedura kad je prometna ispunjena s žigovima, treba li ići u MUP ili se sve može obaviti na tehničkom ?

syss 07.04.2017. 11:50

mup sine, mup.

4h heinzelove zbog tog govna.

naravno na tehničkom ćeš dobit novu, ali ovjera u mup.

mamutarka 07.04.2017. 11:52

mislim da više nemoraš heinzelova, ima sad dubrava, črnomerec, novi zagreb

JA MISLIM NISAM ZICER

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:51.