![]() |
Citiraj:
|
https://www.youtube.com/watch?v=H3lDLoek9oQ
Z5c 40 minuta 4k snimanja prije nego što se ugasi. Veličina datoteke 15gb :D |
E ste skuzili kak se sa 5.1.1 updateom fon bolno sporo puni preko docka/magnetic chargera? Brijo sam da sam zabrijao onda sam naletio na head-fi forumu na thread sa z3/c di se ljudi na to zale.
Btw Z5 je massive letdown sta se tice DACa i sound qualitya naspram prethodnika. |
Na Z1 puni jednako brzo/sporo kao i prije ;)
|
Za z3c ne bi znao kako puni u odnosu na prije, opet je u agramu. Više bi kod njih nego kaj je bila kod mene... Nakon razljepljenog ekrana malo pomalo nekaj je krenulo zveckat iza gornjeg zvucnika, proksmiti opet kaka i auto brightnes je random brightnes.
|
OPET?
strašno... |
|
Citiraj:
Pogledaj na DxOmark gdje je dobilo ocjenu : ''Best mobile photo & video scores to date'' http://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-...scores-to-date |
Dx moze napisat i da je Z5 bolji od dslra..
Treba vidit u praksi kameru na Z5... Nikad mi nece bit jasno zakaj sony nemre napravit nekaj a da se prasina ne digne oko toga... |
O boze hypea...potvrdjuju da Z5 nije najbolja i to je ono sta smo znali...naslov postao lik kiji je nesretan jer Z5 nije najbolja
|
Cilj i je dizanje prasine :D
|
Za mene je odlična... Još uvijek čekam novi ekran i buraza sa vrečom para :D
|
|
Svejedno neloše i treba imat na umu da Sony radi na novom UI i vrlo vjerojatno će to doći uz novije algoritme i popriličnim redizajnom ponajprije u Manual modu. Još se ne zna ni kada ni šta ali vjerujem da će ubrzo...
|
Ma dobro o tim poboljšanim algoritmima slušam ko o izlasku Hrvatske iz krize
|
Stoji, al ak nisi skužio u svakom iole ozbiljnom reviewu novijih Sonyća zapažaju pomake na tom planu. Z3+ u odnosu na Z3, M5 u odnosu na Z3+ i sad Z5/c u odnosu na do sada. A to je bilo bez major redizajna. Ako se sječaš, kad je dolazio 4.3 sa sadašnjim redizajnom, da je to nosilo i ogromni pomak u samoj kvaliteti fotografije jer je dotadašnji algoritam isto tako doživio neke promjene. Sve u svemu, neće to vjerojatno bit nešto magično ali sa Z3+ su konačno riješili problem white balancea, na z5 nema više traga tim nekim problemima, jedino ostaje taj glupavi agresivni algoritam uklanjanja šuma koji dovodi do mrljanja i mućenja slike u cropu. To više čudi jer je kao BIONZ zaseban koprocesor a on zapravo uzrokuje te probleme skupa sa velikom pauzom između okidanja slike i ponovnog okidanja.
|
Znaš kak se veli: "puno mi zujiš a malo meda daješ" :)
Ja sam uzeo Z3C po izlasku,prije god dana....od tada slušam kak bu mi došel neki algoritam koji će poravit fotke. Nije došel...bar tak vele. Ja se ne žalim,kamera je za moj instagram i slikanje u težoj cugi i preveć dobra :) |
|
Citiraj:
|
Da,sad može okinuti lošu forku brže :lol2:
Šalim se malo,najavljivani postprocessing nisu takli nimalo. Neko je trubio da će Z3 dobiti nešto od Z5 ali ne vjerujem u to. Nego,ovo je malo zabrinjavajuće,čak i više od kamere. Čekam još audio review na hifi.org da mogu sa sigurnošću reć kako ću preskočiti ovu seriju 5 :) Al ekipa na XDA se dokopala Sgs6 i Iphone 6S i sad uspoređuju: Citiraj:
|
Za audio vele da je dobar..
Ma fali još jedan firmware da ispravi dječje bolesti.. |
Citiraj:
Čekamo da WhitiGir dobije svoj pa da procjeni kak spada. Inače ima i Vivo i iP6 i ostale fonove sa kvalitetnim circutingom i DACevima... Inače žalostno je da su Vivo(otkud god bio) tek prvi audiofilski telefon napravili u doba HiRes FLAC fajlova pored svih flagshipa. Sad ih LG slijedi i svi na HeadFi.org drk*ju na OVO :) |
Sorrite al ako je audio u pitanju onda definitivno novi Marshall Londom, telefon upravo namjenjen tome sa posebnim zvučnim čipom koji nadmašuje sve. Čitao sam jednom recenziju toga i taj tel je dobar u srednjoj klasi ali brutalan što se tiće zvuka.
Ovo za Z5 lag mi je smješno, ekipa fakat ćaknuta u glavu i drkaju na sitnice. Sljedeći FW garant ispravlja sve živo i neživo jer Sonyju nije do zajebancije... |
pokušao instalirat lolipop sa pc-a na M2,mislio da će to biti lako i brzo,ali sam syebo nešto očito,nije instalacija prošla,sad opće ne mogu upalit mob,da li je za bacit ili se može nešto?
|
Citiraj:
|
Lag na Z5? Ja mislio da je to najviše kod samsunga i LG-a a da su sony i HTC bolji.
|
Kao sto je vec napisano, sony ce to najvjerojatnije brzo rijesiti vec sljedecim updateom
|
ako se ne varam audifilisti su koristili samsung s3 ili čak s2 kao izvor jer im je "pobjegao" malo predobar dac nutra, tako da ništa nije garancija dobrog zvuka, ni cijena, ni datum izdavanja + naravno da će se mob drukčije ponašati preko slušalica i preko linijskog ulaza (ovo je priča za linijski ulaz).
|
Citiraj:
Stavljali su Wolfson i dalje pa je završio ko utter fail...malo više stvari utječe na kvalitetu zvuka na outputu od samog DACa...mislim skoro svi kinezi koriste dobre audio chipove poput ESS Sabre familije(ili spomenutog Ciriusa) čisto da mogu staviti u promo flyere po kojima skrolaš pa je to jedan veliki fallus. Onda dođe Z3 sa WCD9320 siročetom te ih pojača sa dva TFA samplera za HiRes zvuk i potuče sve te renomirane DACove sa Qualcomovim DACom koji je trebao po svim ostalim telefonima biti SRANJE. :) Čini se da je sličan setup i u Z5....što je za mene,razočaranje iskreno. Mogli su i dalje bit vodeći...ovako svi napredovali u tom polju a Sony na lovorikama. No pičekajmo više reviewa... |
da, mislim da je wolfson bio nutra... jasno da nije samo dac u pitanju, ovo je baš bio konkretan mob u pitanju, ni serija prije, ni serija poslije nije bila spominjana nigdje.
|
To je bio Galaxy S I prvi Nexus S Wolfson WM8994...i pardon,Viper je danas,tada je bio Voodoo mod za rootane telefone koji je donio perverziju High End "DAP"-like zvuka na mobitele :)
No dobro,sad bi Brkati mogel s upozorenjem uletit ko Collina :D |
Po svemu sudeći sutra naručujem Z5 ili Z5 compact, problem je što Z5c se može odmah uzet a ja bi Z5 ali ga ima tek za narudžbu a dobiješ ga vjerojatno idući tjedan. Ima ko provjerenu informaciju di ga uzet odmah a da može na rate :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo objašnjenje oko stabilizacije u Z5 seriji:
Z5 uses a hardware-based closed-loop actuator, which is electronically controlled. So no, it is not OIS, but it's actually a more advanced hardware + software stabilizer (taken from the Sony Alpha). For video, it's far better than OIS. For pics, it's probably close, but I don't have enough info to really know. Took me quite a bit of digging to find out. It's not a "it's just software-based" solution. FYI, the actuator is used in Intelligent Active mode.Ima ko da se kuži pa da protumači? |
Pa ja jedino engleski kužim i jasno mi je,ima neku svoju verziju OIS-a koja se sastoji od hardwerskog djela(akutator = motor) i softverskog. Dominantan u videu u slikama približno dobar ko full mechanical OIS za kojim svi kemče.
Izašao naš rivju Z5 compact. Ostajem do daljnjega na Z3C. Pogledam ljude na okolnim threadovima za telefone....pita ga kakva je baterija....kaže eto dobra,izdrži mi dan i po sa 4 sata SOTa...gledam,ne vjerujem i ovo mi je u glavi :lol2: http://memecrunch.com/meme/5013/oh-c...tard/image.jpg I skužim da ga obožavam sad još i više nakon dvostruke reklamacije,vrijedi svake jebene lipe :D |
Mene svejedno nije pokolebalo, vjerujem da će Sonyć ''poradit'' na poboljšanju :D
|
također ne vidim razlog za prelazak sa z3c na z5c. z3c mi drži točno dva dana sa sinkronizacijom tri e-maila, viber, whatsapp i facebook. ispadne mi na pod prosječno jednom tjedno i nikad nikakvih problema nisam imao, niti što se tiče softvera niti hardvera.
|
bome dilema
ja baš koristim svoj z3c , i od lolipopa više nema govora o 2 dana , ubijem ga većinom u istom danu jer non stop jašim po njemu ali ako ubijem z3c isti dan, z5c će mi riknut popodne :nono: |
Sto ti radis da ubijes z3c? :D
|
pa ono, ujutro pol sata razgovora na whatsapp, plus popodne jedno 2 , pola sata običnog razgovora, parsto poruka, fejs i ostala sranja ... uobičajeno ... :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52. |