![]() |
|
5w30 C3 ulja sam nabavio u Kiporu. 12 litara
Gesendet von LON-L29 mit Tapatalk |
Kaj nije bilo nekog govora da ta ulja iz Kipor stroja ne valjaju tj da to nisu original ulja već neke muljaže.
|
Više su ovlašteni uzimali u bačvama od Kipora. Onda vele da ne toče, a ono iza dvorišta stoje i deklaracije.
Dućani i ostali webshopovi uzimaju preko Kipora. Samo što Metro i Interspar imaju drugog uvoznika koju preljepljuju svojom deklaracijom. Gesendet von LON-L29 mit Tapatalk |
ma joj te priče sa muljažama i pretakanjama, filtriranjama, bačvama, akcijskim litrenkama... kad ste u životu čuli da je netko reko - e zaribao mi je motor nakon što sam ulio ulje iz xyz izvora.
|
znači ulje iz interspara je ok, isto ko iz dućana sa autodijelovima tipa tkić, autokrešo itd?
kupio sam Total 9000 5W40 energy za izmjenu.. 160kn 5 litara tak nešto.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Normalno da da. Samo lud čovjek može vjerovat u te zavjere da oni pretakaju i ljude guštere |
Odlično, solarno.hr ima poslovnicu 100 metara od moje kuće. :chears:
|
:D |
Citiraj:
http://www.topstart.hr/katalog/18/mo...m_content=dd_1 |
Citiraj:
Citiraj:
decki, aj se prvo informirajte, pa pisite. Vec je bilo uhvacenih ilegalnih hangara za pretakanja ulja i prodavanja muda pod bubrege. Tu u Gorici je bio jedan. Onda u rusiji su ogromni hangar nasli sa tocenjem i pakiranjem jeftinih ulja i to poznatih brandova, imali su profi masine za pakiranje, printere sa etiketama, sve. vise na linku: http://www.automotorblog.com/watch-c...sia-87039.html pa se vi milsite kako se to ne radi i da je sve isto. Pa kod nas u Hr su se nalazila sumnjiva pakiranja, pa nitko vise nije imao pojma jel pravo ili ne. Znam da je bila akcija sa castrolom. |
Koji konj, već ga je strgal :roller:
|
Citiraj:
Firma koja posluje već 10 godina i ima prihode 8,2 milijuna kuna i pojedinci su još uvijek uvjereni da prodaju lažnjake. Pa giganti poput Shella, Castrola ili Mobila bi ih zgazili kao muhu da je tako. Već 7-8 godina kupujem ulje kod njih i nikad nikakvih problema. Samo pohvale! Citiraj:
Moj slučaj je bio sličan sa Mobil 1 ESP 5W30. Do 7000km nakon izmjene ništa, nakon toga je razina počela rapidno opadati, cca 1 litru do slijedećeg intervala zamjene na 10 000km. Radilo se o relativno novom autu sa relativno malo km. Ulje sam plaćao 180 kn/l a kasnije cca 60 kn/l. |
Citiraj:
310 000 km passat B5. Mijenjao kvačilo jer je bilo tvrdo, zamašnjak ostavio stari jer nije imao nimalo lufta. Ne odlazi baš samo tako koliko ljudi uvjeravaju potencijalne kupce rabljenog dizelaša. |
Citiraj:
Faktora milijun: ovisi o autu, uvjetima vožnje, načinu vožnje/težini noge... Kod mene tvorničko kvačilo skup s dvomasenim u E46 320i mijenjano tek na 210k km. Moglo izdržati još barem 50k u uvjetima vožnje. Po autoputu u petu/šestu 90% vremena, prst u uvo i nema se što trošit. Prigradski autek, Civic EJ9, 70PS, 180k km, tvorničko kvačilo i zamašnjak i dalje jadni pate. Tak jasno da može trajat i 500k km, nisam napisao takav post da bi polemizirali koliko kome traje kvačilo. Mali auto za po gradu će biti stani/kreni, potrošit će kvačilo brže neg da isti auto dereš po autoputu. Dal će bit 80k, 180k ili 280k, svejedno. Sad još par postova na kolko smo km i "nisam menjal kuplung od vajkada" molim :D ---- DIY Nexus 7 Android tablet kao zamjena te modernizacija multimedijalnog sustava u E46, odrađeno od strane moje malenkosti. Na kraju sam jako zadovoljan kak je ispalo. http://forum.pcekspert.com/showthrea...89#post3041189 |
Citiraj:
Fordova je već bilo u dva navrata, da vidimo kak će se Citroen ponašati u heavy duty korištenju :lol2: |
Citiraj:
Postao sam prije pa ste me sprdali. To je "mali" auto. Šogor ima Pežo 301, što je gotovo isti auto i "mali" je, što god tko pisao. Beba kraj susjedovog passata. Naravno da ima manjih auta, ali ovo je kompakt. Kolega s posla ima m5. To je limuzina. Usput, strikina manta je bila duža od tog c-elyseea. Plavci će osjetiti gubitak 30cm prtljažnika u odnosu na škodu octaviu. |
Mene zanima kak ce izvlacit stvari iz prtljaznika.
Ipak je to sedan i otvor nije bas nesto veliki jos su unutra i sarke koje zatvaraju vrata i zauzimaju dosta prostora |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Pitam jer znam da sam pred par godina prstio malo raspravu na tu temu na hrawebu. No vise ne pratim te stvari pa eto pitam. A nije bas da ne postoje ilegalne punionice. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima 4 vrata i izgleda kao limuzina, ali je manji brat/sestra prave limuzine. Sad će još i Thalia ispasti velik auto. Btw, ja imam golfa i clia i smatram ih malim i srednje malim autima. Golf je srednje mali, a clio je baš mali. Kad parkiram kraj šogorovog pežoa 301 (isti c-elysee), skoro su isti. Čak ja više mogu prevesti u golfu nego on u svom autu jer ne može progurati kroz vrata gepeka velike stvari. Drugi šogor je imao passat međuliniju, kako je rekao, a opet sam više prevezao u renault 4 (kokošinjcu kako kažu), jer je bio problem sa vratima gepeka (prtljažnika). Svatko nešto ima i postoje svakakve klase. Činjenica je da auti u određenim klasama rastu dimenzijama, ali to ne mijenja činjenicu kojoj klasi spadaju. |
Momci jedno pitanjce. Jel bi neki autoelektr(on)ičar mogao provjeriti signal u senzoru gasa (iz kompjutera ili na klapni kako god). Zajebava me na Astri (H, 04', 1.4) gas, alternative su kupiti novu klapnu za bezobrazno puno love ili tražiti kompjuter koji sumnjam da postoji novi, a rabljeni sumnjam da je lako naći. Cijenim sve ideje i prijedloge.
|
Citiraj:
Da se dalje ne mučiš evo ti link : http://www.automobiledimension.com/car-comparison.php#! gdje možeš sve lijepo vidjeti i usporediti. Usput, policajci u pravilu na poslu ne voze vešmašine i komode u bunkeru :D Oni koji se bave uviđajima imaju adekvatna vozila za to dočim se problematična ekipa koju treba privesti najčešće vozi pozadi u kombiju. Bunker velikog otvora i zapremine nije prioritet standardnom policijskom vozilu. |
C-Elysse je malo auto, C3 sa guzicom. Nema tu nista veliko. Konkurencija je Daciji Logan, eto koliko je to dobro auto.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne kuzim kaj oces sa ovim usporedbama dimenzija rec?
To je budget auto (jeftin) za ekipu koja zeli veliki gepek. Unutra ima mjesta kao i u gradskim autima (clio, punto,...) |
Kaj se bunite, pa još bolje ako mu multanova ne stane u auto. :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:56. |
|