![]() |
Citiraj:
Nisam to očekivao. |
Citiraj:
Tražim neku dobru indoor IP kameru, da ima dobro riješene push notifikacije. Što misliš o ovome |
Citiraj:
Citiraj:
https://www.hagglezon.com/en/s/B00ZC5FNFU Google Nest 85€ + dostava, ostali od 137€. Na nabavi je ne vidim. EDIT: čini se da po komentarima na Amazonu da zahtijeva preplatu na Nest Aware?? Od jeftinijih možda da probaš pratiti Reolink stranicu, prije mjesec i pol bile su na akciji, neki su kupili i kažu da su super. Možda bude ubrzo opet na popustu. Od posta #8 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305348 |
Citiraj:
Reolink ću pogledati, hvala. Čak ne mora biti neka jeftinjava, može i skuplje ali da znam da će raditi kako treba. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Na istom linku:
3TB - 53€ 4TB - 65€ 6TB - 75€ (nedostupno) 8TB - 132€ |
E jbg. Prije nego sam stavio link bilo je dostupno. Ak nikaj drugo bar sam sebi uštedil 570 kn jer me cijena vukla, ali mi hdd realno ne treba
|
Zanima me da li se taj disk može izvući iz tog kućišta i iskoristiti za NAS ? Imam jedan disk od 6TB, treba mi još jedan.
|
Naravno da može uz malo šarafljenja, ali se gubi gara.
|
Garancija je 12 mj tak da i nije tak strašno ak ostane bez nje
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Ne ako to spretno odradiš :) https://www.youtube.com/watch?v=EDqGqO0v_qM Nekad ti diskovi iz MyBookova imaju reset vezan na 3.3V pin pa ih treba malo modati da rade u kućištima koja daju 3.3V na SATA power konektor. |
Diskovi nisu nešto što bih uzimao refurbished.
|
Ne znam što je na njima refurbished, ali od 14 komada 2TB diskova unatrag 2 godine niti jedan se nije pokvario.
|
WD je često imao problema sa elektronikom na svojim externim diskovima. Zaheb je bio kod onih modela koji su imali hardversko kodiranje podataka na disku - rikne elektronika=bye, bye podaci.
|
Imao sam takav slučaj prije 6-7 godina. WD MyBook 1TB. Otišla elektronika, disk ispravan, podataka nigdje.
|
Ako podaci nisu osjetljivi, hardversko kodiranje treba isključiti. Tada bar postoje nekakve šanse da se podaci izvade ukoliko rikne elektronika.
Ofkors, onaj koji ima takve podatke sigurno će imati njihov višestruki backup na više strana i medija. |
Citiraj:
Jesu unutra SMR ili CMR diskovi? Ako su SMR nisu za NAS pa ni ne znam što bi s tim diskom... |
Citiraj:
Meni su npr. u zadnjih 10-tak god. krepala 2 Seagate-a a niti jedan WD ili Samsung - iako su oba Seagate-a bila dosta mlađa od svih drugih diskova. Ne kazem da danas vjerojatno nije druga prica, al nekako sam i dalje skeptican za kupit Seagate-ov hdd pa makar i za storage filmova i sl. Pricam o internim diskovima naravno... |
Citiraj:
Hardversko kodiranje treba svakako isključiti, a ako su podaci osjetljivi onda koristiti VeraCrypt, LUKS ili (ako netko vjeruje Microsoftu) Bitlocker. Prvi razlog je već naveden, crkavanje elektronike = nema podataka, a drugi razlog je što ne vjerujem baš nekoj zatvorenoj implementacijii enkripcije, pogotovo ne od strane WDa koji se znao pokazati kao muljator (SMR, CMR, khm khm). |
Jel vrijedi jos onaj popust preko mojtelekom aplikacije u sancte? Ako ga netko ima da probam
|
Ne vrijedi, nedjelja ili ponedjeljak bili zadnji dan
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
A jel znas kako je isao kod? Nekad radi iako je istekao
|
Citiraj:
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Nije taj. Nego za logitech. 20%
Imao sam ga. Al mi je nestao. Nema veze Fala svakako |
Mislim da je bio PERIFERIJA20
|
Je da
Kodovi su: PlayStation 4,Xbox i PC igre - IGRE30 PlayStation VR - VR30 PlayStation4 pribor - PSPRIBOR20 Logitech, Razer i Steelseries asortiman - PERIFERIJA20 Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
jep ja sam piknuo u ducanu g29
hvala kolegi koji je postao :chears: |
Citiraj:
|
Ima netko kod za ekupi za iznos od 379 kn?
Ak sam u krivoj temi prebacite ako postoji tema za takve stvari. Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Baš uzeo jedan 12 TB MyBook sa Amazona za 180 € sa poštarinom. Dobio WD120EDAZ-11F3RA0 unutra.. 7200 helium disk (lažu ko psi da je 5k, no tiho radi). No grije se ko blesav u vanjskom caseu došao do 51 c za par h pa ja rekao fuck this shit i napravio shuck i stavio ga u komp. Ovaj model ne treba pin mod. |
Jel ima negdje na popustu eksternih HDD-ova od 4+ TB?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako je netko slučajno negdje vidio PS4 konzolu (500GB) da je na akciji bio bi zahvalan za link.
Prema nabavi najjeftinija je 2139 kn: https://www.nabava.net/konzole/sony-...cijena-5569121 To mi je malo čudno jer ih je unazad godinu-dvije bilo ispod 2k, a sad je još došao PS5. Kao da su cijene malo i porasle... |
Citiraj:
|
Kolega elance, ako bi vas možda zanimala polovna plejka za normalne novce, javite mi se u inbox. ;)
|
Hvala na ponudi, ali uzeo bi baš novu, samo mi ove sad cijene nisu baš prihvatljive.
Moguće da se pokušava zaradit sad za božić jer svi troše pare pa se ne ide na sniženja. Vidjet ću onda poslije nove godine, valjda će pasti cijene... |
Da, pred dve godine su išle po 1500 kn od 500gb..u periodu od BF pa do Božića.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:57. |