![]() |
Citiraj:
Kod mene skoro u dlaku ista mjerenja. Čak download zna potegnuti i malo više, a upload je zakucan na 850. |
Evo prošlo tjedan dana od aktivacije usluge, nemam zamjerke.
Jedino i dalje imam MEGA brzinu a ugovorena je giga opcija. Tehničar je odmah po spajanju odradio test i uvidio da to nije giga i odmah je i prijavio ali do danas mi nisu digli brzinu. Imam informaciju da se čeka HT da to odradi i da im je rok do 20.11. Ima li A1 ikakve veze s tim internetom ili je to doslovno isti net kao i HT-ov? A1 ne može ništa bez HT-a učiniti. |
Citiraj:
Sve u svemu jako sam zadovoljan :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ti si na HT mreži kao i ja... Ovo je smijurija više s tim A1, izgleda da ne mogu aktivirati preko 300. Na mail koji sam poslao s upitom za produljenje za te uvjete napokon su me nazvali, veli može aktivacija 12x0.1€, dalje 37.31, samo net, 1 giga kao što je bilo i dosad. Reko može ako je giga net i tražim pismenu potvrdu prije aktivacije, dobivam ovo na mail, ručno napisano, nikakva ponuda niti ugovor: Code:
Poštovani gospodine ..., Code:
Poštovani gospodine ..., Pa to bi trebalo biti sve riješeno i dogovoreno prije prvog računa :D |
Ja sam realizirao to, imam primjerak ugovora gdje je i navedena opcija giga.
Vidim kolege iznad također nisu odmah imali aktiviranu opciju 1000/500 već im je upload bio samo 100 Vjerujem da će se rješiti, makar budimo realni i 300 megabita po cijeni od 19e mjesečno u prosjeku za trio sa 10 arena je super. HT mi hoće uzeti 55€ za to. |
I jesu ti uključili giga opciju?
Ponuda s tim 12 mj. džabe je vrhunska, 18/mj za 1/0.5 vezu je bolje i od telemacha, oni mi nude isto za 23. Samo net, TV mi ne treba. Glupo je da A1 ne može/ne zna produljiti isti paket kakav već sad koristim kod njih :D |
Vele da HT diže brzine, nalog je poslan a rok izvršenja je 20.11.
Bumo vidjeli. |
Weird shit, otkad su mi uključili tu Giga opciju, mrežna mi se svako malo sinkronizira na 100Mbit umjesto na gigabit. Totalna lutrija.
Forsirao sam sinkronizaciju na gigabit u postavkama mrežne, no bueno. Jel ima tko ideju do čega bi moglo biti? |
Prijavio si tehničku smetnju, imaju rok za otklanjanje tehničke smetnje, ako ne otklone traži naknadu na koju imaš pravo. Uslugu imaš, još ćeš staviti nešto dodatno EUR u džep i win-win za tebe :)
|
To si i ja razmisljam, imam gigu ugovorenu tj opcija giga i u ugovoru se spominje 1000/500 uz standardnih 70% tolerancije, medutim ja dobivam 300/200 što je debelo ispod 70%, mogao bi tu HAKOM odraditi svoje.
Jedino ne znam kakva će onda biti njihova reakcija? Dizanje brzine ili mijenjanje ugovora pa će tamo navesti nižu brzinu? |
To više smrdi da ti opciju giga nisu uopće aktivirali
|
Pa nisu da, kao čekaju HT da pusti brzinu.
A szk im je loša, dobijam odgovore da kod mene nema mogućnosti gigabita, pa do toga da ja uopće nemam mogućnost a1 interneta :D nadam se kad to riješim da neću imat posla s njima. Usluga radi stabilno al eto ovo me iritira. |
Citiraj:
Kod mene je već uključeno i radi 1000/500 već 2g na A1 preko HTa. Sad odjednom vele da ne mogu uključiti :) Ajde pišem prigovor pa ćemo vidjeti. Možda samo netko ne zna uključiti. Evo upravo sada: https://www.speedtest.net/result/17029021024.png |
Što se tiče ovih promocija.. je li netko probao i dobio ovih 12 mjeseci za 0,10 eur + ps5 slim disk?
Ili su to dvije različite opcije, pa se mora birati ili jedno ili drugo? |
Ja baš jučer pisao prigovor, u 6 mj.2023 potpisao giga paket (1000/500) i već neko vrijeme download mi je preko LANa 300 mb dok mi je upload 450 cca cijelo vrijeme.
|
Citiraj:
Na webu je kada sam ja uzimao npr. Nokia Beacon set 1€ a uz promociju 12mj 0,10€ za taj prodajni kanal je cijena 49€. Dok je npr Honor 200 Smart 5G bio 1€ kojeg nema na webu. Tu se ne možeš pozvati na ništa jer nije regulirano uvjetima, dobro je da dobiješ išta. :D |
Ma pitam jer dok se nisam prijavio, nudilo mi je 50% popusta na prvih 12 mjeseci + ps5.
Valjda sam bio postavljen kao potpuno novi korisnik. Čim sam se prijavio, maknuli su mi tih 50%. Iako mi je ugovor istekao u 5-6 mjesecu.. Dakle, po ovome što kažeš, lutrija je :D |
Citiraj:
Nego dal je tko dobio onaj mobitel. Ako netko zna koliko se čeka da dođe mob ? |
Sinoć su mi poceli problemi sa A1 optikom po prvi puta nakon godinu i pol otkad je prikljucena.
Otvaranje puno web stranica po prvi put (primjerice njuskalo, reddit) traje 10-15 sekunda te nakon toga surfanje po istima bude ok. Vratim se nakon nekog vremena i identican problem bude. Probao sam ručno prebacit dns na PC-u sa A1 dns-a na 8.8.8.8 ili 1.1.1.1 ali bez nekih promjena. Slicna iskustva netko? |
identicno kod mene, ali zadnjih cca. 2 tjedna
|
Citiraj:
|
Upalio sam sad NordVPN sa Croatia serverom i browsanje je skroz normalno...
|
Može molim vas netko dati savjet/pomoći?
1. Zvao sam A1 i rekli si mi da mi mogu dati brzinu 350/100 a ne mogu 1gbps/500mbps koliko sada imam na T-comu??? 2. Stari će me razapet ako mu prebacim Tcom na A1 jer gleda 1. HNL na MaxSport-u, ima neka alternativa kako bi se mogao gledati taj program bez da sam vezan za preskupi T-com |
Ima, samo a1 internet ili čak telemach, a maxtv kao samostalna aplikacija za 24.5€ mjesečno (9mj po euro)
|
Citiraj:
I to mi se baš ne čini kao neko rješenje ako moram dodatnih 20+ € plaćati za tcom aplikaciju :( Ima neki firestick/android device preko kojeg se može gledati MaxSport po nekoj normalnoj cijeni? |
https://www.speedtest.net/result/17031780694.png
Eto ga, proradilo. Pukla veza i krenuo im psovat sve po spisku al očito je s razlogom pukla jer su mi popravili brzinu |
A1 očito ima problema s mrežom. Kakvih ne znam. Meni se slika smrzavala kod prebacivanja programa prek STB-a. Došao tehničar, testirao, zamijenio STB, isto, zamijenio ruter, isto, prijavio kvar njihovoj službi (ili što već) koja održava mrežu. I ja i on smo se složili da to štekanje nema veze s terminalnom opremom na strani korisnika ali kaže da su takve procedure. Sad ne šteka, a meni za utjehu ostala nova oprema :goood:
|
Ja bi ih za utjehu ako imaš za preći kod drugog provajdera tražio prekid ugovora bez penala ako ne znaju popravit problem. Da vidiš kako bi brzo popravili. I kad imate problem dok ga ne poprave tražite umanjenje računa onda još brže kvar popravljaju. Prošle godine su mi bar jedno 5 uplatnica ili polovicno stornirali ili kompletno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:18. |