![]() |
Citiraj:
Po meni je Samsung 470 najbolja kupnja od kada je dostupan kod nas. |
Citiraj:
Ispričavam se na dezinformaciji. |
evo ja sam naručio SSD Samsung 64GB 470... vjerujem da neću biti razočaran :D
|
Citiraj:
http://www.protis.hr/products/detail...mz5pa128/44836 |
Citiraj:
Vele de je pouzdan, vrijeme će pokazat:D Al da se drže navedenih specki, drže se.Spram ostalih brandova kaj ih se baš i ne drže... |
Ahoj ekipa znalaca imam par pitanja oko SSD-a.
Planiram kupit OCZ SSD Agility 3 120GB (ljepo mu je cucnila cijena), pa koliko vidim preporucljivo je stavit novi firmware. Na njihovim stranicama sam naisao na zbunjujuci tekst kako se to radi. Konkretno ovo pise. "Updating the firmware from the toolbox is not supported when Windows is running off the drive you are trying to update." Kad to procitam reko bi da se ne moze napravit update firmware-a ako ti SSD koji pudate-aš (hebo me hrvatskoenglaski) nije sistemski tj ako na njega nisu instalirane vindoze koje butas. Malo me zbunjuje jezicna figura "off the drive" nekako mi se cini da bi tu trebalo pisat "on the drive" :stoopid: Dok u pdf manualu pise ovo. "OCZ Toolbox is not supported on SATA III drives (Vertex 3, Vertex 3 Max IOPS, Agility 3, Solid 3) running as the boot drive. The SSD must be installed as a secondary drive for the Toolbox to properly function." E sad vi meni recite jel SSD kojem ocu napavit update firmware-a, mora bit butabilan sa vindozama ili ne ??? Ima li ko iskustva iz prve ruke, da mi kaze ispravan nacin updating firmware-a na ovom ili slicnom OCZ SSD-u ? :chears: |
Citiraj:
http://www.ocztechnologyforum.com/fo...and-Ibis-SSD-s |
Nema nikave filozofije. Dignes komp sa drugog diska i jednostavno pokrenes program, Firmwire za Agility i on ce ga lijepo nac i sve uredit. Kad stavljas friski Win obavezno to radi u ACHI modu i to je sve.
Isplati se ulozit u Vertex 3 jer ne pati toliko od pada perf. kad je ispunjen podacima i generalno je brzi. |
A sta napravit kad nemas komp sa vindozama nego ti je SSD jedini disk pri ruci kako onda flešat ssd ???
Mogo bi za prvu ruku dignit vindoze na jedan obicni HDD pa flešat ali to ce mi pojest 1h ali ako ne ide drukcije boze moj 1h i peglaj po SSD-u. Znaci bolje dat koju kunu vise za Vertex 3 nego ic na Agility 3. Samo di da najdem Vertex 3 od 120GB u Hrvatskoj? Mada ja inace ne punim sisitemski disk do panja, 2/3 je max do kojeg idem za sistemca. Fala na pomoci oko flešanja :chears: |
Citiraj:
|
Odusta od SFa, sutra naručujem Samsung 470. Jedno pitanje 64GB ili 128GB ovaj od 128 bi triba bit nešto brži, ali u skorijoj budućnosti najkasnije za 6 miseci mislin uzimat još 1,2 pored ovoga.
*na drugon kompu iman SSD Kingston V100+, i relativno san zadovoljan. |
Citiraj:
i7-950, 24GB ram, OCZ Vertex 3 120GB.. |
Samsung 470 je opet nedostupan u protisu.:hitthewal:
Gledao sam na nabava.net, jedini drugi dućan koji ga drži po prihvatljivoj cijeni je neki notebook centar (slično ima kao mikronis ali nije). Imate li iskustva sa tim dućanom? Ima možda nekih boljih alternativa za dućane? |
Citiraj:
www.comel.hr |
Citiraj:
Ja samo iman pozitivna iskustva (ne zato šta radin tamo :D), ali prijatelj u servisu je stvaro ekstra lik koji maksimalno izlazi u susret oko garancija / uvjeta. Evo taman mi doša WD disk koji je crka, jučer naučio SSD i platio. Mislio uzet par stvari ali nemaju na lageru (tj. imaju ali onda cijena nije kao u Notebooku). Triba bi doć u četvrtak. Javim kad dođe. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav ssd-ovci
Evo ss-a Vertexa 3 120GB iz CrystalMarka, http://imageshack.us/photo/my-images/51/ssd2b.jpg/ Razlika je preogromna u apsolutno svemu u odnosu na hdd ali me zanima kakvi su ovo rezultati, čitao sam malo te reviewe i forume,ekipa piše o nekakvih pustih 550/500 i slično :) Znam da disk nije prazan ali da 200MB/s ode kao marketinški trik nije bas cool :) Ponavljam,nije da mi treba više,brže,jače,čisto radoznalosti radi, Lp |
Citiraj:
|
Vidim zadnji par stranica 320 vs 470 i na kraju se opet nemogu odlucit koji cu uzet! Sutra/preksutra idem po jedan od ta dva (120/128gb modeli) i stvarno ne znam kojeg da uzmem. Moze neki hint zas bi uzo intela il samsunga? Il da bacim nofcic?
|
Citiraj:
|
Crystal DislMark koristi podatke koje SF kontroler ne može kompresirati pa zato brzine nisu kakve su na papiru. Zato koristi ATTO ako te zanimaju "papirnate" brzine.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Nekaj ni dobro podesil/instaliral..Imal sam V3 na SATA6 pa mi je brzina bila 500..
|
Citiraj:
|
Čitam i ne vjerujem :D ljudi daj malo citajte temu, na svakoj stranici se mora ponovno objašnjavat ponešto :D
|
Sve je dobro podešeno na i sa stvarnim podacima neće imati niti blizu 500 MB/s, onaj screenshot pokazuje što SandFroce SF-2xxx stvarno može.
|
Evo ss iz ATTO-a
http://imageshack.us/photo/my-images/3/attoe.jpg/ promjenio sam kontroler na ploči,ukopčao na intelov i rezultati su definitivno bolji http://imageshack.us/photo/my-images/585/atto1.jpg/ evo i dokaza za nevjerne tome :) koji tvrde da SandFroce SF-2xxx nije dobar :P |
Ono što mene zanima, da li si ti osjetio tu razliku u praksi?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:46. |