PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

SileTzar 21.01.2014. 13:18

/inb4 sram crap

Shimano SP41 u MarkoProjektu na metar, bilo koje teflonske sajle.

zgmmax 21.01.2014. 13:20

kaj nisi sa shifterima u pakiranju dobio i njihove buzire i sajle?

Nik 21.01.2014. 13:57

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2532415)
Shimano SP41 u MarkoProjektu na metar, bilo koje teflonske sajle.

SP41 sam vec snimio u cabel setovima po web ducanima, i to mi se odmah ucinilo kao best buy, tak da su ti buziri svakako pri/na vrhu liste.
Nisam znao da ih ima na metar u MP-u, tim bolje.

tx

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2532418)
kaj nisi sa shifterima u pakiranju dobio i njihove buzire i sajle?

Samo je jedan shifter nov i, s njime sam dobio samo sajlu.

riceburner 21.01.2014. 15:35

tak je moj glas za shimano SP41, eventualno ORIGINAL jagwire na kakvom snizenju ulovit...

De5tr0yer 21.01.2014. 15:43

Imaš kod Črnomerca, na početku Zagrebačke ceste Giant dućan koji drži Alligator asortiman. Uzmeš njihov crni bužir na metre, kažeš da hoćeš onaj savitljiviji, teflonsku sajlu i možeš čak aluminijske kapice bužira u boji uzet.

Cijena nije pretjerana, a bužiri i sajle su odlični.

Nebelwerfer 21.01.2014. 16:01

Da malo promoviram Superior :D Njihova tvornica u gradiću Kopřivnice, CZ
http://www.youtube.com/watch?v=W_MsXdlDd6s

SileTzar 21.01.2014. 16:42

Kaj ce njima promidzba kad su u startu SUPERIOR

Nik 21.01.2014. 17:43

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2532555)
Imaš kod Črnomerca, na početku Zagrebačke ceste Giant dućan koji drži Alligator asortiman. Uzmeš njihov crni bužir na metre, kažeš da hoćeš onaj savitljiviji, teflonsku sajlu i možeš čak aluminijske kapice bužira u boji uzet.

Cijena nije pretjerana, a bužiri i sajle su odlični.

Zam di je ducan. Alligator buzire sam takodjer snimio u Bike discountu, tam je Alligator Bullet Proof set snizen u pola, pa sam malo proucio i Alligator buzire.

tx na info, zanimljivo je da ste mi preporucili dvije firme koje sam ionako stavio u najuzi izbor :goood:
Jagwire sam malo skicao takodjer, ali to koooosta.

Irvin 21.01.2014. 19:07

elem,
vozim se ja dns tako do carsije na trekkingu i lagano bilo kise prije mog starta a i rominjalo po putu...i tako vozim ja i znam da se tracnice tramvajske sijece pod pravim kutom jer oce da klizu i tak...i idem ja maXimirskom i predjem prednjim tockom, vucem zadnji kad ono driiiiiift. jao bre, preznojio sam se, cca 2m mi je zadnji ostao u onom zlijebu i tako postrani furo a sklisko, jos na spd a visoko i glomazno biciklo, a ispod asfalt a okolo kola...i eto dobro je proslo, iscupo se, Bogu hvala.
belaj, skoro :)

Shoshy 21.01.2014. 19:45

Ekipa, ako netko treba 142x12 zadnji kotac ili 38 sajbu, pogledajte tu.
Mislim da su fer ponude, a samo to dvoje mi je ostalo.
Da to je taj kotac kojem sam nabu sabio, napokon je dosao s garancije :lol2:
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=90707

Jakesevic 21.01.2014. 19:46

evo narucio s planet x vilicu, sad tek vidim nesto pise ex vat?koji vrag je to,porez ,sta? nadam se da nema nikakvog poreza posto salju iz engleske

Shoshy 21.01.2014. 19:49

Ex Vat znaci da vat (europski porez) nije ukljucen u cijenu. Site od on-one nije update-an da smo mi usli u uniju pa prolazimo bez poreza zasad :lol2:

Sto si platio, platio si, nema dodatnih davanja

Jakesevic 21.01.2014. 20:30

uf,hvala na odgovoru.

Cuky 21.01.2014. 21:35

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2532673)
elem,
vozim se ja dns tako do carsije na trekkingu i lagano bilo kise prije mog starta a i rominjalo po putu...i tako vozim ja i znam da se tracnice tramvajske sijece pod pravim kutom jer oce da klizu i tak...i idem ja maXimirskom i predjem prednjim tockom, vucem zadnji kad ono driiiiiift. jao bre, preznojio sam se, cca 2m mi je zadnji ostao u onom zlijebu i tako postrani furo a sklisko, jos na spd a visoko i glomazno biciklo, a ispod asfalt a okolo kola...i eto dobro je proslo, iscupo se, Bogu hvala.
belaj, skoro :)

Hehe. Dobro da si se iscupo.

Tako sam ja proslu zimu po snijegu u par minuta 3 put skako sa herculesa :D

Taman je bilo 20 cm prostora uz tracnicu gdje nema leda i gdje sam mogao vozit sa slick gumama, pa kad sam dosao na tracnicu bilo je abandon ship :D

Irvin 21.01.2014. 22:32

rukavice?

jel uzimo 'ko skoro đe rukavice, dugih prstiju, ali ovdje kod nas?

Imam par uvjeta: da su prozračne (da ne kuha u njima ruka-ima rupice sa strane dlana), bilo bi dobro da imaju one plastike iznad svakog zgloba (koske) na prstima, da s donje strane imaju i umetke gela...nešto ala vake. Šaka mi je 23 cm (najširi dio), dns izmjerio...znači igra mi M ili L, ali prije L, možda i XL (ovisi kako koji proizvođač). Uzeo bi neku marku a ne brus li brand (kina), jer je to stvar koju često perem, pa da ne otpadaju dijelovi s nje...
Rado bi negdje u nas uzeo da mogu probati, jer ovo internet, pa kratki prsti, pa preširoko oko zgloba...sto čuda. :fala:

SileTzar 21.01.2014. 23:53

Ovo što si ti naveo su moto rukavice. Zaštita sve super ali čine mi se glomazne i teške.

Ja furam DaKine Sentinel, i to je to što ti tražiš, ali sam ih naručio izvana. Imaju d3o pjenu na člancima (pojačano na članku malog prsta i prstenjaka zbog udaraca u stabla) i dlanu koja je fleksibilna i stvrdne se pri udarcu. Lagane su i udobne, ne gužvaju se na dlanu iako su mi malo velike, jedino čičak može bit bolji.

U Zagrebu ne znam di da gledaš, eventualno u DSG-u ako im je ostalo šta od RaceFace-a, modeli Ambush, Diabolus i (stariji) Atlas, iako nemaju gel na dlanu. 661 u MarkoProjektu, i ako si dubokog džepa POC u Protei ako ga još imaju (vidio sam još negdje POC u Zagrebu ali nema šanse da se sjetim gdje...)

Jesi izbirljiv čoeče.

De5tr0yer 22.01.2014. 00:01

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2532819)
Uzeo bi neku marku a ne brus li brand (kina), jer je to stvar koju često perem, pa da ne otpadaju dijelovi s nje...

Tako sam ja razmišljao. Ošo kod Aleša, kupio Fox bomber rukavice, najbolji materijal na dlanu koji sam ikad probao, veličina ko salivena. Do danas je taj dlan čitav ALI sve s gornje strane je baš zbog čestih pranja otišlo u tri lijepe. Ima tu d3O pjenu ko zaštitu, al to je nako, više marketing :)

Uglavnom, ja sam išo po principu da si nađem rukavice koje će mi bit ko salivene, pa nije dolazilo u obzir da naručujem preko neta bez probe. I reko, ako već platim malo više, valjda će i trajat, kad ono kita labudova.
Sva sreća imam gospođu majku koja je to pokrpala, pa su i dalje u funkciji, premda na oko izgledaju ko nešto izvučeno iz smeća. BMK.

TL;DR: marka ti ne znači puno, a prije probe nećeš znat što točno kupuješ.

crocus 22.01.2014. 07:25

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2532877)
ako si dubokog džepa POC u Protei ako ga još imaju (vidio sam još negdje POC u Zagrebu ali nema šanse da se sjetim gdje...)

Mislim da je u protei ostao jos samo jedan par, ali imaju alpine stars koje su isto dosta skupe. Poc je drzao zuti macak ali ne znam kakva je danas situacija.

Irvin 22.01.2014. 17:50

Alpinestars moab nema u protei u zgb...i tako njuškam kad naletim na wanna have vake. Siletove mi se pare bolje, ali dok to internet i to sve...i ubo sam ove u veličinu XL (dlan mi bez palca 23) i eXtra su mi. Ostalo...nakon bar godine dana se može pričat...

Montiro sam dns napred conti rubber queen (protection, blackchilout) da oprobam sjutra, iako su u 2.2 varijanti uže su mi nego ground control 2.2, a o ostalom tek nakon vožnji. Znam da nije guma pravljena za baš blato i to, al reko nova je pa valja da je bolja on Nica, od prošle godine :).

Sjutra (četvrtak) Sljeme u 10h, zasada Mic i ja...bujrum 'ko mere! :zdero:

Nebelwerfer 22.01.2014. 19:34

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2531909)

Nedjelja

Imal' ko GPX track ove staze?

evilZlayo 23.01.2014. 08:50

https://www.dropbox.com/s/6f0v27is50...-2014-1-19.gpx

tor 23.01.2014. 11:50

može li netko ovak iz rukava pljunit info gdje u ZG ima ovoga, s rezervnim patronama?

http://www.pedalon.co.uk/acatalog/gi...ast-1-pump.jpg
http://www.chaiincycles.com/smsimg/4...2-full-1-4.jpg

naravno, ne mora biti giant...

De5tr0yer 23.01.2014. 11:53

Dsg ima lezyne pumpicu. Marko projekt ima neki noname. Trebalo bi biti u bilo kojem ducanu zapravo, ali za ove sigurno znam jer sam vidio svojim ocima ☺☺;-)

tor 23.01.2014. 12:17

e, tnx...

pero_dinamit 23.01.2014. 13:59

Gdje ima za kupiti DOT 4 ulja za Avid kočnice? Ima li toga po benzinskim možda?

edit:
sad sam saznao da ništa od bleed kita, pa me zanima ima li možda koja dobra duša iz ZG-a koja je voljna posuditi mi Avid bleed kit na dan da mogu svoje kočnice odzračiti?

Renesis 23.01.2014. 14:27

DOT "ulje" mozes kupiti bilo koje, DOT 4 i DOT5.1 su medjusobno kompatibilna. nije bitno bas koji proizvodjac. Moto/auto ulja su obicno 5-10x jeftinija nego "biciklisticka".

Nebelwerfer 23.01.2014. 14:45

Citiraj:

Autor evilZlayo (Post 2533519)

To direktore, puno hvala! :goood:

pero_dinamit 23.01.2014. 15:28

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2533714)
DOT "ulje" mozes kupiti bilo koje, DOT 4 i DOT5.1 su medjusobno kompatibilna. nije bitno bas koji proizvodjac. Moto/auto ulja su obicno 5-10x jeftinija nego "biciklisticka".

Da, tako sam i mislio.Hvala!
Nego, imal' neko Avid bleed kit za posuditi, a da je iz Zagreba? Plaćam pivu :no2drug:

Jakesevic 23.01.2014. 17:39

pero laze,nece plati pivu.

Nego par savjeta trebam.
Pošto sam u situaciji da moram preci s QR na 15mm axle
1.da li mijenjati samo nabu (mislio sam uzet switch nabu sa superstara) i zbice koje najvjeovartnije ne pasu sa sadasnjeg kotaca (giant sx-c2) ili ici na nove kotace?
Moze savjet glede kotaca,neki ok i ne preskupi,prednji 15mm,zadnji QR

2.Trebam novi volan i lulu od 5-6cm,moze isto preporuka nesto ok,ne skupo,bestbuy
fala

Mitsuoka 23.01.2014. 17:47

Dovoljno ti je mijenjat nabu i pogledaj malo dimenzije trenutne i nabe koju bi kupia, pa iskombiniraj da ne placas dodatne pare za zbice. Ja sam zamijenio straga nabu sa m525 na dirty flea pa je sve ostalo staro.

Irvin 23.01.2014. 19:26

jaoooo danas, igra skrivača po Sljemenu :D

...uputili se Mic i ja na breg...lagano...kad ono u Loogarnici onaj momak iz VG ekipe na schWinnu FS, onaj kaj ga je uslikal Night kad su išli na zagorsku stranu za vikend i drži u rukama 2 kobaje kao nun-čake...i tako mi s njim u ćakulu...i kaj bumo dole? predložim ja dOOgu devetku i pošto je radni dan...svi prihvatili...i krenemo mi gas, gas...kad ono magla ko anakonda, stišće sve više i više i mi na grafičar kad nema jarana...neznamo ime čovjeku, nemamo broja...samo znamo da vozi schwinn i da je vrtijo 2 kobaje u subotu (po nightovoj slici).
...i počnem ja arlaukat ko jeleni kad se dozivaju (onako bauštelski pravo) kad ono za par minuta dolazi busdžija do autobusa kod grafičara koji je decu dovezao na školu u prirodi...čoveka smo omeli u mirnoj šetnji...kad veli Mic odo ja do gore do onog naglog skretanja ulevo sa brzog dela pa možda je tamo...ode Mic u maglu...
...osto ja i reko idem nazvat nighta, možda ima broj. Kaže on nema, ali će se potruditi (kobaje su lozinka), zovem Nika (on u Svetoj zemlji-BanjaLuka) i veli da nema...
...Mic se vraća, magla se razilazi k'o raja na fajruntu "Mansiona"..sad vidimo pola šume, njega nema, ja odlazim nekim putićem dublje...nema ga...busdžija nešto priča sa Micom, ja se vraćam...kad ono zvrnc Night i kaže piši: 099.........zovem ja njega duuuugačko, nejavlja se...kad ono zove on: "ej, ja sam vas izgubio u magli, produžio sam po 1ici i sad sam kod Medvedgrada na 12ici"...uf reko :fala: God. Javio se posle sa Trga...

Mi dalje NN po 9etki, sve mi je bilo eXtra dok nismo pred kraj skrenuli u levi žljeb ono gdje treba skakat s leve na desnu stranu kanala (ovo sam samo 1 put vozio i opet se dobrano oznojio) :beer:.

0 killed today :)

naravnoučenje: kad se ne'ko novi pridruži neđe, dobro je odma' uzeti kontakt...

prema prognozi, ove subote bi vožnja mogla biti pravaaaaaa zimskaaaaaaa, suvo a podloga bela :zdero:

EDIT: pogodite iz kojeg je dela Balkana momak iz VG? asocijacija: nosi kobasice sa sobom, nekad kafu, papriku...slaNNinu...jajajajjajajajjaa (smejanje na španskom)

Lovrix 23.01.2014. 19:53

Irvin brate koji si ti jebeni kralj :D treba google translate upalit za neke riječi :D

riceburner 24.01.2014. 18:40

sutra 10 tunel?

vga killer 24.01.2014. 18:53

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2534383)
sutra 10 tunel?

Koji mučki provokator, cijelu godinu lijepo vrijeme i pojavi se nikada....sad na metar snijega kuri frku :p

riceburner 24.01.2014. 19:25

ooo pa ti si ziv :) nisi nis potrgal? :-P

Irvin 24.01.2014. 21:48

elem raja,
izvinite,do sad sam baco sneg i kontam za sjutra? vi imate vise iskustva, idemol? ono, standard 10h tunel? bas kontam da bi mogla bit dobra zeka-peka,malko stisne u minuse i eXtra podloga...ja sam za...NN :-)

EDIT: izvinite ba,ja opet ko prase u Teheran...fala Bogu pa znate,imate iskustvo i poslusah savjet...sjutra leggiero uz kamin, storno breg. Sad se valja nekako spremit za freeride daskom gore...dok nije vucnica proradila i dok je svjeze ;-)

riceburner 24.01.2014. 22:00

sudeci po kolicini snega u nizini, mislim da gore prolaze jedino gojzerice i smuče :D

zubich 24.01.2014. 22:01

Irvine brate, odi na misu rađe...

De5tr0yer 24.01.2014. 22:02

Kona Bros planiraju ići, bar su me zvali danas na vožnju.

Nik 24.01.2014. 22:03

U 19h je bilo 35cm, a jos pada. Ja cu sutra pjehe gore.
Treba pustit da planinare isprte stazu pa eventualno u nedjelju, a i to je upitno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:16.