![]() |
|
Ma kakvih 200€... Kontaktiraj ovog iz Remetinca pa neka ti makar limarijski sredi, a ti si sam ofarbaj.
|
S drugim autom, kad sam bio kod lokalnog, za istu stvar je htio uzeti 200€.
Razlog, treba cijele pragove pobrusiti, pokitati, ofarbati i sl. Hvala lepa :) |
Mene je ispalo 2900kn sa rezanjem zadnjeg lijevog blatobrana i montiranjem te cinanjem novog komada, sanacijom ogrebotina na zadnjem desnom blatobranu, lakiranje (lak crna) lijevog i desnog te oba poklopca retrovizora. Naravno, moglo je i jeftinije što me kod ugovaranja posla i pitao. Želim li auto zadržati dulje vrijeme kod sebe što povlači skuplju varijantu posla (rezanje) ili ga se mislim uskoro riješiti što bi značilo malo brušenja i farbanje...
Radi se o Cliu 2, 12/2009. Nazoveš i pitaš. Košta te 2min i 30lp na mobitelu. |
Trebam i sajbu ispolirati. Čime i kako?
|
Hm, teško. Zašto ju uopće treba polirat?
|
Ja bi isto trebao polirat šajbu jer je u servisu pobjegao neki lak s drugog auta po mojem i još 10-ak drugih...
Tj. Meni možda ne treba baš pravo poliranje, ali trebao bi nešto tipa "aceton" što bi oštetilo štajbu ali bi skinulo lak. |
Pa kak će to riješiti neka brinu oni koji su ti zašpricali auto. Zašto trpiš i plaćaš tuđa sranja?
|
Supruga je strugala led pa je malo zastrugala i šajbu.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije to samo tako jednostavno kako ti misliš, a vidim da blage veze nemaš kako se to radi Sajbu stavi novu za par sto kuna nema poliranja koje će ti ogrebotine izvući |
Citiraj:
Stavi novu i bok. |
suprugu jel :D
|
Pa ako je neka akcija, zašto ne. :D
|
Citiraj:
To ti srede u 1h praktički. Meni su to dvaputa morali raditi, jer u ovlaštenom servisu, zaštiti stakla ako se radi na autu pored ...znanstvena fantastika :fiju: |
Citiraj:
Šajba me izađe oko 1000kn pa nije baš da je par sto kuna. Ali, ako ne ide - nema mi druge. Na meni je da nađem najpovoljnije rješenje. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Soma kn je nista za sajbu (zamjensku, pretpostavljam).
Jedno je eksperimentirati sa poliranjem farova, drugo je sajba. Ovo drugo ne bi taknuo o svom aranzmanu ni da mi netko da materijal dzabe. Ako je sjebem ode 2-3 somica u vjetar za novu. Dosta da mi po noci neki vrag lomi svjetlo, pa sam bi se objesio za jaja. Ne volim ni crtice koje ostavljaju brisaci kad vozim nocu, kamoli sta drugo :) |
Citiraj:
|
imam Hyundai accent 2007 i nakon mijenjanja akomulatora je njegov originalni kazić tražio da upišem kod. naravno, fulao sam tri puta i sad je kazić zaključan i kad ga upalim javlja "error code" i tako stoji već danima. Bio sam i izvadio kazić jer sam mislio da će se resetirati ako ga iskopčam iz struje no danima nakon i dlaje čim dobije struju imam error code
zna li tko kako ga opet aktivirati jer sam sad našao knjžicu s ključem |
U servisu jedino. Ili vidi na Hyundai forumu dal' tko može nabaviti kod. Znam da na jednom forumu kao član istog dobiš gratis izgubljen kod
|
E hebi ga sad, znaš za "3 puta" ....
Nekim treba dosta dugo vrijeme (preko mj. dana) da zaborave krivi unos / resetiraju se. Pokušaj naći service dokumentaciju i/ili servis koji zna / može to riješiti. Edit: @lowrider Ne čitaš sa razumijevanjem, naknadno je našao ispravni kod ali je ispucao 3 pokušaja. @telefunken Po ovom videu > https://www.youtube.com/watch?v=YPZvHp5p3G4 bi ti trebao nakon nekog xy vremena ponovo ponuditi unos. Po jednom info sa neta probaj ovu proceduru: - upali auto i neka radi - u kutiji sa osiguračima nađi koji su za radio, u nekim kombinacijama su 2 (memorija i glavni) - izvadi te osigurač(e) na 5 - 10 min pa vrati - nakon ovog bi se radio trebao upaliti i eventualno ponovo ponuditi unos koda EDIT2: Za žuntu kad sam već naletio, HYUNDAI Car Radio Wiring > http://www.tehnomagazin.com/Auto-rad...-Connector.htm |
|
moj se poceo lagano raspadati... ovjes mi zdere zivce, stalno nesto klapa, skljoca, drka, jebe macku mater. I gubi mi servo tekucinu, a pumpu 2 puta mijenjali, ja cu se smaknuti sa ovim mehanicarom.
|
Pa prije propusti servo letva nego pumpa, vidiš dal' u manžeti kod spone letve ima ulja
|
i meni se cini da je letva odjebala karijeru, jer skljoca kad vozim u rikverc i motam malo... jebeno... letva ce me kostat ko pola auta :D
|
Kod nas se da uspješno reparirati.
Al škljocanje i motanje koje spominješ, nebi možda bilo do same letve |
Ti Gabre imaš allroada isto? Zaboravio sam :/
Buraz ima A6 C6, imao je non stop cirkuse sa servom dok nije zamijenio tj stavio novo original visokotlačno crijevo serva, kum radi u ovlaštenom pa mu je rekao da je to na C6 'serijska' greška... Ako me sjećanje od lani dobro služi, 120€ je crijevo bilo. @wolv - problem slabo riješenog sistema sajle i zupčanika podizača vw grupacija vuče još od sredine 90ih tj. pola i golfa3. Ja sam na svom gti-u mijenjao 2x u par godina, na td-u jednom, na polu ujakovom 2x u 10 godina, kumovom 2x u 4 godine, svi su sa el. podizačima, motor bez problema ali mehanizam tj zupčanici ili sajle banana. |
Citiraj:
Samo mu reci, ako krene jaki dim od iza, da stane odmah, jer su imali problema sa brtvom. I ako mu izbaci engine malfunction, neka odmah pogleda svijećice...tu na cca 16-18 tkm je trebalo mijenjati, izbacio problem sa senzorom papučice gasa. Prokleta elektronika :D |
Citiraj:
Sutra ga OPET ostavim kod mehe da traži di je problem. |
Citiraj:
A gle, to je tak kad auto nakupi godina, pogotovo Audi sa svojim prednjim ovjesom i 362 zgloba. :lol2: Pogledaj u kakvom su stanju ramena i da li je sve dotegnuto. Za servo kako su već naveli može biti letva volana no i crijeva/spojevi. Ja sam sad valjda napokon sve riješio, tj sve što sam planirao. Još samo skinut prednji branik i sredit dio koji je puknuo na dnu i to je to. Dakle od stvari koje sam u startu trebao sredit je bio ovjes. - nova prednja suvozačeva zračna opruga 120 dolara - zatim novi klipni prsten kompresora 25 dolara (autu je trebala gladna godina da se podigne iznad L2). Svi ti hoće prodat kompresor za 400-500 a sve što trebaš je zamjenit kariku klipa. - prednje poluosovine 60 dolara komad. To sam dao dečku u servisu da zamjeni jer nit imam XZN bitove nit mi se zajebava s time za 200 dolara, Riješio obe strane jer su oba unutarnja CV zgloba počela škljocat i pri 80km/h lagano vibrirat. - ispolirao farove / kućna radinost, možda 10 dolara za brusni papir i sl. Od neplaniranih stvari već više preventiva ili kozmetika - ulje i filter 70 dolara - filter kabine 10 doalra - zamjenio maglenke jer je prijašnja bila razbijena. za 40 dolara uzeo preko foruma obje rabljene, plus onaj alu umetak zadnjeg branika za 50 baksa. I sad je otišao kabel podizača, 45 dolara za regulator. Sve skupa nije puno para, i dalje me izašao dosta manje nego je najjeftiniji u oglasniku. :D Citiraj:
Citiraj:
|
Ne spominji mi prednji ovjes :D
2 godine ništa, a cesta ovdje je katastrofa, još kad god mogu idem obilaznicom u grad (koliko se ova rupa može nazvat gradom), samo da ne idem kroz sela razvaljenom cestom do centra, i sad u par mjeseci prvo gornja unutarnja ramena mijenjao s obje strane, pa desno gornje vanjsko rame, pa zadnje selene (one slavne sa štelajućim šarafima za špur, koji koštaju više nego seleni :/), i prekjučer stavim ljetni setup i skužim da lupka opet nešto, kad ono sad lijevo gornje vanjsko rame lupka i to kvalitetno. Ono, ništa dugo, onda kad krene očito da je najlakše kupit cijeli set i promijenit, koliko god besmisleno bilo mijenjati dobra ramena. Fascinatno je i da vremenski duplo duže traje donja strana ovjesa naprijed, bar kod mene na A4, kod buraza na A6 nije taj slučaj, al njega očito hebe masa od 2T praznog auta (a i 18"ice :D) pa razvali sve u kompletu. |
![]() Posebno lajkam Bemve kako je ipak malo, ali da se postavi stejtmnt, presao i na drugi parking prednjom lijevom! <3 |
crvenim sprejom mu prešpricati sve šajbe i onda ih razbiti tak da si složi puzlu od komadića stakla i skuži da je na šajbi prije nasilnog čina razbijanja pisalo KRELE.
|
To što vjerojatno sebe u blizini puni nacionalnim napojem (Žujom) mu je dovoljna kazna, a da je nije ni svjestan :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I sad da parkiraš svoj električni auto na 10 cm od njih, blokiraš ih, i metneš ga punit - oni bi tebi sve svece skinuli i eventualno bi ti namjerno oštetili auto.
|
Citiraj:
gdje ti te dijelove jeftino tako nabavljas, ili kupujes kineski srot sa ebaya? |
Ima li netko iskustva s VW California...
Uglavnom, T6 kamper koji izvana nije ništa većih gabarita od klasičnog T6 Dopizdilo mi natrpavati auto i onda prenositi stvari iz auta, dizati šator, nositi opremu od auta na lokaciju, pa opet nazad itd... Odem pogledati cijene rabljenih vani i iznenadilo me da ne košta više od novog, malo bolje opremljenog Golfa. Gdje je keč? Ovo je doslovno all in one. Ne možeš zamisliti nešto što već nema negdje ugrađeno ili sakriveno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:41. |
|