![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Članak 11. stavka 5. već godinu dana u Iskonu garantira 70% brzine
https://www.iskon.hr/Uvjeti-koristen...skon-Interneta |
Citiraj:
|
Danas sam bio doma nakon dugo vremena i ovog puta izmjerio 19/2.5Mbps izgleda su samoinicijativno pokušsli povećati upload koliko toliko. :D
|
Bravo, a koliko si prije imao?
Btw neki dan kontaktiram svoje ljude u marketingu. Ja:"Znate, dugo mi niste ništa poslali." Iskon: "Say no more." Dobio sam ogromnu zdjelu za povrće, mlinac za začine, krpe za brisati pod, sve iz Ikea-e i tri hipijevske bijele majice. Sprijeda imaju nekakvu hipijevsku sliku a iza piše iskon. Nije loše :D http://image.prntscr.com/image/4aca1...b764aed10.jpeg |
Imam iskon duo,nemam net 2 dana,zvao,stigao ht ov majstor,al sam bio kod kuce pa sam ga malo vise gnjavio,neka pogleda bas sve,i pogledao,kod mene sve ok a kvar je veli 300 m od kuce,bit ce da je na stupu,zica? Obavijestio ekipu da ce rijesit,e sad,imam kakva prava trazit popust il nesto,i koga ipak je ht infrastruktura koja nije ok,a opet nisam kod njih korisnik..
|
Citiraj:
I da, imao pravo, ne imao, samo ih nazovi, mozda ti se posreci :D |
Koje routere isporucuje Iskon? Uskoro trebam postati njihov novi korisnik.
Kakva je situacija sa prebacivanjem u bridge mode, jel gnjavaza sa njihovom SZK? Sent from my Lenovo A7600 using Tapatalk |
Neke Zxyel modele, ne znam točno koje.
|
Citiraj:
https://i.imgur.com/CRumsLk.gif Ček, ti radiš tamo? Ili si im samo ovako klijent kao ja, pa ih ovako pitaš? |
Što, imam poznanike u toj firmi, znao sam im dovući korisnike. A pohvalim se jer isto tako, nekada nagrade.
@brunci, ako ideš na VDSL (iznad 20mbps) dobivaš Zyxel vmg. |
Citiraj:
Sent from my Lenovo A7600 using Tapatalk |
Pa koliko ja znam plaćaš posebnu mjesečnu naknadu za svaku televiziju.
Router ima 4 lan izlaza, ako ćeš imati 3 televizije znači da ti ostaje samo jedan slobodan za računalo npr. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Daj da ja orobam da vidim što ću dobit. :D |
danas mi dosao tehničar i instalirao router i pusti ugovorenih 50/10. No kad ja upalim speed test dobijem 21/2 brzinu. Jel to neki generalni problem kod iskona ovih dana ili da već prvi dan korištenja usluge zovem službu za korisnike.
|
Stavi parametre parice pa da komentiramo.
|
Citiraj:
==================================================== VDSL Training Status: Showtime Mode: VDSL2 Annex B VDSL Profile: Profile 8b Traffic Type: PTM Mode Link Uptime: 0 day: 13 hours: 5 minutes ==================================================== VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 2.071 Mbps 23.205 Mbps Actual Net Data Rate: 2.072 Mbps 23.206 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 8.4 dB 9.0 dB Actual Delay: 0 ms 0 ms Transmit Power: 5.9 dBm 18.5 dBm Receive Power: 0.4 dBm 2.2 dBm Actual INP: 12.0 symbols 26.0 symbols Total Attenuation: 6.4 dB 16.2 dB Attainable Net Data Rate: 2.187 Mbps 24.592 Mbps =================================================== VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3 Line Attenuation(dB): 11.1 55.5 N/A N/A 23.1 69.9 N/A Signal Attenuation(dB): 11.1 53.9 N/A N/A 20.1 N/A N/A SNR Margin(dB): 8.5 8.4 N/A N/A 9.0 N/A N/A Transmit Power(dBm): 1.7 3.9 N/A N/A 18.5 N/A N/A ================================================== |
Citiraj:
Druga stvar, spajaš se kabelom ili wireless? |
Citiraj:
Nego jesu ti smanjili iznos računa ili kako su ti već kompenzirali vlastiti zajeb? Kabal i wireless, ista stvar, ista brzina. |
Parametri parice su isti je li wireless ili ne :D
@junkie, udaljen si 1km od centrale i imaš lošu paricu. Možda bi mogao oko 2-3Mbps na drugom "M" profilu za upload i nešto malo za DL ako spuste marginu. Btw iz Erricsona su mi rekli da uskoro, tj. do kraja godine će sagraditi UPS (udaljeni pretplatnički stupanj) na kojih 200m od zgrade da skrate sadašnju petlju. Je netko imao iskustvo, postajem li onda bitstream i bijela zona (i cijene/paketi za nju)? |
Citiraj:
I na koji način su mi mogli pustiti 50/10 ako nemam uvjete za to... |
Ne možeš imati 50/10Mbps.
Osim ako negdje nemaš loš spoj, kao recimo na izvodu, loš spoj RJ45 na rotueru, oštećen telefonski kabel doma do routera itd No ako ostane isto (a najvjerojatnije hoće) moći ćeš max oko 10% veću brzinu od sadašnje izmjenom nekih parametara. Uglavnom, nazvati će te kroz par dana, reći da pređeš na 30/5mbps paket i ponuditi 15% popusta kroz 12 mjeseci. Makar je to neka moja pretpostavka. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.speedtest.net/result/5508189197.png rekao mi je ako zamjenim kabal iz izvoda da mogu do 40MB. Tak da iskon svaka čast:goood: |
Citiraj:
Opet plaćaš više nego imaš. Neka te spuste na 40/10 brzinu, bit će ti manji račun.. |
To je u postupku, vec sam tražio 😊
|
Trenutno imam MAXadsl M2S paket sa flatom i 10/0.5 mbita koji plaćam 210 kn
u iskonu sam vidio taj paket 160 kn a 20/5mbita za 170 kn HT mi nudi smeće od mobitela koje moran doplatit 200 kn iskon ili 500 kn popusta il svaki misec 10 kn manje na račun Ja osobno nevidim niti jedan razlog da ostanem na HT-u :D |
Razmišljam o prelasku na Iskon DUO paket, 20-30 Mbpsa. Kakvi su im routeri, ima li puno problema s njima?
|
Jel zna netko jel ima iskon boljih ponuda za trio pakete od onih sa sluzbene stranice? 340 kn za trio total 50 mi nije bas zanimljivo...
|
Dalo bi se dobiti Trio Total 50 za 180kn, to je najbolje što sam našao
http://image.prntscr.com/image/f648c...1246f6b6c.jpeg Iako je to više ponuda save deska za one koji žele napustiti Iskon. Tako sam dobio Duo Hit 20 prvih 10mj za 80kn. Moraš koristiti you are breaking my balls metodu za dobiti ovo gore. Više nema uvaljivača ugovora (aka prodajni predstavnik) u Konzumu, sada su se preselili u Tower? Šteta, više se neću uvaljivati zgodnim curama oko njihove "ponude". :D Iako su doduše u zadnje vrijeme bili samo neki dečki. |
Ma to nema sanse da mi daju kad nisam njihov korisnik, od jucer sam bez ugovorne obveze na HT-u jel mi nisu odgovorili na prigovor u roku 15 dana. Sad bi iskon il H1 al je iskon skup jeftinije bi mogo dobit na HT-u ali vise ne zelim bit njihov korisnik.Poslo upit na iskon mail kazu da nemaju nista osim sa sluzbene stranice.
Poštovani, zahvaljujem na Vašem upitu. Ponuda na našoj stranici trenutno je jedina koju imamo u aktivnoj ponudi. Iskon će svakako u bližoj budućnosti imati nove ponude i akcije. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na besplatni telefon 0800 1000, svakim danom od 8 do 20 sati. Srdačan pozdrav, |
Citiraj:
Generalno ako ti HT vec nije ukljucio neku od turbo opcija vrlo je upitno dali mozes uopce dobiti 20/5mbita na Iskonu a ako i dobijes to nece biti sadasnja parica 100% jer da ima mogucnosti HT bi ti vec uvalio neku od turbo opcija... Nova parica znaci nepoznanica, kockanje sa zivcima itd... a moze sve i super proci :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na t-comu sam prijavio kvar, dodje tehnicar i ako ne moze popraviti ili rijesiti kvar - zamjeni paricu odmah na licu mjesta... i tako 2 puta. Na Iskonu sam prijavio kvar, pa njihov tehnicar dodje prosetati a nista ne moze rijesiti, pa vanjski suradnik koji isto nema ovlasti zamjeniti paricu nego samo cackati po postojecoj. E onda je doso t-com tehnicar i zamjenio, 2 tjedna je trajalo. Iskonov tehnicar smije sam do prvog razvoda na tavanu ili zgradi. T-com vanjski suradnik moze i petljati po razvodu, ormaricu ili razvodu koji dolazi od centrale a ako ce u centralu onda pije kavicu kod mene u kuhinji i ceka/moli/zove t-com tehnicara za kljuceve iste... T-com tehnicar prvo sta radi ode u centralu... onda me nazove na tel i pita sta je problem, ajd sad gledaj... Dakle nebitno sto je Iskon, ja sam na Iskonu tako da moje blacenje nema veze sa time, pogotovo sto sam zadovoljan i sto sve radi ok ali kad ne radi sve ok... Tako je i sa Optimom, H1 itd... koji su smjesteni u t-com centralama. |
Ma to znam, ali npr prije dva tjedna jutro, radim stranicu, i nestane neta čekam sat, zovem prijatelja ne radi, zovem sa moba službu, i čekam po ure dok me spoji, i kaže prerezan kabel da će popravci trajat nekoliko sati, srića bonbon ima 4g :D
Prije mjesec dana slično i osim takvih globalnih kvarova nisam imao problema a ne virujem niti da je na iskonu drugačije A što se iskona tiče, i brzine 20 mbita, meni DL nije toliko bitan kao i UL, da mi T-com oće za 180 kn dat 10mb DL i 2mb UL (dakle skuplje za manje od iskona svejedno) ja bih bio sritan, jer mi je puna kapa prebacivanja stvari za uploadanje na laptop, uključivanja mobilnog hotspota, spajanja laptopa na hotspot i tek onda uploadanja 200-300-500 mB na net |
Citiraj:
1. Predaleko si da ti t-com uvali za 10kn opciju turbo 20 i trlja ruke rad veceg racuna a njima tak svejedno oce ti slat 10 ili 20... 2. U centrali si na ADSL2+ dslamu jer je prestara oprema unutra. __________________________________________________________ E sad, znas koliko si daleko od centrale ? Iskon ti garantira prebacivanje na VDSL2 ? Znas kako mi je kolega prosao ? Podnio zahtjev za Iskon 50, ma sve super, moze, dobrodosli.... Ukljucili i za 2 tjedna prebacili ga na 10/02. Nije ni 20Mbps-a mogo dobit, preciznije 14Mbps-a je parica propustala. Nije dobio novu, nije ni tehnicar izlazio... sam nazvali i rekli da uslugu ne mogu isporuciti po ugovoru i dali oce paket 10 ili otkaz ugovora. Kad ti zivci opizde radi takve moguce situacije oces nazad na t-com po novi ugovor ?!? Dakle drz se t-coma dok te ne prebaci na VDSL2 jer onda sa tom paricom mos setati gdje god zelis.. a sada napamet ici na Iskon bez ikakvih podataka koliko si daleko i dali Iskon uopce ima mogucnost prebaciti te na VDSL2 je suludo. |
Naj se živcirati. Poslije 2020 svi će morati biti u mogučnosti imati min 30/5 mbps. Tako barem nalaže digitalna agenda EU 2020.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:21. |