![]() |
malo gledam šta da kupim on the budget. xiaomi redmi 5a 2gb/16gb za 700kn mi je financijski prihvatljivo ali - trenutno imam lg g2 koji ima snapdragon 800 (isto 2gb/16gb varijanta). redmi 5a ima snapdragon 425 koji je inferiorniji.
koliko se to realno osjeti? treba mi dual sim lte. koristim ga za fejs cca 75%, malo vibera, malo neta za lokalnu štampu i to je to. i slušam muziku. povremeno mi treba navigacija. obavezno mi treba IR blaster, jer nemam daljinski za kućno kino. je to OK izbor ili da gledam dalje? od danas sam na lg-u pustio samo pozive, a internet prebacio na sony xperiu m4 sa snapdragonom 615. može neki savjet? ne mijenjam mobitele često, barem 2 godine da ga koristim. tnx |
jp_rv
Imam ga 3 mjeseca. Za sve ono što si naveo da radiš, sasvim dosta. Razliku između 800 i 425 mislim da nećeš osjetiti. Funkcionira savršeno, nijedno blesiranje do sada. Za te novce, ne vidim alternativu. Ah da, ako često koristiš kameru a pogotovo ako pucaš više slika jednu za drugom, kupi brzu SD karticu, isplati se. |
varijanta 2 mi je redmi 5 plus 3gb/32gb. 6" je fino, 5" mi je lagano sitno, em sam ćorav em bez autokorekta ne mogu ni riječ napisat.
izgleda dosta bolje i ima brži procesor, ali košta duplo. kamera mi je nebitna jer je sranje ionako, na oba modela. ću vidjet koju cijenu mi firma može dat, pa da ga uzmem na x rata. ako ne, past će 5a sa extremedigitala za 700kn. |
Ako vec mislis sa edigitala uzimati onda mozes i sa aliexpressa pa dobijes redmi 5 plus 3gb/32gb za 1050kn (postarina ukljucena, carina se ne placa)
https://www.aliexpress.com/store/pro...25f161972hRcPu Znaci moras odabrati kod postarine dhl, kroz 10 radnih dana je kod tebe |
170 usd me ispadne, neda mi se za 100kn se zajebavat sa alixom.
ću vidit. meni samo da mi fejs i mesenđer šljakaju bez štekanja i da mogu prelistat ujutro novi list dok kenjam. |
gore si rekao da je 5 plus duplo od 5a, racunao sam na se radi onda o 1400kn pa je razlika ipak veca u odnosu na ali
|
Radije odi na 3gb rama jer 2 je već polako tijesno
|
jbg, poslao sam narudzbu za 5a.
gledao sam ostale , danas sam valjda 3 sata gledao šta se nudi a da mi financijski paše, uključivo gearbest iz euro skladišta. treba mi dual sim LTE, treba mi IR, i to je manje više to. ekran na lg g2 je super jer je širok pa mi je lakše tackat poruke ali naučit ću autokorekt na lokalne psovke pa će bit ok. zaista mi nije nužno da ima neznam kakve performanse, samo da radi fejs kako treba već kad mi je to glavni način komunikacije, i da browser ne šteka previše. mp3 i memorija nebitni, kamera nebitna, jedino da radi gps kako treba. tako da ovaj 5a za 700kn se nadam da će bit solidan i da će izdržat 2 godine, jer mi je mijenjat mob stresnije od reinstalacije windowsa |
Malo novosti o Mi MIX 3
http://playfuldroid.com/xiaomi-mi-mi...-front-camera/ MIUI 10 Global ROM je trenutno u beti, a ovdje imate listu mobitela na koje će stići https://www.gsmarena.com/miui_10_con...news-32032.php |
2 privitaka
Pozdrav
Adaway pomoć Molio bih malu pomoć, imam Xiaomi RN2, Miui by xiaomi.eu 9.2.3 stabile, verzija Adaway-a verzija 3.3(61), i u zadnje vrijeme neće raditi pokrenem ažuriranje i primjenjivanje datoteka za blokiranje oglasa i prvo izbaci ekrane sa porukama kao na slikama. Vjerojatno treba nekaj poštelat a ja neznam kako, Svaka pomoć dobro došla Hvala |
Izgleda kao da nema root pristup. Provjeri SuperSU ili što već koristiš i možeš li ručno nešto promijeniti u hosts fileu.
|
Citiraj:
Hvala Lp |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nekaj ne znam poštelat, a znam da je šljakalo :stoopid: Ima itko kakvu još sugestiju Hvala Lp |
probaj sa magiskom, otkad je chainfire napustio supersu presao sam na magisk i sve radi bez problema, cak mi se svida vanced youtube modul koji preko magisk instaliras
https://forum.xda-developers.com/app...80cb6-t3618589 |
Makni SuperSU i stavi Magisk.
|
Citiraj:
Hvala na pomoći Lp |
|
Malo sam ispao iz toka i još uvijek sam na SuperSu, koja je prednost Magdiska nad njime i trebam li ga mijenjati?
|
Riješio hvala svima
Lp |
Citiraj:
|
Vanced dela i bez roota pa vrijedi isprobati
|
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Odlučio sam kupiti Xiaomi Redmi Note 5 4GB 64GB Global Version,odakle je bolje uzeti,sa AliExpressa(Goldway i Mi Store) gdje ima jedna god garancije i šalje se u Kinu ili sa Geekmaxi-a gdje ima 2god garancije i šalje se u Eu na popravak?Razlika u cijeni je 30kn,beznačajna a sa Geekmaxi-a bi stiglo prije.
Pitam zato što sam pročitao tu u temi da je neka upitna ta njihova garancija od 2 god i te adrese servisa na koje se šalje? |
Ako ti je crni 64 na geekmaxi stoji da je dostupan 20.7. a na chatu su mi rekli da je preorder.
Ja naručio u subotu, no shipali su ga danas. Iako još gls nije preuzeo po trackingu. |
Da,zaboravio sam napisati,Xiaomi Redmi Note 5 4GB 64GB Global Version,crni,sad vidim i ja to za 20.07,onda bi mi prije stigao iz Kine ako sutra naručim,sad više ne znam ni sam.
Kontaktirat ču ih i ja na chat pa vidjeti. |
A vidi. Neznam zašto sam odmah dobio gls broj.
Ja sam imao komplikacije jer mi nije prošao paypall jer banka traži x eura da ostane na racunu. I onda nakon što sam kupio još eura zbog preordera nije prolazila pay now opcija (out of stock). Po uputama sa chata nakon storniranja te narudžbe, nije mi prolazio kupon za -10€ pa su opet oni morali intervenirati. Onda je sve prošlo ok i izašlo me 203 eura sa postarinom. |
I što kaže GLS danas,jesu ga pokupili?
Pitao sam ih za mobitel,ovo je odgovor: "It is out of stock at this moment and will arrive in our warehouse the 20th of this month." Nije mi hitno za kupovinu tako da mogu sačekati tih 10 dana jedino me zanima što je s tom njihovom garancijom od 2god i RMA servisima u EU? Ako sve štima s time onda bih svakako naručio od njih a ne sa Aliexpressa. |
Ekipa,odakle najpovoljnije uzeti Redmi Note 5 4-64 verziju ?
Aliexpress goldway bez dodatak zlatna boja 1260 kn sa DHL shippingom,najbolja opcija i dalje ili ? Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Nisam ni sam pametan. Za garanciju imaju dosta prikupnih centara po EU pa je moguće da bolje nego slati u kinu... Sad kakvi su po tom pitanju ćemo znati tek kad nekom crkne mob... |
Citiraj:
Veselo veselo |
Citiraj:
Meni kad se je bootao Mi8 prvi put s MIUI10 pomislio sam da mi je tek sada mobitel cjelovito kopiran od iphona. Fizicki i sada GUI look = iphone kojeg pokrece android. |
Ekipa šta bi vi uzeli? Redmi Note 5 ili Redmi 6 pro? 636 vs 625, bez ili sa nočom....pitanje je sada.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Redmi note 5, bolji proc ima, malo veći ekran. Deblje rubove ima redmi 6 pro. Notch se mnogima ne sviđa i postoje na redmi 6 pro limitacije radi njega.
https://www.youtube.com/watch?v=5ZTzIQssOWA&t=594s |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
uzeo sam xiaomi redmi note 5.. kako prebaciti fileove sa samsunga s4 na njega? skinio sam syncios program ali ne može povezati xiaomi mob (izbaci failed to connect) premda sam uključio debugging mode (možda treba još nešto uključiti ali ne znam šta).. može savjet?
barem da kontakte prebacim, slike mogu ručno i ostalo, iako bi bilo dobro da se prebaci što više toga |
Nema automatsko, samo rucno...kontakte si ili digni na gmail pa samo syncas ili export u vcf pa file kopiraj na xiaomi i onda import
|
Ne radi onaj mi mover?
|
Te aplikacije bi trebale biti za prebacivanje izmedu iste marke uredaja tj software-a...sumnjam da ga uopce mozes instalirati na samsunga
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |