PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=271857)

pogi 25.08.2018. 10:12

Citiraj:

Pa Bijelić je generalni zastupnik za Xiaomi pa bi valjda trebalo bit bolje, a i dućan u Beču je od Bijelića pa ne vidim zašto bi tamo bilo jeftinije, osim zbog PDV-a koji je sigurno manji u AUT.
E to nisam znao...

Lepac 26.08.2018. 09:01

Pozdrav ekipo. Tražim tjedan dana novi mobitel do oko 3000 kn. No ima ih jako puno i možeš kupiti bilo gdje i bilo koji. Totalno sam izgubljen u čitavom tom izboru. Ako može kakva preporuka za mob koji nije prevelik , tipa ne preko 5,8 - 6 " ekran. Hvala unaprijed

Matex 26.08.2018. 09:16

Xiaomi MI 8 SE

Sent from my SM-G930F

Remixer 27.08.2018. 22:30

Jel netko kupovao mob sa Aliexpress-a? Koliko bi me ispao porez na mob koji je 160€ ? Konkretno - ovaj P smart bi uzeo: https://www.aliexpress.com/item/Huaw...ceBeautifyAB=0

Hvala.

Buger 28.08.2018. 08:16

Čini mi se da ne podržava našu 4G frekvenciju

Remixer 28.08.2018. 10:36

Citiraj:

Autor Buger (Post 3222989)
Čini mi se da ne podržava našu 4G frekvenciju

Gdje to vidiš? Koliko sam vidio u objašnjenju, kažu da je TL00 kineska verzija, a AL00 EU verzija. Imaju jedan 4/64GB blue AL00 za 165€, trebalo bi bit ok.

nub 28.08.2018. 10:50

U opisu ti piše:
TL Version :LTE:B1/B3/B7/B38/39/B40/B41

Nemaš B20. Kod nas se koristi B3 i B20 (HT, Vip, Tomato, BonBon), dok Tele2 koristi samo B3.

Imam mob bez b20 (mi5), na tomatu, i u praksi to znači da u ruralnim područjima nekad nemam 4G, dok u gradu imam.

Vidim da si u Irskoj, doduše, al koriste iste frekvencije.

Remixer 28.08.2018. 13:38

Citiraj:

Autor nub (Post 3223049)
U opisu ti piše:
TL Version :LTE:B1/B3/B7/B38/39/B40/B41

Nemaš B20. Kod nas se koristi B3 i B20 (HT, Vip, Tomato, BonBon), dok Tele2 koristi samo B3.

Imam mob bez b20 (mi5), na tomatu, i u praksi to znači da u ruralnim područjima nekad nemam 4G, dok u gradu imam.

Vidim da si u Irskoj, doduše, al koriste iste frekvencije.

Znači AL ili TL isti vrag, uh, ništ onda od Aliexpress-a.

Mommistake 28.08.2018. 14:49

Pozdrav.

Je li netko upoznat s Umidigi Z2 mobitelom? Vidim da ima dobre karakteristike na papiru, zanima me je li netko probao iz prve ruke?

Razmišljam o novom mobu, trenutno je Xiaomi Mi A2 u igri.

zalman1 28.08.2018. 14:56

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3223152)
Umidigi

Kineske drloge više nitko ne kupuje, a ni ne preporučuje...

Mommistake 28.08.2018. 15:04

Hvala u svakom slučaju, ali i dalje sam u magli kao i prije tvog posta. Zašto da i zašto ne taj mobitel? Xiaomi je isto kinez. Huawei isto tako.

zalman1 28.08.2018. 15:11

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3223159)
Xiaomi je isto kinez. Huawei isto tako.

Njih svi preporučuju, a umidigigigi nitko, zbroji 2 i 2.

Mommistake 28.08.2018. 15:13

Eto, ne znam zbrojiti 2 i 2. Molim te, zbroji mi ti, pa mi reci, zašto ne? Vidim da se kužiš u zbrajanje...
I molim te, bez glupih komentara, ovog preporučuju, drugog ne, jer mi ne pomažeš nikako.

I Xiaomi je prije 2 godine bio samo kinez, sada je u vrhu, tako da...

zalman1 28.08.2018. 15:23

Zašto stalno uspoređuješ Xiaomi s ovim no name kinezom? Ne razumijem.
Reci do koliko para kupuješ mobitel i šta ti je bitno i preporučit će ti se ono što je trenutno najbolje za te novce, a to je često Xiaomi jer je trenutno best buy u mnogim segmentima.
Best buy je zato što je jeftin i pouzdan telefon kojeg ima hrpa ljudi, znači, svi preporučuju iz prve ruke.

Nitko živ ti neće preporučiti Umidigi jer taj brend ne postoji, čak ga ni GSM arena ne prepoznaje, a ne prepoznaje ga zato što je to generički telefon koji se proizvodi pod 150 naziva. Ne postoji nikakva podrška za takve odrone.
Takvi generički kinezi traju jedno ljeto, već za par mjeseci će se prodavati pod imenom Timbulimbu.

A ti sad budi tvrdoglav i dalje.

Mommistake 28.08.2018. 15:28

Ako netko ima konretno mišljenje o mobitelu, još bolje iskustva, bez ovakvih izljeva koji mi nisu ništa pomogli, molim da napiše. Tvrdoglav sam, jebiga...

xlr 28.08.2018. 15:44

Kolega na poslu prije godinu dana nasjeo na umidigi flashy websajt, kupio top model za stajaznam parsto dolara... Kratko ga je imao i rijesio ga se te presao na normalnijeg kineza (xiaomi ne znam koji model). Znam samo da se zajebo, a ne znam sta mu je tocno smetalo. Cinjenica je da bi i ja rado kupio umidigija kada vidim taj web.

Po netu nigdje neces cuti umidigi preporuku kao sto neces cuti ni za lenovo, doggee, zte i sl. Vjerojatno postoji neki razlog zasto su jedni isplivali, a drugi (jos) ne.

Mommistake 28.08.2018. 15:47

To se traži :)

Znači za sada više ne nego da :) Hvala :)

Xiaomi 28.08.2018. 15:56

Umidigi je kompanija kod koje dosta kupaca ima loša iskustva s njihovim mobitelima. Ajmo najlakše reć to ovako, umidigi je nešto kao doogee. Čak je Cubot iskreniji proizvođać i bolji nego umidigi i doogee.

Pomo 28.08.2018. 17:07

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3223159)
Hvala u svakom slučaju, ali i dalje sam u magli kao i prije tvog posta. Zašto da i zašto ne taj mobitel? Xiaomi je isto kinez. Huawei isto tako.

Svi su kinezi, uključujući i iphone, akoš' tako gledat.
A Xioami Mi A1 je premija za dvije Moto G4 koje su mi prošle kroz ruke.
Prvoj je otišao ekran, druga ima ghost touch na quick charge koji uredno podržava i još sitnih drugih bugova.
Koji se ne ispravljaju.
Dao sam je malom da gleda youtube.
A1 je prema tim mobitelima rock solid nakon godinu dana poslovne uporabe.
Sa povremeno minornim (meni barem) bugovima koji se riješe na idućem updejtu.
Tipa led notification bug je riješen u august security patchu.
Ja jedan, žena jedan. Xiaomi-Motorola 2:0 kod mene.

locks 28.08.2018. 17:25

Znam i ja slučaj za muža i ženu koji su oboje kupili Xiaomi iz shopa isti modeli i oba su brzo crkla.zakleo se da nikad više kineza neće kupit.
a opet ja sam imao nekoliko Motorola i nikad problema.čak niti ne poznajem nikoga kome je crkla Motorola.tako da nema tu pravila...😀

Mami sam kupio Oukitel u wow shopu i krepao je ekran nakon mjesec dana.dobila novi mob koji radi bez greške evo skoro godinu dana....

frulex 29.08.2018. 00:19

Citiraj:

Autor xlr (Post 3223177)
Kolega na poslu prije godinu dana nasjeo na umidigi flashy websajt, kupio top model za stajaznam parsto dolara... Kratko ga je imao i rijesio ga se te presao na normalnijeg kineza (xiaomi ne znam koji model). Znam samo da se zajebo, a ne znam sta mu je tocno smetalo. Cinjenica je da bi i ja rado kupio umidigija kada vidim taj web.

Po netu nigdje neces cuti umidigi preporuku kao sto neces cuti ni za lenovo, doggee, zte i sl. Vjerojatno postoji neki razlog zasto su jedni isplivali, a drugi (jos) ne.

A dobro sad, našao si uspoređivati Doogeeja i sl. no no-nameove s Lenovo i ZTE koji su praktički u top 10 svjetskih proizvođača mobitela. Umi ne bih ni ja valjda sad kupio, ali imam doma 5 godina starog X1 koji još uvijek normalno radi iako mu baterija nemre više od sat vremena izdržat. Što se tiče Xiaomija, svakako je kvaliteta izrade na razini, od 20 komada (1-3 godine stari) koje sam pokupovao rodbini, kolegama, prijateljima i susjedima skor je da svi rade i dalje bez greške osim što je nedavno jedan Note 4X (godinu dana star) počeo zezati s USB kontaktom kod punjenja. Uostalom, Motorola je ionako Lenovo, ima već koliko, 2 godine?

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk

xlr 29.08.2018. 10:53

Moglo se krivo protumaciti iz mog posta, kad kazem "net" mislim na domaci dio interneta i nase trziste. Logicno da ne pratim sto se preporuca u ostatku svijeta, to nije sad ni bitno. Lenovo i ZTE, a dodat cu i Asus, nisam vidio na forumu da ih je itko preporucio vise od jedanput jer na nasem trzistu u tom cjenovnom rangu ocito postoje neki bolji izbori.*

Nema to veze toliko s kvalitetom i brandom niti kazem da je Lenovo gori od Dogeeja. Jednostavno ni jedan ni drugi nisu isplivali u toj mjeri da ih mozemo opravdano preporuciti nekome. Uvijek je tu neki popularniji izbor u istoj/slicnoj cijeni.*

Moto mobove dan-danas preporucim kolegama, nadam se da ce se odrzati na nogama. S druge strane ne znam sad iz glave reci niti jedan Lenovo mob u ponudi :)

Mommistake 29.08.2018. 10:57

Ništ, odlučio sam. Xiaomi Mi A2 6GB/128GB.

2000kn, mislim da ne može bolje za tu lovu.

zalman1 29.08.2018. 11:10

Može bolje - Umidigi Z2, ja bi njega.

SRV 29.08.2018. 11:49

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3223389)

Bolje? Ja bih rekao gore, mnogo gore.

chillout23 29.08.2018. 11:51

hm...usporedba Xiaomi i Umidigi...valjda bi onda taj isti Umi(digi) bio prodavan u tim količinama u kojima je i Xiaomi, da je na tom nivou...
A davat tolke novce za Umi(digi) je ravno ludilu, jer je ponuda u tom segmentu poprilična.

Osobno bi radije uzeo neki bolji brand sa 3/32 ili čak 3/16, nego bilo koji Umi(digi), taman i da ima 10/512.

frulex 29.08.2018. 13:32

Citiraj:

Autor xlr (Post 3223383)
Lenovo i ZTE, a dodat cu i Asus, nisam vidio na forumu da ih je itko preporucio vise od jedanput jer na nasem trzistu u tom cjenovnom rangu ocito postoje neki bolji izbori.*

To je istina, Xiaomi je svakako uletio u skoro svaki segment s hrpom modela i s nekom boljom ponudom, ali eto kupio sam starom prije mjesec dana Nubiu M2 (4/64GB) za 1.000 kn i mobitel je bomba (premium feel, izvrstan ekran, jako dobra dual kamera) - nakon odvratnog Doogee X5 Max koji je počeo crkavati već nakon mjesec dana pa su mu sami od sebe ispali (!) pinovi za kontakt s baterijom, htio mu prvo uzet neki Xiaomi, ali za te max. pare u tom trenutku mi se činilo ovo best buy jer su i Note 5 i neki drugi modeli bili ili s manje giga ili s 200-300 kn višom cijenom. A i Asus sam frendu uzeo prije par godina, bio je turbo zadovoljan s njim bar 2 godine dok ga nije slomio, tak da ne bih imao problema preporučiti ljudima neš od toga...

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk

SRV 29.08.2018. 15:11

Bolji su i Lenovo/ZTE nego Doogee/Umidigi. Potonje je smece.

Mommistake 29.08.2018. 15:14

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3223389)

10 postova iznad sam pitao je li Umidigi bolji od A2, i svi kažu da nije.
Odlučim na A2 i onda ti upadneš :D

zalman1 29.08.2018. 15:25

Moj post ja bio sarkazam, ali treba to skužiti...

Tajl3r 29.08.2018. 15:57

ahhahahahahah nemos virovat

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

chillout23 30.08.2018. 07:30

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3223512)
Moj post ja bio sarkazam, ali treba to skužiti...

Takav sarkazam, na temi gdje ljudi dođu tražiti pomoć, baš mi se i ne čini kao pametan potez ;)
Čovjek je mogao ne pročitati ništa iznad tog posta i na tvoj "savjet" odguglat taj uređaj, nasjest na prikazane specifikacije i uzet taj uređaj.
I onda bi bio "blesav" zato kaj je to kupil i nije shvatil tvoj "sarkazam".
Nekak mislim da ga nitko nije shvatil do sada.

zalman1 30.08.2018. 07:49

Citiraj:

Autor chillout23 (Post 3223695)
Nekak mislim da ga nitko nije shvatil do sada.

Sarkazam je shvatio onaj tko čita raspravu od početka, ne treba upadat kao padobranac u temu i pročitat samo zadnji post.
Vrati se na prošlu stranu pa vidi što sam mu napisao za taj Umidigi, samo što je on tvrdoglav pa mu to isto treba ponoviti 15 ljudi.

Integrity 30.08.2018. 08:29

Ostati pri iPhoneu ili ne? Imao sam 3, 5, 6 i sada 7.
Blizi se istek ugovora i uzimanje novog mobitela. Generalno mi mobitel sluzi za glazbu, slike i net/komunikaciju i s iPhoneom je do sada rijetko bilo problema osim sto me pocelo zivcirati sto ima fiksnu zapreminu te nemogucnost umetanja sd kartica.
Znam da se to rijesi jacim modelima ali to je puno previse novaca.
Neki prijedlozi?

Mommistake 30.08.2018. 08:37

Citiraj:

Autor Integrity (Post 3223705)
Ostati pri iPhoneu ili ne? Imao sam 3, 5, 6 i sada 7.
Blizi se istek ugovora i uzimanje novog mobitela. Generalno mi mobitel sluzi za glazbu, slike i net/komunikaciju i s iPhoneom je do sada rijetko bilo problema osim sto me pocelo zivcirati sto ima fiksnu zapreminu te nemogucnost umetanja sd kartica.
Znam da se to rijesi jacim modelima ali to je puno previse novaca.
Neki prijedlozi?

Ista dilema kod mene bila do prije par dana, kada nisam sjeo s par ljudi koji su i tim mobitelima već jedno vrijeme, i skužio sam, dosta jabuke...

Zašto?
Prvo, cijena... Imam trenutno 6s Plus, sljedeći upgrade mi je 7 ili 8 (za X nemam love, i da imam, ne bi ga kupio za tu lovu). Drugo, nikakav upgrade ne dobivam, osim bolje kamere, malo brzine itd. I onda skužim da bi trebao ili 8 uzeti ili X, a to mi je bar 3000kn nadoplate za 8 ili nekih 5000kn nadoplate za X. I ono što je najvažnije, android nije što je nekad bio, gubio se, blesirao... Sada kako radi, čudo.
Dobio sam na poklon Huawei P9 Lite, pazi, pričamo o mobitelu od 800kn. Ovaj otisak prsta radi 10x bolje nego na iphone-u, ja sam ostao šokiran. Doslovce još nisi taknuo kako treba taj touch za očitanje prsta već je mobitel otključan.
I onda sam krenuo gledati Android mobitele. Kolega s posla ima Mi Mix 2s, gledam ja to, brutalno izgleda. Zadnji android koji sam imao je bio samsung galaxy s, u to vrijeme je android bio smeće, zamjerio mi se jako i vratio sam se na iphone.
Danas, za 2000-3000kn dobiš takav android, s brutalnim kamerama, baterijama, radi k'o urica. Pogledao sam zadnjih par dana bar 10 sati videa o tim Xiaomi mobitelima, Oneplus mobitelima itd. i samo mogu reći, za tu lovu, boljeg nema.
Ne kažem da iphone nije brutalan mobač, uzeo bi ja 8 sada, ali ne mogu dati 5000kn i više za gotovo nikakav upgrade.
Zato moja preporuka, ili koristi iphone 7 ili si pogledaj neki android.

Integrity 30.08.2018. 08:53

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3223710)
Ista dilema kod mene bila do prije par dana, kada nisam sjeo s par ljudi koji su i tim mobitelima već jedno vrijeme, i skužio sam, dosta jabuke...

Zašto?
Prvo, cijena... Imam trenutno 6s Plus, sljedeći upgrade mi je 7 ili 8 (za X nemam love, i da imam, ne bi ga kupio za tu lovu). Drugo, nikakav upgrade ne dobivam, osim bolje kamere, malo brzine itd. I onda skužim da bi trebao ili 8 uzeti ili X, a to mi je bar 3000kn nadoplate za 8 ili nekih 5000kn nadoplate za X. I ono što je najvažnije, android nije što je nekad bio, gubio se, blesirao... Sada kako radi, čudo.
Dobio sam na poklon Huawei P9 Lite, pazi, pričamo o mobitelu od 800kn. Ovaj otisak prsta radi 10x bolje nego na iphone-u, ja sam ostao šokiran. Doslovce još nisi taknuo kako treba taj touch za očitanje prsta već je mobitel otključan.
I onda sam krenuo gledati Android mobitele. Kolega s posla ima Mi Mix 2s, gledam ja to, brutalno izgleda. Zadnji android koji sam imao je bio samsung galaxy s, u to vrijeme je android bio smeće, zamjerio mi se jako i vratio sam se na iphone.
Danas, za 2000-3000kn dobiš takav android, s brutalnim kamerama, baterijama, radi k'o urica. Pogledao sam zadnjih par dana bar 10 sati videa o tim Xiaomi mobitelima, Oneplus mobitelima itd. i samo mogu reći, za tu lovu, boljeg nema.
Ne kažem da iphone nije brutalan mobač, uzeo bi ja 8 sada, ali ne mogu dati 5000kn i više za gotovo nikakav upgrade.
Zato moja preporuka, ili koristi iphone 7 ili si pogledaj neki android.

Sestra bas prije 2 tjedna dobila Huawei (ne znam tocno koji) i reko idem ju iznenaditi i uzmem joj sd karticu i voila - novih 32gb u tren oka. A ja redovito kemijam, brisem glazbu, prebacujem slike jer se 32gb na iphoneu popuni u tren oka. Tako da sam isto ozbiljno poceo razmisljat o Huaweiu ili mozda neki Samsung mini jer mi nije nuzno da imam veliki ekran.

Mommistake 30.08.2018. 08:58

Nemoj samsung, za manje love dobiš gotovo isto, ako ne i bolje.

Xiaomi Mi A2, Mi Mix 2s, Poco F1, Oneplus 5t ili 6, Huawei je isto bomba, sve ovisno koliko love misliš dati za mob.

Ja sam trenutno u dilemi, novi Mi A2 ili rabljeni Oneplus 5t.

Integrity 30.08.2018. 09:09

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3223714)

Xiaomi Mi A2, Mi Mix 2s, Poco F1, Oneplus 5t ili 6, Huawei je isto bomba, sve ovisno koliko love misliš dati za mob.

Za Xiaomi sam cuo puno dovrih stvari, Oneplus nisam upoznat. Mislim da za super ocuvan iPhone 7 uspijem dobiti jos uvijek OK cijenu tako da su sve opcije otvorene.

Xiaomi 30.08.2018. 09:17

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3223714)

U dilemi toj bi uzeo op5t logično.

prileee 30.08.2018. 09:21

A usporedba je i velikog price rangea. 5t za vise od 3500 kn i mi a2 za manje od 2000 kn kod nas.
Nije bas "pravedna".

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:08.