![]() |
|
I nije dual sim.
Ajde valjda će barem srušiti cijenu ostalima... M1 Noteu :) |
Citiraj:
|
Kupio sam Doogee dager dg 550 prije mjesec dana i za sada sam zadovoljan ali me zanima vaše stručno mišljenje jer nisam verziran na temu kao vi pa bi bio zahvalan ako ima netko ko koristi ovaj mob neko duže vrijeme da podijeli iskustva
|
|
Citiraj:
|
Treba čekati da im "talibani" opet nešto dignu u zrak :D
|
Ruke možda?
:D |
Moj kratki osvrt na kineze. Tenutno koristim zte v5 red bull 2gb ram verzija. Kupljen kod nas za 1340kn sa garancijom. Najbolji kinez kojeg sam vidio i koristio. Od izgleda do performansi. Vidio sam dva doogee jedan je kod ljepse polovice i nije to to. Od izrade do ekrana i kamere. Ako izdrzi 5mjeseci extra.
Kolega ima neki asus sa intelom i znam da se bunio da neke aplikacije sa trgovine ne rade a poprilicno je skup mobitel- kad je vidio da je zte sa 2gb ram-a i našom garancijom jeftiniji nije mu bilo svejedno. Coolpad f1 i 7320 su bas extra mobovi i nikom ne treba nista bolje. F1 ima problema oko romova al et buraz se nekako snalazi. Rođaku sam morao vratiti u kinu iocean x7hd jer je gubio signal, mobitel vise nikad nisam vidio jer je trebalo platit popravak a rođak je procijenio da se ne isplati. Kasnije sam saznao da dosta ioceana gubi signal zbog neke vram greske pa eto savjet da ih zaobidjete. Inew v3 sa minideala samo se izgasio, vracen na minideal u perfektnom stanju. Njihov odgovor je bio da je crkla maticna te da ne pokriva garancija(pa sta onda pokriva) i nakon mjesec natezanja morao platit 500kn popravka te opet carinu. Zato sad imam kod nas kupljen s garancijom. Ako vec kupujete nemojte minideal ni upola cijene.- o tome sam vec pisao. Eto pozz valjda sam malo pomogao :) |
Reci burazu da stavi ovaj AOSP i neće imat nikakvih problema. :)
|
Citiraj:
|
Da, uz pet punjenja u ukupnom trajanju od preko 3.5 sati :D
|
Citiraj:
Bila su zapravo samo dva kratka, od cca 20-50% :fiju: Ma zapravo mi je već glupa ta rasprava o trajanju baterije i jel 5 ili 6 sati SOT-a jer su uvjeti korištenja potpuno drugačiji, SoC-evi su razni, verzije Androida, područje stanovanja itd., previše parametara je tu u igri da bi se moglo na dva različita uređaja išta uspoređivati, a kamoli sad kada je baterija od 2000+ postala praktički standard i za izdržavanje jednog dana aktivnosti... |
Nego što. Podatak je zanimljiv samo okvirno a faktora je previše da bi se moglo bilo što ozbiljno usporediti. Samo dva primjera koji prilično utječu na potrošnju:
Cell Standby - ako si daleko od antene i modem ima problema sa signalom Osvjetljenje ekrana - automatika (i da li radi kako treba) i osobno preferiranje razine osvjetljenosti ekrana P.S. Punjenja je ipak bilo 5, jasno vidljivo na krivulji i ispod nje :p |
@Dakok meni se čini da si ranije share-ovao neki sajt za pretragu koji je sadržao skoro sve kineze, sada nema šanse da nađem link, pa možeš li ako se sećaš ponovo da okačiš?
|
Citiraj:
Nego, jeli stigla kome cola, moj je još na carini? |
Je meni maloprije, prvi dojmovi nisu nesto. Preglomazan je za 5inčera ali ovo je za sada najvece razocaranje:
http://s12.postimg.org/3r7ufx19l/Scr...8_00_45_27.jpg Vidljivo ne samo na tamnim podlogama. Inace mu je crna boja uzasna. Edit: mislio sam da se to moze uhvatit na SSu, ali to probijanje osvjetljenja sam htio pokazat, ono je dosta izrazeno... O.k. poslije cu to uslikat |
SS ne hvata bleeding :D ali fotoaparat hvata, pa fotkaj ekran ;)
|
Meni stigla jutros, još je nisam otvorio :)
Citiraj:
Otprilike kao većina 5" mobitela, ako se ne varam? Stranica s akcijama i usporedbama je Kimovil |
Citiraj:
Zapeo mi je za oko taj zte v red bull jer sam ga nasao za 110$.kakve su fotke slikane po noci blic i to?? imam hongmi redmia obicnog i za mene jedini kinez kojem valja fotic za nocno slikanje.. |
Malo mu je grafika slaba.
Ako ti to što znači :) |
Vezano za Asus/Intel - neke apk(većinom igre) nisu radile, sa novim ažuriranjima većinom su OK. Stvar prilagodbe, riješava se to.....
|
Citiraj:
|
SS bleedinga :roller:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I STA bi to uopce znacilo da mu grafika slaba' |
O.k., evo bleedinga:
http://s24.postimg.org/3jn0f7z3l/20150107_192717.jpg Citiraj:
http://s4.postimg.org/n6rt7l3mx/20150107_192304.jpg Nego lako za to, koliko para toliko muzike (mada bi za skoro 700kn moglo malo bolje svirat), moze link za cwm, miui rom (da je barem nesto zivljih boja, da se bleeding manje vidi). One klik root metoda? Framaroot bi valjda trebao radit. Kad stignes naravno, molba je ovo ne zapovjed :) |
Citiraj:
1. Driver je bio dobro instaliran sigurno. Instaliro sam bar 3,4 verzije drivera (sve su prethodno bile obrisane sa driver sweeperom), instalirao sam i preko PDA neta, ali jednostavno mobitel nije prepoznat kao media device. Da nebi bilo da sam tudum, provjerio sam po internetu i nisam bio jedini s tim problemom. Isti problem je spominjan i na modacu nekoliko puta i odgovor je bio da se stavi novi rom (pročitao sam cijelu temu od 160+ stranica tako da sam bio u toku s time).. 2. Svaki put kad sam rootao mobitel mi je uspjelo, osim jednom kada jednostavno nijedan root nije radio s tom verzijom roma. Također sam i to uspio nakon nekoliko pokušaja koji nisu klasični i opisani na modacu ili bilo gdje dalje. Tek onda sam se javio na forum i pitao jel se ko susreo sa tim problemom, a kad sam to uspio rješiti napisao sam kako sam ga rootao (tj preko kojeg programa) tako da i drugi znaju ako budu u sličnim problemima. 3. Za crni ekran sam pokušao sve što mi je palo napamet, uključujući i sve što sam našao na internetu i nakraju nisam uspio rješiti problem. Kako sam htio što prije funkcionalan mobitel i nisam imao vremena natezat se s time stavio sam drugi rom i problem je bio rješen. Nisam htio gasiti proximity senzor, a i to je bila jedna od solucija, ali jednostavno želim mobitel na kojemu radi sve što ima u sebi. Napominjem da mi ovo nije prvi kinez, da sam sa prijašnjim mobitelia, a i s ovim zadovljan, ali isto tako još uvijek stojim kod toga da nijedan rom nije potpun i nema sve. Koga zanima ima u coolpadovoj temi šta nevalja s pojedinim romom (koji sam ja probao) da se ne ponavljam. Također nisam sam u svojim mišljenjima, na needromu u komentarima se mogu pričitati take primjedbe, a mogu se pročitati i na modacu, tako da za svaki rom se može naći neka greška. Treba shvatiti da nemogu svi prčkat po mobitelu danima dok ne nađu savršeni setup i jednostavno žele početi koristiti mobitel što prije, a da na njemu radi sve što bi trebalo raditi i da to radi na najbolji mogući način, a realno treba rom koristiti nekoliko dana kako bi se vidjelo njegovo ponašanje. Nisu svi napredni korisnici, ali to ne znači da zbog toga zaslužuju lošiju kameru ili nešto drugo samo zato ako neznaju staviti rom koji u sebi sadrži nešto bolje. Nisam ni jedini od ekipe koju znam koji je imao Coolpada, a i oni kažu da je dobar mobitel, ali se treba dotjerati naknadno. |
Da, po meni je ogromna mana ako moraš mijenjati romove i tražiti onaj koji ti paše.
Mobitel mora doći iz tvornice kako treba, a ne da petljaš i izgubiš sate po njemu |
Sigurno bi bilo tako najbolje, no koliko ljudi ovdje nije stavilo neki drugi ROM iz ciste znatizelje ili pak istrazujuci najbolje opcije.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
@Tuoni Onaj komentar koji počinje nešto kao user, forumaš, objektivni... nije bio namijenjen tebi nego onome tko je tvoj opis problema svojedobno stavio u vlastiti sig kao zaštitni znak :D Slažem se da je za početnika nabavka mobitela čiji softver nije ispeglan malo previše ali da je ispeglan ne bi ga prodavao Chang iz Sečuana nego Štef iz Malla i to po dvostruko većoj cijeni. Ili bi mi ovdje, kao Chang, Lee i Wan, kupili mobitel u Taobao dućanu, s originalnim CoolUI softverom i bili potpuno zadovoljni viđenim. :D Za neprepoznavanje mobitela na računalu su ugl. krivci: driveri, kabel, USB port, OS, stari driveri, antivirus, programi poput Kiesa... Modako si prostudirao pa si vidio da ljudi većinom nemaju problema ili ih riješe ako se pojave. Imao si tamo i riješenje za soft brick koji si napravio unatoč upozorenju autora da se ne briše SD kartica i mojoj preporuci da se rom ne koristi :) Citiraj:
Koji je to softver za xy mobitel kojem se ne može naći bar jedan nedostatak? Takvoga ne vidjeh :) |
Citiraj:
kuna više i da to uzmeš u obzir "ako ti to nešto znači" kako sam napisao. Ako ti ne znači, zanemari komentar :) http://i.imgur.com/gvpYy13.png |
Ma oke, ja i ti se kontamo i tu nema problema.. Ali mislim da puno ljudi čita ovaj forum i nisu uopće registrirani (kao što sam i ja nekoliko godina čitao prije nego sam se odlučio registrirati), pa im treba malo spomeniti i drugu stranu kako nebi mislili da je sve lijepo i savršeno, a onda da se razočaraju nekim sitnicama, koje su stvarno sitnice, ali nekome mogu bit ključne.
Ja sam obrisao internal memory koji je bio odvojen od SD card u izborniku, a to sam napravio zato sto mi je mobitel prije toga prigovarao s lokacijom za spremanje slika i stalno je izbacivao error da nemoze spremiti slike na memoriju mobitela. Al ajd to je sve nebitno.. Probao sam 4 različita AOSP roma na kraju i zadrzao se na ASOP V4. laek 17. Radi bez problema eto već skoro 2 mjeseca tako da na njemu i ostajem. Problem je što su skoro svi, ako ne i svi AOSP romovi povučeni s drugih mobitela, nisu u originalu Coolpadovi romovi, pošto Coolpad ni nema AOSP na sebi. Tako da mi nijedan rom od jedno 5,6 isprobanih nije dao kvalitetu kamere kao originalni, zato što nisu povukli drivere za kameru sa CoolUI (ako se sječam da je takav neki razlog bio). Za onaj od Jonzalva postoji patch s kojim se kamera stvarno poboljša, ali za druge nema, a meni Jonzalvov pravi probleme. Laekova verzija V3 jede bateriju, dok je V4 savršen što se tiče baterije, ali pošto je kit kat rom kao i ostali kit kat romovi nema dobre 3D performanse ( meni iskreno nije bitno, zato sam si ostavio ovaj rom, sve ostalo radi kako treba). Zadnjih mjesec dana (i malo više) nisam u mogućnosti toliko pratiti sve šta se događa pošto sam stalno po bolnicama, a vidim da je pokoji novi rom izašao, pa se možda nešto i promjenilo, ali eto. Problem mi je ta kamera, nekom će biti 3D performanse, nekom ovo, nekom ono. Ne mogu si priuštiti stavljanje novog roma svakih par dana zato što koristim internet bankarstvo i onda bi morao svakih par dana ići u banku po nove aktivacijske kodove i take gluposti, pa zato kažem da nemogu svi testirati stalno nove romove.. Da mi je Coolpad drugi mobitel u kući, isprobavao bi na njemu sve čim izađe, ali jbg. Imao sam Nekena N6 (totalno nepoznat mobitel) sa pure androidom godinu dana prije ovog mobitela, i mogu reći da je bio ispeglan, nikakih problema, kamera radi super, sve stabilno, a prodao sam ga za oke novce pa sam si zato odlučio kupiti Coolpada. Ovo spominjem čisto da napomenem da tamo neka ŽNJ firma uspije napravit oke software, a to znači da i Coolpad može, a to ih očito ne zanima. Bar ne za kupce izvan Kine. |
Citiraj:
Ne branim Coolpad, ali mnogi proizvođači su imali problema sa nekim verzijama svog FW-a. Zato postoji support i community koji pomogne koliko može. Citiraj:
Delimično se slažem. No, nije da svi volimo reciklirani AOSP koji radi na generičkom sklopovlju pa smo super zadovoljni jer sve radi out-of-box. Nego, što nije über-hvaljeni i branjeni AjNju Ve3 imao kenjaže sa FW gdje u jednoj verziji radi jedno, u drugoj drugo, a treća bricka mobitel da se mora vratit u Kinu na reparaturu? Oprezno sa takvim izjavama, lako postaju bumerang ;) |
@Tuoni
Jes, ne za kupce izvan Kine :) Citiraj:
u izdanju indonezijskog Himaxa. Oba imaju sasvim pristojan stock AOSP 4.4 od kojih ovaj indijski imam na mobitelu već desetak dana i odličan je. Tu je i AOSP Maucat koji je na razini ova dva, ako ne i bolji. Kamere su s najnovijim driverima i slike su odlične ili bar znatno bolje od onih s prvih verzija. To što nekom fali 3D snaga u jednom romu a drugome fali SIM obavijest od banke u drugom može se gledati i na drugi način: Imaš softver za svaku prigodu :D Ako si audiofil, imaš FunTouchOS s vrhunskim podešavanjem audio opcija Ako si gejmer, imaš [AOSP Frankenstein (stvarno :)) s preko 34000 bodova u antutu testu i preko 9000 u 3D, itd... A to da se nemoš zezat s mobitelom na kome su bitni podaci - što jes, jes :D |
vijest od jučer :
http://www.racunalo.com/asus-zenfone...es-2015-sajmu/ a danas: http://www.to2c.com/asus-zenfone-2-2...-16gb-ram.html iz krajnosti u krajnost ! |
@goran 1985
Dakele root ide preko framaroota :) Napravio bekap NVRAM-a (za sačuvat IMEI) i cijelog roma u MTK Droid Tool EDIT: Upravo napravio i CWM 5.5.0.4 za Dakele :) |
999$ za zenfone2? Na kakvim su oni drogama?
btw danas se dočepao dva komada Zopa 980+ iz plejkoma, mogu reći odlični uređaji (kopija mog starog c2 praktički). Više napišem kad ulovim vremena i malo istestiram. Cijena nije mala (oko 2kkn), no 12mj jamstvo rollin. |
Na ZTE testirao beach buggy 3d auta. Ma to leti glatko. HD zaslon.sa 1GB raam-a moža zakašljuca.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:13. |