PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Kupovina i prodaja preko Ebaya - Upute o Carinjenju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102294)

nino 10.02.2013. 21:17

Citiraj:

Autor 23-D (Post 2334524)
Očekivano...
...6% carine + 23% PDVa + sitno admin troškova...cca 350

Samo sto je pdv odavno 25%. :p

23-D 10.02.2013. 21:22

:D
OK....25%.....omaška....
(a zato je meni računica došla oko 340 :D)

bokinho 10.02.2013. 22:29

Zadnji put kad sam bio na pošti prije 2 godine cca radi sata, rekla mi je da na satove ide jos 8 %

23-D 10.02.2013. 23:05

Neće biti +8% nego je carinska stopa vjerojatno 8%.

Naime, carinska stopa je varijabilna, ovisno o vrsti robe.

Kao što je recimo za foto opremu, a i za informatičku 0%.

Mislim da carinska stopa ide i do 13% za neke vrste robe.

Brown Acid 11.02.2013. 00:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 2330349)
Mene osobno više smeta što osobno možeš uvesti robu do 1.000kn, a opandrče te carinom i pdv-om na pošiljci koja košta iznad 160kn. Zašto i pošiljke nisu stavili na 1.000kn?

Zato jer su cigani. Simple as that.

Brown Acid 11.02.2013. 00:36

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 2331565)
Jel netko naručivao sa e-baya SD Sandisk 16GB a da nisu "fejk"...
Tip ovog..http://www.ebay.com/itm/SanDisk-16GB...item337f79f7f2

Ja sam naručio za GoPro SD Od Sandisk-a 32Gb, doslo uredno zapakirano i sve 5 i nakon toga isto od 32 Gb Patriot LX Pro..i također sve 5.

Old Iggy 11.02.2013. 10:13

Citiraj:

Autor bokinho (Post 2334587)
Zadnji put kad sam bio na pošti prije 2 godine cca radi sata, rekla mi je da na satove ide jos 8 %

Na satove je 5%.

23-D 18.02.2013. 17:09

Evo meni prvog problema sa Carinom.

Kao prvo. Sa carinom inače komuniciram FAXom jer sam iz Pule a roba mi stiže na carinu u Rijeci. I obično sve funkcionira uredno. Pošalju poziv, ja faxiram račun, oni odrade i šalju mi na adresu.

E sad, problem je sljedeći:
Kupio sam majicu na ebay.de na aukciji za 24 EURA (redovna cijena je dosta veća).
Poštarina 10 Eura (znači sve skupa 34 Eura ili oko 260kn).

Danas mi dolazi poštar sa paketom i carinskim "računom" od 150kn bez da mi je carina poslala poziv da pošaljem račun. Uzimam, plaćam.
Otvaram paket. Unutra nema računa od trgovca, nema računa od carine.
JEDINO po čemu su mogli zaračunat je etiketa na majici koja ima cijenu iz dućana na 50 FUNTI. (O.o)

Moja pitanja:
1. Kako su mogli zaračunat carinu+PDV samo na osnovu te etikete? (a btw ja sam majicu platio duplo manje)
2. Šta mi je sada činiti? Kako vratiti lovu i kako dokazati da su se zajebali kada nemam niti njihov račun sa šifrom pod kojom su vodili carinski postupak?

BojanZD 20.02.2013. 20:44

Samo mali update na moje nedavno pitanje o kupovini SD kartice!
dakle,naručio sam ovu karticu http://www.ebay.com/itm/SanDisk-Ultr.../360485120307?
Kupovina uspješna, kartica ispravna u original pakiranju i što je najbolje trebalo je 7 dana da mi stigne.
Seller mi 13.02. poslao mail da je kartica poslana, danas stigla....
Vjerovatno ću u skoro vrijeme naručivati još jednu, preporuka u svakom slučaju!

Old Iggy 20.02.2013. 21:10

Citiraj:

Autor 23-D (Post 2340051)
Moja pitanja:
1. Kako su mogli zaračunat carinu+PDV samo na osnovu te etikete? (a btw ja sam majicu platio duplo manje)
2. Šta mi je sada činiti? Kako vratiti lovu i kako dokazati da su se zajebali kada nemam niti njihov račun sa šifrom pod kojom su vodili carinski postupak?

1. To je vjerodostojan dokaz cijene, ne treba im račun.
2. Podnesi žalbu na svojoj carinarnici.

silver_tip 21.02.2013. 20:28

100% Brand New....

Jeli to original kuciste za mobac ? Nekako mi prejeftino...

http://www.ebay.com/itm/GOLD-Full-Ho...item2a1912c717

Ovaj Gold mi je zapeo za oko no dali je materijal identican kao kod original kucista ?

bubnjar 123 23.02.2013. 07:08

Pozdrav

ima li tko iskustva sa kupovinom na aliexpress-u.

Naime kupio sam neke reflektore ali po smijesnoj cijeni i pretpostavio sam da se prodavac zeznuo...umjesto cijene za komad napisao je cijena za lot(u lotu je 4 komada)
Ja sam to uredno kupio sad ceka isporuku.Sad mi se prodavac javio da se zeznuo odnosno da napravim novu narudbu ili trazim refaund ili ce on izgubiti puno novaca.....ima rok 5 dana da posalje ili se narudba automatski ponistava...

Kaj je sad tu pametno..ja bi svakako da mi on to posalje ali neznam koje su njegove mogucnosti sad...
moze li on otkazati sve i zasto vec nije ili mi sad mora poslati...kaj ce se dogodit kad taj rok od 5 dana prođe a sve se ponisti...vidim da mogu i produzit to vrijeme...

molim koji savjet...prvi put kupujem i mislio sam da mi je sve jasno ali ocito kad nesto radis prvi put onda je tako:fala:

virtualna 23.02.2013. 08:23

Pozdrav...imam pitanje...da li netko ima iskustva sa kupovinom preko aliexpressa jer sam se registrirala,kupila,isla platiti preko kartice(visa electron splitske banke)ali povratna informacija je-da novci nisu skinuti sa racuna i da ubuduce ako se ovo ponovi unesem neke podatke kao preslik osobne,kartice i izvoda s banke...radi sigurnosti da je kartica zaista moja..slikala(s tim da sam na kartici ostavila vidljiva samo zadnja 4 broja i ime,prezime) pokusala ponovno ali ne ide,OPET isto...inace kupujem i placam paypalom al ovde ga ne prihvacaju..kako si ti platio svoje bubnjar 123?

Beetlejuice 23.02.2013. 09:18

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 2342926)
100% Brand New....

Jeli to original kuciste za mobac ? Nekako mi prejeftino...

http://www.ebay.com/itm/GOLD-Full-Ho...item2a1912c717

Ovaj Gold mi je zapeo za oko no dali je materijal identican kao kod original kucista ?

100% Brand New ti znači da je novo odnosno da nije rabljeno, a o kvaliteti materijala da je kao original sumnjam.

bubnjar 123 23.02.2013. 10:13

Citiraj:

Autor virtualna (Post 2344074)
Pozdrav...imam pitanje...da li netko ima iskustva sa kupovinom preko aliexpressa jer sam se registrirala,kupila,isla platiti preko kartice(visa electron splitske banke)ali povratna informacija je-da novci nisu skinuti sa racuna i da ubuduce ako se ovo ponovi unesem neke podatke kao preslik osobne,kartice i izvoda s banke...radi sigurnosti da je kartica zaista moja..slikala(s tim da sam na kartici ostavila vidljiva samo zadnja 4 broja i ime,prezime) pokusala ponovno ali ne ide,OPET isto...inace kupujem i placam paypalom al ovde ga ne prihvacaju..kako si ti platio svoje bubnjar 123?

Pozdrav..a gle meni je sve proslo bez problema..šogor mi dao brojeve svoje Vise i nije bilo nikakvih problem...stvarno ti nemogu vise nista reci jer mi se to nije dogodilo..nazalost ne prihvacaju niti Paypal niti Amex,sto i mene smeta..

panoramix 23.02.2013. 20:24

Citiraj:

Autor virtualna (Post 2344074)

Ti bi vjerojatno da dobiješ mail iz Nigerije o povlačenju par milijuna dolara, poslala sve svoje podatke i sutra se čudila kak' ti je "počišćen" račun u banci.
Pa zar je teško bilo ovdje pitati prije nego si sve navedeno poslikala i poslala.

Sanjo00 23.03.2013. 21:38

Pitanje E-bay

Izvinjavam se ako već negdje postoji tema,ali evo prvi put sam išao naručivat preko toga pa me zanima od koje cifre se počne naplaćivati porez i carina?
Naručio sam jednu stvar za 10,50 dolara pa me zanima oću li platit nešto više ili samo to? Hvala vam unaprijed ;)

Ok sad znam kako ide to,ali nisam našao oce li me doci šta više od tih 10.50 dolara,porez,carina? Do koje svote se ne plaća porez i carina?

Mac_F 15.04.2013. 18:07

Citiraj:

Autor Sanjo00 (Post 2364716)
Do koje svote se ne plaća porez i carina?

Do 160kn se smatra roba zanemarive vrjednosti.

Dobio sam mail od Rhea d.o.o. Licensee of Federal Express Corporation gdje me traže "da me zastupa kao izravni zastupnik sukladno članku 5. stavka 2. Carinskog zakona u carinskom postupku kod Carinarnice Zagreb, CI Zračna luka Zagreb, u postupku carinjenja pošiljke:"

Naime, naručio sam naočale preko zennioptical. I cijena svega zajedno je ~130$ E sad, oni (zenni) su mi na paket napisali 28$ i opis "sample spectacles" :D

Isto tako u mailu mi piše "Sve carinske troškove snosi pošiljatelj." Poslano je FedEXom.

Šta rade ovi Rhea likovi?

Malo sam zbunjen jer još nisam imao ovakvih slučajeva, pa bi molio da mi netko malo razjasni o čemu se tu radi.

Old Iggy 15.04.2013. 21:05

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 2378914)
Naime, naručio sam naočale preko zennioptical. I cijena svega zajedno je ~130$ E sad, oni (zenni) su mi na paket napisali 28$ i opis "sample spectacles" :D

Isto tako u mailu mi piše "Sve carinske troškove snosi pošiljatelj." Poslano je FedEXom.

Šta rade ovi Rhea likovi?

Malo sam zbunjen jer još nisam imao ovakvih slučajeva, pa bi molio da mi netko malo razjasni o čemu se tu radi.

Ne rade ništa posebno, problem je što je poslano Fedexom, moglo je i nečim jeftinijim.
Treba odraditi cijelu proceduru, mislim da ti je to nekih 250 - 300 kn, možda nešto jeftinije.

Mac_F 15.04.2013. 21:25

700kn me cijeli paket košta -.-

A dobro, vjerojatno će mi neki discount kupon dat iz zennija kad im pošaljem račun.
Bar znam za ubuduće da izbjegavam fedex.

Old Iggy 15.04.2013. 21:30

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 2379034)
700kn me cijeli paket košta -.-

A dobro, vjerojatno će mi neki discount kupon dat iz zennija kad im pošaljem račun.
Bar znam za ubuduće da izbjegavam fedex.

Nisam shvatio ovo za 700 kn, toliko ti žele naplatiti ili te toliko inicijalna narudžba stoji?
Ako nije hitno, uvijek treba izbjegavati ekspresne / kurirske službe.

Mac_F 15.04.2013. 23:31

Ma 700kn sam platio narudžbu/naočale. Sad ako mi još lupe 300kn to je +40% gore.
Nisam vidio izbor. Do sada kad sam naručivao od njih nisam imao problema, no mislim da nisu slali fedexom. Neznam zašto su se sad sjetili.

Old Iggy 16.04.2013. 10:49

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 2379099)
Ma 700kn sam platio narudžbu/naočale. Sad ako mi još lupe 300kn to je +40% gore.
Nisam vidio izbor. Do sada kad sam naručivao od njih nisam imao problema, no mislim da nisu slali fedexom. Neznam zašto su se sad sjetili.

Najbolje je direktno kontaktirati Rheu. Nešto su mijenjali u zadnje vrijeme, možda im je na webu.

Mac_F 16.04.2013. 20:11

Danas su mi poslali mail da ih nazovem, te su mi objasnili da je carina vratila paket jer fizička osoba nesmije/nemože uvoziti dioprijske naočale. Znači ide nazad u Kinu.
Fcuk logic.
No ugodno sam se iznenadio ljubaznošću ovih iz Rhee s kojima sam pričao.

Fala na odgovorima, budem rekao kinezima da šalju golubima ubuduće (nadam se da me neće onda kontrola leta zajee :)).

Old Iggy 16.04.2013. 20:51

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 2379492)
Danas su mi poslali mail da ih nazovem, te su mi objasnili da je carina vratila paket jer fizička osoba nesmije/nemože uvoziti dioprijske naočale. Znači ide nazad u Kinu.
Fcuk logic.
No ugodno sam se iznenadio ljubaznošću ovih iz Rhee s kojima sam pričao.

Bojao sam se toga, no čudim se da su uopće pokrenuli postupak. Takvim stvarima je zabranjen uvoz fizičkim osobama.

Jesu li ti što naplatili?

Mac_F 16.04.2013. 23:22

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2379533)
Bojao sam se toga, no čudim se da su uopće pokrenuli postupak. Takvim stvarima je zabranjen uvoz fizičkim osobama.

A ko da uvozim nuklearni otpad. -.-

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2379533)
Jesu li ti što naplatili?

Nope

Znaš li možda da li je dozvoljeno uvoziti to u sloveniju?

Old Iggy 17.04.2013. 10:31

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 2379649)
A ko da uvozim nuklearni otpad. -.-

Sve vrste takvih proizvoda (tj. sve vrste medicinskih pomagala) su zabranjene. Problem je što nekad nešto prođe bez kontrole pa se ljudi naviknu.

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 2379649)
Znaš li možda da li je dozvoljeno uvoziti to u sloveniju?

Mislim da ne.

Mac_F 17.04.2013. 14:25

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2379759)
Sve vrste takvih proizvoda (tj. sve vrste medicinskih pomagala) su zabranjene. Problem je što nekad nešto prođe bez kontrole pa se ljudi naviknu.

A da li pod to spadaju i brand-name kontakne leće koje se prodaju i u HR? To je isto jeftinije preko neta, pa eto da znam ako budem naručivao.

A i to je bezobrazluk. Te naočale iz zennyja za 150kn su jednako kvalitetne kao kod nas naočale za 1500kn
Marža 1000%

Old Iggy 17.04.2013. 14:30

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 2379887)
A da li pod to spadaju i brand-name kontakne leće koje se prodaju i u HR? To je isto jeftinije preko neta, pa eto da znam ako budem naručivao.

A i to je bezobrazluk. Te naočale iz zennyja za 150kn su jednako kvalitetne kao kod nas naočale za 1500kn
Marža 1000%

E da je samo tu marža tolika... Iako baš ne možeš sve definirati maržom. Nije baš isto tko radi i po kojoj cijeni, aftermarket poslovi i slično.

Da, koliko znam leće isto spadaju, nekima zapne na granici nekima ne.

Matijac 17.04.2013. 19:53

Leće možeš naručiti u Sloveniju ako je sa neke stranice iz EU.

lord051 02.05.2013. 22:39

Pitanje u vezi carine, vjerojatno vec postavljeno :) , al eto, rekoh da pitam pa da budem 100% siguran... ( ko pita ne skita, ili ovaj put vrijedi staro pitanje nova budala :) )

Narucio bi neku robu iz USA, nije moguce da mi salju kao gift i umanjuju racun i slicno, vec sam provjerio. Cijena bi bila sigurno preko 1000kn, OK, znam da se na to placa carina, vec sam uzimao i placao carinu. E sad, zanima me, dali je to moguce izbjec kako? Sta je sa onim forama da se paket naruci u Sloveniju(zivim blizu), itd??

Pozdrav...

backpacker 27.05.2013. 08:50

Citiraj:

Autor lord051 (Post 2388514)
Pitanje u vezi carine, vjerojatno vec postavljeno :) , al eto, rekoh da pitam pa da budem 100% siguran... ( ko pita ne skita, ili ovaj put vrijedi staro pitanje nova budala :) )

Narucio bi neku robu iz USA, nije moguce da mi salju kao gift i umanjuju racun i slicno, vec sam provjerio. Cijena bi bila sigurno preko 1000kn, OK, znam da se na to placa carina, vec sam uzimao i placao carinu. E sad, zanima me, dali je to moguce izbjec kako? Sta je sa onim forama da se paket naruci u Sloveniju(zivim blizu), itd??

Pozdrav...

Pozdrav,

Ako imaš neke rodbine u SLO,možeš probati poslati na njih, ali ako misliš slati na PO BOX u Sloveniji treba prvo vidjeti dali ta trgovina uopće želi slati na PO BOX....
a i neznam jeli ti isplativo vozikati se u SLO zbog 300kn carine i poreza.

Old Iggy 27.05.2013. 09:00

Citiraj:

Autor lord051 (Post 2388514)

Plaćaš carinu/DDV i u Sloveniji.

blava 27.05.2013. 10:04

Htio bi si naruciti moto koznu jaknu,vrijednost je 120 dolara mislim,na akciji je 64 %,koliko ce mi lupiti carine i PDV-a ? Ako netko moze sracunati,ne vjerujem da nece jer ce biti oveci paket

evo ovako nesto
http://www.amazon.com/RAZER-MOTORCYC...I122UIAOL6KQPJ

E-mil 27.05.2013. 11:56

Carina na odjeću od prave i umjetne kože je 10%.

Znači ako je carinska vrijednost jakne (roba+šiping) 120 USD, platiti ćeš 45 USD davanja.

12 USD carina + 33 USD PDV preračunato u kune.

ZMAJ 31.05.2013. 01:51

Namjeravam naručiti felge iz SAD-a (felge + poštarina za ~1300$). Razgovarao sam s likom u supportu i kaže da može vrijednost paketa (sa poštarinom) staviti na 400-500$.
Jel to ok?

coconut 31.05.2013. 06:52

Zaboravio si na pdv i carinske troškove koje će ti naši nabiti na to. Naravno, pdv ide na zbroj cijene i poštarine.

nino 31.05.2013. 07:23

Citiraj:

Autor ZMAJ (Post 2405163)
... i kaže da može vrijednost paketa (sa poštarinom) staviti na 400-500$.
Jel to ok?

...I kaze carina da moze vrijednost po njihovom katalogu jer im se cini cijena preniska. :D

hammer_of_thor 07.06.2013. 09:32

Može li mi netko potvrditi e-mail adresu carine na koju se može mailati račun u svrhu carinjenja?
Mail adresa koja piše je: 10004.zagreb@posta.hr
(sa tim da je @ napisano olovkom, valjda pisac pisma nije znao kraticu na tipkovnici, pa sve izgleda malo čudno :D )

Naime, dugo nisam morao slati račun i dosad sam uvijek to faksirao, no sad su izgleda malo promjenili pa im se može i mailati.
Proslijedio sam na tu adresu račun sa PayPala, samo se nadam da je adresa točna.
Ako može netko potvrditi taj mail, da je već uspješno slao, bio bih zahvalan.

gil 07.06.2013. 10:43

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2409765)
Može li mi netko potvrditi e-mail adresu carine na koju se može mailati račun u svrhu carinjenja?
Mail adresa koja piše je: 10004.zagreb@posta.hr
(sa tim da je @ napisano olovkom, valjda pisac pisma nije znao kraticu na tipkovnici, pa sve izgleda malo čudno :D )

Naime, dugo nisam morao slati račun i dosad sam uvijek to faksirao, no sad su izgleda malo promjenili pa im se može i mailati.
Proslijedio sam na tu adresu račun sa PayPala, samo se nadam da je adresa točna.
Ako može netko potvrditi taj mail, da je već uspješno slao, bio bih zahvalan.

Mail je točan, slao sam im račun i drugi dan dobio pošiljku uvećanu za pdv i poštarinu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19.