![]() |
Joj taj Tom's Hardware, kakva hrpa potplaćenog ološa.
Ryzen Burnout :D |
Da ziher, mogu procesori itekako brže i prije degradirati
|
Citiraj:
Imao sam i Bartona koji je pod h2o išao na 2,8ghz, ali je degradirao još brže od ovog pentiuma. Evo ga još radi na 2,2ghz pod volcano 9 mislim. :) ALi ovo što sam linkao, nije bilo zbog neke moje brige, nego čisto da vidimo kolko ko laže i maže. A vidjeli smo i da na z490 svi negdje malo maznu pa da budu bar 1% brži od konkurencije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Na windowsima nemam tih problema, i skenirao sam više puta s memtestom i nije našao ništa.
|
Citiraj:
@Manuel: Ta greška na Linuxu je vezana uz proc i njegov power managment (vidi link koji sam dao). Evo ti link, skini 64bit Cinnamon verziju i prebaci ju sa Rufusom na stick: https://www.linuxmint.com/download.php |
Citiraj:
|
Pozdrav,
u zadnje vrijeme mi se dosta cesto desava ovaj problem, ne znam sto ga uzrokuje? Koristim onaj AMD Ryzen High Performance. Obicno restart PC-a rijesi problem, ali ne znam zasto dolazi do tog da takt padne tako nisko, imam i vise nego solidan Noctua cooler... https://i.imgur.com/ibTCj3f.jpg |
Citiraj:
Valjda se stvarao vakuum u kucistu kad mi je i taj bocni na bocnoj stranici u visini graficke puhao van, sad puse unutra. Ali slazem se trebalo bi neko kvalitetno rjesenje i tu, ali kad idem jeftinocom, haha |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Intelu nesreco… 9900KF i Z390 Ace ne bootaju na 4400 MHz ram sa XMP profilom.
Ustekao ih u ryzen build, ploca od 75 eura, odma boota, radi, nikakvih problema… Za mene je to to, nikakvi inteli vise do daljnjega... |
nemoj me zezat da si i ti napokon preso u amd tabor
ajd javi se pa da zaigramo malo |
Citiraj:
I šta si s tim dobio? Inifity fabric ti se prebaci u 2:1 mod iznad 3733mhz, a pogledaj si i latenciju... https://images.anandtech.com/doci/14...9-page-017.jpg Najbolji ram speed za ryzen je 3733mhz i što niža latancija (CL14 po mogućnosti, ali to mora biti neki top ram, ne znam za ploču dal može). BTW kupit ćeš ti i dalje svaku novu platformu kada izađe :D To su samo izgovori za promjenu :D |
Citiraj:
Sve u svemu read, write i copy performanse su debelo losije nego na intel platformi no uvjeren sam da to ima dosta veze i sa plocom koju koristim... @Overclock_freak To mi je privremeni setup za odradit tranziciju, da prodam intela dok jos vrijedi neke novce :D |
|
Rasturili su u multithread performansama, svaka čast. Kakva je situacija s potrošnjom SOC-a u idleu ili nešto malo više od idlea? Tu je prošla generacija dosta kaskala za Intelom, uz tradicionalno slabije single core performanse. Naravno, mislim na U procesore jer su, na mašinama u koje su ugrađeni, takve stvari bitne zbog autonomije.
|
Jača Ryzen braća troše neku sitnicu u stanju mirovanja, tak da nema brige za ovaj 4500U model.:) Veli Australac da se budu na potrošnju i izdržljivost baterije dodatno osvrnuli kad recenziraju i ostale U modele.:chears:
Citiraj:
|
Eeee, to su već ozbiljne (male) brojke ;)
Baš sad gledam i Lenovo specke za isti model IdeaPad 5, za AMD i Intel verzije. Također navode veću autonomiju na sve 3 baterije koje se mogu konfigurarati na tom modelu, u korist AMD-a. |
Citiraj:
Nema tu razlike u praksi u ničemu, osim u gamingu sa high end gpu na 1080p |
|
Ako stave takve cijene bolje da ih ni ne izbacuju
No nikad nisam vjerovao leakovima iz trgovina dok ih nemaju ni recenzenti, niti postoje kao gotov proizvod |
1 privitaka
Uspio sam dobiti odlican clock i vrlo niske latencije no write speed mi se cini dosta nizak. Jel to normalno na amd ili je to vise od ove budget ploce?
|
Normalno za Zen 2, i meni je na prvu bilo čudno kad sam prešao sa Zen 1, koji ima duplo veći write.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Onda je ovo odlicno. Ostat cu na toj konfi dok ne izade nesto novo.
|
AMD B550 Motherboards Prices Unveiled
https://wccftech.com/amd-b550-mother...rock-gigabyte/ B550 Taichi, okruglo 300$... druge top-tier ploče isto tu negdje, je da su dobre i vrm-ovi isto vrlo solidni, ali ovo je too much neisplativo u odnosu na postojeće X570. |
Bome najave cijena B550 i novih zen2 modela probijaju guzove cijenom... ne miriše na dobro. Šta će biti sa zen3 tek...
|
Nije to ni loše, barem izgubiš motivaciju razmišljati o hardveru :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:48. |