PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Renesis 04.12.2013. 09:59

Ja sam pak u Svici vidio u turistickoj agenciji ponude za bike ture po svijetu. ima stvarno cijeli svijet (ukljucujuci i HR obalu), meni je bilo interesantno po nepalu, spusta se u indiju, 60ak km cistog spusta :D

jed2i 04.12.2013. 10:38

Citiraj:

Autor KrpaZG (Post 2505602)
Kako frajer gazi bolesno :care:

Porazbacao se opasno :)

Citiraj:

Autor Nik (Post 2505788)
Hebes te voznje po parkovima.

Da, imaš pravo, najjebenije su te vožnje :D

Željac 04.12.2013. 11:37

vidio sam mu pimpek....
brijem da se stisnuo od hladne vode :D

žestok je kirgistan
(auf što žderu oni vojnici :D )

:beer:

Nik 04.12.2013. 13:17

Da li netko ima viska saraf za bashguard, a da je glava sarafa fi 14mm, a duzina sarafa max 12mm? (moze i kraci)

Nakon sto sam potokario SLX bash predvidjen bas za double SLX pogon, i pripasao ga za 3x pogon, otkrio sam da je jedan od 4 sarafa malo drukciji pa mi prolazi kroz bash :D

Koja gnjavaza oko najobicnijeg basha.

riceburner 04.12.2013. 17:57

Citiraj:

Autor Nik (Post 2505927)
Da li netko ima viska saraf za bashguard, a da je glava sarafa fi 14mm, a duzina sarafa max 12mm? (moze i kraci)

Nakon sto sam potokario SLX bash predvidjen bas za double SLX pogon, i pripasao ga za 3x pogon, otkrio sam da je jedan od 4 sarafa malo drukciji pa mi prolazi kroz bash :D

Koja gnjavaza oko najobicnijeg basha.

jel da ja nosim onaj moj na posel sutra? :fiju: neki klinci kaj nemaju tekuci su zainteresirani, a ne salje mi se pouzecem :D

Mar 05.12.2013. 17:14

Prijatelj mi pazarija ovo :)
Pohrani.com
Pa sam ga malo isproba danas.

Pike je izvrsno gladak i čini mi se da je RC verzija još i bolja od RCT3 jer se kompresija da finije naštelat.

Zadnji kraj mu je bija malo jače nampumpan pa mi se činilo da nije baš živahan (neki Corratecov VPS sustav nazad), ali čini mi se da lipo pedala uzbrdo iako shock nema nikakav lockout nego samo rebound namištanje.

Deore 615 kočnice rade vrlo dobro, ali mi je pogon za ovu biciklu neshvatljiv (3x10).
Dobro, to se još lako sredi da se izbaci najveća šajba, stavi bash i srednja promjeni sa većom.

Jedino me čudi s obzirom na to da je all mountain/enduro bicikla, da više baca priko volana od Triggera nizbrdo.
Sic štanga sa ručicom je žešća kretenarija, ali se valjda lako može dokupit daljski da ista dobije funkcionalnost.

Kola nažalost nisu tubeless, neznam koliko teže, a gume nisu protection što bi ga moglo stajati ode na kršu :D

Veličina je XL i dolazi sa 60mm lulom.

S obzirom koliko je plaćena, vrhunska bicikla :D

SileTzar 05.12.2013. 17:18

A kolko je plaćena. I gdje, ko uopće zastupa Corratec.

Mar 05.12.2013. 17:19

Njuškalo :D

SileTzar 05.12.2013. 17:25

11k kn dakle. Oprema je više nego dobra, dobar deal.

zubich 05.12.2013. 17:28

ja bi sada prodao samo ramu i kupio nekaj kaj ne baca na glavu na nizbrdici... (tj. uzeo bi svog shana i ostatak djelova rasprodao :D )

Vuco 05.12.2013. 17:46

Tutneš drugi headset i na 66° si =)

EDIT:
Jel to 1.5" lulica sa nekakvim adapterom na stireru Pike-a (jerbo on dolazi samo u tapered stirer verziji) ? Izgleda enormno veliko :)

Mar 05.12.2013. 17:50

Ali ovaj 27.5 je čisti marketing - ista stvar kao i 26", bar je u vožnji vrlo slično, a i razlika između 26 i 27.5 je u praksi puno manja od 27.5-29".

Mitsuoka 05.12.2013. 18:04

Ima za dobru paru i novi 2013 Opiate FX samo što je opet taj retani kut od 68°. To ste u Livnu uzeli?

Omerta 05.12.2013. 18:33

Pozdrav.. Znam da ovo nije forum.hr ali moram se nekome izjadati i pitati za savjet :D

Biti ću što kraći i jasniji..

Od svojih "malih nogu" imam Varikokelu na lijevom testisu (nakupina žila, meni je 4. stupanj), a tek prije 3 tjedna me je počelo boliti (nakon pregleda sam doznao da me boli zapravo od upale žlijezda oko prostate) dok je ultrazvuk testisa, mjehura, bubrega i prostate dobar.

Pregled sam obavio u privatnoj poliklinici Medico u Rijeci kod urologa Marwan Naseredin.

"Zaboravi bicikl" su bile njegove riječi :(

Razlog upale žlijezda je hladnoća. (radim u hladnom skladištu, vozim bicikl).

Nisam ga stigao pitati radi čega da zaboravim bicikl: dali radi varikokele ili radi upale žlijezda (vjerojatno radi varikokele). Jer ona MOŽE uzrokovati neplodnost, mogući karcinom itd itd, naravno, osim ako se napravi operacija..

Nakon pregleda još sam ga jednom upitao: "Dali sada imate isto mišljenje u vezi prekida biciklizma?"

Doktor: "Koliko ti puta moram reći, 5 puta? To ti je moj savjet, ostalo radiš na svoju odgovornost."

Naravno da se je osjećao uvrijeđen jer ipak njegova mora biti zadnja, jel.. Sve mi je jasno..

Pitanje za vas, a potencijalne odgovore molim na PM da ne spapamo ovdje (jedino ukoliko i ostali žele pričati o tome, što čisto sumnjam, jer ipak smo mi muškarci :D )

Dali imate slične probleme kao i ja, i koje ste savjete dobivali?
Dali ste nastavili voziti i slično?

Zahvalan :)

Nevjerojatno jelda? Toliko sam se dao u biciklizam i sad ovo.. Ali rekao sam sebi i drugima: Ako je prekid biciklizma najgore što mi se je moglo dogoditi iz ove situacije, onda odlično..

Mar 05.12.2013. 18:33

Tip je iz Tomislavgrada, donese u Dugopolje bez problema.

adaksinjo 05.12.2013. 18:36

donese - ima ih jos? racun, garancija?

Mar 05.12.2013. 18:38

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2506854)
donese - ima ih jos? racun, garancija?

Je, moš pisat upravi Vodovoda :D :D

Zato je i takva cijena.

adaksinjo 05.12.2013. 18:59

sretno onda dok svabe i ostali dobiju godisnji, mozda se sretnete na plazi pa mu frend samo vrati bajk.

SileTzar 05.12.2013. 19:10

Palo s kamiona u Švabiji pa onda Gastarbajt import j.d.o.o. dovese u tu prčiju.
Ajde nemoj reklamirat lopove, tnx bai.

Mar 05.12.2013. 19:30

Kaže da nisu ukradeni. Novi su i može se provjeriti serijski broj.

adaksinjo 05.12.2013. 19:37

zato si i dobio racun.

hf i gl :D

hash 05.12.2013. 20:48

Picajzla pitanje, za headset, pogon i kotace, da li moram uzeti LIS 1 mast ili je i LIS 3 ok. Kolko sam skuzio iz prospekta i googlea LIS 1 je za manje lagere, a LIS 3 za veće. Jel ima to kakvog bitnog utjecaja ili mogu kupiti bilo koju mast? Pitao sam na benziskoj i kazu jedino na Zitnjaku imaju LIS 1, a LIS 3 imaju na benziskoj. Ne da mi se ici na Zitnjak ako ne trebam, skroz sam drugi kraj grada i bez auta.

Drugo pitanje: Recon solo air s MoCo. Servisirao sam ga kompletno (brtve nisam mijenjao jer su izgledale u redu) ali nisam skroz skuzio foru s kolicinom ulja u MoCo. Ima ga dovoljno jer lockout radi. Ako smanjim tlak mogu stisnuti vilicu do pola cm do krune. Sve radi jako glatko i poprilično sam zadovoljan svojim prvim servisom :D. Zanima me kako se manifestira visak ulja u MoCo. Nesto se spominje topout ali nisam 100% siguran sto to znaci. Pretpostavljam kako je sve ok ako se vilica da sabiti do kraja ali da pitam za svaki slučaj jer će taj bike vjerojatno ici u prodaju pa da bude sve po ps-u. U MoCo sam stavio 118ml ulja po tablici na SRAMovoj stranici

Vuco 05.12.2013. 20:54

Što se tiče masti, jedino za kotače bi trebao malo više paziti što se stavlja. Osim toga ne mogu previše reći jer pitanje je kakve su karakterstike tih masti.

Što se tiče Recona, višak ulja u damperu se manifestira tako da nemaš puni hod. 5mm od krune je dobro, jerbo su i noge vani tipa 135mm (ako je i dalje na 130mm hod vilice). Top out ne može biti nikako radi viška ulja. Topout ti je "udarac" koji se čuje kad se vilica rasteže u početni položaj.

riceburner 05.12.2013. 21:23

lis nije bas pozeljan za lagere, lis 1 i lis 3 se razlikuju samo po temperaturama uporabe...

neznam kod koga je zavrsila ona moja kantica masti bas za lezajeve, ako nitko nema mozes doci do mene pa ti dam malo u neku posudicu...

hash 05.12.2013. 21:57

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2506936)
Što se tiče masti, jedino za kotače bi trebao malo više paziti što se stavlja. Osim toga ne mogu previše reći jer pitanje je kakve su karakterstike tih masti.

Imaš kakvu alternativu koja ne košta neke pretjerane novce? Ne kupuje mi se "specijalizirana" mast za bicikle jer pretpostavljam kako istu, ako ne i bolju, stvar mogu dobiti za tri put manje. Vodim se paralelom sa uljem za vilice i uljem za kočnice.

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2506936)
Što se tiče Recona, višak ulja u damperu se manifestira tako da nemaš puni hod. 5mm od krune je dobro, jerbo su i noge vani tipa 135mm (ako je i dalje na 130mm hod vilice). Top out ne može biti nikako radi viška ulja. Topout ti je "udarac" koji se čuje kad se vilica rasteže u početni položaj.

Ok, onda bi sve trebalo biti ok. Vilica je na 110mm. Noge su vani 115mm, ubacio sam spacere.

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2506957)
lis nije bas pozeljan za lagere, lis 1 i lis 3 se razlikuju samo po temperaturama uporabe...

Možeš ovo malo argumentirati? Hrpa ljudi koristi upravo nju za lagere i još se nitko nije žalio dapače svi preporučuju. Inače, razlikuju se i po viskoznosti :D ali ne znam kakva se viskoznost preporučuje tako da mi to ništa ne znači.

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2506957)
neznam kod koga je zavrsila ona moja kantica masti bas za lezajeve, ako nitko nema mozes doci do mene pa ti dam malo u neku posudicu...

Hvala ali ti si mi isto udaljen kao i Žitnjak. Kako se zove ta mast koju si imao ili samo ciljaš da baš mora biti za ležajeve. Ako je ovo drugo napiši par proizvođača pa ću proguglati.

Mar 05.12.2013. 22:04

Čisto info vezano za one gume na Corratecu gori:

To je X-king 2.4 i uže su od Hans Dampfa 2.35 i to solidno.
Da je HD 2.2-2.25 bile bi tu negdi.

De5tr0yer 05.12.2013. 22:06

Meni se pokazala dobrom Exustar LG01+ koju možeš nabaviti u markoprojektu. I Zmija ju koristi pa nije vrag da je loša :D

sutra u 10h na tunelu ćemo biti Kona Bros i ja, a Mic i Šoš su rekli da će isto doć :)

hash 05.12.2013. 22:18

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2506994)
Meni se pokazala dobrom Exustar LG01+ koju možeš nabaviti u markoprojektu. I Zmija ju koristi pa nije vrag da je loša :D

kn/kg? Još ću na kraju kupiti orginal mast.. ne vjerujem na što se dam nagovoriti :D

Mitsuoka 05.12.2013. 22:19

@Omerta nabavi DH bike ;) , tamo ne trebas sjedit previse. Znaci ne trebam cuvat kazetu i lanac za tebe vise?

Irvin 05.12.2013. 22:20

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2506994)

sutra u 10h na tunelu ćemo biti Kona Bros i ja, a Mic i Šoš su rekli da će isto doć :)

Sutra je petak? da niste pomakli dan unazad ili to stoji za petak? noćna sam, pa ako bude mirna onda bi skočio i ja...nisam vozio brdo, imaaaaaa :zdero:

Što se tiče subote, jel tko za snežne radosti na Pohorju? 10€ karta, Dado i ja punimo kola...

Omerta 05.12.2013. 22:22

Citiraj:

Autor Mitsuoka (Post 2507005)
@Omerta nabavi DH bike ;) , tamo ne trebas sjedit previse. Znaci ne trebam cuvat kazetu i lanac za tebe vise?

Ne, za sada odustajem od svih daljnjih kupovina.. :chears:

De5tr0yer 05.12.2013. 22:23

Citiraj:

Autor hash (Post 2507004)
kn/kg? Još ću na kraju kupiti orginal mast.. ne vjerujem na što se dam nagovoriti :D

75kn 150g -> 500kn/kg

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2507007)
Sutra je petak? da niste pomakli dan unazad ili to stoji za petak? noćna sam, pa ako bude mirna onda bi skočio i ja...nisam vozio brdo, imaaaaaa :zdero:

Što se tiče subote, jel tko za snežne radosti na Pohorju? 10€ karta, Dado i ja punimo kola...

Da, sutra, petak.

E, mogu ja na Pohorje bajkom? :D :roller:

Mitsuoka 05.12.2013. 22:25

Hoces da ja tebi posaljem board na probu? :D

De5tr0yer 05.12.2013. 22:27

Nemam novaca ni vremena ić se učit boardat :D Heheheh

Po snijegu samo bajkom ako će uopće past do kraja prvog mjeseca :)

Vuco 05.12.2013. 22:53

Citiraj:

Autor hash (Post 2506984)
Imaš kakvu alternativu koja ne košta neke pretjerane novce? Ne kupuje mi se "specijalizirana" mast za bicikle jer pretpostavljam kako istu, ako ne i bolju, stvar mogu dobiti za tri put manje. Vodim se paralelom sa uljem za vilice i uljem za kočnice.

Ja imam sa INA-e neku crvenu mast. S njom podmazujem sve što nije osjetljivo (tipa pera na freehub-u na zadnjoj nabi). Litijeva je neka...

Irvin 06.12.2013. 05:44

ej raja koja ide na Sljeme dns...ja ako se ne javim do 10h tebi Destro da me čekate...onda me nema, tj. prebacio me san...:fala:
(da me nebi čekali bezveze)

EDIT: 'ladnije u čaršiji nego na brdu, ja čuda, idem i ja :chears:

riceburner 06.12.2013. 08:25

Citiraj:

Autor hash (Post 2506984)
Hvala ali ti si mi isto udaljen kao i Žitnjak. Kako se zove ta mast koju si imao ili samo ciljaš da baš mora biti za ležajeve. Ako je ovo drugo napiši par proizvođača pa ću proguglati.

neznam tocno, nesto američansko dok sam se jos bavio time, ako ides na zitnjak produzi do culinca pa ti tam donesem :goood:

night_rider 06.12.2013. 09:35

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2507016)
Po snijegu samo bajkom ako će uopće past do kraja prvog mjeseca :)

>and Vot Aftr Det<.. putevima Renesisa?

Citiraj:

Autor Irvin (Post 2507115)
ladnije u čaršiji nego na brdu, ja čuda, idem i ja :chears:

Jes bolan, pedaliro jucer nocnu.. gore pa možeš i u kratkoj majici! :D

Renesis 06.12.2013. 10:19

aftr det, vir going to faund stutgart subsidijari :)

2 die 4 06.12.2013. 17:05

Ima planova za sutra?
Možda da se pridružim!
Također, kakvi su planovi za nedjelju?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:12.