![]() |
|
Iako mi je GT350R draži, ovo je brutalan stroj.
|
Citiraj:
edit. @icy Jesi li riješio probleme sa diskovima? |
Zasto se chevy povukao iz eu? Vidim da im stranica kod nas vise nije u funkciji i citam da ih nema vise?
|
Navodno da ne budu konkurencija Opelu.
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
Jucer tokom voznje po Rijeci mi je pocela blinkat lampica grijaca na autu, nakon nekog vremena se upalila i zuta lampica motora(check engine ili sta vec) i auto je otisao u safe mode. Kad bih stao, ugasio auto i upalio ga, i ako nebi forsirao, uspio sam odvozit 30km normalne voznje bez da se ponovno upali safe mode ali sve do 2200-2400 okretaja, cim ga malo razvrtim se pali. Googlajuc sam nasao da to moze imat veze s turbinom i da ce vj trebat otvarat. Jel imao tko takvog iskustva? 1,6 TDI motor inace, 2011. godiste
|
DPF vjerovatno.Odi negdje na dijagnostiku spojiti.
|
Citiraj:
Citiraj:
Upravo to. Obzirom da je Opel dio GM grupe, nema im smisla imat svađu u dvorištu pa su povukli Chevy sa EU tržišta gdje ekipa ipak više cijeni Opel. IMHO totalna glupost, osobno bi radije ubo Cruze nego Astru ali i ako jedan V.A.G. može uz VW držat Seat i Škodu, ne vidim zašto su oni zabrijali da im je ponudit Chevy neisplativ potez. http://www.autonews.com/article/2013...-focus-on-opel |
možda su u pitanju poslovni rezultati pa su zaključili da im je neisplativo
|
Citiraj:
Znamo i sami kakvi bi komentari bili da kod nas parkiraš novi Cruze i novu Astru jedno pored drugog. Jedno je ''koreanac'' i on smrdi, a drugi je ''švabo'' i on miriši :D |
Citiraj:
vidio sam negdje zanimljiv chart gdje piše koje se marke prodaju pod kojim brendom u kojem dijelu svijeta... evo zanimljiv read baš o ovome s chevy u EU: http://www.topgear.com/car-news/usa/...et-dead-europe |
Ali su isti koncern i koriste istu tehnologiju.
I baš zato jer ekipa zabrijava da je to neki preimenovani korejski kramp, radije će ubost astru za više para. Mislim pa Hyundai/KIA koncern ima najviši porast kvalitete u zadnjih par godina. U JD Power istraživanjima uredno šišaju razvikanu konkurenciju. Ekipa se treba maknut od premisa da i dalje prodaju vozila kao što su Daewoo Tico, prvi Accent ili Kia Sephia. :D Naveo sam gore u postu link zašto su se povukli. |
Ali jedno je Hyundai/Kia a drugo GM/Daewoo. GM ne samo da je povukao Daewoo Chevrolet iz Europe (americke modele svakako nije ni nudio) nego sada prodaje i Opel i potpuno odustaje od Europe. Lose posluju, svi americki proizvodjaci biljeze losije poslovanje nego prije 2009. kada je krenula recesija. Iako su sada bolji nego u vrijeme krize.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
A što ti je Tico kriv?
Pa to je bio najbolji mali gradski auto kojeg sam imao... toči i vozi... jedna guma je koštala 135 kn (toliko je bila i široka :D), servis se svodio na zamjenu filtera i ulja jer nije bilo elektronike koja bi krepala, a u gepek je bez problema stala vešmašina u zaštitnoj ambalaži... da ga još uvijek proizvode kupio bih ga ponovno... ma postali smo razmaženi jer nemremo više 3-5 gradskih kilometara na posao i s posla ili do vrtića odvesti bez 150 KS, klime, serva, senzora kiše, tempomata, prozora na struju, ABS-a, ESP-a i TMPS-a :( |
Citiraj:
Nego koliko se sjećam nudili su oni Camaro i Corvette na EU tržištu samo se nisu prodavali. Citiraj:
Na kraju i Spectra koju vozim je zadnjih 14 godina toči i vozi. Evo danas idem prednje amortizere zamjenit jer je jedan propišao, dva amortizera 580 kn. |
Citiraj:
|
Tico je baš bio dobar. Zvučao je kao nekakav muscle car :D, a stalo nas je 6 u njega kad bi išli na cugu. I danas bi se vozali u njemu da kolega nije otišao s njim u bus po kiši. Sigurnost putnika mu je bila jedina mana.
|
ma tico je lijes totalni.
|
obzirom na stanje na našim cestama i vozačku kulturu, osobno ne bih volio prevoziti vlastitu djecu ili druge bližnje u takvom šporetu :D
vjerujem da bi svi voljeli voziti skupe pile kad bi bili u mogućnosti |
Ima li netko ove godine plan ići u Ženevu na auto show?
Nekakve ponude s jednodnevnim čarter izletima avionom su po smiješnim cijenama (2000 kn), pa sam malo bacao na stranu koliko bi put ispao ako se ide autom. ViaMichelin kaže ovako za put tamo i nazad: Citiraj:
Ispada cca. 500€ za jedan auto (4 osobe) s noćenjem u Milanu. 125€ po glavi + hrana, cuga i klasične turističke gluposti. Karta za sajam je 100 kn. Ako bi se slučajno ovdje našla još trojica za vikend 17. - 18. - 19.3, nek mi se slobodno jave u inbox :) |
Ici cu ja 18.3. Ako idete iz Hr, mozemo se naci. Mene iz Zh ispadne vlak 45 Chf, a ulaznice sam dobio.
|
Jesi u racunicu ubacio i godisnju vinjetu za svicarske autoceste?
Citiraj:
Ovo s cijenom i širinom gume.....predobro. |
Zna li netko od kad ce poceti racunati trosarine po stvarnoj emisiji CO2?
Imam dvije informacije, jedna da od 6., druga od 9. mjeseca ove godine. Ima li netko tocnu informaciju? |
Citiraj:
|
Vozio tica 1g i preso ~10kkm prošle godine
Cak sa njime oso 2x na more preko Ucke :D Auto je bio super, tam mi je po otvorenim cestama trosio ispod 5l, u Zagrebu preko zime na kratkim relacijama i do 10l :D Za sigurnost se nisam brinuo jer sam znao da sam gotov u svakom slučaju ak se nekaj desi :D |
Citiraj:
@1v@n - nekako su ti visoki troskovi putovanja. Daj sam to izracunaj. Naravno zavisi koji auto, kolika je potrosnja. |
Citiraj:
|
Kak mu ne treba vinjeta? Osim ak se ne misli vozit lokalnim cestama. Meni su uredno svaki put na granici bez pitanja samo nakeljili naljku i rekli show me the money. :D
|
Pa ne treba kad se do auto show-a moze doci bez autoputa. Granica nije daleko, tako da ne mora na autoput.
|
Citiraj:
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:26. |
|