![]() |
Probaj promijeniti pastu
|
Citiraj:
Nije nužno da će past temp, pogotovo zbog načina regulacije vrtnje ventilatora i automatskioh clockova GPU-a. Kakvi su boost clockovi u odnosu na prije? Moguće da su viši tj. stabilniji na višoj frekvenciji. Kakva je potrošnja grafe nakon undervolta? Na koliko se vrti ventilator, ako je i dalje u automastkom modu? Uglavnom, stvari nisu tako trivijalne. Potraži malo po netu kako PowerTune regulira clockove i vrtnju ventilatora. I probaj staviti fiksni br. okretaja za ventove, pa onda usporedi. |
Kako god bilo, do 90° nesmije ići ni na stock naponu, treba rastaviti karticu, očistiti i ispuhati te staviti svježu pastu
|
Definitivno previse ,ispuhat pastu i termalne promjenit,nikad u 2 g. Nisam vidio tu temp. na mojoj,max 73°
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
moja se isto grijala preko 90, od novog, kupio aftermarket kuler i rijeseno :D
|
Citiraj:
Temperature idu dolje kada se poveča brzina ventilatora , ali to je toliko glasno da je zločin ostaviti tako postavljenu brzinu ventilatora . Radi se o Asus Strix Radeon 390X 8GB . |
ja sam imao sapphire 390, topliju karticu nisam nikad vidio :fiju:
nije ni kuler toliko los, nego je kartica pecnica nije ni sa drugim kulerom i 2x12cm venta bila nesto puno hladnija sad sa 590 mi je preporod |
Citiraj:
Edit: Ako želiš mogu ti poslati par slika na pp da ti dam inspiraciju :D |
Citiraj:
Nije glasna na automatskim postavkama samo se dosta grije , a nisam navikao gledati temperaturu kartice na 91-92 C u loadu :D . Neka radi tako , neće biti jedina iz te serije 390 koja se fino grije , a i potrošiti ću manje plina za grijanje stana :D . |
mozes probati staviti kvalitetniju pastu
|
Ovisi kako su krivulju podesili... možda cilja visoku temp a niže okretaje kad undervolta....
Ja uvijek sebi sam naštelam krivulju u afterburneru, kako na amd-u tako i na nvidiji.... |
pozz.
dobio sam gigabyte r9 390 windforce na korištenje,ali kartica je fkt glasna.82c u loadu sa ventovima na 85%.Sad undervolto bi ju,pa me zanima koliko bih max mogao spustit core cloke i voltazu?ne igram nist prezahtjevno i igram na 1050p..i 60 fps mi je sasvim dovoljno sa msi afterburnerom mi je taj slider za voltazu zakljucan i kad stavim kvacicu u opcijama da se otkljuca.. da skkratim..spustio bih joj core clock za 100-150mhz.e sad dal ima tko iskustva koliko bih mogao i voltazu? samo da smanjim tu buku karticui sam ocistio i promjenio pastu. |
Riknio mi je ventilator na kartici Asus Strix Radeon 390X 8GB - 4 pina .
https://www.newegg.com/p/18W-000G-06611 Ima li netko za prodati vent ? Možda je nekome ostao hladnjak od neispravne grafe ?! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:51. |