PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

sasha2511 10.02.2017. 15:51

Citiraj:

Autor rendula (Post 3021842)
Jel quasar jos uvijek aktivan ili ga je nesto bolje zamijenilo? Ti pluginovi traju po par mjeseci i onda trazi novi koji radi..

aktivan je i radi, sad imas i Quasar Burst di imas za birat sve providere..

from my Le X720 on TT

Ziiky 10.02.2017. 16:01

A95x + libreELEC

Testirano i radi bez greske:
On/off
On/off sa oriđiđi daljincem
On/off mele f10delux
Restart
Cec (sve osim back tipke - SonyTV)
USB 3.0 WD 3tb externi hdd
Wifi
Lan
Bt

Mele f10 delux:
airmouse
keyboard
komande
-sve "on the fly"
Volume +/- radi na klik

Audio:
Hdmi passttrough
DTS
DD
DTS-HD
DD-MA

Video:
1080/24
Dispaly sync

Addons:
Quasar+burst
Exodus

Sent from my Redmi note 3 pro

Black_Dragon 10.02.2017. 21:37

Danas sam prošao nekoliko streamova preko ace stream. Osim što je manje hd prijenosa, imaju problema, tj. slika trza svako malo. Nema šanse da se tako nešto događa na 80/90Mbps. Pravi test sad dolazi za vikend a idući tjedan sa LP. Samo da se i oni ne raspadnu sad kad smo sve konačno namjestili :D

sasha2511 10.02.2017. 21:39

sve ce nam pomalo ukinut,. ja punim hardove s filmovima ako nis drugo barem cu imat sta gledat.. ;)

from my Le X720 on TT

Black_Dragon 11.02.2017. 01:18

Nisi ni ti lud :) Sve je ovo cool ali kad ti toliko ovisiš o tome kakav je server/stream, to mi se ni malo ne sviđa. Mislio sam da sa svojom net brzinom neću imat većih problema, ali grdno sam se prevario. Da ne govorim tek stanje sa iptv kanalima.

Oldschool rules :goood:

Mirkopoter 15.02.2017. 10:59

Dobio sam nekakav Microsoft bluetooth bežični miš i spojim ga preko bluetootha na A95X, ali ništa se ne događa, strelice nigdje nema, je li može uopće miš radit preko bluetootha ili isključivo preko onog malog USB-a?

Jus_us 16.02.2017. 15:08

Citiraj:

Autor Black_Dragon (Post 3020828)
Display -> Deep colour mode - ovo je po defaultu isključeno. Da ostavim isključeno ili...?

Sjetio sam se one sheme o tamnom prikazu videa pa sam našao onaj test video file. Znači do danas se nije našlo riješenje kako zaobići to da se svaki put pri uključivanju playera mora pokrenuti taj video?

Staviš intro video pri ulasku u Kodi i riješio si problem.

Black_Dragon 16.02.2017. 15:14

Kako misliš da stavim intro video?

Jus_us 16.02.2017. 15:35

Tutorial http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=124124

Animacije http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=209673

Prilikom pokretanja Kodija izvrti se intro video od par sekundi i to je to.

Edit: evo i za LibreELEC tutorial za intro video https://forum.libreelec.tv/thread-4068.html

Svi koji imaju s905x tv box imaju taj problem tamnog prikaza sve dok ne pokrenu neki video, onda se svjetlina vrati, da nebi stalno prilikom ulaska u box pokretali video...jednostavno se stavi intro i rijesena stvar.

Napomena: obavezno staviti neki od formata mp4, avi ..znači da bude video, ukoliko stavite .gif onda stvar neće funkcionirat.

Black_Dragon 16.02.2017. 15:35

Pogledat ću :fala:

Edit: Izgleda da ću malo teže (ako uopće), moći ovo složiti na costum buildu (Scism Tv 5 in 1).

Ovaj intro mi je baš moćan:
https://drive.google.com/file/d/0B6I...15S3dIOFE/view 60fps (mp4)

https://drive.google.com/file/d/0B6I...RxWDFxdzg/view 60fps (mkv)

Da li je svejedno ako je intro mkv. ili mp4. format?

Edit2: Našao sam jedan drugi skin unutar builda koji ima "extras -> startup video or playlist" gdje se može podesiti da učitava intro.

Jus_us 16.02.2017. 16:45

Ja sam probao na Estuary i na Confluence i radi na oba dva, ne vidim razlog zasto nebi radilo i na ostalim skinovima.

Možeš staviti bilo koji format mkv, mp4, avi itd.., bitno da nije gif.

Black_Dragon 16.02.2017. 17:28

Na costum buildu Scism tv-a radi ali samo na određenim skinovima (build je 5 u 1). Jednostavno nema opcije za dodati intro video. Riješio sam to promjenom skina, hvala još jednom :chears:

sasha2511 16.02.2017. 17:39

s cime ste ubacili intro video? ovog addona za to nema..

from my Le X720 on TT

Black_Dragon 16.02.2017. 17:45

Za sada ga pokrećem preko usb-a. Ide automatski kad pokrenem Kodi. Sad gledam da ga prebacim u neki folder interne na box.

Settings -> Skin settings -> Extra -> Startup video or playlist -> pronađi file koji želiš da koristiš za intro.

sasha2511 16.02.2017. 17:46

Citiraj:

Autor Black_Dragon (Post 3024158)
Za sada ga pokrećem preko usb-a. Ide automatski kad pokrenem Kodi. Sad gledam da ga prebacim u neki folder interne na box.

ali pokreces ga preko cega??

from my Le X720 on TT

johnsmith 16.02.2017. 17:51

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3021847)
A95x + libreELEC

Testirano i radi bez greske:
On/off
On/off sa oriđiđi daljincem
On/off mele f10delux

nexbox a95x i kazes on off radi na libreelecu? 7.0.2 verzija ili beta 7.95? Pitam jer po forumima od libreleca tvrde da nemos upaliti i da je to ok. Android je radio suspend a ne power off/on :fiju:

Black_Dragon 16.02.2017. 18:00

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3024159)
ali pokreces ga preko cega??

Editirao sam post poviše.

Jus_us 16.02.2017. 18:21

Citiraj:

Autor Black_Dragon (Post 3024142)
Na costum buildu Scism tv-a radi ali samo na određenim skinovima (build je 5 u 1). Jednostavno nema opcije za dodati intro video. Riješio sam to promjenom skina, hvala još jednom :chears:

Ne treba ti opcija u skinu da dodaš intro video, očito nisi pročitao forum koji sam ti linkao. Na bilo kojem skinu intro video radi tako da editiraš home.xml koji se nalazi u folderu od skina i dodaš ono što ti piše na forumu, isto tako editiraš advancedsettings.xml i dodaš što piše na forumu.

Pročitaj si u prvom postu. Advanced Method: Modding a skin

Benifits:
Should work with any skin

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=124124

Citiraj:

Autor johnsmith (Post 3024164)
nexbox a95x i kazes on off radi na libreelecu? 7.0.2 verzija ili beta 7.95? Pitam jer po forumima od libreleca tvrde da nemos upaliti i da je to ok. Android je radio suspend a ne power off/on :fiju:

Na LibreELECU Nexbox A95X S905x radi ON/OFF sa daljenskim koji dolazi uz box. Na verziji Nexbox A95X S905 ne možeš upaliti LibreELEC sa daljenskim, to su znači dve različite verzije, prva s905X dolazi sa Androidom 6, druga verzija S905 dolazi sa Androidom 5.1. Ovo što pričaju na LibreELEC forumu se odnosi znači na S905 verziju boxa.

Black_Dragon 16.02.2017. 18:23

Jesam, pročitao sam al mi se to činilo (bar na prvu) malo kompliciranije pa sam napravio ovo: Settings -> Skin settings -> Extras -> Startup video or playlist -> izabrao file za intro. File sam prebacio na interni storage od android boxa.

Radi ko avion :D

Jus_us 16.02.2017. 18:28

Naravno da radi :), izabrao si jednostavniju varijantu, tj.. skin koji već u sebi ima mogućnost ubacivanja intro videa, za sve ostale koji nemaju tu opciju se radi na način koji sam gore naveo ;).

Edit: pivu sam valjda zaslužio, možeš je poslat poštom :D

Black_Dragon 16.02.2017. 18:31

Da, prvotni skin mi nije imao tu opciju pa sam se prebacio na drugi. Nije da mi je ovaj nešto puno lošiji, dapače... samo je malo drugačiji, više minimalistički menu.

Javi se ako budeš dolazio u Dubrovnik :)

sasha2511 16.02.2017. 18:55

Citiraj:

Autor Jus_us (Post 3024181)
Naravno da radi :), izabrao si jednostavniju varijantu, tj.. skin koji već u sebi ima mogućnost ubacivanja intro videa, za sve ostale koji nemaju tu opciju se radi na način koji sam gore naveo ;).

Edit: pivu sam valjda zaslužio, možeš je poslat poštom :D

sorry ali mozes malo bolje pojasnit di treba ista ukucat poslije u onom skin.xml.. ja tamo k**** ne kuzim.. ako te volja ako ne nema veze.. zivio sam do sad bez intra mogu i dalje.. ;)

from my Le X720 on TT

Jus_us 16.02.2017. 20:22

Ne dirati skin.xml. Evo primjera, recimo da se radi o skinu Confluence, uđeš u Kodi folder i nađeš folder userdata te unutar tog foldera imaš advancedsettings.xml, ukoliko advancedsettings.xml ne postoji onda ga ti napraviš, unutar advancedsettings.xml kopiraš dole navedeno i napraviš save.

http://i.imgur.com/AlipL62.png

Zatim odeš u folder od skina, u ovom slučaju skin.confluence/720p, unutar foldera 720p nađeš home.xml i editiraš ga te ispod (defaultcontrol 9000 defaultcontrol) kopiraš dole navedeno

http://i.imgur.com/JffRNOr.png

special://skin/intro.mp4 - ovo je putanja gdje se nalazi intro video te tu putanju možeš zamjeniti tamo gdje ćeš staviti svoj video.

Nadam se da ti je sve jasno.

sasha2511 16.02.2017. 20:35

prvo sam odradio ali ovo drugo drama..
znaci napisem XBMC.PlayMedia i u zagrade stavim putanju gdje mi je video??
sorry sta gnjavim jbg, svasta sam editirao do sada ali ili sam oglupio ili bas ne kuzim.. poprilicno mi je nerazumljivo ipak.. :D

nadalje ovaj folder confluence mi nema 720 oznaku nego samo confluence skin..

from my Le X720 on TT

Jus_us 16.02.2017. 20:55

Kopiraš cijeli kod, post je editiran, forum mi nije dao da napišem kod pa sam stavio slikice. Ovo u zagradi je putanja videa te ti tu putanju možeš staviti tamo gdje si kopirao svoj video.

Unutar Confluence foldera moraš imat 720p folder te u njemu home.xml. Napisao sam već barem 2 puta link od foruma na kojem možeš sve naći, evo još jednom

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=124124

Malo prelistaj forum pa ćeš naći gdje se točno nalazi folder 720p.

sasha2511 16.02.2017. 21:07

dakle na Kryptonu na mom Nexboxu nema 720p folder.. stavio da ga trazi ES file explorer i nema ga tako da odustajem.. hvala na pomoci ali ne ide..

from my Le X720 on TT

Jus_us 16.02.2017. 22:04

Ovo gore sam napisao primjer za Confluence skin, ukoliko koristiš neki drugi skin primjer..Estuary na Kodiju 17, onda nije 720p folder nego xml.

kodi/addons/skin.estuary/xml/Home.xml

kodi/addons/skin.confluence/720p/Home.xml

sasha2511 16.02.2017. 22:07

Citiraj:

Autor Jus_us (Post 3024261)
Ovo gore sam napisao primjer za Confluence skin, ukoliko koristiš neki drugi skin primjer..Estuary na Kodiju 17, onda nije 720p folder nego xml.

kodi/addons/skin.estuary/xml/Home.xml

kodi/addons/skin.confluence/720p/Home.xml

razumijem ja tebe i imam Confluence aki nemam taj folder.. stavljeno je da mi pokazuje i skrivene foldere ali toga nema..

from my Le X720 on TT

vorda22 16.02.2017. 22:46

Citiraj:

Autor Black_Dragon (Post 3022013)
Nisi ni ti lud :) Sve je ovo cool ali kad ti toliko ovisiš o tome kakav je server/stream, to mi se ni malo ne sviđa. Mislio sam da sa svojom net brzinom neću imat većih problema, ali grdno sam se prevario. Da ne govorim tek stanje sa iptv kanalima.

Oldschool rules :goood:

jeftino, a kvalitetno ne postoji :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

CROXXX69 16.02.2017. 23:49

Pozdrav,

mene zanima samo Kodi na tv posto nemam Smart tv, tj zelim starom dati da gleda Kodi, tj nase i sportske streamove na starom lcd tvu.
Znaci treba samo Kodi da radi kako treba. Koji player kupiti? Vidio sam polovne koji su negdje oko 300-500kn:

Minix Neo X6
Minix NEO X7
Amazon fire stick
Apple tv 2
M8s mini II TV Box
WD TV Play Media player
WD TV Live streaming Media player
Nexbox A95X-B7N
Beelink Mini TV Box MXIII III
BEELINK X2
Tronsmart MXIII Plus
Kimdecent X96

Zanima me u biti Apple tv 2 kakav je? Dali su dovoljno 256mb za Kodi?
A kakav je Amazon fire stick?

Jus_us 17.02.2017. 00:10

Citiraj:

Autor Black_Dragon (Post 3015674)
Nisam mogao izdržati pa sam instalirao Kodi i sve ove popularnije addone na mobitel.

Player koji sam naručio po zadnjoj informaciji (tracking broju) je 24/01 bio u UK-u.

Sve u principu radi jako dobro, da ne idem previše u detalje :D Naletio sam na Ace Stream pa me zanima koristi li ih netko ovdje i koliko je stvar sigurna. Valjda su se prije godinu i više dana neki žalili da je to malware program i sl. S druge strane, mnogi ga hvale. Nakon instalacije, svi streamovi se otvaraju bez problema i kvaliteta je puno bolja nego što se to inače može pronaći. Skenirao sam mobitel sa nekoliko antivirus programa i nije mi ništa našao.

Koristim ja acestream vec koju godinu za gledanje tekmi, bolje od toga stvarno nema ako zelis naravno free pogledat tekmu u hd rezi. Meni radi perfektno i nikad nemam problema, tekma ide glatko...gledalo se prije preko razno raznih addona tipa castway gdje je bilo acestream linkova, danas se gleda preko pro sporta addona preko reddita i koristim jos sportsdevil koji je nedavno updejtan i ima acestream linkove. Iako imam i iptv listu od nedavno, acestream ipak daje kvalitetniju sliku i definitivno je bolji, iptv ponekad zna stekat i zajebavat, ali acestream stvarno ide bez problema.

Black_Dragon 17.02.2017. 00:33

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3024292)
jeftino, a kvalitetno ne postoji :)

U međuvremenu sam posložio addone, izbrisao smeće koje malo radi malo ne i sad sam pokriven sa jedno 10-ak vrhunskih addona. Nema što nema i više od toga mi ne treba. Ljudi plaćaju ponekad i te iptv liste ali ti kanali svakako znaju štekat, smrzavat se, radit buffering i sl. Hoću reći da i kad se plati nešto ne garantira "premium" servis. Kad je free, ne smiješ se puno žalit :D

Citiraj:

Autor Jus_us (Post 3024314)
Koristim ja acestream vec koju godinu za gledanje tekmi...

Znaju i oni ponekad zezat ali u 90% slučajeva 720p/1080p prijenosi, bez greške :goood:

U zadnje vrijeme mi na arena vision kanalima (ace stream) ima tona ali nema slike. Srećom, ima toliko izvora da i nije neki problem.

Preporuka i za NJM-Soccer, ima odličnih streamova nogometa.

Jus_us 17.02.2017. 00:42

Meni iskreno acestream nikad ne zeza niti imam problema sa njime, radi perfektno, sve ovisi gdje gledas streamove. Sto se tice Arene vision ...nekad su bili dobri ali vise nisu. Pretezito gledam Eng kanale i rade super. Sto se tice iptv programa, to je manje vise macak u vreci :D, probao ih jako puno i ima ih mozda svega par komada koji se isplate uzet i koji rade bez greske, naravno oni i kostaju nesto vise.

Black_Dragon 17.02.2017. 00:49

Ajde kad si tu da te usput pitam. Kako gledaš preko reddita streamove.

Jus_us 17.02.2017. 00:56

Instaliraj si pro sport addon, udjes u njega i vidjet ces my subreddits, udjes u subreddits i odes na add new subreddit, napises soccerstreams i lupis ok. Kad bude neka tekma budes vidio linkove od acestreama.

Edit: možeš si staviti i za nba ako gledas, nbastreams ili koji god sport da gledas ima na redditu posebno za svaki sport.

Black_Dragon 17.02.2017. 01:04

Hvala ti, probam malo kasnije iako jedva gledam na oči :D

Edit: Skužio sam da imam taj addon ali ga uopće (pored drugih) nisam koristio. Dodao sam subreddite nogometa i košarke :fiju:

vorda22 17.02.2017. 09:41

jel moze netko nabrzaka ukazati na solidan android player na njuski koji radi sa kodijem, da mijenja frekvencije i da ima android 5.0 najmanje. trebao bi ga danas ubost za frenda...

Citiraj:

Autor Black_Dragon (Post 3024320)
U međuvremenu sam posložio addone, izbrisao smeće koje malo radi malo ne i sad sam pokriven sa jedno 10-ak vrhunskih addona. Nema što nema i više od toga mi ne treba. Ljudi plaćaju ponekad i te iptv liste ali ti kanali svakako znaju štekat, smrzavat se, radit buffering i sl. Hoću reći da i kad se plati nešto ne garantira "premium" servis. Kad je free, ne smiješ se puno žalit :D

ja placam 7.5 funti smashtv iptv. domaci kanali me ne zanimaju previse, a ovdje ima sve zivo i jako dobro radi na simple iptv clientu. isto tako imaju i svoj android app.

johnsmith 17.02.2017. 10:18

Citiraj:

Autor Jus_us (Post 3024178)

Na LibreELECU Nexbox A95X S905x radi ON/OFF sa daljenskim koji dolazi uz box. Na verziji Nexbox A95X S905 ne možeš upaliti LibreELEC sa daljenskim, to su znači dve različite verzije, prva s905X dolazi sa Androidom 6, druga verzija S905 dolazi sa Androidom 5.1. Ovo što pričaju na LibreELEC forumu se odnosi znači na S905 verziju boxa.

Onak.. Kupio dva a95x, b7n modeli, ocito je nutra s905x kad oba dosla s android 6 gore. Android on/off (suspend) radi. Libreelec 7.0 ili 8.0 beta, jok. Ugasis i ne svjetli crveno nego doslovce power off napravi. Nije da ti ne vjerujem ali daj mi objasni kak ti svog palis gasis a ja ne mogu i kazem kszaq il kak se developer zove tvrdi da je to ok. Ili daj link do libreeleca koji koristis, mozda je neki drugi :chears:

vorda22 17.02.2017. 10:31

jel ima netko u zg za prodat nexbox a95x?

CROXXX69 17.02.2017. 11:57

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3024386)
jel ima netko u zg za prodat nexbox a95x?

Pa imas na njuskalu koliko hoces.
Samo sto je zalosno sto na aliexpressu dodje nekih 30dollara (oko 220kn), a ovdje prodaju po 500kn

EDIT:
Cujem da je ovaj Pi2 / Pi3 najbolji (sto se cijene tice) nacin za kodi i slicno...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:43.