PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

Hrjax 29.01.2010. 20:33

Rjesavao sam reklamaciju za susjeda,g11,ne radi enter,slikali sve sta su htjeli,poslali serial numbere i ostale numbere...Valjda ce se javit u roku od 72 sata
Inace,iam doma 2 G500 kupljenih tu an forumu,pa valjda ce mi logitech eventualne reklamacije priznat s obzirom da imam papire od logitecha

dUG1 01.02.2010. 23:49

Jesu ti se javili?

Pitam zbog ovog:
Citiraj:

I would like to inform you that we are unable to issue replacements for our customers in Croatia due to some unavoidable circumstances, I would set the status of this case as pending until we have received updates coming from our headquarters.
Bojim se da smo izvisili, a sad ko za inat nemam para za novi "posteni" mis :(

Mr.Ex.President 02.02.2010. 00:32

Tako obično završi svaka priča u koju se umješa ljudska pohlepa:)

Neko ti pruži prst, a ti uzmeš cijelu ruku i to traje dok traje, a kad stane obično najebu ni krivi ni dužni, ljudi koji stvarno moraju reklamirat nešto u ovakvim situacijama za razliku od onih koji su reklamira iz objesti. Jeba ja sebe ako svako treća Logi reklamacija s ovih prostora nije bila neka muljaža...

dUG1 02.02.2010. 00:54

Jebiga...

Kaj je najgore, sjecam se stvarno smijesnih primjera s foruma, kada je ekipa reklamirala miseve koji su se "izlizali" ili je grip postao mekaniji...i to je uredno prolazilo.
Cak mislim da se radilo o G9 i slicnim skupljim stvarcicama :)

Tak da...za sad jos ne gubim Nadu, ali znamo kaj se kaze za nju :D

micek_kc 02.02.2010. 00:56

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1557746)
Tako obično završi svaka priča u koju se umješa ljudska pohlepa:)

Neko ti pruži prst, a ti uzmeš cijelu ruku i to traje dok traje, a kad stane obično najebu ni krivi ni dužni, ljudi koji stvarno moraju reklamirat nešto u ovakvim situacijama za razliku od onih koji su reklamira iz objesti. Jeba ja sebe ako svako treća Logi reklamacija s ovih prostora nije bila neka muljaža...

Jeba ti sebe jer ja mislim da je svaka druga bila takva :lol2:

Hrjax 02.02.2010. 12:08

Meni su malo ljepse odgovorili:
Citiraj:

Dear Mr. *XXX*

As per checking, the G11 Gamig keyboard mouse is currently out of stock from our end. I
will set this case on pending and will update you once we have it in stock.

Have a nice day!

Kind Regards,

Ms. Jell Dayoan
Logitech Europe SA
European Customer Care

Munja00 02.02.2010. 13:54

Pozdrav,
Moram napisati svoje iskustvo prilikom ostvarivanja garancije diska seagate 320gb.
Otisao sam na njihovu stranicu prijavio kvar te sam poslao disk u Austriju. Nakon sta su primili disk drugi dan su iz tvornice poslali novi na moje ime.
Nakon 7 dana zovu me iz dhl-a i kazu kako je dosao paket na moje ime i salju mi e-mailom racun :

1. Operativni troskovi 80kn + pdv
2. Naknada po carinskoj garanciji 30kn + pdv

i pdv na PO carinjene robe (na ovih povise 135kn sa pdv-om) = 40kn

ukupno 176kn !
+ moja postarina do austrije 110kn

ukupno 286kn

I evo jos jedna zanimljivost, naznacena je vrijednost robe 33.90 USD ili 176kn.

Koja je ovo lopovska drzava!

Zvao sam carinu i rekli su mi da paket ne podlijeze carini. Znaci da su ovo samo spediterski i neki dr. troskovi.

Takodjer su mi rekli da se to moglo rjesit ako se roba salje preko carine pa onda oni stave da je to reklamacija i imaju povratnu vrijednost itd.

Kad sam slao paket naglasio sam sluzbenici u posti da je to reklamacija i tako je navedeno na posiljci.

Oprezno sa ostvarivanjem garancije.

Old Iggy 02.02.2010. 14:00

Citiraj:

Autor Munja00 (Post 1558046)
Pozdrav,
Moram napisati svoje iskustvo prilikom ostvarivanja garancije diska seagate 320gb.
Otisao sam na njihovu stranicu prijavio kvar te sam poslao disk u Austriju. Nakon sta su primili disk drugi dan su iz tvornice poslali novi na moje ime.
Nakon 7 dana zovu me iz dhl-a i kazu kako je dosao paket na moje ime i salju mi e-mailom racun :

1. Operativni troskovi 80kn + pdv
2. Naknada po carinskoj garanciji 30kn + pdv

i pdv na PO carinjene robe (na ovih povise 135kn sa pdv-om) = 40kn

ukupno 176kn !
+ moja postarina do austrije 110kn

ukupno 286kn

I evo jos jedna zanimljivost, naznacena je vrijednost robe 33.90 USD ili 176kn.

Koja je ovo lopovska drzava!

Zvao sam carinu i rekli su mi da paket ne podlijeze carini. Znaci da su ovo samo spediterski i neki dr. troskovi.

Takodjer su mi rekli da se to moglo rjesit ako se roba salje preko carine pa onda oni stave da je to reklamacija i imaju povratnu vrijednost itd.

Kad sam slao paket naglasio sam sluzbenici u posti da je to reklamacija i tako je navedeno na posiljci.

Oprezno sa ostvarivanjem garancije.

Sve što si naveo - nije ostvarivanje jamstva u RH.

Nema nikakve veze s lopovskom državom već s neznanjem na koji način se vrši RMA. Problem je u tome što bi te vjerojatno više koštalo sve to izvesti po PS-u nego ovako.

nino 02.02.2010. 15:04

Ja sam za slanje hdd-a u Germany, platio samo postarinu cca 100-110kn. Novi disk je stigao dhl-om na kucni prag, bez ikakve naknade.

HONDA type R 02.02.2010. 21:39

Danas su me nakon 47 dana zvali da mi je rijesena garancija za graficku, slao sam asus 8800gt a dobio,,, 8800GTS rabljenu sa pola kile prašine, nisam to htio preuzeti pa su me uputili u msan jer su oni dobavljaci...Dakle trebam reci da ne prihvacam rabljenu graficku nego hocu novce posto je proslo 45 dana?

Munja00 03.02.2010. 00:54

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1558055)
Sve što si naveo - nije ostvarivanje jamstva u RH.

Nema nikakve veze s lopovskom državom već s neznanjem na koji način se vrši RMA. Problem je u tome što bi te vjerojatno više koštalo sve to izvesti po PS-u nego ovako.

Ima veze, jer nisan moga garanciju ostvarit u svojoj drzavi gdje sam disk i kupia sa urednim racunom i garancijom.
Do sada san primija oko 20 paketa iz cilog svita do 300 kn i nisam nikad nista platija, da bi mi sad ispostavili racun od 176 kn.
Lipo san reka na posti da ide na garanciju te da ce mi poslati novi disk iz Austrije i ona mi je rekla da je sve sredila.

btw. evo jos jedne stvari sta se tice ostvarivanja jamstva u RH.
Imao sam laptop fujitsu-siemens amilo slao sam ga dva puta u Zagreb i potrosia oko 600kn na postarinu a nisu mi ga napravili kako treba nego mi je crka opet mjesec nakon isteka garancije.
Izgleda da treba angazirat pravnika za ostvarivanje jamstva.

Old Iggy 03.02.2010. 08:49

Citiraj:

Autor Munja00 (Post 1558764)
Ima veze, jer nisan moga garanciju ostvarit u svojoj drzavi gdje sam disk i kupia sa urednim racunom i garancijom.

Garancija nema veze s državom već s onim od kog si kupio robu.

Citiraj:

Do sada san primija oko 20 paketa iz cilog svita do 300 kn i nisam nikad nista platija, da bi mi sad ispostavili racun od 176 kn.

Treba imati i sreće, kao što si do sada imao. 300 kn ne znači niti je ikad značilo išta.

Citiraj:

Lipo san reka na posti da ide na garanciju te da ce mi poslati novi disk iz Austrije i ona mi je rekla da je sve sredila.

Ista korist bi bila i da si mene nazvao i to rekao, pošta nije špedicija.

Citiraj:

Imao sam laptop fujitsu-siemens amilo slao sam ga dva puta u Zagreb i potrosia oko 600kn na postarinu a nisu mi ga napravili kako treba nego mi je crka opet mjesec nakon isteka garancije.

Mogao bi, jer te troškove plaća trgovac / servis, ne ti.

Brko 03.02.2010. 09:31

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1557746)
Jeba ja sebe ako svako treća Logi reklamacija s ovih prostora nije bila neka muljaža...

prije bi rekao da je svaka treća reklamacija bila opravdana. :D

Citiraj:

po novom zakonu za karinu RH, 1000kn vrijednosti možeš unest u državu, a 20 EUR iliti 150kn može ti doći poštom kao paket. sve više od toga te gule ko mladog majmuna.

recimo, ja sam naručio memoriju u MemoryC i došla mi je običnom poštom i sve je bilo oke, proforma račun na 20 EUR-a i nikome ništa. nakon toga, kolegi se žurilo pa je tražio DHL. ogulili ga prvo karina pa onda špediteri. na kraju ga je kit 2x2GB DDR2-1066 OCZ reapera koštao ko 2 kingstonova kita 2x2GB HyperX 1066. katastrofa

Old Iggy 03.02.2010. 10:15

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1558864)
po novom zakonu za karinu RH, 1000kn vrijednosti možeš unest u državu, a 20 EUR iliti 150kn može ti doći poštom kao paket. sve više od toga te gule ko mladog majmuna.

Pa i ne baš, osim ako nemaš sreće (ili, kao u donjem primjeru, ideš preko DHL-a i slično).
I ne zaboravi da su sada gadno digli dozvoljeno.

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1558864)
recimo, ja sam naručio memoriju u MemoryC i došla mi je običnom poštom i sve je bilo oke, proforma račun na 20 EUR-a i nikome ništa. nakon toga, kolegi se žurilo pa je tražio DHL. ogulili ga prvo karina pa onda špediteri. na kraju ga je kit 2x2GB DDR2-1066 OCZ reapera koštao ko 2 kingstonova kita 2x2GB HyperX 1066. katastrofa

Nisi pazio. :D
Srećom naša carina još ne carini sve. Interesira me što će biti kad krene. :D

HONDA type R 03.02.2010. 18:44

kazu mi u msanu da ne mogu dobiti novu karticu nego rabljenu jer sam i ja njima slao rabljenu, da novu mogu dobiti samo 8 dana od dana kupovine :D

maX 03.02.2010. 18:50

Haha, ovo još nisam čuo... :roller: :roller:

Dizel 03.02.2010. 18:55

Ako ce mu dati potpuno ispravnu i identicnu - moze se lagano slikati sa forom trazenja nove ili love ili nov@love :D

JuVe 03.02.2010. 18:55

Citiraj:

Autor HONDA type R (Post 1559391)
kazu mi u msanu da ne mogu dobiti novu karticu nego rabljenu jer sam i ja njima slao rabljenu, da novu mogu dobiti samo 8 dana od dana kupovine :D

jebote careva :D
pitaj to napismeno, moze?

Router 03.02.2010. 18:57

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1559405)
Ako ce mu dati potpuno ispravnu i identicnu - moze se lagano slikati sa forom trazenja nove ili love ili nov@love :D

Kak je ista ak pise gore da je slao 8800gt a dobio GTS :D

Dizel 03.02.2010. 19:01

Situacija se mijenja i zakoni se pise kako trgovci/sverceri hoce. Ne bih se cudio da uskoro pocnu lemiti po karticama i vracati takve zgazene kartice u prodaju.

Old Iggy 03.02.2010. 22:33

Citiraj:

Autor HONDA type R (Post 1559391)

Reci da se zezaš, molim te?:stoopid:

Alfa_R 03.02.2010. 23:18

Provjeri jamstvene od msana. Meni na od monitora od prije 1 g lijepo pise da ce se uredjaj zamjeniti novim.

HONDA type R 04.02.2010. 01:30

ne zezam se :D jamstveni list nisam ni dobio, rekli su mi kod kupovine da racun vrijedi kao jamstvo u firmi u kojoj sam kupio a koja je samo posrednik. rekao sam liku koji je odradio reklamaciju da mi svoju tvrdnju posalje na mail, on kaze ok, pred kraj radnog vremena zovem, kaze da je dao sefu i sef ce navodno odgovoriti,,,, tko zna kad

ugl, uslikao sam grafu, vidi se prasina na turbini :D

http://img535.imageshack.us/img535/4...2010016.th.jpg

evo i radni nalog:

http://img97.imageshack.us/img97/819...2010021.th.jpg

pricao sam sa tim berislavom špinarecom koji je odradio reklamaciju i on mi je ispricao tu bajku.

Alfa_R 04.02.2010. 02:00

Si dobio novi racun sa novim jamstvom? Ako nisi obvezno to trazi. Nek se oni muce malo sa papirologijom kako staro prodavati sa novim jamstvima ...
Pogotovo ako ti se neda natezati za novu.

HONDA type R 04.02.2010. 03:35

nisam dobio novo jamstvo jer nisam htio preuzet zamjensku graficku jer bi mi onda rekli sta se imam buniti kad sam vec preuzeo. kad rijesim sa sefom/inspektoratom onda cu vidjeti sta cu i kako :D

Brko 04.02.2010. 07:14

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1558911)
Pa i ne baš, osim ako nemaš sreće (ili, kao u donjem primjeru, ideš preko DHL-a i slično).
I ne zaboravi da su sada gadno digli dozvoljeno.

Treba sve ići običnom poštom i problem je riješen. čim ide UPS Overseasom, DHL-om, FEDexom ili sličnim kuririma, onda te opale po repu u većini slučajeva.

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1558911)
Nisi pazio. :D
Srećom naša carina još ne carini sve. Interesira me što će biti kad krene. :D

Što nisam pazio :D ? Ta nisu mene ogulili, moji axeramovi su stigli bez jedne lipe plaćanja karine. :D no frend je iskeširao pozamašnu svotu :D

Old Iggy 04.02.2010. 08:25

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1559821)
Treba sve ići običnom poštom i problem je riješen. čim ide UPS Overseasom, DHL-om, FEDexom ili sličnim kuririma, onda te opale po repu u većini slučajeva.

Točno. I u tome i je ideja tih službi, zato ih i firme masovno koriste jer naprave sve što je potrebno i riješe se svi problemi vezani za uvoz. Ono što običnom smrtniku nije nikad potrebno i što ga poprilično košta.
No, ekipa se "polakomi" često bitno kraćim rokovima isporuke, mogućim praćenjem pošiljke i slično - no da li im je to bitno...

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1559821)
Što nisam pazio :D ? Ta nisu mene ogulili, moji axeramovi su stigli bez jedne lipe plaćanja karine. :D no frend je iskeširao pozamašnu svotu :D

Uuuuups, sad vidjeh, nije on pazio. :D

Brko 04.02.2010. 09:00

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1559842)
Točno. I u tome i je ideja tih službi, zato ih i firme masovno koriste jer naprave sve što je potrebno i riješe se svi problemi vezani za uvoz. Ono što običnom smrtniku nije nikad potrebno i što ga poprilično košta.

e da, zato ja isključivo kupujem od firmi koje imaju Regular Post kao opciju kod SEND :D

Citiraj:

No, ekipa se "polakomi" često bitno kraćim rokovima isporuke, mogućim praćenjem pošiljke i slično - no da li im je to bitno...

Naravno, jer uvijek treba nekaj za glavu i onda kad karina opandrči cifru, onda kreće zapomaganje i pljuvanje po državi :D

Citiraj:

Uuuuups, sad vidjeh, nije on pazio. :D

da, meni se to nemre dogoditi :D ali bi mi se dogodilo da nisam pitao.

ok, da ne OTičarimo, kakva je na kraju politika MSAN-a? npr, imam matičnjaru Asus i prdne 3 mjeseca do isteka garancije. dobijam novu, jel gara ide nova pod 24 mjeseca ili se nastavlja ta preostala 3 mjeseca... kakav je zakon ovdje po tom pitanju :D ?

Doink the Clown 04.02.2010. 09:03

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1559856)
ok, da ne OTičarimo, kakva je na kraju politika MSAN-a? npr, imam matičnjaru Asus i prdne 3 mjeseca do isteka garancije. dobijam novu, jel gara ide nova pod 24 mjeseca ili se nastavlja ta preostala 3 mjeseca... kakav je zakon ovdje po tom pitanju :D ?

Za novi proizvod ide nova garancija, za popravljeni nastavlja teći stara.

Brko 04.02.2010. 09:23

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1559860)
Za novi proizvod ide nova garancija, za popravljeni nastavlja teći stara.

super. pitam zato što sam kupio P5Q-E u Linksu 04.07.2008. i riknula mi je u prvom mjesecu 2009, nakon 6 mjeseci. Dobio sam 30.01.2009. novu.

dakle, trebao bi imati onda garanciju do 30.01.2011. ako se ne varam, jer sam dobio ganc novu zapakiranu ploču...

sad točno moram vidjet što piše na jamstv u tj. računu od Linksa. ima li kakve osnove di ja moram imati do kraja jamstvo, znači još godinu dana, ako bi me links recimo išao zejebavat?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:40.